Bloggmeny

Visby

torsdag, 28 februari 2008 06:25, Politik

Igår var jag i Visby för att få en inblick i hur besöksnäringen utvecklas på Gotland.Besöket var mycket givande. Värd för dagen var Pigge Werkelin som är entreprenör i branschen. Hans far startade Kneippbyns camping och Villa Villekulla och på den vägen är det. Orsaken är att kommunen nu har ett avtal med Thunbolagen och Rosers för att uppföra ett hotell och en kultur/konferens scen vid Framnäs.Det intressanta med Gotland är hur de löser finansieringen. Under dagen fick vi en oväntad inbjudan ifrån landshövdingen på Gotland till e.m kaffe. Fler bilder kommer,veckan har varit hektisk och jag är nu på väg till Karlstad. Marianne Samuelsson tidigare språkrör för Miljöpartiet är landshövding för Gotland. Visby feb 2008. Pigge Werkelin till höger berättar för Stig Roser,Jan Källson och Agneta Stedner..

Trevlig resa..Provprospektering på Kinnekulle ! är det 1700 tal?

söndag, 24 februari 2008 17:37, Politik

När jag intog min flygstol i Amsterdam satt det två killar fem och nio år i stolarna intill.Föräldrarna satt i raden framför.Man kan tycka att det smartaste hade varit att de delat på sig och tagit hand om var sitt barn.Det är möjligt att "fadern" inte var fader,han ägnade sina 12 timmar i planet åt att sova eller att pussa på modern, han sa inte ett ord till barnen.Det innebar att jag fick bli ställföreträdande "fader" åt framförallt femårige Oliver under resan. Han hade mycket att berätta och jag hjälpte till med allt från lekande, ätande,sovande till att väcka mamman när grabben skulle gå på toa.När vi skiljdes åt i Lima sa jag hejdå. Jag förväntade mig ett hej tillbaka. Istället tittade Oliver på mig och sa.. Du är snäll... Läser att ett utländskt bolag har fått rättighet att provbryta på Kinnekulle. Det är överklagat,men ändå??? Jag ställer mig frågan hur vi år 2008 kan ha en lagstiftning som måste härröra sig från 1700 talet avseende gruvdrift. För mig är det obegripligt detta med inmutningsrätt. Hur kan någon annan, i detta fallet t,o,m ett utländskt bolag har rätt att på annans mark bara komma och säga att här skall jag börja gräva och ta mineraler.Dessutom i ett område med omistlig natur och en tillgång i besöksnäringen. Ännu obegripligare att ingen politiker reagerat. Nej,lagen måste ändras och ses över. Så kan vi inte ha det 2008. I Peru har man många mineraler. Givetvis måste en president i Inkariket Peru ha en trappa av guld in till palatset. < Stora kontraster.Här en lumpsamlare,,,

Det ÄR oroligt i Peru just nu.

lördag, 23 februari 2008 22:47, Politik

Så här hemkommen till "tryggheten" kan jag skriva lite mer om situationen i Peru.Många städer utanför Lima skakas just nu av en rad strejker och demonstrationer.Jag har fått frågor varför jag inte åkte till Machu Picchu-Inka staden.Orsaken var att jag ville ha värme och sol. Uppe i Cusco är det kallt o regnigt samma väder som i Sverige just nu. Cusco skall besökas i juli, då har man bästa vädret. Iallafall hade jag tur även i detta beslut för det är stora strejker i Cusco.Järnvägen upp till Machu picchu är stängd. Här protesterar man emot amerikanska hotelinvesteringar och exploatering. I fem andra städer protesterar bönderna över höjda gödselpriser.Fyra personer sköts till döds i torsdags.Demonstrationerna arrangeras av seriösa organisationer men tas över av andra som startar krig med polisen. "terrorister" kallar presidenten dem men det är väl att ta i.De jag såg slogs med polisen såg inte ut som bönder i vart fall. De två dödade på bilden nedan är dock bönder.Här kommer starka bilder.Jag har inte tagit de två första bilderna.de var fria för publicering... OBS.VARNING..brukar det stå i kvällspressen. Det är hårdare tag,säger polisen vi skjuter,så gör man det. Här I Sverige hade Reinfeldt fått avgå om man sköt ihjäl fyra demonstranter.

