Bloggmeny

Fråga Kjell

För att din fråga ska kunna skickas till Kjell måste samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din fråga besvaras offentligt på webbsidan av Kjell Hedvall när tid finns.

Rubrik:*

Namn:*

E-post:*

Fråga:*

27/11

2013

Hur länge?

Fråga:

Borde ju veta det här,men icke?Hur länge har S styrt i våran stad?
- Göran Mörby

Svar:

I en följd sedan 1994..När Lidköping bestod enbart av staden före 1968 så var det också S.
- Kjell

04/09

2013

Biltemas placering

Fråga:

Varför inte placera Biltema på vä sida i Ågårdsskogen
(Samma sida som OK) ,stort utrymme både för
byggnad o parkering,med säkerhet ett välbesökt
företag som kräver stora parkeringsutrymme .
Med vänlig hälsning, Calle

- Calle S

Svar:

Vi vill inte ha handeln utspridd...samt att BilTema vänder sig emot Skara - Götene..Det är redan halvkaso vid bron och rondellen vid Arenan,,,
- Kjell

10/06

2013

Garströms

Fråga:

Hej Kjell!

Om jag säger att jag heter Muhrer vet du kanske vem jag är, Roberts dotter Lisa.

Pappa, mamma och jag är intresserade av att köpa Garströms konditori och förvalta arvet efter Ferdinand och Erik Garström. Vi skall träffa nuvarande ägare på söndag och förbereder oss så mycket som möjligt inför mötet, tänkte höra med dig om möjligheter att ha en mysig liten uteservering i hörnet på torget närmast konditoriet.

I övrigt har vi många planer för hur vi kan få konditoriet än mer levande med olika temadagar/kvällar och utveckla sortimentet till något mer unikt. (Var inte orolig, självklart skall Garström special-tårtan finnas kvar :)

Hade varit kul att bolla lite idéer och tankar med dig

/Lisa, Gunbrith och Robert Muhrer
- Lisa

Svar:

Jo och det gjorde ni tog över alltså..Lycka till..
- Kjell

16/05

2013

Biltema?

Fråga:

Hej,

Undrar bara om ni kan avslöja något mer om hur det blir med Biltema? Kommer dom komma hit eller har det lagts på is?
- Joakim

Svar:

Klart att de kommer..Det pågår ett detaljplanearbete som tar nåt år..Nästa beslut vi skall ta är om vi skall säga ja till andra storföretag som vill etablera sig ihop med BilTema...det kommer snart..
- Kjell

19/03

2013

SD kort

Fråga:

Hejsan!
Har en Canon Legria HFs 100 Videokamera som då är en HD kamera. Om vi utgår från full upplösning så har jag lyckats med Era SanDisk upp till 16GB. Bra men vad jag inte visste när jag på ett annat ställe kom över ett Kingston SD HC 32GB så trodde jag att nu var det fixat med lite längre insp. tid.
Nej! Jag fick gå ner i upplösning minst två steg för att kortet (som var det senaste med class 10) men ack. Jag ringde Canon som svarade att min kamera klarar class 6 - 8 ! Således förpassades mitt kingston till min Nikon D90 (stillbildskamera)i stället, så behöver jag inte tänka på att det skall ta slut på någon semester. Nu till frågan Personal i utiker har inte alltid så lätt med vad som passar till vad. Därför undrar jag. Vilket kort skall jag använda för att kuna använda full upplösning och få så lång insp. tid som möjligt? Samt är class 8 bättre än class 6?

Hälsninar
Anders K
- Anders Kjörning

Svar:

Inte vet jag....frågan har nog gått fel
- Kjell

13/02

2013

Sjölunda skola

Fråga:

Blir det en skola i Sjölunda för åk 1-6? När i så fall?
- Anna Karlqvist

Svar:

Hej..det kommer det att bli..Vilket år kan jag inte svara nu,Beror på utbyggnadstakten..
- Kjell

25/01

2013

plexgear

Fråga:

Hej
Jag har tappat drivrutinen till plexgear usb-tv mikro100 finns den möjlitvis på nätet eller kan jag köpa en ny drivrutinskiva?
- Thomas Ström

Svar:

Ingen aning...frågan har nog gått till fel ställe
- Kjell

18/10

2012

Arbetsplatser

Fråga:

I skolan ska vi skriva om Lidköpings kommun, och jag undrar vart alla som jobbar i kommunfullmäktige sitter när de arbetar? Är det t.ex kommunhuset i Lidköping och finns det några andra hus?
- Tomke Schilling

Svar:

Att vara invald i Kommunfullmäktige är inget jobb..Det är ett uppdrag man har på sin fritid.Mötena en gång per månad sker på kvällstid i Lidbeckska Huset.
- Kjell

05/09

2012

Söker en gammal vän sedan 60 talet.

Fråga:

Jag har en vän sedan tiden under 60 och tidigt 70 tal när jag arbetade i Peru. Jag reste hem till Sverige julen 72 och han stannade kvar. vi har sedan tappat kntakten. Har du möjlighet att hjälpa mig söka honom vore jag tacksam. Det finns ju ingen ambasad nu i Peru så jag kan inte söka honom den vägen.

Han heter.
Cleve Eriksson och är född under tidigt 40-tal.

Rune adolfsson
Tel: 0708-276770
Bor numer på Väddö ( roslagen ) Sverige
- Rne Adolfsson

Svar:

Du får väl maila mej lite ledtrådar...verkar vara längesen så det ärväl inte säkert han bor kvar i Peru.
- Kjell

05/09

2012

På plats i Chengdu

Fråga:

Hej Kjell,

Efter en månad i Beijing med kurser i pedagogik, classroom management, kinesiska och kinesisk kultur har jag nu blivit placerad i Chengdu. I höst skall jag jobba som engelsklärare på Wenweng Experimental Primary School. Denna låg- och mellanstadieskola består utav 1000 elever, 50 elever I var klass. Det är en modern och fräch state school.Jag fick höra att Chengdu är en vänort till Lidköping, vilket är ett fantastiskt sammanträffande med tanke på att jag kunde ha blivit placerad var som helst i Kina. Jag kommer att vara på plats till mitten av Januari, så om ni vill att jag agerar representant för Lidköpings kommun är det bara att säga till. Du känner garanterat till Chengdu bättre än mig, har du några tips om vad man skall se??

Mvh Jonna Restin
- Jonna Restin

Svar:

Det är ju kanon...Vi får pratas vid...
Har du QQ annars får du skaffa..qq är ju kinas svar på facebook,så du kan adda mej där--mitt nr är(1613779590)
- Kjell

03/09

2012

Locka nya företag

Fråga:

Vad gör ni politiker för att locka hit nya företag till stan. Tillväxten av stan tycker jag har stannat av. Jag anser det behövs mer centrala bostäder i centrum, för utom sjöstaden.

Hur var det i Kina?
- Anders

Svar:

Det etableras företag hela tiden...men det tar längre tid att bygga upp än lägga ned ett företag eller flytta.Vi är åter inne i en omvandlingsprocess av den återstående 1900 tals industrin.Detta tär hårt på väst sverige..Vi samarbetar med det lokala näringslivet men det behövs också stöd från staten..Vi har den mark vi har i centrum..Det sker förtätningar också hela tiden...
Kina är speciellt men en möjlighet...
- Kjell

27/08

2012

Fråga

Fråga:

Vad händer med dom gamla lokstallarna vid sockerbruket. Ni kan väl riva skiten i alla fall
- Anders

Svar:

Anledningen att det inte händer något där är att intressenter(som just nu har svårt med finansiering) vill bygga service och reparationshall för Kinnekulletågen.Vad som blir nybygge och vad som skall användas är ej klart.
- Kjell

17/08

2012

sjölunda semesterby

Fråga:

vem arrenderar sjölunda semesterby i lidköping 2012
- monika liindahl, lidköping

Svar:

Det är samma som arrenderat i tio år..En man som inte är från Lidköping men som använt stugorna för sommarkollo...
Nu har han börjat samarbeta med några killar från Lidköping som fixat med sommarens aktiviteter.Jag skriver inte några namn här..
- Kjell

14/08

2012

Sjöstaden

Fråga:

Varför flyttar man inte reningsverket i samband med bygget av sjöstaden? Vid översvämning så är det det första som åker, sen så är det väldigt gamalt och slitet enl dom som jobbar där. har man jämfört kostnaden för att renovera/bygga in mot att bygga nytt?
- Anders

Svar:

Ja,,,det kostar över 200 miljoner bara att bygga nytt..Sedan leder alla ledningar till nuvarande läge..så där tillkommer det ett antal miljoner..Vi skall bygga in verket och det skall bli ett energiverk för uppvärmning av hamnstaden...så det blir säkrat för översvämningar..
- Kjell

08/08

2012

Elektroniska info tavlor

Fråga:

Hur går det med dom nya info tavlorna? Ser jävligt fattigt ut med det vi har idag!!!!
- Anders

Svar:

Jo sju sorger o åtta bedrövelser..jag var inte med på ett KS AU där frågan kom upp..och begravdes?....Nu skall det bli någon billig variant med en bild och under detta någon text som rullar...Jag har en helt annan åsikt...man såg inte intäktsmöjligheten utan bara kostnader...skall ta upp frågan igen.
- Kjell

01/08

2012

Sjukhuset

Fråga:

Varför är du tyst i denna fråga?
- Frågande

Svar:

För att det är för tidigt,Jag vill träffa de som bestämmer och inte gå efter tjänstemannasynpunkter..Dessutom har ansvariga redan sagt tidigt att akuten inte kommer att läggas ner..ändå går Moderaterna i spetsen med plakat..Lägg inte ner Akuten..Det är partipolitiserat från första början,Moderaterna vill privatisera och sälja ut sjukhuset..Men de ger sken av något annat just nu i debatten..Jag kommer att skriva mer...
- Kjell

30/07

2012

Ang. hundrastgård

Fråga:

Läste att inhägnaden av hundrastgårdar blir av när det finns en sponsor. Hur funkar det, och vilka belopp rör det sig om? Är det en engångskostnad eller ska det vara fortlöpande?
- Therese

Svar:

Det är en engångskostnad och det går bra att sätta upp reklam på staketet,,men den vi hade drog sig ur så nu blir det hundrastgårdar..börjas med Nonnens väg..
- Kjell

21/07

2012

Sjölunda

Fråga:

Hej..Har varit nere och tittat på anläggningen Sjölunda semesterhem. Vilken "pärla" för Lidköpings kommun.Blev nyfiken på dess historia.
Om jag fattat rätt var det en privatägd gård från början. När köpte LMV var det före fussionen med SKF 1929? När byggdes småstugorna? Vilket år köpte kommunen?/ Kan Du ge mig svaren? hälsningar Alvar Karlsson.
- Alvar Karlsson

Svar:

Tror ej det var före 1929..Stugorna är 40-60 tal...
LMV,s arbetares semesterhemsförening var fristående från företaget.
Intresset för denna typ av semester minskade under åttiotalet och husen var i behov av upprustning.
Man beslöt sig då för att sälja.Köpare var HSB och Riksbyggen i samverkan.De skulle exploatera området men hade svårt att vara långsiktiga.Såldes därför till Lidbeckska stiftelsen som skulle bedriva någon form av mellanvård..Denna idé sprack p.g.a ekonomiska skäl.Stiftelsen sålde då till en privatperson men kommunen styrd av S och V ville använda sig av förköpsrätt varvid den private köparen backade ur och kommunen köpte.Detta var slutet nittiotal.Kommunen köpte för allmänhetens bästa.Det är en oas för Lidköpingsborna och för de närboende.I dessa tider finns det åter intresse för boende i stugor och jag anser att stugorna kan rustas upp.Området är så stort att alla kan samsas..
- Kjell

28/05

2012

Hundrastgård

Fråga:

Hej! Blir det någon hundrastgård i lidköping? i så fall när? mvh
- Amanda

Svar:

Det blir hundrastgårdar i Lidköping.
Skulle vart klart med en sponsor men det verkar som det inte blir något. Utan sponsor så blir det nästa år.
- Kjell

21/05

2012

Sjölunda

Fråga:

Vi har diskuterat Sjölunda semesterby. jag säger att kommunen äger fastigheten, rätt eller fel?
- Berit Klarén Bustad

Svar:

Kommunen äger den jaa.
Verksamheten arrenderas ut förnärvarande.
- Kjell

09/05

2012

Kort fråga om Ungdomsarbetslösheten

Fråga:

Hejsan! Alice heter jag. Jag går naturvetenskapliga programmet på DLG. Jag gör ett arbete med några kompisar kring ungdomsarbetslösheten. Det jag undrar är; hur kommer det sig att trots under högkonjunktur i Sverige så var det precis som nu hög ungdomsarbetslöshet. Vilka orsaker finns det till detta? Alltså vart står socialdemokraterna i den frågan kring VARFÖR den är så hög? Är jättetacksam för svar, behöver inte vara några långa och komplicerade.
- Alice Pettersson

Svar:

Orsaken är att arbetsgivarna ställer höga krav på sina anställda.Många som går ur skolan uppfyller inte kraven.Vi socialdemokrater för en politik som utbildar ungdomar/arbetslösa under lågkonjunktur för att stå färdiga när jobben kommer.Så sker ej idag.Man skär ned på utbildning tyvärr från alliansen.VästSverige är hårdare drabbat p.g.a industrikris...även här har nuvarande regering varit passiv och litat på marknadskrafterna.Näringspolitik för att skapa jobb sker i nära samarbete med det privata näringslivet..Även här har regeringen varit passiv..enligt min åsikt förstår de sig inte på hur man gör.Brist på kompetens och lekstuga har gjort att t.o.m.Svenskt Näringsliv är mycket irriterade och framför hård kritik.Vår politik bygger på aktiv samverkan med näringslivet,utbildning och jobbpolitik inom energiomställningen,gröna näringar,framtidsmarkanadet inom grön teknologi,m,m,m,m.
- Kjell

26/04

2012

Elektroniska info.tavlor

Fråga:

Läste i din blogg att nya digitala info.tavlor var på gång. Nu läser jag i NLT att det inte blir något. Vad är det som händer?
- stefan pettersson

Svar:

Bra fråga,,jag frågar detsamma,,tyvärr är jag inte hemma.får ta reda på det när jag kommer hem..
visserligen kostar det men det går lätt att få intäkter--
- Kjell

04/04

2012

Förfrågan om en liten intervju från NLTs ungdomsredaktion

Fråga:

Hej! Jag heter Ida Arneson och jobbar på NLTs ungdomsredaktion "Spana in". Nu är det så att vi ska göra ett reportage om det aktuella gymnasievalet och vi tänkte då titta lite närmare på några kända Lidköpingsprofiler och se efter vad dem gick för gymnasieprogram. Så nu undrar vi om du har skulle vilja ställa upp på den här lilla intervjun?
Jag skickar med frågorna här under så fall du skulle vilja vara med så är det bara att svara på dem i ett mail tillbaka.

1. Vart, vilka år och vad läste du när du gick på gymnasiet?
2. Vad tyckte du om det programmet?
3. Har har ditt gymnasieval påverkat ditt (arbets)liv? Om ja, i så fall hur? Exempelvis är du där du är idag tack vare det du läste på gymnasiet?
4. Vad var det bästa med gymnasiet?
5. Har du något tips till alla dem ungdomar som väljer gymnasieprogram idag?

Vi skulle bli jätteglada om du skulle vilja ställa upp på det här!
Tack så mycket på förhand.

Med vänliga hälsningar
Ida Arneson, reporter på Spana in
- Ida Arneson

Svar:

ok,,bra,tack,,jag mailar ett svar..du har hotmail adress.så då hamnar det i skräpposten.tänk på det..
- Kjell

29/03

2012

skogshyddan

Fråga:

hej.

eftersom jag inte fått något mail från dig, har jag nu bokat en annan gäst.

tyvärr.

pea
- Pea Karlsson

Svar:

ok,,jag var tvungen att kolla lite..om jag är hemma.men det går väl fler tåg.
- Kjell

22/03

2012

skogshyddan

Fråga:

hej igen.

finns det en möjlighet för mig att intervjua dig på skogshyddan tisdagen den 3 juli kl.19:00?

isåfall MAILA MIG PÅ pea.karlsson@gmail.com MAILA MIG!
- Pea Karlsson

Svar:

det är ok,
- Kjell

20/03

2012

Villa BK

Fråga:

Tjena Kjell! Gå gärna tillbaka och läs ditt inlägg som är postat 26 Dec. 2011 kl.20:05. Ibland är det jävligt gött att ha fel! ALLA till Studan!!!!!!!
- stefan pettersson

Svar:

Absolut..jag ser mitt inlägg som ett kravställande.Mattias kom in,,bra coachning gjorde att en seger kom,,,en blev tolv..självförtroendet ökade och underprestationerna minskade..Sport är lika med psykologi..Alla tränar fysiskt ,gruppsykologi är det mindre träning på.Gött..nu inriktar vi oss på finalen,,SM tar vi inom tre år..tar vi det nu blir vi dominerande inom svensk bandy i framtiden.Annars kommer det i framtiden oavsett.
- Kjell

14/03

2012

Polishusets placering

Fråga:

ett förslag angående polishusets placering :

"Katthavet" vid rescentrum. Nuvarande parkering i källarplanet


- Stig-Olof Pettersson

Svar:

Hej,
Kommunen har gått igenom alla för oss tänkbara lägen men fått nej av polisen.Nu skall det omarbetas och efter det tar vi ställning.
- Kjell

27/02

2012

Stadens utbildning

Fråga:

Får Kommunens musikskola eller utb. Kultur och Turism nu möjligheten att hyra det attraktiva Tingshusetr som ännu inte är uthyrt.
Vänligen l.a.
(Obs,se Esplanaden som Lidköpings Utb,Esplanad med alla de fördelar som detta kan innebära för Lidköping som utbilsningsstad med ett spesialiserat expansivt utbildningsområde o.s.v.)
- Lennart

Svar:

Får frågor om Tingshuset som väl också är till salu om kommunen vill köpa.jag ser dock inget behov idag.Utbildningslokaler utanför De LA Gardieskolan och Campus Lidköping försöker vi koncentrera till Rörstrandsområdet eftersom de finns lokaler och det är bra med samlad verksamhet.Kommer det förslag på bra verksamhet som ger tillskott i kommunen är jag öppen för att seriöst pröva frågan.
- Kjell

10/02

2012

Sjölunda

Fråga:

Hej Kjell.
Sökte på google efter bilder på Sjölunda och hittade ditt blogginlägg. När jag läser din text så ser jag att du har väldigt rätt. Sjölunda kommer kunna användas av lidköpingsborna samt som övernattning för turister.
Min fråga till dig är om vi får använda dina bilder som Du tagit? Självklart med ditt namn som fotograf. Bilderna kommer då ligga ute på turistbyrån, visitsweden och gowest.

MVH /David Lantz
- david

Svar:

Hej,Det är Ok..
- Kjell

25/01

2012

nytt försök, skogshyddan

Fråga:

hej kjell.

pea karlsson här, pastor lidköpings missionskyrka.

finns det möjlighet för mig,
att intervjua dig på skogshyddan tisdagen den 3 juli kl.19:00

en trevlig intervju om dig, vår stad och lokalpolitiken?

det vore väldigt roligt.

i så fall, hör av dig till mig på pea.karlsson@gmail.com

kärlek.

pea
- Pea Karlsson

Svar:

Hej,,
Kan inte ge besked så här långt före...Jag fyller 60 år den 1 Juli...Jag har ännu inte bestämt om jag skall åka bort eller om jag firar i Lidköping..
- Kjell

11/01

2012

E-20

Fråga:

Ja, så var det frågan om E-20 igen. Trafikverkets chef i Västra regionen är med på dragningen Holmestad-Jung som ett lovvärt beslut för riksdagen även om Du tidigare förklarat att det inte är aktuellt för än 2020? Tacksam för svar igen. Monica Green har nu trumpetat en del i ärendet men trumpinnarnas chef och takt vill säkert till i den här för viktiga sakfrågan om E20- standard efter det behov som är påkallat. Tack.
Vänligen lennart.a.
- lennart

Svar:

Det pratas mycket om E 20 från många håll.Beslutet idag är långt fram...jag skriver om 2020,men reellt kan det hamna ännu längre bort.tyvärr..Sträckan Alingsås känns viktigare just nu..
- Kjell

27/12

2011

Företagsamhetns år 2012

Fråga:

Att år 2012 för Lidköpings kommun får ett år med karaktärisering som företagsamhetens år med S i spetsen för arbetstillfälle. Är det en möjlighet?
- lennart albertsson

Svar:

Om näringslivet är med har vi en ny organisation på gång där vi tillsammans skall arbeta bättre och med mer framgång än tidigare avseende arbetstillfällena.Självklart är det en möjlighet om alla jobbar tillsammans.
- Kjell

27/12

2011

Trodde det var en Evenemangshall

Fråga:

Du skriver att ni satsat 220 miljoner på Villa. Helt plötsligt har det blivit en bandyhall avsedd endast för Villas A-lag, intressant. Vad jag vet så är det fler föreningar än Villa som utnyttjar Arenan. Dessutom är det mässor och konserter samt tennis och handboll. Sluta kasta skit på Villa! På andra orter är man stolta över sina elitlag. Klart Villa satsar på ett SM-Guld fast det gör även andra föreningar... Du kanske vill att vi ska göra som Edsbyn och ägna oss åt ekonomisk brottslighet för att nå guldet. Ett tips, stanna hemma om du tycker Villa spelar så jävla dåligt. Hellre 2500 supportrar på plats än 5000, varav hälften är folk som inte förstår vad det handlar om!
- stefan pettersson

Svar:

Hallen hade aldrig byggts om det inte varit för Villa BK.
Så du tyckte att de spelade bra,,,hahahaha.Kom igen nu.
Jag har följt Villa sedan 1963 och numera kollar jag varje individ och spel genom kameralinsen.Hade Villa spelat som man gjorde de sista tjugo minuterna hade man vunnit med fem mål.Varför man inte gjorde det ??? Har inget svar.Vänersborg är ett B lag i förhållande till Villa.
- Kjell

17/11

2011

Tröjor i taket

Fråga:

Skickade ett förslag till Sparris ifjol angående Villatröjor i taket för att hedra gamla legender. Fick till svar att Kommunen skulle godkänna detta först. Idag ett år senare mejlade jag Sparris ang. tröjorna i taket och undrade om det händer något. Fick ungefär samma svar som förra året att det förs en dialog med kommunen. Vad är problemet? Kolla runt i alla hockeyhallar där man hedrar sina gamla hjältar. Nästa undran är om det är på gång någon storbildsskärm till Arenan? Vi är väl ensamma om att inte ha en storbildsskärm när vi pratar om Arenor i den här klassen. Att Vänersborg inte har någon kan kanske bero på att deras arena blev 150 miljoner dyrare än beräknat så var dock inte fallet i Lidköping. Tacksam för svar. Hälsn. Stefan.
- stefan pettersson

Svar:

Om tröjorna skall hängas på tredje våningen så ritas det nu hur denna skall användas.Jag antar att Bandyportföljen skall permanentas och då är det väl ett lämpligt ställe.Annars står det väl Villa fritt att använda sin restaurang eller andra utrymmen för ett litet Villa museum.
Storbildsskärm finns inte med i nån budget.
Sparbanksstiftelsens treåriga driftbidrag slutar 2013 och då är målsättningen ha in 2 miljoner i nya intäkter.
Å andra sidan tog jag upp frågan under den senaste matchen att man borde hitta en sponsrings o reklamfinansiering.
Det är ju ett "go" runt Villa..
- Kjell

12/11

2011

Parkering till besökare i arenan?

Fråga:

Hur har ni tänkt med parkeringen till nya arenan? Som det är nu fylls den på ungefär fem minuter och då är inte ens arenan halvfull. En bra och smidig parkering är a och o för att locka besökare och få dem att återkomma. Påminner mig om vad organisationen bakom Power Meet sade på frågan om att återkomma till arena Lidköping; arenan är fantastisk men parkeringen katastrofal. När polisen lappar bilar som inte har någon annanstans att parkera skapas irritation.

När har ni tänkt göra en parkering som sig bör till en arena av denna kaliber?
- Niklas

Svar:

Svensk ekonomi är fallande och kommunen har fått minskade skatteintäkter och statsbidrag med minst 40 miljoner..Vi har fått flytta denna investering..2015 minst.
- Kjell

04/11

2011

Riskanalys ToU i Västra Götaland

Fråga:

Hej Kjell,
Som du kanske känner till så genomför Ramböll Management en riskanalys av Västra Götalandsregionens arbete inom Tillväxt och utveckling (ToU) på uppdrag av regionens revisionsenhet. För att på bästa möjliga sätt kunna göra denna analys behöver vi nu skapa oss en nyanserad bild av BHU:s arbete och de enskilda kommunernas del i verksamheten som berör ToU. Vi skulle därför om det finns möjlighet vilja genomföra en telefonintervju på ca en halvtimme med dig någon gång under veckorna 43-45. Våra förslag på dagar är:
1. Torsdag 10 nov: 09-16
2. Fredagen 11 nov: 10-15
3. Tisdag 15 nov: 10-15
4. Onsdag 16 nov: 8-15
5. Torsdag 17 nov: 13-16
6. Fredag 18 nov: 09-15

Vänligen lämna minst två förslag tider som skulle passa dig. Skulle ingen av dessa Tider passa får vi försöka hitta en annan lösning.

En annan möjlighet är att vi genomför en personlig intervju i Lidköping.Med vänlig hälsning
Martin Froberg

MSc International Economics
Konsult
Tillväxtanalys

D +46 8 562 494 59
martin.froberg@r-m.com
________________________________________

Ramböll
Krukmakargatan 21
Box 17009
SE-104 62 Stockholm
www.ramboll-management.se- Martin Fröberg

Svar:

Ursäkta,ser nu att jag fått tillbaka mailet till dej...Okänd mailadress....jag svarade att jag kunde träffa dej när du var här,,
- Kjell

30/10

2011

ingen fråga men tack

Fråga:

tack för en snygg bild på persörens seger på axevalla den 25 okt.Det kommer fler var beredd med kameran.
mvh stolt uppfödare
- sten flygare

Svar:

Ok,tack,,,ja det såg bra ut..
grattis,,
- Kjell

25/10

2011

Känner du till boken Att återta Socialdemokratins hjärta?

Fråga:

Ett citat från min bok:
Socialdemokratin har blivit osäkra om sitt mål och förstår knappt något om hur de ska nå sitt mål. Att förstå sitt mål kräver klarhet och passion för sin ideologi. Att nå sitt mål kräver förståelse för hur kampen ska föras. Det är alltså hög tid att den ideologiska debatten kommer igång. För ”Hindret för full sysselsättning och stark välfärd är inte pengar det är ideologi.”
Alltså högerns ideologi som inte tillåter att vi ska fortsätta bygga folkhemmet. Endast genom att ta upp en ideologisk kamp och debatt kan vi väcka hoppet om att det goda samhället där vi lever under mindre stress, med mer livsglädje och på ett människovärdigt sätt både är möjligt, är det mest humana och att det är det effektivaste sättet att bygga ett samhälle på.
Tillsammans i frihet, jämlikhet och broderskap måste vi nu föra denna ideologiska kamp.

Boken kan alltså fås gratis som en .pdf fil från mig. Å andra sidan så har www.lulu.com lite rabatt på sina böcker några dagar framöver :-)

- Stefan Sigfried

Svar:

Du kan sända över den som pdf fil.
kjell.hedvall@lidkoping.se

tack
- Kjell

24/10

2011

Att återta Socialdemokratins hjärta

Fråga:

Känner du till min bok Att återta Socialdemokratins hjärta?
Den handlar bland annat om hur och varför högern lurar oss.
Jag kan skicka den som en .pdf fil och den finns också att köpa som pocket eller hårdbundet på www.lulu.com.
Jag/vi har också en email lista på cirka 50 namn över dom som visat intresse för boken. Där håller vi just nu på med att skriva ihop oss om ett brev om just detta att vi blivit lurade och vad som måste göras kring detta som vi tänkt skicka till Håkan Juholt.
Hör gärna av dig - desto fler vi blir som tänker kring detta desto bättre.