Herr o fru uggla

lördag, 23 februari 2008 04:23, Politik

Att flyga långt innebär att man hamnar i ett tidshål.Väntan o väntan. Tid finns för reflektion. Titta på människor är ett tidsfördriv. Många par liknar varandra. En del äldre verkar på nåt sätt vuxit ihop. I veckan såg jag ett par som jag trodde var syskon men de var gifta. I dag satt jag mitt emot herr och fru uggla. De hade samma glasögon och samma sorts ögon. Ögonen cirkulerade runt på båda. Eller bara stirrade.Annars gick incheckningsproceduren förvånansvärt bra. Jag använder selfdesken vilket få vågar göra , man står hellre i långa köer. Med selfservice får man upp hela kabinen och kan välja plats. Jag tog längs bak.Till min förvåning blev jag ensam i raden. Det blev min bästa långresa någonsin.Gott om plats att sträcka ut och ingen som skall passera eller passeras. I förrgår besökte jag Marriot hotel i Lima. Det är ett lyxhotel,men ändå är priserna i restaurang och bar låga. Jag åt där och satt i baren en stund. En måltid kostade 120 kr. En helkväll med dryck går väl på 200 kr. Intill mig i baren satt en stor överviktig 65 årig man. Han var klart berusad och högljudd. Att han var amerikan hördes på 5 sekunder. Efter ett tag frågade han mig vart jag kom ifrån och så var konversationen igång. Han hade bott i Filipinerna i 40 år sa han. Han verkade dock obehaglig så jag flyttade mig ifrån baren ganska snabbt. När jag slog på nyheterna imorse var huvudnyheten att en amerikansk storbedragare hade gripits. Ut ur hotellet iförd handbojor kom denne store amerikan jag träffade i baren, Bra att man har intuition annars kanske jag hade varit slagen i bojor också,hahahah. Playa del Larco. Rakt över gatan hade jag denna vy från den lgh jag hyrde för 200 kr dygnet.Här ser man väldigt bra hur man kan ha grönska trots att det aldrig regnar. Den höga luftfuktigheten + att det sveper in fuktmoln som ni ser runt höghusen. Men jag upplevde inte det som klibbigt fuktigt utan som svensk högsommar.Härligt.

Nu åker jag hem

torsdag, 21 februari 2008 17:47, Politik

För att fortsätta balanseringspolitiken..ses i mörn

Taxi,Taxi,Taxi..

torsdag, 21 februari 2008 01:00, Politik

Taxibilarna i Lima har ingen radiokommunikation eller taxameter.Tusentals fordon åker omkring på måfå och letar kunder.Man tutar på varje potentiell kund.En gringo som jag skall inte promenera utan skall åka taxi. En kväll hade jag en karavan med taxibilar efter mej,varje chaufför stannade och skrek taxi??? Jag sa no och vinkade bort,taxin åkte och då kom nästa chaufför och skrek taxi?.När jag sagt no till den sjätte taxin blev föraren förbannad och skrek något jag inte förstod.ler..Priset är som sagt förhandlingsbart fast turisttaxan är den dubbla om man inte står på sig. Jag har betalat både 20 kr för en resa typ till Vinninga som 10 kr.Eftersom det är små belopp har jag inte orkat tjafsa ibland.En resa i centrum kostar 7 kronor. Purple Corn eller Chicha Morada.Den unika lila majsen som vi inte kan köpa i Sverige.Den är full av antioxidanter och borde vara en stor exportprodukt. Jag var tvungen att gå tillbaka till garaget och äta innan jag nu åker hem. Denna enkla måltid kostade 15 kr. den vita majsen ni ser är sååå god.Den peruanska potatisen är i en klass för sig.