En recension av boken finns här:
http://www.dalademokraten.se/Opinion--Kultur/Bokrec/2011/08/27/Nar-hjartat-ar-forlorat-och-hogern-tar-spraket/
M v h
Stefan Sigfried
- Stefan Sigfried

Svar:

hej,,När du skrev din fråga så kände jag ej till den.
- Kjell

13/10

2011

Kulturscen

Fråga:

Behövs verkligen en ny kulturscen i Lidköping.
De la Gardiegymnasiets aula tar väl ca 500 personer.
Större evenemangn kan ju vara i Hallen, finns annat
som känns viktigare.
- Lennart

Svar:

Aulan har inte den scenkapacitet samt Ljud,ljus och elektronik som behövs.Vi har över 200 föreställningar idag som behöver ett bättre ställe.
Lidköping har inga moderna konferensmöjligheter.
Vi ser en utveckling i besöksnäringen där en scen skulle skapa flertalet jobb.Denna avser ca 500 personer. Hallen är ju till för större arrangemang.
- Kjell

12/10

2011

Fritidsgård

Fråga:

Måste fråga hur kommunen kan ha råd att ha öppet Tuns Fritidsgård två kvällar i veckan när det finns så få barn i Tun.
- Nina

Svar:

Ok,,Jag får kolla hur verksamheten ser ut. Tack..
- Kjell

04/10

2011

hovby

Fråga:

Ryanair vill flyga inrikes i Sverige det borde väl vara nått för hovby flygplats??
- anders

Svar:

Ryan flyger inte utan stora kommunala subventioner.Tror inte Lidköpingsborna vill betala alla dessa miljoner.
Finns en anledning att man kan ha så låga priser..Nån annan betalar.. Men vi följer alltid branschen...tack.
- Kjell

17/09

2011

E-20

Fråga:

Finns något intresse för meddelandet om E20 och dragningen från Lundsbrun till Jung mellan Lidkp.- Skara?
- lennart

Svar:

Arbetet med vägkorridorer för E 20 är redan genomfört.
Det har varit en lång process där alla berörda kommuner deltagit tillsammans med staten och trafikverk.
Att de skulle börja om processen med ny dragning är utsiktslös. Nu handlar det om att få någonting gjort med E 20,s svåra delar Vara-Göteborg.
Detta ligger 10-20 år fram i tiden.
E 20 frågan närmare Lidköping ligger 25-30 år fram.
Det är andra generationer som får arbeta med detta.
- Kjell

03/06

2011

Tutande tåg

Fråga:

Jag har en fråga angående varför tåget som går tvärs igenom Lidköpings centrala delar skall tuta på alla oövervakade övergångsställen (ex mellan gamla komvux och Maratongatan eller vid kolonilotterna vid Råda) Detta gör att tåget från tidig morgon till sen kväll tutar som hörs i hela i hela staden. Jag har sett i vissa områden ex i Truve och Sandbäcken att där tutar inte tågen vid oövervakade övergångsställen istället finns ett rödljus som blinkar med ljudsignal (utan bom). Om detta är tillräckligt på dessa ställe borde det fungera i hela staden.Alternativt att det sätts upp bomar med ljudsignal. Ljudet som dessa stolpar avger hörs endast en kort bit därifrån och inte över hela staden. Ljudet från de tutande tågen är fruktansvärt i flera km för Lidköpingsborna. Kan inte detta fixas, det känns som uråldrigt med tutande tåg i dessa tider? Det kan väl inte vara så svårt eller kostsamt att få upp bommar eller eller signal?
- Marcus

Svar:

Frågan kommer upp med jämna mellanrum.
Regelverket är att man skall väcka uppmärksamhet och varna.
Jag håller med om att det hörs långt.
Som alltid är det en kostnadfråga att införa andra varningssystem. Vi tar upp frågan med Trafikverket men svaret är alltid-vi har inga pengar till sådant.
- Kjell

03/06

2011

Upprustning av järnvägsnätet

Fråga:

Jag läser att politikerna i Lidköping vill genomföra en satsning på utbyggnad och upprustning av järnvägen,
för att dels kunna öka kollektivtrafiken men dessutom för att godståg skall kunna passera.
Då är min fråga om politikerna har tänkt sig att alla dessa godståg skall passera tvärs igenom Lidköping,
förbi förskolor, köpcentrum, arbetsplatser, sommarstugor, badplatser, grönområden samt hundratals bostäder precis intill spåren,
eller skall helt nya spår dras utanför stadskärnan?
För vem vill ha dessa bullrande tåg tvärs igenom Lidköpings lugna stadskärna?
- Marcus

Svar:

Avseende godstrafik finns det ingen marknad för en sådan.
Lastbilen har konkurrerat ut den marknad som fanns i Lidköping.Det du åsyftar är nog den tanke som Banverket/Trafikverket har att kunna använda Kinnekullebanan vid stopp på stambanan.
Det är inget permanent trafik.
Samtidigt finns det skäl och påminna om att det en gång i tiden gick godstrafik på Kinnekullebanan.
Nöjet som barn var att sitta och räkna vagnarna.
Eftersom jag är född på Rådagatan kröp vi ner i diket i höjd med hjulen. Som mest har jag räknat till 110 vagnar minns jag.På den tiden var det många bulkvagnar som det stod Cementa på.Från Hällekis.
- Kjell

29/05

2011

Värmeverket!!

Fråga:

Hur hade du tänkt dig att fixa iordning värmeverket, nu är ju alla med och när "alla skulle med" så sa dom att det aldrig skulle bli så dyrt som det är nu.. Är det inte viktigare att lösa Värmeverkets ekonomiska problem än att lägga ut flera miljoner på till exempel bandyhallen och allt som har med bandy att göra?
- David Lugner

Svar:

Värmeverket är ett bolag vars bas är dess kunder.
Det har inget att göra med Lidköpings skattebetalare.
Det är inte dyrt just nu.Däremot kommer det att bli dyrare i Oktober.
Även efter den höjningen är man billigare än el och olja.
- Kjell

08/03

2011

Politikerbesök

Fråga:

Hje Kjell. För ett par veckor sedan var politiker från vård och omsorgsnämnden på besök hos ett gruppboende för funktionshindrade. Flera av de besökande var uppriktigt sagt pinsamt dåligt insatta i vad det handlar om i handikappomsorg. Exempelvis så fick personal på boendet frågor som: "vilken tid låser ni på kvällen?" De förstod inte ens att de boende hyrde varsin lägenhet i gruppboendet. Att verka i denna nämnd utan någon som helst kunskap eller förståelse för de personer man ska besluta om är ju horribelt. Frågan ovan visar ju att de inte ens kan lagarna som gäller. Hur kommer det sig att personer som inte bryr sig om de här personerna sitter på poster där de beslutar om personernas liv? Hur har de kommit dit?
- Martin

Svar:

Vi har precis startat upp en ny mandatperiod efter valet vilket innebär att vi har många nya förtroendevalda. Just nu har vi fyra utbildningskvällar och även studiebesök i verksamheterna som du beskriver.
Förtroendevalda i Sverige är helt vanliga människor utan några formella krav på utbildning.
Jag förutsätter dock att de har intresse eftersom de accepterat uppdraget.
Man lär sig efter hand som ny politiker så din undran måste ses mot bakgrund att de är nya.
En nämnd består av en mix av nya och gamla ledamöter så det brukar aldrig vara nåt problem vid besluten.Kunskap finns dessutom hos professionen.
- Kjell

02/03

2011

skogshyddan

Fråga:

hej kjell.

jag är pastor i missionskyrkan och undrar om jag skulle få intervjua dig på skogshyddan i sommar.

vi har ju ett program där vi intervjuar lokala profiler. förra året intervjuade jag evy palm inför en fullsatt skogshydda.

jag undrar om jag kan få intervjua dig tisdag kl 19 den 9 augusti?

mvh pea karlsson
pastor lidköpings missionskyrka.

0704 67 56 44
- pea karlsson

Svar:

Det går bra...
Tack.
- Kjell

26/02

2011

Möte i Tun ang. Bettans

Fråga:

Hej Kjell. Läste i ett upprop här om dan att du skulle komma till Tun för nåt möte om vad som skall hända med affären i framtiden,nu undrar jag om du kommer som privatperson eller om du skall företräda partiet eller om du kommer som ledare för Lidköpings Kommun.Det är många som undrar detta i denna lilla by.Vi syns nog på tisdag.
- Göran Bentzen

Svar:

Jag kommer som Kommunstyrelsens ordförande.
Kommunen har stöttat butiken ekonomiskt under många år för att vi anser det är viktigt.
- Kjell

14/02

2011

Direktörsfasoner

Fråga:

Det har varit mycket prat om Villa och hur mycket pengar de förlorar på att det är andra arrangemang i Sparbankshallen. Får inte ihop detta med artikeln i dagens Lidköpings Tidning där man kan läsa om chartrade privatplan och Oxfileluncher. Lyxresa kallar tidningen det och Villachefen håller med. Är detta verkligen förenligt med de värderingar som finns i Idrottsrörelsen? Och är det rätt att man också kan få bidrag från stat och kommun för sin verksamhet om man lägger pengar på sådan lyxkonsumtion? Direktörsfasoner kallar jag det. Har själv inte råd att äta oxfile varken till lunch eller middag.
8o|
- Gert Persson

Svar:

Vad jag förstod var resan till Haparanda sponsrad av ett eller flera företag.
Villa eller någon annan förening får inga pengar av varken stat eller kommun för sin elitverksamhet för vuxna.
Samhället stödjer ungdomsverksamheten.
- Kjell

08/01

2011

Babysim

Fråga:

Hej Kjell! Såg att för ett år sedan var det någon som frågade om babysim i Lidköpings badhus. Hur går det med ärendet?

MVH Kristin
- Kristin

Svar:

Det har funnits babysim även förra året.
Idag annonseras det i NLT om detsamma.
Det arrangeras av badhuset.
- Kjell

03/01

2011

Arenan

Fråga:

Läser i din blogg att Arenan skall utvecklas ytterligare. Något särkilt du tänker på? En storbildsskärm borde prioriteras i en Evenemangshall! Sedan säger du att Arenan är en succé och det är bara att hålla med. Dock ska vi inte glömma att det är Villa BK som till stor del ser till att Arenan fylls och inte ekar tom som kommer vara fallet när det är dax för en handbollsmatch som inte betyder något ur sportslig synpunkt. Jag vet att frölunda får flytta på sig när det är dax för världscuphoppningar, ett gigantiskt evenemang bör tilläggas. Utöver detta evenemang så ser du aldrig att hockeyklubbarna sparkas ur sina hemmaborgar i ett brinnande slutspel... Kanske man bör kolla hur de jobbar för att lösa allt på bästa sätt istället för att kasta skit på Villa.:)
- stefan pettersson

Svar:

Jag tänker på många saker men vill inte störa den demokratiska processen.
En storbildsskärm ströks för att hålla budgeten och givetvis är det en sådan sak som får komma framöver.
Jag har inte kastat skit på Villa.Konstaterar bara att det är flera parter som kunnat gjort ett bättre jobb i denna fråga.
- Kjell

02/01

2011

Badhuset

Fråga:

Hej!Angående renoveringen av badhuset har jag en del synpunkter.Har studerat hemsidor från badhus i många kommuner(de flesta med sämre ekonomi)kan då konstatera att det att Lidköping är på efterkälken när det gäller aktiviteter som man kan förlägga i ett modernt badhus.Det finns många saker som ett bättre gym,bastuupplevelser,,yoga,,vattenmassage,roligare vattenlek för barn,öppet så man kan simma ut,framför allt öppet hela året.Simskolan ock märkestagningen på Framnäs upptar en stor del av bassängen halva dagen där,så plats för motionsim är alldeles för lite Ett badhus som lyckats starta om med nya ideer är Allebadet i Hallsberg trots Sveriges största äventyrsbad Gustavsberg endast 3 mil därifrån
- Gunilla Zetterman

Svar:

tack för inlägget
- Kjell

27/12

2010

Lekplatser Ulriksdal

Fråga:

Hej Kjell,
vore intressant att få veta din åsikt om att Ulriksdal är så eftersatt vad gäller lekplatser och allmänt skick? Kommunen har tagit bort alla (dåligt underhållna) gamla lekplatser och inte ersatt med något. För 3 år sedan ringde jag och kollade, och då var det planerat att ersättas under 2010 men det har ju bevisligen inte hänt något på den fronten. Detta är inte OK, det finns mycket barn i området... jämför med Majåker/Margretelund mfl där lekplatserna bytts ut.
Mvh / Arne
- Arne

Svar:

Ok,,Eftersom jag inte leker på Ulriksdal var detta en nyhet för mig,,
Skall kolla vad som händer och återkommer.,
- Kjell

21/12

2010

Födelsedagsfest

Fråga:

Hej! Kan jag boka upp Arenan 24,25 samt 26 Februari 2012 för att fira min födelsedag i dagarna 3. Jag tror inte Villa har hunnit boka än. Pengar är inga problem, jag betalar bra. Eller kommer ansvariga tänka på att Villa kanske spelar slutspel någon av dessa dagar? Hoppas du ser problematiken. Min födelsedagsfest har ungefär samma allmänintresse i Lidköping som handbollsevenemanget!
- stefan pettersson

Svar:

Kommer det en bokningsförfrågan för ett publik evenemang så tas det upp med Villa.
En födelsedag är inget publikt evenemang.
Om de säger att de behöver dessa datum för ett ev slutspel får de chansen att boka.
Avstår de att boka så får den andre boka dagarna.
- Kjell

21/12

2010

Då så

Fråga:

Man får tydligen inte alltid korrekt information från tidningen ;)
Jag visste inte att Glenn R hade meddelat Villa att det fanns en fråga om att hyra arenan för handboll detta datum och att Villa då fått chansen att boka arenan istället!
Bra att du klargör detta!


- Joakim

Svar:

Yes,,,Som det är idag så skyller alla på alla.,
Villa anser att oavsett man fått frågan om att boka så borde kommunen "hålla" hallen till dem.
Något som Glenn inte anser ligger i hans jobb.
Jobbet är att ordna arrangemang i evenemangshallen.
- Kjell

20/12

2010

Arena krocken!

Fråga:

Jag är bandy/sport galen och tycker också arenan skall användas till mer än bandyn!
Men tycker du på fullaste allvar att det är riktigt att ta bort stadens framgånsrikaste och kanske största varumärke just nu till förmån för en handbollsmatch med ett lag som håller till 15mil härifrån?? Oavsett vad det är för sport så bör väl de lokala lagen prioriteras först?
- Anders

Svar:

Återigen..Vi driver en utebana för stora pengar för att evenemangshallen skall användas för annat än bandy.Det finns en muntlig överenskommelse med Villa att man godtar att flytta ut vid andra evenemang.
Vad är problemet?
Om alla håller sig till vad som är sagt och gör det bästa av det som gäller så blir det givetvis lika bra.
En revival med portföljen är det väl inget fel på.
Villa kunde bokat hallen. I sammanhanget ett blygsamt belopp.Jag förutsätter att man till 2012 års slutspel inte gör om misstaget att inte boka.
- Kjell

19/12

2010

Bandy

Fråga:

Villa ska alltså boka hallen samtliga dagar under en 3-veckors period. Kul att du uppskattar att ha ett elitlag i stan. Hoppas du får se en spännande handbollsmatch. Jag vill inte ha något svar med tanke på hur hånfullt ditt förra svar var.
- stefan pettersson

Svar:

Givetvis inte samtliga dagar.Vart kunde du läsa det.De har ju prel bokat...då kan man väl lika gärna boka och stå för de dagarna.
Det är ju småsummor i sammanhanget.
Vad var det för hånfullt---Kom igen Nu..
Jag kan inte företräde särintressen i detta fallet.Skattebetalarna skall tydligen betala 15-16 miljoner och Villa skall ha intäkterna.
Jag har inte majoritet för en sådan politik.
Handbollen betalar mycket mer än Villa och är därmed med och hjälper till så att vi kan ha bandy i hallen.
- Kjell

18/12

2010

ArenaKrocken

Fråga:

http://nlt.se/sport/bandy/1.1060779-pressrelease-fran-villa-lidkoping Kan du svara på vad Villa skulle gjort annorlunda? Helgarderat och bokat upp Arenan alla dagar i veckan under slutspelsperioden? Att inte bandyn (Lidköpings starkaste varumärke?) kan prioriteras under den här korta perioden det handlar om är pinsamt. Själv är jag genuint idrottsintresserad och ser självklart andra evenemang i Arenan men man får ha lite fingertoppskänsla tycker jag. Kan jag boka upp Arenan i slutet av februari 2012 för jag har tänkt att arrangera Kaninhoppning? Villa ska inte tro att dom är nåt, det är väl det de handlar om. 8o|
- stefan pettersson

Svar:

Villa får till nästa år boka hallen under slutspelet-Med alla de miljoner de tydligen tjänar kan det inte vara nåt problem.

- Kjell

17/12

2010

Handboll i Arenan

Fråga:

Hej! Antar att du känner till Arenakrocken som troligtvis innebär att Villa får spela kvartsfinaler i Vänersborg. Jag är mycket medveten om att det inte är Villas Arena men utan Villa hade ingen EvenemangsArena funnits. Känns bara så onödigt att boka upp Arenan med Handboll mitt i ett brinnande SM-slutspel i bandy. Borde det inte gå att flytta handbollen till Arena Vänersborg? Hur ska man lösa detta i framtiden i och med att Villa inte vet exakt datum för slutspelsmatcherna i början på säsongen av naturliga orsaker?
- stefan pettersson

Svar:

Det är fritt för vem som helst som vill hyra arenan att göra detta.
Varför Villa inte har bokat arenan under slutspelet är en gåta.
Jag läser i NLT att de bokat i Vänersborg.
Varför de bokar i Vänersborg men inte i Lidköping
får du fråga Villa om. För min del verkar de skyla över deras miss genom att skylla på kommunen vilket är svagt ledarskap.
I framtiden får det lösas genom att de bokar arenan. Intäkterna för Villa har tydligen ökat dramatiskt eftersom de berättar hur mycket de förlorar. De belopp jag läser om var fantasisummor för 12 månader sedan.
- Kjell

04/12

2010

Samlingslokal i Vinninga

Fråga:

Tror Du att det finns en framtid för pensionärsföreningen i Vinninga utan en lokal
att vara i ?
- Sixten

Svar:

Varför har ni ingen lokal att vara i?
Vart har den gamla tagit vägen.
Varför går inte Vinninga Folkets Hus att använda.
Bygdegårdarna?
Bäckliden.Lokaler finns även i skolan.
- Kjell

02/12

2010

Lokal UF-företag

Fråga:

Hej,
Vi är elever som går tredje året på De la Gardie gymnasiet och vi håller på med en kurs i småföretagande med Torbjörn Rundkvist där vi ska lära oss att driva ett företag genom att faktiskt starta ett. Vårt företag har grundats utifrån principen att vi måste återvinna mer för att skapa ett hållbart samhälle. Vi återvinner möbler och säljer dem vidare. Vi har dock ingen lokal för lagerutrymme eller verkstadsarbete därför undrar vi om vi skulle kunna du kanske kunde fixa en lokal till oss på ex.vis. Sockerbruket. Vi har varit i kontakt med många på kommunen och alla skjuter ifrån ansvaret till andra hela tiden. Om du skulle fixa en lokal får du ju också prestige om att du hjälper skolungdomar så det blir liksom win-win.


Med Vänliga Hälsningar,
Simon Carlson
- Simon Carlson

Svar:

Jag tror inte att människor skjuter ifrån sig frågan om man betalar verklig hyra.
Verkstadsarbete låter också riktigt pretentiöst.
Men för det erfodras det väl mer eller mindre maskiner av olika slag med åtföljande arbetsmiljö och säkerhetskrav.
Vi får prata på telefon sa jag får en bättre bild a vad som erfodras.
- Kjell

13/11

2010

Framgång för lidköping

Fråga:

8o|:$Varför får inte vi kommun anst driva egna företag som i framtiden skulle gynna folket i lidköping detta är tydligen ett beslut fattat av ledningen i komunen
- Mikael jönsson

Svar:

Det finns inga förbud att driva egna företag så
länge företaget inte inkräktar på den arbetstid som ingår i jobbet.Vi har redovisningsplikt över vilka bisysslor man har men inget förbud.
Det gäller samma regler på arbetsmarknaden för alla.
- Kjell

19/10

2010

Billiga på fjärrvärme: lidköping

Fråga:

Idag kom rapporten ”Nils Holgerssons underbara resa”. Den visar att Lidköpings fjärrvärmetaxa är den näst billigaste i hela Västra Götaland och bland de billigaste i riket.

Från Hyresgästföreningen vill vi gratulera er till den placeringen!

Vi hoppas och tror att det märks för hyresgästerna i kommunen och på deras hyresavier. Fortsätt ert goda arbete med att hålla nere taxorna!:D

Hela rapporten kan ni läsa på www.nilsholgersson.nu

Alf Gillberg
Bostadspolitisk sekreterare
0706-62 78 86


Nisse Larsson
Interninformatör

Hyresgästföreningen
Box 1080, 462 28 Vänersborg, Besöksadress: Torpavägen 1
Telefon: direkt 0521-26 58 17, Växel 0521-26 58 00, Mobil: 070 - 329 09 71
Epost: nils-olof.larsson@hyresgastforeningen.se
Hemsida: www.hyresgastforeningen.se

- Nils-Olof larsson

Svar:

tack,,
- Kjell

13/10

2010

Biblioteket

Fråga:

Hej Kjell!
Har funderat lite kring flytten av biblioteket och som en blixt från en klar himmel slog det mig att man ska bygga ett nytt polishus i Lidköping. Visst vore det en bra lösning om man skulle kunna köpa det gamla polishuset för att låta biblioteket flytta in där istället. Eller finns det några andra planer för det gamla polishuset? Det ligger ju centralt och bra så invånarna kan ju inte vara missnöjda med placeringen iallafall ;) Och det bästa av allt det kommer att ägas av kommunen och inte någon privat fastighetsvärd.
- Niklas

Svar:

Hej.
Polisfastigheten ägs av ett amerikanskt fastighetsbolag.Vad de har för planer vet jag ej.
Fastigheten är smal och trång och rymmer ej något bibliotek.
Huvudbeslutet att ett nytt bibliotek inte får kosta mer än idag ligger kvar.
Det begränsar alternativen men är fakta.
- Kjell

20/09

2010

Kjell i media

Fråga:

Härligt och vågat att höra dina åsikter om att en föränding behöver göras inom ledningen för Socialdemokraterna på riksnivå. Din röst behövs förmodligen om Socialdemokraterna skall återta initiativet även på riksnivå och upprätthålla solidaritet och förtroende hos väljarkåren. Att Du lyckas så bra tyder på en bättre kommunikation med oss väljare i Lidköping med omnejd. :)
- Jan Cardell

Svar:

Tack...
- Kjell

15/09

2010

Hamnområdet, västra och östrasidan

Fråga:

Jag tycker att den kommande hamnstaden ger området en positiv utveckling men fram tills dess? Vad händer? I somrars träffade jag en norsk familj med sin husvagn stod på östra sidan strax bredvid värmeverket för att titta på den magnifika utsikt mot kinnekulle. Men det hela överskuggades av dånet av maskiner och måsar från värmeverket. Hela området var fyllt med skräp och platspåsar, ja det såg fruktansvärt eländigt ut och med den gamla gokartbanan. Vidare kom sedan en lastbil fylld med sten och 200m ifrån oss tömmer allt rakt ut i sjön. Jag konstaterade åter att ett av vårt finaste område har inte tagits tillvara utan istället förstörts med skräp och oordning. Det finns enorma möjligheter i detta område om det togs tillvara på rätt sätt. Hur tänker ni inom S på området östra/västra hamnen?
- CF

Svar:

Östra hamnen är ett industriområde och kommer att förbli inom överskådlig tid.
Flera företag expanderar och man skall börja bygga på det du kallar gamla gocartbanan,eller folkrace snarare..
Västra hamnen har vi hamnstaden.

Jag behöver inte beskriva det här..det finns på kommunens hemsida.
Vi börjar med att ta bort pipelinen snart och en upprensning.
- Kjell

12/09

2010

Ny skattebetalare

Fråga:

:-o:-oHej :):)
Skall flytta till lidköping med viss tvekan. Vi har funderat på detta i många år. Nu blir det av vi har i allafall ordnat jobb. Problemet för oss är BOSTÄDER. Vi är en stor familj som inte kan bo i ab lidköping bostäders generellt små lägenheter, villor finns visst men de är på typ 80kvm och i kasst skick i mångt och mycket. Varför byggs det inget? vart är planerna framåt i byggandet. Vi köper gärna ett hus men i rätt storlek.
- Ann

Svar:

Det finns stora bostadsrätter och stora villor till salu för den som vill ha det,men det är klart att man måste kolla marknaden över några månaders tid.En av mina vänner sålde precis en stor bostadsrätt.I BRF Gräshoppan på Margretelund säljer vi radhus hela tiden på ca 125 kvm.Men visst kunde det byggts mer.
Orsaken är att det inte finns någon större marknad på hyresrätt.De är för dyra.
Bostadsrätter vill ha bra läge och det kommer det att bli i Hamnstaden.
Villor och tomt för detta finns.
Vi öppnar nu upp trädgårdsstaden vid Sjölunda.

- Kjell

05/09

2010

Bevara Sjölunda!!

Fråga:

Om du får sitta kvar, så hoppas jag att du ändrar dig ang. bygget ute vid Sjölunda gård.
Om inte kommer barn o ungdomar än en gång drabbas, som de gjorde när ni stängde Gösslunda skola:(
Har jobbat ett par somrar som lägerledare på Sjölunda o jag vet vad Sjölunda betyder för dem. Denna underbara omvigvning!!!
Sjölunda område används av så mycke människor!
Själv är jag därute flera gånger i veckan o går med hundarna:)

MVH Susanne


- Susanne Beckman

Svar:

Det är självklart att vi skall bibehålla Sjölunda. Vill bara påminna om att alliansen ville sälja gården till en privat vi voterade om detta i kommunstyrelsen men vi vann.
Sjölunda skall bevaras som rekreations och badområde,parken och huset skall vara Lidköpingsbornas,inte privat med staket runt.
Att vi sedan bygger på gärdet eller i skogen innebär inte att verksamheten som du beskriver skall upphöra.Jag skulle gärna se en upprustning av stugorna oc huset.
- Kjell

03/09

2010

Dagens artikel om dig

Fråga:

Hej! Läste precis NLT och dagens intervju om dig, och! jag blev väldigt överraskad om dina synpunkter i den högra spalten, svårt att skilja blocken åt när du svarar på frågorna precis som jag önskade att en kommunalpolitiker gör, att se till Lidköpings bästa och inte blanda in regional politik. Det en kommun som Lidköping behöver är en entreprenör och dina svar ger sken av att du är rätt man för det. Synd bara att det inte kommit fram tidigare på ett tydligare sätt vad S vill göra med Lidköping. Jag följer NLT`s samtliga nummer och först nu ser jag att S har bra visioner som gynnar Lidköping, sen skulle jag gärna vilja att det gick snabbare såklart! M fick min röst igår, men stort Lycka till i valet. Jag hoppas på det parti som utvecklar Lidköping snabbast och bäst oavsett parti
- Christian Eriksson

Svar:

Hej..
Det finns en anledning att jag haft förtroendet att leda kommunen i 16 år....
I senaste valet var det många som splittrade sina röster och röstade på S i lokalvalet..
Tack..

P.S Det går att ändra sig.
Man kan rösta om....om man förtidsröstar.
- Kjell

24/08

2010

vårdnadsbidrag?

Fråga:

Hej Kjell?
På regerings nivå är det självklart vad jag skall rösta på, då den borgerliga reg. enbart på pappret gjort förbättringar för mig. (i verkliga livet har de gjort försämmringar). Enda bra de gjort är vårdnadsbidraget. - Vilket ni på kommunal nivå inte vill införa. Som sjukpensionär har jag nästan ingen chans att påverka min inkomst. med vårdn.b. skulle jag som småbarnsföräl. kunna göra det.
Vård.b. skulle förbättra min ekonomi radikalt.
Varför ska jag rösta på dig/soc. i kommunvalet.

Tyvärr kommer det att hinna bli försent för min familj att utnyttja denna möjlighet.
- sjukpensionär

Svar:

För att vi står för ett solidariskt samhälle där de rika delar med sig.
Alla blir inte vinnare - En del drabbas från födsel,andra genom miljöfaktorer,skador,sjukdomar.
De borgerliga står idéologiskt för ett samhälle där man i ena ytterligheten har inställningen skit i andra och sköt dej själv till mer socialliberalt där omsorgen om alla individer ligger på samma nivå som Socialdemokratin.
De liberala vill dock ha privata lösningar,oftast beroende på att man vill tjäna pengar på andra.Vi vill ha det både demokratiskt finansierad som demokratiskt utfört i egen regi.
Lidköping har utvecklats mycket bra och vi vill fortsätta på den inslagna vägen.
Det finns massor med detaljer om vad vi vill göra.Finns på vår hemsida som du kan klicka på till höger på min sida.
En del kommer jag att lägga ut här om de inte redan finns.
- Kjell

06/08

2010

Ang Cykelväg från vinninga till Lidköping

Fråga:

Kanon att du svarar på min förfrågan.
Jag tolkar det som att det är action som gäller i detta ärende.
Vi hörs ::)
- Jan Cardell

Svar:

Jo,,det kommer med i en motion/direktiv om utveckling av landsbygden och tätoreterna.
- Kjell

05/08

2010

Cykelväg från Vinninga till Lidköping?