Rätt oroligt här.

onsdag, 20 februari 2008 20:31, Politik

Peru är som sagt en ung demokrati.För att hålla ordning på folk har man en polismakt som jag upplever som halvmilitär.Just nu är det olika strejker och protester över hela landet. Tuffast just nu kör landets småbönder. Men under de dagar jag varit här har både lärare och åkare vart ute på gatorna och protesterat.Jag ser bilder på TV hur man lägger ut traktordäck och tänder på.500 brinnande traktordäck i Peru påverkar växthuseffekten även i Sverige. Återigen bara ett exempel på att frågan om jag åker tåg eller bil till Göteborg är tämligen ointressant ur ett globalt perspektiv.Möjligen ur ett svenskt perspektiv. Polisen går hårt fram här. Att misshandla, sparka och slå mot demonstranterna ingår i spelet verkar det som. Men inte föder det något förtroende för demokratin. Under 1980 o 90 talet verkade Perus kommunistiska parti mest känd som guerilla Sendero Luminoso på ett mer aktivt sätt. Ca 60.000 personer dödades och man var nära ett maktövertagande. Efter gripandet av ledaren "ordförande Gonzalo" föll organisationen ihop men man är på gång igen med militära aktioner. Här i stadsdelen Miraflores som jag bor är det "säkert" för turister.Igår gick jag en sträcka från typ Folkets Hus fram till torget i Lidköping. Jag räknade att det stod 30 poliser och vaktade mig. Fast de är trevliga,de säger god dag och hej till mig.Frågan är bara om det är så man bygger en nation. Det är underbart att vara fotograf här,lite synd att jag inte kan röra mig fritt. Det är i ett antal områden bara man kan gå runt med en kamera.

O store gud för 5 spänn..

onsdag, 20 februari 2008 00:19, Politik

Idag besökte jag Calle de Pizzas- Pizzagatan rätt o slätt. En gata typ Torggatan som är kantad hela vägen på båda sidorna av Pizza restauranger med uteservering. Det är verkligen ont om turister här. Idag följde en gatumusikant efter mig i 10 minuter för att han såg en potentiell kund,ler.När jag beställt pasta frågade han om han fick spela.Ok,sa jag,,jag blev något överraskad när första numret var O Store Gud.På Panflöjt och ukulele.Jag kunde inte göra annat än att sjunga med högt a la Arthur Eriksson,,så hela Calle de Pizza undrade vad som stod på..Det hela slutade med att han spelade om.ler...För detta fick han 5 spänn och bugade djupt. Killen som spelade var dessutom svart - en otrolig känsla att få höra denna sång i Lima. En Svensk folksång som textsattes och blivit en av evangeliströrelsens stora sånger. I centrum av Miraflores ligger Kennedy Park. En trevlig park,man får alltid idéer när man ser hur andra gjort. Den lekplats vi har i Stadsträdgården skulle kunnas göras mycket bättre,som här.Dessutom hade man en snygg plats i mitten av parken där man öppnade för bordsförsäljning mellan 16 och 23. Trevligt inslag för turister. Idag var det mulet för första gången.Blir det regn frågade jag,,Regn?? det regnar aldrig i Lima. Det var 10 år sedan sist det regnade och då var det kaos var svaret. Nu förstår jag bättre hur de kan bygga som de gör.

Fortsatt varmt o gött och om revisorer.