Fråga:

Hej!
När är det tänkt att vi får en cykelväg från Vinninga till Lidköping? Just nu är det dåligt med satsningar i detta område vilket betyder att enkäten du nämner om cykelvägar rimmar illa med vad vi tycker i vinninga.
Varför inte bygga en cykelväg från Vinninga som ansluter till cykelvägen vid Filsbäck.
Tacksam för en kommentar.:)
- Jan Cardell

Svar:

Jo..du har rätt att det är dåligt med satsningar.
Kom från ett möte idag som kanske kommer att ändra på detta.
Till ditt förslag på cykelväg så är det något vi måste ta upp nu när det blir ny sträckning på 44;an.
Kommunen får dock betala det mesta när de gäller cykelvägar så orsaken att det inte byggts tidigare är stora kostnader.
Jag tar med mig förslaget.
Tack..
- Kjell

20/07

2010

Jord

Fråga:

Hej jag bor på östra margretelund bredvid kommunens jordupplag.Är det inte dags att flytta jorden från stan.Vi som bor där får både jord damm och väsen från maskiner dom börjar 06,00 till sena kvällen.Våra utemöbler,pool och tvätt är smutsiga nästan jämt.Det finns säkert en plats i kartåsskogen som passar bättre än att ha den mitt i stan.

mvh Kvicken
- Christer Kvick

Svar:

Ok,,,Låter rimligt.Vi har ju flyttat de privatägda jordhögarna vid Sandbäcken till Kartåsskogen så det borde finnas plats.Skall ta upp detta när jag är tillbaka från semestern.

- Kjell

04/07

2010

Socialmoderat eller vänsterliberal?

Fråga:

Om jag ej missuppfattat det hela så har ni fyllt år så jag säger ett stort grattis :D Inte en dag över 30 tycker jag. Nu till min fundering! . .
I det kommande riksdagsvalet så känner jag mig tämligen säker på var min röst hamnar, även om det inte är helt lätt det heller :)
Min fråga: Vad är den egentliga skillnaden mellan de rödgröna och alliansen inom den kommunala politiken?
Förutom personliga vendettor,smutskastning och trams?!
Att ni herr Hedvall vill att man ska rösta på S kan jag förstå men det jag undrar är vad de direkta skillnaderna är mellan blocken och då inom Lidköpings kommun? Skulle uppskatta en lättförståelig förklaring ang detta. Mvh
- Maria Pettersson

Svar:

Det stora skillnaden är synen på privata utförare eller om kommunen gör jobbet självt utan mellanhänder.De borgerliga har föreslagit att det mesta skall privatiseras.
Syftet är att tjäna pengar=Sänkta skatter.
Vi har en mycket bra skola, vård och omsorg i Lidköping och vill inte försämra genom att personal sägs upp.Skall man spara 100 miljoner som Moderaterna vill så innebär det uppsägning av personal.Detta vill inte vi.
Skiljelinjerna går i idéologin givetvis.
Synen på människan och människans lika värde,inte bara prat utan i handling.
Solidaritet,trygghet,rättvisa,jämlikhet och frihet.
Inte friheten för den rike att utnyttja den svagare utan frihet för alla att kunna utvecklas och växa som medborgare i samhället.
Vi satsar på Komvux och det livslånga lärandet som ett exempel.
Det finns flera detaljfrågor att ta upp men det blir väldigt långt då..
Dessutom är det inga personliga vendettor bakom de senaste kommentarerna på min blog.
handlar om politik och hur man agerar som förtroendevald,inget annat.
- Kjell

27/06

2010

KD = Högerextremism?

Fråga:

Hej Kjell. Jag undrar hur du tycker vi skall motverka den ökande flyktingfientligheten?
Nu när sverigedemokraterna går framåt och då ej enbart pga vilsna ungdomar, utan lika mycket stöd kommer visst från före detta KD anhängare.
Vad jag förstått så är det en något intressant läsning när man kollar SDs medlemmar och deras tidigare partitillhörighet. Konservatism i all sin gammalmodiga (se 30-40talet) ideologi.
Jag vågar nog påstå att jag inte är ensam om denna oro, i EU parlamentet så samarbetar väl högerpartierna med de högerextrema falangerna o detta utan att skämmas nämnvärt ^o) Med en ej allt för avlägsen europeisk historia så vet vi nog var till mans hur sådant kan sluta?
- Maria Pettersson

Svar:

Sverige skall vara ett öppet och välkomnande land,utan att vi för den skull skall ha helt öppna gränser.
Jag anser dock att det är en haverad migrations politik som gör att fientligheten tar sig sådana uttryck.
Segregeringen är större än någonsin.
På något sätt måste vi ta ett omtag där stat och kommuner samverkar.Men där staten tar ett större ekonomiskt ansvar.
Läs gärna artikeln i dagens DN.
http://www.dn.se/debatt/sverige-ska-vara-det-som-enar-oss-inte-splittrar-oss-1.1128670
- Kjell

06/06

2010

avfallshantering

Fråga:

Tjena Trummisen där ;-P Jag har ett par mkt viktiga frågor gällande dessa jävla lågel lampor!
Jag börjar ifrån start! Min jävla lågenergilampa sluta att funka,varpå jag hiva skiten i mina vanliga sopor! Detta blir MYCKET kvicksilver i våra gemensamma vattendrag! Vad är din lösning för lidköpings kommun ang detta? Att bo i kommunala lägenheter borde ge en en kommunal lösning för våra kvicksilverbomber8o|
- Meta Margareta

Svar:

Hej.
Lågenergilampor med kvicksilver skall lämnas till återvinningen.
Kvicksilvret som förbränns i Värmeverket hamnar i den aska som läggs på återvinningscentralen i förseglade områden.Kvicksilvret kommer ej ut.
- Kjell

03/05

2010

Heej :)

Fråga:

Heej! Jag heter Elias och går på Barn och fritidsprogrammet på Del La Gardie och har en kurs som heter fritid för funktionshindrade, jag har en fråga som jag behövde ha svar på.

finns det någon förtroendevald i nämnderna som har något funktionshinder?

vad de finns det för möjligheter och hur gör man för att underlätta för olika ”handikapp grupper” att kunna engagera sig i politiskt arbete?
- elias bock

Svar:

Hej.
För att börja med det sista.så finns det ingen allmän handikapp grupp..det är individuella funktionshinder så det är svårt att svara på.
Alla kan bli politiker som jag ser det.
Vi plockar fram de hjälpmedel som behövs.

Klart det finns massor med förtroende valda som har funktionshinder..Däremot är det väldigt få eller om ens några som har synliga kroppsnedsättningar.
Vi har synskadade dock.Hörselnedsatta.
- Kjell

23/04

2010

fråga

Fråga:

har du ngn adress eller telefon till bovieran:D
- thore

Svar:

http://bovieran.se.loopiadns.com/
- Kjell

28/02

2010

semesterperiod

Fråga:

man kanske kunde vara lite smidigare när det ska införas två semesterperioder,när det är så infekterat på städet så kanske man skulle ta det lite varsamt och tala om för oss att nästa år kommer det att bli så.Då hinner alla ställa in sig och kan planera.
- linda

Svar:

Ok,,jag läser..tack..
- Kjell

28/02

2010

Stolta städerskor

Fråga:

Har du verkligen läst om städerskorna semesterperiod ? Jag har också jobbat i en fabrik en gång i tiden.Vi fick inte välja på tidig eller sen period,jag börjar v.25 i år och nästa år 29.Om jag hittar någon att byta med kan jag ha sen semester varje år.Jag anser inte det vara rättvist ifall vi är många som inte kan byta.Men förstår du hur många som mår dåligt i städet,i många år nu har man släppt en bomb på stormöten innan semestern.Men jag kommer att försöka bli kommunpolitiker för att hjälpa min yrkesgrupp.Kanske vi ses i Lidbeckska huset eller i stadshuset.Jag är en stark kvinna och accepterar inte orättvisor.8o|
- Vänsterpartist

Svar:

Nej,,Exakt..Vi fick inte välja,,Det var alltid industrisemestern..Samma som mej idag,,,Någon måste naturligvis arbeta även i Juli.Du är välkommen till politiken men skall vi ses i Lidbeckska är det nog inte Vänsterpartiet som för dej dit.
- Kjell

25/02

2010

Är Lidköping en attraktiv kommun?

Fråga:

Lidköpings kommun har sökt (och söker?) en ny chef för den nya förvaltningen Intern Service men det finns ingen kompetent person som attraherats att söka tjänsten.
Det är uppseendeväckande då både ekonomin i kommunen och vad vi invånare låtit oss förstå så är ”kommunen attraktiv”. Inte ens 1 kompetent person har sökt tjänsten.
Man kan fundera på vart det brister
1. Har man för höga krav på kompetens med för låg lön i förhållande till arbetsuppgiften?
2. Är rekryteringsbyrån helt fel eftersom man inte lyckts hit tills.
3. Är jobbet är oattraktivt?
4. Är Lidköpings kommun en oattraktiv arbetsgivare?
5. Är tjänsten redan vigd?
Min slutsats är att sanningen ligger någonstans i punkt 4 eller 5 det är då oroväckande.
För Lidköping är en attraktiv stad att bo och leva i!

- Johan Svensson

Svar:

Hej.
Du behöver inte spekulera i en massa fantasier.
Det fanns några bra sökande men de föll bort av olika orsaker.
Vi testar alla förvaltningschefer och vår konsult avrådde i några fall.
Vi söker på nytt...
- Kjell

25/02

2010

Håller kommunen på att avveckla städet?

Fråga:

Tänk vad bra att städerskorna ska få hjälp att må bättre, Previa ska ta reda på vad som är tokigt???På samma möte får de också sin semester tilldelad i ett kuvert utan möjlighet för oss i familjen att samordna vår ledighet. Att till och med fråntas möjligheten att önska sin sommarsemester måste väl alla tycka är ett märkligt förfarande, men som städerska i Lidköpings kommun har man inget värde. Man kan undra vad tanken är? Med inkompetenta chefer blir det svårt att få en städenhet att må bra.Rekryteringen av ny Intern servicechef har ju också varit svårt? Ingen har kommit igenom nålsögat. Vilken bakdörr har nuvarande chefer slunkit in genom?
- Johan S

Svar:

Jag har kollat nu.
Förändringen avseende semester är att man infört två semesterperioder mellan juni och augusti.
det är väl bara att välja vilken som passar bäst för sig själv.
Själv har jag aldrig kunnat välja semester i hela mitt liv.
Som industriarbetare var det industrisemestern som gällde i Juli.
Som kommunalråd är det i stort sett samma. Det är juli som gäller..kanske nån vecka i augusti.
Att fritt kunna välja hur som helst har jag aldrig hört talas om att nån arbetsgivare har.
- Kjell

25/02

2010

Cheferna på städet och personnr

Fråga:

Ett flertal städares personnr har offentligjorts på en lista som cheferna på städet har skickat ut. Har man rätt att göra så, jag trodde att personnr ska man inte skriva ut så att andra personer får tillgång till detta.

- Monica

Svar:

Skall kolla detta.
- Kjell

24/02

2010

på tal om städ

Fråga:

på tal om städ.för ett par år sen var vi på möte och fick information att vi skulle höja statusen på städet.Vet du hur det gick?jo det tillsattes en chef till, och vi som var på golvet fick det sämre .Mer ensam arbete mindre tid och mer värk i kroppen.jag tror jag förstår varför det tillsattes en chef till det är nog för att dom behöver vara två när dom åker ut med grejer till oss tex en flaska storfix .men det är bra att dom tänker på miljön för dom kunde faktiskt åka i två bilar med en flaska;)
- l

Svar:

Tack för inlägget..
- Kjell

21/02

2010

Städcheferna måste skärpa sig

Fråga:

Nu tycker jag det är dags att någon rycker städcheferna i näsan.
Nästan varje dag hör man om städerskor som blivit dåligt behandlade av sina överordnade i kommunen. Överkörda, ignorerade osv. Chefer måste sluta sätta sig själva på höga pedistaler och framför allt sluta se städerskorna som mindre värda. Vad det än gäller så verkar det som att cheferna bara vill göra livet surt för städerskorna.
Jag är inte på något sätt själv drabbad eftersom jag inte jobbar inom kommunen, men man hör ju att det pratas. :(
- Anonym

Svar:

Det är på gång,,,
Pers inlägg har fått stenar att rulla..
- Kjell

15/02

2010

Vem skall jag rösta på i valet

Fråga:

Hej Kjell Jag som skriver jobbar själv som målare.Har jobbat i 35 år. Undrar vad Lidköpings kommun har för politik för sina anställda. I fredags 12/2 kom min fru hem från sitt städ jobb Stenhammarskolan och var ledsen. Hade f fått tilldelad semestern i ett kuvert utan att få vara med att välja. Det drabbar hela familjen. Fick reda de sista dagarna på semestern via telefon att man fått andra städområden.Fått reda på att det var flera som fått samma meddelande på semestern, de som jobbat 15-18 år på samma ställe skulle få byta och var mycket ledsna för detta. Stenhammarskolan fick barn och personal från Gösslundaskolan. Fick mindre städ tim.och mindre städ personal. Detta liknar Moderat politik.VAD SKA MAN RÖSTA PÅ TILL HÖSTEN??? Önskar gärna svar.
- Per

Svar:

Hej,
För att svara på din sista fråga först.
Om Alliansen tar över i Lidköping kommer städet att privatiseras.Då får din hustru ett privat städbolag som arbetsgivare.
Finns några sådana med betydligt tuffare villkor på marknaden.
I själva sakfrågan hur kommunen genom dess chefer agerar och hanterar sin personal har vi naturligtvis en övergripande personalpolitik.
Hur resp chef sedan agerar kan vara olika.
Just på städ har det varit en del byten men jag lovar att kolla upp och återkommer till dej personligen.
- Kjell

04/02

2010

Sparbanken Lidköping Arena

Fråga:

Hej! Vet inte vad ni gjort med ljudet i hallen men det var bättre än vid tidigare matcher. Däremot långt ifrån bra. Finns inte en chans att de högtalarna som sitter över isen klarar av att betjäna hela hallen. Kan Vänersborg överskrida sin Arena-budget med drygt 100 miljoner borde vi kunna få till ett acceptabelt ljud i Arenan utan några större problem. När det gäller 3:e våningen så hoppas jag att ni tillsammans med föreningarna kan göra något bra där. Rom byggdes inte på en dag så jag är övertygad att allt blir bra med tiden i vår fina Arena.:)
- stefan pettersson

Svar:

Yes..Det kommer att bli kanonbra.
Vi tittar nu på att förstärka högtaleriet.Det kan Jaaa,,bli mycket bättre...
- Kjell

10/01

2010

Amanda assistans

Fråga:

Vad tycker du om att man sparkar anställda som är mammalediga i Lidköping kommun utan att någon myndghet Går in och gör något?
Ska det inte föddas mer barn i Sverige?
- Tommson

Svar:

Vi undviker att säga upp personal i Lidköping.
I undantagsfall om arbete saknas kan vi givetvis inte ha anställda som inte har något arbete.
Vad som är och kan bli aktuellt är att antalet elever minskar med 500-600.Vi kan inte ha lärare anställda när det inte finns elever att undervisa. När uppsägning p,g,a arbetbrist föreligger följer vi lagar och avtal.
Om någon blir uppsagd under sin mammaledighet har detta inget att göra med mammaledigheten.
Det har att göra med turordningsreglerna enligt lagen om uppsägning vid arbetsbrist.
- Kjell

07/01

2010

Motortävlingar i Stan

Fråga:

Vad anser du om ljudnivån på de motortävlingar som genomförs på isen nere vid båtgården? Det är ju ett ganska centralt läge jämfört med motorstation.
- Pelle

Svar:

Har ingen uppfattning om detta tillfälliga fenomen.Jag förutsätter att de myndigheter som finns för att ta hand om detta agerar om det upplevs som störande.
- Kjell

30/12

2009

Arena Vänersborg

Fråga:

Hej! Du som är politiker. Kan du förklara hur ett Arena-bygge som är budgeterat att kosta 140 miljoner nu är uppe i 265 miljoner! Hur är det möjligt???
- stefan pettersson

Svar:

Arena Vänersborg var felbudgeterad eller felräknad från början.Varför man gjorde det vet jag ej.
Sedan har en rad misstag begåtts varav den snäva byggtiden och forcering med invigning innan det var klart kostat många miljoner.
Arenan i Lidköping kostar 200 miljoner.Det högre taket och spannet i Vänersborg kostar ca 20 miljoner mer.Resten ca 45 miljoner får anses vara slarv och inkompetens.
- Kjell

27/12

2009

Vår fina arena

Fråga:

Hejsan Kjell..
Första gången jag skriver till Dig, men nu så har jag ett starkt motiv för att göra det. Du hördes knappt när Du talade i arenan före matchen, Villa & Kungälv! Att Din röst är mörk och dov gjorde inte det bättre, men det är ju OK med olika röst. MEN ljudanläggningen i arenan kan kritiseras utan att man skäms! Att speakern hördes något sånär, när det va relativt tyst i hallen va bra, men det saknas en hel del decibel i systemet om det skall kännas OK. Eller ett antal högtalare till, placerade på lämpliga ställen...

Snälla - Be någon lokal firma att "bygga ut / förbättra" anläggningen. Det vore ju synd om vår fina arena redan från början klassas som undermålig när den nu fått så bra start i övrigt.... :$

Bästa hälsningar från en f.d. 08:a :)

Jörgen Sjöström


- Jörgen Sjöström

Svar:

Jag hörde att ljudet var dåligt.Det handlar dock mycket om microfon teknik och konsten att sköta det hela.Innan mig talade Erling och jag hörde att det var dåligt ljud,,jag tog i extra men det räckte tydligen inte,sedan kom Villas ordförande och han hördes inte alls..
Vi får givetvis kolla upp detta.
- Kjell

26/12

2009

Sparbanken Lidköping Arena

Fråga:

Hej! Var på plats och såg Villa spöa Kungälv! Det enda jag har att invända mot var den fullkomligt urusla högtalaranläggningen! Tråkigt när det intervjuades många intressanta personer och det enda man hör är fragment av vad som sägs.:( Detta måste rättas till!!! För övrigt en mycket fin Arena!
- stefan pettersson

Svar:

Jo..det går säkert att justera.
Första gången den användes i fullsatt arena.
Men det är en billig historia enbart gjord för tal men det skall givetvis höras...
- Kjell

10/11

2009

Sparbanken Lidköping Arena

Fråga:

Hej! Fick reda på att det inte blir någon permanent storbildsskärm i hallen. Tog för givet att det låg med i upphandlingen när det gäller en arena av den här digniteten. Vet att det kostar pengar men vill vi hyra ut en attraktiv Arena så får man nog inte snåla in på faciliteterna. Med tanke på att det ska bli någon konstnärlig utsmyckning utanför hallen för 250000 om jag inte minns fel så tycker jag det är en konstig prioritering. Tack för ordet.:)
- stefan pettersson

Svar:

Arenan kommer att kompletteras succesivt.
Just nu är innehållet det som handlades upp.
Vi kommer att titta på hur Arenan fungerar i praktiken och sedan får behoven styra investeringarna. Mycket av det som går att komplettera kan ske med sponsor stöd.
- Kjell

08/11

2009

Jan Lindelöw

Fråga:

Jag är arbetskamrat till Jan från Sperry Univac i Solna och skulle mycket gärna vilja ha Jans e-postadress.
- Anne Leijon

Svar:

Då är det väl bättre du frågar honom.Jag känner honom inte.
- Kjell

02/09

2009

Köpcentrum

Fråga:

Varför tror du att Lidköpingsborna åker till Skövde och handlar. Jo, där finns väl utbyggda köpcentrum där man kan gå "inomhus"!
Skövde pratar om ett nytt köpcentrum. Vips så är det uppe. Drar folk, fixar jobb och skatteintäkter.
I sossekommunen Lidköping pratas de och pratas de. Om vi inte ska gräva ner ledningar så att vi inte kan göra om nåt plåtskjul till köpcentrum. Och inomhus ska man inte få gå. Aja baja!
Under denna tiden har Skövde byggt två nya köpcentrum. Och tar alla Lidköpingsborna. Och Överby.
Men vi vill ha ett levande centrum.... Skitsnack, finns inga centrum som dött ut av ett köpcentrum. Alla tjänar på detta.
Hamnstaden...., om 20 år?
Mariestad pratade, bestämde och byggde. Tja Lidköping....mycket prat....men lite verkstad.
- Markus

Svar:

Du kan ha din åsikt men du vet inte vad du pratar om....lite tragiskt,,,,har inget med Sosse kommun att göra...Fråga dina borgerliga kamrater i denna stad...
Dessutom skiner det igenom att du inte kan vara så gammal i ålder...Du har en uppfattning men saknar kunskap om fundamentala ting,,Jag kan till er läsare informera att jag inte publicerat alla barnsligheter denne anonyme har mailat in,,,
- Kjell

04/08

2009

Sparbanken Lidköping Arena

Fråga:

Hej! Jag undrar hur bygget fortskrider, dels tidsplanen och dessutom om kalkylen håller. Tacksam för svar.
- Stefan Pettersson

Svar:

Yes,,Allt går enligt planerna eller t.o.m bättre.
Det kommer så positiva rapporter att jag hoppas det blir lägre kostnad än kalkylen.Men vi får se,bandy på annandagen blir det. Det officiella invigningen håller nu på att planeras,datum är ej spikad ännu.
- Kjell

08/06

2009

Utveckling

Fråga:

Hej är från Lpg men flyttade till stockholm för 15 år sedan har nu under två bevakat Lidköping och regionen i fall om att vi skulle flytta tillbaks:
Men jag har några frågor som jag inte kan bli klok på.
Hur driver komunen en seriös politik för att driva företag till området?
Problemet för oss är jobb situationen- det finns inga jobb!
Hur marknadsförs sig komunen?-jag hittar i stort sett inget dylikt. Arbetar ni inte med PR? Har försökt hitta en form at kommunikationsstrategi för staden men det finns inte heller. Allt som jag kan rota fram och (du får tro mig men jag är bra på att strukturerat hitta info) Det blir lite pinsamt att det bara bedrivs någon slags trivselpolitik i Komunen. Jag önskar ni skulle vara drivande i en framtidsvisionerande komunpolitik. För då kommer vi tillbaks.
- Inflyttningsbenägen

Svar:

Det är mycket viktigt med visionsdrivande politik.
Kommunen är en av flera som är visions drivande.
Det har fått till följd att det framförs kritik från oppositionen över att det är för mycket visioner.
Näringslivet har gått ut och sagt att det är för mycket snack o för lite verkstad.
Trots att objektiva siffror och externa utvärderingar från ex Västra Götalands regionen talar ett annat språk.
Vi är framgångsrika i Lidköping.
De facto den kommun som utvecklas sig bäst förutom Göteborg och några kranskommuner.
Arbetsmarknaden är god i Skaraborg för utbildade.
Det mesta som är intressant för allmänheten finns på vår hemsida www.lidkoping.se
Vi har kommunikationspolicy och ett aktiv näringslivs och etableringsarbete.
Arbetslösheten ligger på låga 2,6% och den har dessutom sänkts ytterligare.
Att det inte finns jobb när 97 % har ett jobb och arbetsmarknaden fungerar stämmer ej.Sedan kan man givetvis på individnivå söka efter jobb som inte finns just på en ort.

- Kjell

27/05

2009

Nationaldagen

Fråga:

Hej

Jag undrar om det kommer bli nån storbilds tv eller nått på torget på nationaldagen.....För Sverige spelar fotboll mot Danmark......Skulle vara skoj om det blev lite stämning i stan

Andreas
- Andreas

Svar:

Det är inte planerat något sådant från kommunen sida..
- Kjell

27/05

2009

Vi vill ha kvar Kristina som skolvärdinna på Ruden!

Fråga:

Skall det bli indragningar på skolvärdinnor på Ruden? Hoppas Kristina får vara kvar. Hon gör stor nytta bland oroliga barn.

- Susanne och Stefan

Svar:

Hur pengarna används på respektive skola avgör rektorerna. Det är inte mindre pengar per elev än tidigare i Lidköping.
Att det sker en anpassning beror på kraftigt minskade elevantal. Grundskolan tappar ca 600 elever samtidigt som friskolan växer med flera hundra ungdomar.
- Kjell

25/05

2009

Höghuset

Fråga:

Ang höghuset"en" 20vån som du bla ville bygga vad har hänt med de ideérna. Tycker själv att det var en fantastiskt bra idé. Hur läckert som helst ett hus på varje sida av älven. Som TwinTowers =) Skulle ge Lidköping en helt underbar skyline och verkligen vara unikt för Lidköping.
- Andreas

Svar:

Tack,
Jag presenterar möjliga idéer.
I detta fallet blev det tilt i skallen hos en del.Andra tyckte liksom du att det var ett kanonförslag.
Castor som kvarteret heter har Polismyndigheten
lagt "beslag" på och vill bygga polishus.
Vi får se om detta blir av.
På andra sidan kommer det att bli aktuellt med att Vänerhamn flyttar närmare sin hamnverksamhet.
Tomten är dock inte så stor...Vi får se vad man kan göra där...
- Kjell

25/05

2009

Köpcentrum

Fråga:

Skulle ett ev köpcentra inte kunna ligga där "Starlokalerna"finns idag och då ev erbjuda de industrier andra lokaler? Då finns ju ingen risk att förstöra centrumhandeln som vissa är rädda för samt att det är väldigt nära till resecentrum.
- Andreas

Svar:

Behovet av ett nytt Köpcentrum utöver Änghagen finns inte på de närmaste tio åren.
I framtiden kan det kanske bli aktuellt.Fastigheten är privatägd och det är ägaren som bestämmer.
- Kjell

10/05

2009

Lidköpingsnytt är en politisktoberoende nätsajt

Fråga:

Till att börja med tycker jag att du gör ett bra jobb som kommunalråd (oavsett vad den galne red på lidköpingsnytt än påstår)

Som aktiv piratpartist undrar jag vad ni anser om eran ev framtida justitieminister, Bodström.

En Man vilken stoltserar på sin blogg med det sk Bodströmsamhället??

Vet ni vad "bodströmsamhället" är för något?
En kombination av övervakningslagar mot ALLA.

Dessa kan enl hans FRA lag vidarebefordras till främmande makt (USA) utan rättslig prövning,åsiktsreg/sexuell läggning/när du gick på dass sist osv..

Gillar din kommunalpolitik, men dör före jag röstar på sossarna i inför riksdag/eu igen.

Rösta Pirat du med,visa ditt ogillande//LILA aka LIGIZT
- LILA aka LIGIZT

Svar:

Njaa,,,Vi står inte för den politik som alliansen genomfört..
Jag förutsätter att delar av de övervakningslagar som alliansen genomfört rivs upp.
I övrigt är Piratpartiet,,även om det har stöd från en del ungdomar en mindre företeelse inom Svensk politik.Jag tycker alltid det är synd att det splittras upp i enfrågor...Livet är så mycket mycket mer,,,,
- Kjell

30/04

2009

Röst på Göran Larsson

Fråga:

Tjenare Kjell !

Har en fundering? När jag har lagt en röst på dig är det detsamma som en röst på Göran Larsson? i så fall är det defenitivt den sista.
- Göran ¨Larsson

Svar:

Hej,,Givetvis inte,.
En röst på Socialdemokraterna och mig innebär att du röstar på oss och vår politik.
Att vi sedan samarbetar med Miljöpartiet,,,detta görs för att alliansen är bildad och för att slå dem måste vi samarbeta med V o MP.
Samarbetet innebär inte att vi är samma parti.,,Vi har några frågor vi är överens om i kommunalpolitiken.
- Kjell

29/04

2009

Bygg inte 60+ boende på Sjölunda

Fråga:

Hej igen,

Var kommer diskussionen angående att bygga ett 60+ boende ute i Sjölunda ifrån?

När jag satte upp mig i tomtkö därute, så gjorde jag det på ett område där jag kunde bygga mitt drömhus, men det börjar mer och mer försvinna (läs tidigare fråga angående takfärg).

Hela tanken för min familj med att bygga i ett nytt villaområde är att vi vill få så stor andel småbarnsfamljer runt omkring oss som möjligt. Detta för att våra barn ska få lek-kamrater när de växer upp.

Den bilden faller platt om man beslutar att bygga ett 60+ boende, inget ont om pensionärer, men att 5-6 av de tomter som ligger i samma del av Sjölunda som jag ska bygga tpå as upp av ett sådant boende känns inte bra alls. Nu får det vara nog med felaktiga beslut därute!
- Drömhuset som håller på att försvinna...del två

Svar:

Kommunen lägger sig inte i vilka som bor i husen.
Även om några byggare marknadsför olika hus som seniorboende så kan givetvis vem som helst bo i dessa hus eller köpa dem. Så jag vet inte om du har rätt,det visar verkligheten.
- Kjell

29/04

2009

Varför lyssnar man inte på de som vill bygga i Sjölunda?

Fråga:

Hej,

eftersom begränsningen på 800 tecken gjorde att min förra fråga försvann så får jag dela upp det i två delar.

Del 1: Varför kan man inte riva upp beslutet och låta de som investerar flera miljoner och gör sitt största köp i livet troligtvis, själva bestämma vilken färg de ska ha på taket?

Har läst tidigare inlägg och köper inte riktigt att det skulle vara att det ses som landsbygd som är orsaken. Det rimmar nämligen illa med de svarta tak som finns längst ut på Majåker. Vad är skillnaden?

Hur ska jag kunna bygga ett miljövänligt hus, med solvärme, som ser vettigt ut estetiskt?
- Drömhuset som håller på att försvinna...

Svar:

Ansök om dispens för att du skall bygga solfångare...Det är så det går till.
- Kjell

15/04

2009

Lokstallarna

Fråga:

Hur kommer det gå med replokalerna i den byggnad som planeras rivas tillsammans med lokstallet? Kommer det finnas nånstans att ta vägen för de med lokal där? Vidare undrar jag hur kommunen agerar angående musikaffären. Kommer det erbjudas nya lokaler för näringsidkaren? Varför jag frågar är för att det är viktigt att bevara de få platser som finns för musik och kultur. Musikaffären är också viktig för de med intresse, vilket inkluderar dig också antar jag. Annars tycker jag att det är rätt att riva och göra området attraktivt. Sockerbruket är ju bra och blir bättre. Ha det bra!
- Chris

Svar:

Husen har stått där i väntan på något annat
Ingen av nuvarande hyresgäster kan ha varit lovade några längre tider.
Jag förutsätter att det finns andra ställen att hyra för både musikaffär eller replokaler.
Vi är inne i en tid där det återigen kommer att bli lediga lokaler på industriområden.
- Kjell

09/04

2009

Bovieran

Fråga:

Hej!

Hur ser det ut med med planeringen av bovieran.
Plats? När?

Mvh.
Finn
- Finn Eldh

Svar:

Hej.
Vi har tagit ut ett antal tänkbara platser enligt de Krav man har.
Med tanke på ytorna har vi inte många precis inom staden.Men vi har ett par-tre där man nu går igenom de tekniskt praktiska förhållandena.
Det ser bra ut - bättre av vad jag trodde när jag kraven.
Det kommer att presenteras under våren, det handlar om markförsäljning.
- Kjell

26/03

2009

Birger Jarl

Fråga:

Hej! Såg först inte "fråga Kjell" utan kommenterade på din blogg. Har just köpt Birger Jarl och upptäckte att du är uppfödare/ägare till hans syskon. Var bara lite nyfiken på dom allmänt, storlek, temprament? Birger köptes helt otränad och utan tidigare meriter är det ju självklart en ren chansning, men vi ska prova att få igång honom. Mvh Linda-li
- Linda-li Isaksson

Svar:

yes,,jag har mailat dej,,,
hoppas du sett det,,,på hotmail hamnar okända i skräpposten,,,

Det är bara att träna på Birger kommer att bli en bra häst....
- Kjell

25/03

2009

Vänernära byggnation

Fråga:

Kommer Lidköping att göra sina nybyggnationer på Råda Ås,och andra mer höglänta områden efter Uppdrag Gransknings program?
Fast det finns väl iofs en gammal kunskap i Lidköping om översvämningsrisker.
Lägger vi inte över notan på kommande generationer om hamnområdet bebyggs?
- kjell

Svar:

Uppdrag granskning ,granskar på sitt vinklade sätt..Det är inte ett problem för Hamnstaden,det är ett problem för lidköpings innerstad.Vi förutsätter att detta har lösts inom den tid upp till 90 år som detta kan ända..
- Kjell

11/03

2009

Sparbanken Lidköping Arena

Fråga:

Hej! Kan du precisera vad det är för inredning i hallen som bantats bort? Tacksam för svar.:)
- Stefan Pettersson

Svar:

Inget specifikt....men det er klart det er väldigt stora ytor...utanför själva isytan o publikplats...och omklädningsrum...det er allt från stolar o bord till blommor....jaa...allt som gör det trivsamt...restaurant,,,caféer..kiosker..teknik,
de skall visserligen generera intäkter men innan det så måste det fram kapital...de pengarna finns inte idag,...i dessa krisen dagar....

Den 18/3 tillägger jag att man kan lösa det enklare genom att bolagisera delar av arenan.
Då förutsätts att man får intäkter på café och restaurant,,I det läget tar man upp lån som finasieras av intäkterna....Vi funderar på detta nu..
- Kjell

10/03

2009

Gösslunda skola

Fråga:

Kjell!!

Svara på dom VÄLDIGT enkla frågor jag ställde till dig!

Detta betyder väldigt mycket för mig!!

Mvh Tobias

ps skyll inte problemen på alliansen det är ni som styr i denna kommun ds
- Tobias Gustafsson

Svar:

Vad jag hörde idag så skulle båda dina barn kunna gå på Stenhammarsskolan...

Din andra fråga har jag redan svarat på,,fastigheten skall säljas och då försvinner givetvis kostnaderna,,,

Tidigare S regeringar har stöttat kommunerna med statsbidrag...Alliansen är tysta än så länge,,,därför tar jag upp det...Hade vi fått 30 miljoner i statsbidrag hade vi givetvis inte behövt ta upp frågan om besparingar på denna nivån..
- Kjell

09/03

2009

Gösslunda skola

Fråga:

Hej Kjell!

Du skriver i din blogg att vi måste göra vissa besparingar.

Uppgifterna som jag har fått av tjänstemännen är en besparing på ca 2.3 miljoner.

1.7 miljoner är lokalkostnad som skolan betalar till fastighetsförvaltningen.
Får inte dom ett underskott i sin budget på samma summa som skolan sparar?

Du skriver även att det finns plats på stenhammar skolan.
Jag får inte plats med BÅDA mina barn i samma skola utan jag får åka bil genom halva stan för att få hem mina barn!
Varför får inte båda barnen gå i samma
skola??

Hur kan man lägga ner en skola i ett område
(N kålland) när det har en relativt högt barnafödande?

Jag är även aktiv i Rackeby IK.
Vid en nedläggning av skolan kommer ungdomsverksamheten inte kunna fortsätta!

MVH Tobias
- Tobias Gustafsson

Svar:

Som jag sa så är det inte ett visst sparande.
Det är gigantiska belopp det kan komma att handla om.
I skolans fall hade vi behövt göra ändringar iallfall eftersom barnantalet går ned och Broholmskolan tillkommit.
För den enskilde individen kan det något år bli lite annorlunda men över tid händer det inte så mycket.
Fastigheten kommer givetvis att säljas.
- Kjell

02/03

2009

Köpcentrum

Fråga:

Hej!
Jag undrar vad det var som gjorde att kommunen ändrade sig i etableringen av extern handelsetablering i Änghagen? I kommunens översiktsplan från 2003 beskrivs det minst tre gånger att en sådan etablering ska förhindras för den kan utarma centrumhandeln? Kände ni att trycket var för stort från investeraren och risken att grannkommunerna tog "chansen" istället? Tack på förhand. MVH M
- M

Svar:

Tiderna förändras och vi har sett hur handel och jobb flyttats ifrån Lidköping.
De s,k konceptbutikerna har stärkt sin ställning och vi kan inte erbjuda dem etableringsmöjlighet i centrum.....
- Kjell

22/01

2009

Fjärrvärme

Fråga:

Hej Kjell. Har pratat med Värmeverket om att få fjärrvärme i Furuhäll. Dom säger att deras nuvarande utbyggnadsplan är klar detta året, och att det inte finns någon ny plan. Är det på gång med någon ny plan där Stenhammar och Furuhäll är med ?
- Nettan

Svar:

Nej.
Tidigare argument har varit att det blir för stora värmeförluster med så långa avstånd.
Moderna hus drar dessutom så lite värme att det inte går ihop ekonomiskt.
Men tack för din fråga-Jag skall ta upp den i aktuellt sammanhang.
- Kjell

01/12

2008

Stormingen

Fråga:

Vad har hänt med Stormingen sedan du sålde honom? Ser att han går gör bra nu.

mvh
poe
- Per Olov Eriksson Snixåsen

Svar:

Yes...Det är givetvis skillnad att bli tränad av en av Sveriges och Europas bästa tränare än en fritidspedagog från Råda.
Jag hoppas han får vara frisk.
Kari säger att han kommer att köra in en halvmiljon med honom i första läget.
- Kjell

11/11

2008

Ombyggnationen på Giraffen

Fråga:

Hej!
Vi är två elever på De la Gardie gymnasiet som har en ganska stor fråga i alla fall för oss.
Det är planerat att vi på elprogrammet och industriprogrammet ska göra en tidning på Giraffen. Jag och min kompis ska skriva om ombyggnationen på Giraffen som är ganska omtalad här på skolan. Man hör både det ena och det andra i frågan.
Vi har hört att flytten från Norra till Giraffen skulle ske i mars 2009 men även att kommunen nu inte har råd att flytta ?
Vi skulle gärna vilja ha en kommentar om ombyggnationen som sen ska publiceras i Giraffens skoltidning. Vi har till vecka 48 på oss med det här arbetet och jag vet att vi skriver med ganska kort varsel men skulle du kunna maila tillbaka ett svar senast måndag vecka 48 skulle det uppskattas. MVH Niklas Haage och Martin Ågren
- Niklas Haage

Svar:

Hej.
Flytten från Norra till Giraffen skulle ske 2011.
Det är därför man hyrt in sej där till 2011. Eftersom detta har gällt i långtidsplaneringen är de inte lätt att flytta fram pengar som inte finns att göra något tidigare.
- Kjell

29/10

2008

Bra dialog med kommuninvånare

Fråga:

Hej! Vill bara ge dig beröm för alla debatter du "tar" med vanligt folk här och i Lidköpingsnytt. Inte många kommunalråd som tar sig den tiden. Det är sådana insatser som minskar politikerföraktet. Fortsätt så. Tack för mig.
- Stefan Pettersson

Svar:

Tack...Det var första berömmet på 5 år....
- Kjell

12/09

2008

Stadsfestival i Lidköping

Fråga:

Hej

Jag undrar varför inte Lidköping satsar mer på en stor stadsfestival som skulle vara mer än 1 dag....Vi har ju de perfekta förutsättningar...Ett av Sveriges största torg...Artister som In Flames, Hammerfall, Millencolin och Lars Winnerbäck skulle kunna spela på torget....Varför inte rösta om vilka artister Lidköpingsborna skulle helst vilja se på torget...En sak till...När bandy arenan är klar...Skulle det vara kul om Villa BK spela en match på sommaren i arenan mot Vänersborg...Veckan i innan midsommar exempel...Skulle kunna heta (Slaget Om Värnen)..Man spela vartannat år i Lidköping...De andra åren spela man i Vänersborg.
- Andreas

Svar:

Problemet med Lidköping är att det aldrig funnits någon arrangör med riskkapital.
Det är inte kommunens uppgift att arrangera stora konserter.
Vi har sett en rad stadsfestivaler gå i konkurs.
Men vem vet,nån dag kanske det kommer någon som vågar.Förutsättningarna finns ju som sagt.
I Arenan är det bara fantasin och i någon mån pengarna igen,,som sätter gräns..Du har framfört en bra idé som nu alla kan läsa...
tack..
- Kjell

08/09

2008

Hej

Fråga:

Hej. Mår du bra?
- anonym

Svar:

Man mår som man förtjänar,,,ler...

Jag funderar på att skaffa mej en egen hälsocoach,,Det kanske finns nån kvinna som vill coacha mig och följa med mig ut o jogga i skogen..ler...
adress finns ju här...
- Kjell

15/08

2008

Evenemangshallen

Fråga:

Hej! Vore intressant att få en lägesrapport gällande hallbygget. Såg att någon skrev ett inlägg i Lidköpingsnytt och pratade om ett "plåtskjul". Surtes hall kostade 17 miljoner så lite mer än ett skjul måste de väl bli för 200 mille!:)
- Stefan Pettersson

Svar:

Som jag sagt tidigare är det en konstruktion i bygget med s,k förhandlingsupphandling..
Nu pågår detta jobb. Den 7 Oktober tas igångsättnings beslutet.
Om allt går på räls...kan det bli smygpremiär på annandagen 2009.
- Kjell

30/07

2008

Sjölunda semesterhem

Fråga:

Hej!När jag var liten hyrde mina föräldrar stuga på Sjölunda varje sommar och jag har många härliga minnen därifrån. Undrar därför vad som hänt, kan man hyra där?
- Therese

Svar:

På den tiden var det LMV,s semesterhem. LMV ägdes av SKF i Göteborg och man hade flera semesterbostäder för sina anställda i koncernen.
Idag äger kommunen Sjölunda. I framtiden kommer det att byggas bostäder på en del av tomtmarken.
Vi har dock sparat parken,huvudbyggnaden och en del av semesterhusen. Om man vill hyra kan man vända sig til kommunens fastighetskontor.
Flera av stugorna hyrs ut till föreningar men det kan finnas nån stuga som hyrs ut om ingen vill ha haft den.
Bara och ringa 770000 och fråga efter fastighetskontoret.
- Kjell

22/07

2008

Vindkraften!

Fråga:

Hej Kjell,

Hoppas allt väl, och att du njuter av ledighet och sommar. Vi har just kommit hem ifrån Krk, där vi varit i 14- dagar.där vi njutit av sol,bad och turkosfärdat kristallklart vatten.

Nu till vindkraften.Hoppas av hela mitt hjärta att kummunen vill satsa på detta.
Är själv med i ett vindkraftsbolag sedan 1992, som vi var 42 st privatpersoner som startade.Det går som på räls, vill du se på mer information finns det på vår hemsida wwww.ledsjovind.se:D.
Många är intresserad av att köpa grön el, och har ett stort miljöangemang inom kommunen, så jag tror på ide´på Hasslösa gamla flygfält.