måndag, 18 februari 2008 23:51, Politik

Nu har jag varit i Lima i nio dagar och det har inte varit under 27 grader en enda dag,sol och sommar.Underbart. Kan lugnt säga att det blir svårt och komma hem.Här i Peru älskar man dollar.Auktoriserade växlare står i gröna västar och skriker dolarees?? Idag har det varit en shoppingdag. Man säljer ut sommarkläder vilket är perfekt då sommaren kommer till Sverige om 3 månader.Jag förstod inte att det nedsatta priset bara gällde de som hade ett speciellt clubkort. När jag såg rådvill ut sa dock expediten att om du betalar i dollar kan du få reapriset. Jag besökte Inka Market men fann ingen lust att köpa alpackavinterkläder i 28 graders värme. Läste att revisorerna var kritiska igen. Undrar just varför revisorer alltid skall vara kritiska. Tänk och få träffa en glad och berömmande revisor,ler. Nu är det så att frågan om kommunal revision varit föremål för en statlig utredning. Jag fick det stora förtroendet att bli utsedd som referens och intervjuperson om vad jag tyckte om kommunal revision. Den statliga utredaren var tydligen inte kompetent så han fick sparken. Nu tar man dock nya tag och jag blev djupintervjuad precis innan jag åkte. Förtroendet för mig kvarstår från Stockholm.Jag har många synpunkter på revision och vill att man lämnar "polisrollen".Man kan också ifrågasätta de förtroendevaldas roll kontra professionen.För att få en enhetlig,kvalitativ revision lika över hela landet är det mycket som talar för ett statligt revisionkontor. De förtroendevalda bör reduceras och enligt min uppfattning skall man arbeta mer förebyggande än att sitta och ha kommentarer om hur mycket en måltid har kostat.Man tror tydligen att det är samma pris internationellt som på "Loftet" i Lidköping.Skall man vara med får man ta seden dit man kommer.När vi var i Illinois USA blev vi bjudna storstilat av City of Rockford. Lidköping skulle vara värd en kväll och vår budget låg på 110 kr per person. Jag måste säga att jag skämdes för det vi bjöd på.Men revisorerna var säkert nöjda. Måste säga att jag blev impad över fotona på jaguaren. I Sverige pratar man om klassresor,här mor och dotter.Tala om snabba generationsförändringar.

Debatten går vidare ser jag,,

söndag, 17 februari 2008 19:14, Politik

Socialdemokraterna i Lidköping gick till val på att vi skulle bygga en evenemangshall under valperioden.Däremot sa vi aldrig vilken kvalité det skulle vara i hallen. När nu Sparbanken sponsrar och vi förhoppningsvis fått ned driftkostnaderna så borde vi vara färdiga för beslut.Eftersom Sparbankens pengar gör att det inte blir så mycket billigare att bygga en "billig" hall kan vi givetvis lika gärna tacka ja til banken.Jag skrev ett inlägg i Lidköpingsnytt ang tiggare. Det har tydligen kommit några nya till stan. Här i Lima finns det säkert 100.000 tiggare minst.Många gör det av "fattigdom" men även här finns det mafia bakom som tar in pengarna från "barnarbetarna".Jag ville inte skriva om det men när det nu aktualiserades från Lidköping så.Den stora nackdelen nämligen att vara gringo här är horderna av tiggare jag har efter mej. Jag vet inte om det är det att jag ser snäll ut eller för att jag är lång och vit men jag ser inga andra som har barngrupper efter sig.Ibland så agerar de i ännu större grupp och muddrar en helt enkelt.Jag är dock medveten om allt och försöker förebygga. Bl.a får man liksom denna falk vara vaksam. Ett av Peru,s signum är kläder gjorda av Alpacka ull. Varma,luftiga och tåliga. Jag har en fotoutställning med mej hem med alla bilder jag tagit. Snygg kaktusblomma.

Mitt livs första jordbävningsupplevelse skedde just.fast det var en jaguar jag skulle skriva om.

söndag, 17 februari 2008 01:49, Politik

Idag var jag med om mitt livs första rejäla jordskakning,plötsligt började fönstren att skaka och huset att gunga. Jag sprang direkt emot dörren men kom på att jag var i kalsongerna så det kanske inte var så lämpligt..ler.Som tur var slutade skakningarna när jag fått på mig kläderna. Annars är det rätt häftigt och bo i ett hus utan värmesystem eller ventilationsystem. Tänk vad billigt man bor.I Sverige är uppvärmningen ca 1/3 av boendekostnaden.Är man i djungelland är sökandet efter en panter eller en jaguar en självklarhet. och se jag fann bagheera liggande vilandes utanför fönstret.. Jaguaren är ett vackert djur eller Otorongo negro Jaguar som det heter här. Det är väl lika bra och visa en fin bild på papegojparet jag tog.Naturen är fantastisk med sina färger. För att ni inte skall tro att jag mår dåligt så sänder jag en hälsning med dagens bild på mej. Jag har inte druckit för många Pisco Sour,,ler.Gött är det iallafall med 30 graders värme och ljumma vindar från oceanen på kvällarna. Pisco Sour är Perus nationaldryck. En drink som är gjord på en druva som växer i Pisco men även i Chile.För att kunna göra en Pisco Sour som dessutom består av sockerlag,citron och is samt äggvita måste man ha en flaska Pisco.God är den iallafall.Pisco finns att köpa på Systemet.Lite olika recept med diverse flavours finns att få på nätet. det är bara att googla..

Cucaracha

fredag, 15 februari 2008 17:02, Politik

Igår kväll hade jag en oförglömlig upplevelse. Istället för att gå till "fina restaurangen" ville jag se hur lokalbefolkningen har det.Vanligt vid sidan av turiststråken är att man i stort sett inrett sitt "garage" till matställe.Där serverar man sin egen mat.Enkelt men gud så gott.Längst in i garaget grillar man,nåt utsug eller fläkt finns inte utan all rök och os går ut bland gästerna.Ett tag såg jag knappt inte de övriga i lokalen.Jag tittade nedåt och fick se en massa trevliga kackerlackor istället smita in genom några hål.ler..Cucaracha på spanska..Jag har sett både svarta o bruna..Jag beställde pollo vilket är kyckling. In kom en sönderbankad kyckling som man grillat,jättestora majskolvar vi inte har i Sverige samt potatisar av en sort som är så god så god.Till detta en Chilisås.Som dryck fick jag en juice gjord på röd majs.Röd majs finns i Peru. Jag var den enda gringon i lokalen.Allt konsumerades för 20 kronor.Upplevelsen var värd flera tusen. Härlig restauration i "garaget". Denna fina blomma vill jag ge er i vintermörkret,fast vi går ju som skönt är emot ljusare tider.

Inte räddar Sverige världen.....

fredag, 15 februari 2008 00:35, Politik

Sitter här i Lima och ser en trailer på Internet från ett fjärrvärmebolag i Sverige.Efter att man visat en isbjörn är budskapet att om man väljer fjärrvärme bidrager man till att rädda världen. Tämligen naiv reklam. Här utanför min bostad och hela Lima är det ett fullständigt inferno.100.000 tals bilar kryper fram eller står fullständigt stilla och bara spyr ut avgaser timma ut och timma in. Många har hål på avgasröret.Här tror man att om man tutar så går det fortare,vilket gör att det är kaos,alla sitter och tutar.Situationen ser likadan ut över hela världen.Dygnet runt.Sverige finns ju knappt utifrån ett globalt perspektiv.Debatten hemma är naiv.Vi kan gå före och visa på alternativ givetvis.Min biogasbil är ett sådant exempel men i det stora hela när tillväxten av växthusgaser är enorm så kan man undra hur vi skall klara det. Nej,,förbjud bensinmotorn är det enda raka från försäljning.Det finns alternativ. I stora delar av världen vet man inte ens om att Sverige finns.Här tror man att jag är från Switzerland,,ler.. Anderna är ett ungt berg.Mycket sten och poröst material.Dessutom jordbävningstätt. I Sverige hade vi aldrig fått bygga på ett sådant sätt.Husen står intill kanten som går rakt ner till kusten.Nån förstärkning finns inte.Rasar gör det hela tiden.Undrar just hur man tänkte när man byggde trappor upp och ned för fotgängarna. Som nyligen rasat.På detta material bygger man höghus. En utav de största jordbävningarna nyss var i Iqa som ligger inte långhärifrån.Här bor jag just nu... Den rasade gångvägen var avstängd men det brydde man sig inte om.

Två världar.

onsdag, 13 februari 2008 02:01, Politik

För min del finns det alltid fler skäl att göra en resa. En är givetvis att jag aldrig slutar med att vara samhällsorienterad bara för att jag lämnar Sverige. Peru har haft det tungt länge som nation men förra årets tillväxt var 8 % och inflationen är under kontroll.Man hade s,k hyperinflation under 80 talet.1990 var rekordår på 7700 %.Från 2002 kan man säga att det är någorlunda demokratiskt. Givetvis märks det. Antalet invånare i Lima ökar hela tiden.Senast läste jag att det var över 9 miljoner,,man vet väl inte exakt.Om man har lyckan att få ett jobb så ligger lönen på 2500 kr i månaden. Lågt värderade jobb ligger på 1300 kr och upp mot 2500.I s,k "säkrare" områden där jag bor kryllar det av vakter och poliser.I princip står det en vakt i varje kvarter i de centrala delarna.Många har inte ett jobb,fattigdomen och misären vill jag inte ens beskriva.Men som sagt det går framåt. Man har bl.a fått ett handelsavtal med grannlandet Chile vilket är bra. Nu investeras det stort av internationellt kapital och höghusen växer utefter kusten.Många utlänningar köper lgh som man hoppas kan hyras ut.När jag såg möjligheten att hyra en s,k condo istället för att bo på hotell så bytte jag idag. Nu kan jag laga den frukost jag vill ha. Konstverket såldes på gatan för 2000 kr. Inka konst. Sedan hajade jag till när jag tittade upp på en balkong. Konsten skall väcka en känsla då är den som bäst. Jag får sura mail om att jag visar för många bilder på mig i barmiljö.En del mail är oförskämda och en del borgerliga är väl avundsjuka för att jag spelar i The Politicians och vistas i ungdomsmiljöer. Iallafall var jag i baren på Marriot hotel i Lima, och se det var inte svårt och hitta trevliga kvinnor här heller..hahahahah. Mary Ann och Ada. Båda jobbar som översättare och tolkar. Mary Ann var på en konferens om tecknande av handelsavtal med EFTA. Jag trodde inte gamla EFTA fanns längre.Ni vet den frihandelsorganisation Sverige var medlem i före EG.Iallafall.fick jag två nya vänner.Ada jobbade dessutom på ett stenföretag.Man har gott om sten i Peru...

Badhus året runt vid piren,,jo men visst.

måndag, 11 februari 2008 19:08, Politik

Kommunstyrelsens au har möte tisdag.Efter mötet skall man ta ställning till den handlingsplan jag undertecknar kring hamnstaden, i texten står det att man skall utreda det praktiska kring ett åretrunt öppet bad vid piren. Både hur det skall se ut samt givetvis kostnaderna.I samma text ges ett uppdrag till tjänstemännen att titta på ett pircafé. I övrigt så handlar det om etapp ett beläget nedanför Rörstrand emot vattnet.Här i Lima har man ett stort kors man tänder på kvällarna. Det kanske vore nåt att sätta upp på Kinnekulle så det lyser över hela viken eller vid Vänerblick.. För mig som fotograf är det ett riktigt eldorado med allt man kan fotografera. Sprang på en stor grupp som visade upp sig i samband med nån examen.Exotiskt.

Solbränd..och en härlig dag.

måndag, 11 februari 2008 02:27, Politik

Söndagen startade som den bör med ett besök på Katedralen i Lima som ligger granne med presidentpalatset i San Isidor. De katolska mässorna är långa och man sjunger hela tiden. Sen var det bara att fortsätta med alla sevärdheter.När jag reser västerut går jag inte och lägger mig utan inväntar lokal tid vilket gör att tiden i kroppen brukar vara fem,sex på morronen vid sovdax.Jag somnade gott vid tolvtiden och vaknade vid åtta med fågelsång så starten blev god. Taxi är billigt här, man kommer långt för 20 kr. Dessutom förhandlingsbart eftersom man har en särskild turisttaxa som ligger 40-50% över lokalbefolkningens taxa.Nu skall jag visa bilder. "Belle" är alltid imponerad att jag har mina handlingar på kommunfullmäktiges sammanträden i en Villa kasse..Jag slängde dokumentportföljen för många år sedan och använder alltid en kasse.Självklart är Villa kassen med även i Lima...ler.. Lima är beläget uppe i "bergen" så utsikten ner mot Stilla Havet är underbar. Vi skall ju bygga ett badhus nere vid piren i Lidköping när hamnstaden byggs. Vi kanske skulle fylla på med en restaurang också..

Lima ,Peru

söndag, 10 februari 2008 15:59, Politik

Jag är i Lima,Perus huvudstad. Kände att det var tid och få lite sol och energi efter en lång höst och vinter utan nån större ledighet.Här är det högsommar och Stilla Havet gör sig påmind med sin speciella "pacific" känsla i luftfuktigheten.Alla som varit i Caribien vet vad jag menar.Har alltid velat se den Sydamerikanska västkusten och nu får jag se och känna en del av den. Lima har lika många invånare som Sverige.Uppdelat mellan stor rikedom och djupaste fattigdom som det är på många platser i vår värld.Peru är sex timmar efter Sverige i tid. Så ni ligger före mej.Skall ut nu men givetvis kommer jag att uppdatera och visa på bilder. Såg till att få ett hotell med internetuppkoppling på rummet så med detta verktyg är man "ONLINE" hela tiden och kan egentligen jobba på med mycket av mitt liv som ändå sker via mail,dokumentöverföring och skrivna texter. Costa Verde i Lima.

Kommunens anställda var på bandy,och jag var en av dem.

onsdag, 06 februari 2008 23:09, Politik

Ikväll var jag på bandy tillsammans med 1300 andra. Villa vann mot Broberg.Det är en bit kvar innan Villa når tillbaka till bättre status.För mig är det lite märkligt att man vunnit över några storlag. Var det underskattning och psykologi??.Jag gillar bandy och har alltid följt både Laik och Villa.Förra året såg jag mer bortamatcher än hemma beroende på att jag sällan är ledig. För er som inte sett en Villa match så visar bilden när isstadion släcks ner och Villa spelarna kommer in på plan "genom eld". "In to the fire" kallar jag denna bild. Det har framställts som om jag vore motståndare till en hall. Tvärtom har jag arbetat för en hall hela tiden. Socialdemokraterna gick till val och det står i vårt valprogram att vi vill uppföra en evenemangshall. Det innebär dock inte att man skall tappa huvudet och säga ja direkt. Nu har vi kommit fram till en bra lösning och hallen kan förhoppningsvis ha de första spelarna på plan i Oktober 2009.Jag skall givetvis ha en egen loge...ler

Finns det opposition? Nu skall vi upphandla hallen.

onsdag, 06 februari 2008 00:48, Politik

Läste att landets statsminister var bekymrad över Moderaternas impopularitet,budskapet var att de måste förnya sig. Det är 1,5 år sedan de kampanjade för Nya Moderaterna,undrar om förnyelsen innebär att de går tillbaka till det Moderatparti de alltid varit. Maud Olofsson var i Skövde och pratade i helgen, hon skyllde det dåliga förtroendet för alliansen på Socialdemokraterna och deras propaganda..hahahah.... Jag har inte sett något,maken till mesig oppositionspolitik från sossarnas sida får man leta efter. Det går dåligt för de borgerliga enbart för att de för en dålig politik, dessutom var en stor grupp trötta på Persson. Givetvis ingen bra bas att styra ett land på. Idag gick vi vidare avseende Sparbanken Arena. På tisdag beslutar Kommunstyrelsen föreslå Kommunfullmäktige att inleda en upphandling med s,k partnering som mål. Upphandlingen kommer att visa på vad det kostar.Hallen är bantad med 2000 kvm. Dock inte spel eller publikyta. Lite annat tänk kommer också att sänka driftkostnaderna.I Maj är upphandlingen klar. Under tiden kan partierna återigen behandla det nya förslaget och man kan också jobba vidare med organisation och intäkter. Villas styrelse har ikväll beslutat att ändra i A lagets ledning. Olle Isaksson går in.Skall bli intressant och följa. Olle är en bra chef för kommunens stödenhet. Han chefar för både sköterskor,kuratorer,specialpedagoger o andra. När det går dåligt kan han ta hela gänget till hjälp och lyfta laget..ler..

På tisdag skall det hända något...eller ?

måndag, 04 februari 2008 00:32, Politik

Jo, EvaBritt behövde inte gissa. Det var Jula hotel i Skara som har dessa barstolar. 10 lotter kommer med posten. Jula hotellet behöver säkert marknadföras. Blir lite mycket bandyhall här men ämnet drar.. På tisdag skall partierna träffas igen ang arenan. Kenth har nu köpt in en utredning ang möjligheten att använda arenan till evenemangshall. Utredare blir turismens utredningsinstitut i Göteborg.Nu skall väl denna snabb utredning inte hindra i tid eftersom arenan skall upphandlas. Det finns en upphandlingslag.90 dagar tar detta och under tiden kan vi få reda på möjligheterna till intäkter.När arenan sedan upphandlats skall kommunfullmäktige besluta om igångsättning.Så ser det ut. Träffar BengtErik Löfgren på Äfab regelbundet. Företaget finns mitt emot Läcköblommor.Fast det kvarteret var för mig Gotthard Nilssons på sextiotalet. Där kunde man sälja skrot eller för det mesta tidning papper och tjäna några kronor som sedan köptes godis för. Allt gick i vågor och rätt som det var skulle man samla in tidningar.Nån i gänget kunde låna en cykelkärra och vi andra sprang upp och ner o ringde på i hyreshusen för att fråga om "gamla tidningar". Väl nere vid Gotthards fick man 5 öre kg. Allt papper fick man lägga på en våg.Kommer ihåg en episod där några "ongar" före oss hade lagt sten mellan tidningarna för att det skulle väga mer..ler..SkrotKarlsson var vansinnig därför kommer jag ihåg det 45 år senare... Idag behöver man inte jobba för godiset precis. Detta är den enda byggnaden som återstår av gamla Gotthards.

Victoria huset och sexkonst i Alingsås.

fredag, 01 februari 2008 01:03, Politik

Idag är det möte i Göteborg angående Victoriahuset på Läckö. Nu skall det bli arkitekttävling.Till sommaren skall det vara färdigt.Jag förutsätter att det kommer att bli visning. Skall bli spännande att följa.Alingsås har blivit uppmärksammad under veckan för den sexkonstutställning man har där.Tycker det är ofattbart att man gör ett sånt väsen av detta år 2008. Det bara väller in intryck från media och nätet kring nakenhet varje timma. Hur kan detta vara så tabu fortfarande och varför? Varför är människans kropp så märkvärdig. Fast anledningen att jag tar upp frågan är naturligtvis politiskt.Det är Kristdemokraterna som förfärar sig. Jag förvånades mer över KD kvinnans uttalande i TV igår och undrar hur det är ställt i loftet på denna KD politiker.En av sexkonstbilderna som för mig mer liknade bizarr porr var en naken kvinna vilken tagit ett grabbatag på en eregerad halvmeter lång hästpenis. Eftersom detta s.k konstverk vållat mest ilska hos besökare fick hon frågan vad hon tyckte om detta. Svaret kom snabbt: Denna bild är den mest naturliga av alla bilder på denna utställning så den har jag inget emot sa Kristdemokraten..jag inte bara log,jag förundrades...inte undra på att de är på väg att ramla ur riksdagen.. Fredagkväll..snygg bild..men vilken bar?? Vinnaren får några sosselotter...