Lycka till!

Ge barnbarnen en kram från mig nästa gång ni ses!

Mvh Maria K
- Maria Karlqvist

Svar:

tack,,vi arbetar med vindkraftsfrågan ja..
- Kjell

08/07

2008

Hallen

Fråga:

Hej! Såg att sandviken skall använda sig av koldioxid som kylmedel i sin nya hall. Är det något som är aktuellt i Lidköping? Är det klart hur utformningen blir när det gäller sittplats kontra ståplats i Sparbanken Lidköping Arena?
- stefan pettersson

Svar:

Det kan bli koldioxid i Lidköping också eller det traditionela med saltvatten,,,Teknik ingår i upphandlingens senare del. Det blir i vart fall inte Ammoniakvatten som J-P Glans och FP hade som en av grunderna för avslag,detta var i likhet med annat som JPG missuppfattat.
Utformningen avseende sittplatser är inte förändrat i och med att det blev en evenemangshall. Det bli enbart sittplatser vid normala arrangemang. Sedan ingick ett besparingsbeting i kommunfullmäktiges beslut,vissa småändringar kan det bli men utgångsläget är sittplatser.
- Kjell

01/07

2008

Sparbanken Lidköping Arena!

Fråga:

Hej Kjell! När, på ett ungefär, kan man räkna med att första spadtaget till detta friska bygge, kommer att tas? Bortsett från det som redan gjorts i form av avverkning av skog till parkeringsytan?
- Alexander

Svar:

Spadtaget ,,dvs igångsättning kan ske i September under förutsättning att inga överklaganden sker. Överklaga kan anbudsgivarna göra. Någon privatperson som är sakägare finns ej. Okynnesöverklaga kan någon göra men det hindrar inte bygget mer än fördyrar bygget för skattebetalarna.
- Kjell

27/06

2008

Hallen

Fråga:

Hej! Äntligen kan man sova gott om nätterna. Det är inte bara ni politiker som haft en jobbig tid angående hallen. Jag ska villigt erkänna att jag så sent som för 2 månader sedan tänkte; nu skiter det sig och vi är tillbaka på ruta ett! Skönt att ni till slut jobbade fram en lösning över partigränserna, bra gjort! Jag skulle gärna vilja se lite fakta kring hallen, storlek, utseende både in- och utvändigt om det finns tillgängligt. Till sist har jag en väderprognos när det gäller vintersäsongen 2009/2010: solsken och 5 minus mest hela tiden... Trevlig semester på dig:)
- stefan pettersson

Svar:

Tack,jag har för min del aldrig svävat på målet eftersom det varit en normal process.Skillnaden har varit att detta skett i offentlig debatt.
När vi byggde De la Gardie höll vi på länge innan spaden sattes i jorden men det skedde internt.
Tack igen,,,ha en bra sommar.
- Kjell

24/06

2008

Anpassad färg på tak för solfångare sjölunda

Fråga:

Hej Kjell,
Kommunens krav på röda takpannor verkar inte ha stöd i lag. Både energimyndigheten, boverket och svenska solenergiföreningen rekommenderar svarta takpannor vid installation av solvärme vid nybyggnation, dels för ökat värmevärde och för att det är mer estetiskt. Samtliga tre rekommenderar att man kontaktar länsstyrelsen som utöver tillsyn av byggnadsnämnden.Solenergiföreningen tyckte att Lidköpings kommun kunde uppfinna röda solfångare som funkar på röda tak....
Kan du undersöka varför byggnadsnämnden bestämt rött tak??
- Nybyggare

Svar:

Hej,,
Man har en syn att det är landsbygd och då skall det vara enhetligt rött,,,
Jag har personligen svårt att fatta resonemanget men det är en annan sak.

- Kjell

14/06

2008

Kommunen väljer hus inte de som ska bygga!

Fråga:

Hej Kjell,

Varför har inte satt miljön i fokus på det nya tomtområdet i Sjölunda?
Man kan tex inte bygga samma typ av passivhus som är byggt på majåker eftersom byggnormen är satt till max 1,5 plan (och med takvinkel på 35 grader när 99% av alla 1 1/2 plan har 38 grader)?? Vidare har man bestämt att det ska vara rött taktegel. Eftersom miljön borde vara i fokus ska svart självklart vara ett alternativ eftersom solfångare syns minst på ett svart tak. Har man röda tak kommer få att skaffa solfångare. Ta bygganvisningen för majåker tex, där fick folk själva välja hur många våningar man vill bygga och vilken färg dom ville ha på taket.
Läste i NLT att det går trögt med tomtförsäljningen i Sjölunda....verkar ju jättekonstigt.
- Kenneth

Svar:

Jag har dröjt lite med svaret för att ta reda på fakta från plan och bygg..
Jag återkommer med ytterligare information men det jag har fått hittils är att kommunen tillåter och verkar för passivhus i Sjölunda.
Svaret har kommit: Mycket riktigt är det 18-35 grader takvinkel..Det går dock att få igenom avvikelser i bygglovet..
På landsbygd är det röda tak som gäller för att få enhetlighet,,,,varför man har bestämt så fattar jag inte, det är detaljer ett kommunalråd inte handlägger,,jag kan dock alltid fortsätta o fråga...
Iövrigt kan man bygga passivhus som sagt eftersom vi inte skall ha fjärrvärme på Sjölunda.
- Kjell

04/06

2008

Konstinstallation på Stenportsgatan

Fråga:

"vissa tycker den är trevlig andra ett tivoli", skriver du.

Jag har fått förfrågan från flera håll om det kan få vara kvar ytterligare några dagar - över studenten. Ska vi låta den vara det eller ska den plockas ner den 8 juni?

Du som har kontakt med många Lidköpingsbor - tror du de vill ha installationen kvar ytterligare några dagar eller vill de ha bort den på måndag?
- Evalena Öman

Svar:

Övervägande positivt och även jag har fått önskemål om att ha den kvar så varför inte...
Låt den vara kvar tillsvidare...
- Kjell

30/05

2008

Bra jobbat!

Fråga:

Hejsan! Förutom att allt har tagit lång tid så tycker jag att de ser riktigt bra ut med nya hallen o att lägga den gamla utomhusbanan malpåse. De viktigaste är att vi får hallen, så får vi se vad som händer om några år med utomhusbanan. Återigen bra jobbat Kjell o co trots alla turer...!

- Lidk.bo

Svar:

hej,,tack,,,
det är normal tid när man bygger hus för 170 miljoner,,,nu hoppas jag vi kan genomföra detta..
- Kjell

29/05

2008

Evenemangshallen

Fråga:

Hej! Hur kan driftkostnaden bli så mycket högre i Lidköping jämfört med Vänersborg? Tycker det låter som ett bra förslag att satsa på hallen och skippa utomhusbanan. Den idrott som bedrivs när det är 8 plusgrader och duggregn kallar inte jag bandy. Perfekt is från oktober till mars kommer bli ett jättelyft för bandyn.
- stefan pettersson

Svar:

Driftkostnaderna går ner eftersom vi inte behöver konvertera nuvarande utomhusbana från ammoniak till någon annan frysmetod. I beloppet ligger också en allmän uppgradering av utomhus banan med ny belysning bl.a
Det är detta som gör att driften blir högre i Lidköping samt att vi har högre kostnader för ny infart,parkeringsytor,omläggande av kulvertar och VA samt jaa,,,allt det som nu är gjort och som kallas för öken nere vid isstadion....men som givetvis kommer att bli snyggt igen med p platser o trädplanteringar,,,,
- Kjell

25/05

2008

Gymnasieuppsats

Fråga:

Hej!

Jag heter Albin Nilsson och läser första året på De la Gardiegymnasiet i Lidköping.
Just nu håller jag på att skriva en rapport om invandring. Jag har tänkt att hålla mig Lidköpings kommun.
Får jag ställa några frågor om invandring till Dig?
1. Hur kommer invandrare till Lidköping?
(Varifrån? Vanligaste orsakerna till varför de kommer? Hur går det till?)

2.Hur påverkar invandringen Lidköpings kommun?
(Positivt? Negativt?)


Jag skulle vara tacksam om Du tog Dig tid med dessa frågor. Det finns så många fördommar i det här ämnet
och jag skulle vilja skapa mig en egen åsikt.

MVH// Albin Nilsson

- Albin Nilsson

Svar:

ja det får du...bara o fråga på..
- Kjell

18/05

2008

Bibliotek vs. replokalerna

Fråga:

Har man tänkt på att man vill lägga biblioteket i ett sockerbruk fullt med replokaler? Jag är varken för eller emot placeringen av ett nytt stadsbibliotek men vill bara göra klart att det kan bli en konflikt med ljudnivån. Jag förutsätter att man har med detta i sin beräkning och isolerar såpass att vi som spelar musik i replokalerna inte ska behöva hålla oss till speciella tider eller dylika inskräkningar. Har bara en känsla av att det blir vi musiker som får flytta på oss om det skulle uppstå en konflikt. Som läget är nu så har det blivit riktigt bra i sockerbruket för de med replokal så min förhoppning är att det förblir så. Sen får gärna biblioteket flytta in bara vi får vara kvar under nuvarande premisser.
- Norman

Svar:

Sockerbruket är stort så med rätt åtgärder borde alla kunna samsas. Jag förutsätter att fastighetsägaren vet vad man gör.
Sockerbruket är inte färdigbyggt ännu,vi kommer att få se yttterligare verksamheter växa fram.
Replokaler och en scen/plats där man kan spela live är ett sådant exempel.
- Kjell

11/05

2008

Trafiken i innerstan

Fråga:

Har det funnits eller finns det något förslag om att stänga av trafiken helt i de mest centrala delarna i Lidköping. Personligen skulle jag tycka det vore rätt skönt och slippa bilar omkring gågatorna och runt torget. De flesta parkerar ju vid Åhlens eller nere vid Rörstrandsparkeringen ändå. Vill poängterar att detta inte är ett påhopp på några bilförare. Jag kör ju själv bil men jag tycker allt att man nog kan gå några meter ibland. Däremot ska ju självklart färdtjänst och yrkestrafik kunna åka fritt så att alla kommer fram.
- Fredrik

Svar:

Hej,,
Jo det är klart att frågan kommer upp med jämna mellanrum.
Det finns dock stor kunskap om hur saker förhåller sej. En sådan är att det måste finnas p platser i någolunda närhet till butiker.
Att stänga av vardagar skulle innebära nedläggning för många.
Lördagar har vi ju börjat med att stänga av den västra körbanan.
Visst kan jag tycka som du privat men vi har många intressen att lyssna till.
- Kjell

08/05

2008

Parkering och restauranger

Fråga:

Hej,

Försöker sätta in mig i hur det skulle vara att sitta på en resturang vid torget under lunch-tid utan de planerade 80-100 P-platserna. Oj, vad tyst, lugnt och fräscht det skulle vara.... synd att det inte blir verklighet.

Idag hör man folket säga: "Vad skönt det skall bli när alla bussar försvinner från torget" ... men bakom hörnet väntar 100 bilar som sakta kommer cirkulera runt istället. Med detta förslag kommer vi få ännu mer trafik och avgaser i själva hjärtat av stan. Vet att vi är beroende av parkerings platser men fanns det verkligen ingen annan väg att lösa detta?
- CF

Svar:

De bilar du pratar om finns redan idag.Det är mest ett lördagsfenomen och i framtiden behöver inte trafiken cirkulera runt i innerstan eftersom det finns fler p platser.
Resten av veckans dagar är det väl tämligen lugnt med trafik vid torget.
Det är möjligen så att vi får bygga p däck i framtiden nere vid Rörstrandsparkeringen men innan vi nått dit måste vi använda denna yta.


- Kjell

28/04

2008

Kom igen Hedvall, va skulle vi annars göra?

Fråga:

Det är inte annat än krångel med hallen, nu måste det till ett beslut. Ju nu leker lidköpings kommun med det enda kommunen har utåt, Villa lidköping. Är inte hallen klar till nästa säsong så kommer det ju bli spelarflykt! SBF räknar med 12 hallar till nästa säsong, snart är det bättre med plastpåsar som hall. För inomhus måste det spelas nästa säsong, annars kan Villa likagärna dra sig ur!

Hall nästa säsong (09/10) Hedvall?

Tittar oroligt söder ut.:$
- Tobias

Svar:

Någon hall till nästa säsong har det aldrig varit tal om...
I bästa fall klar till 2009/2010 års säsong.

Men det återstår en del att pussla ihop.


- Kjell

21/04

2008

Debatt?

Fråga:

Goddag, bäste herr Hedvall!

Jag har spenderat delar av förmiddagen med att läsa igenom din blogg, för att få en inblick i det viktiga arbete du bör ägna dig åt. Det är intressant att läsa, även om det från min sida kräver extra ansträngning att klara mig igenom dina ibland surrealistiska meningsbyggnader och ditt överdrivna bruk av det ädla kommatecknet.

Tyvärr låter ej frågefunktionen mig att slänga upp ett kort manifest på hur politik bör gå till... även om det troligtvis skulle göra stor nytta.

När kommer ni i kommunstyrelsen anordna en dabattdag där vi unga politiska innovatörer får en chans att ställa vettiga frågor? Det skulle vara ytterst intressant!

//Orolig ungdom
- Orolig ungdom

Svar:

Ok,,
Jag har aldrig träffat någon ung politisk innovatör....Finns det några sådana...??
Att jag använder komma tecken beror enbart på att jag vill ha lite space ibland.
jag är dock innovativ i mitt skrivande vilket retar och stör den gamla skolan nåt kopiöst.

Var gärna lite mer konkret,visst kan vi bjuda in ungdomar men vid dylika tillställningar brukar det komma 2 personer..
Så vi la ner det ungefär vid tidpunkten som du föddes....ler

Allt kan dock prövas igen..
- Kjell

30/03

2008

Hur är det med boozen egentligen??

Fråga:

Har en del kontakter i krogsvängen i Lidköping och dom flesta påstår att du drar i dej sprit som en veritabel tvättsvamp... Sant eller elakt förtal?

Mvh /Göran
- Göran

Svar:

ler,,,jaa,,att prata skit om mej hör till spelet.
det har dock gått bra trots alla illvilliga rykten nu i 15 år..jag har hört det mesta.
Avseende sprit har jag inte druckit det på många år..Under de sista 20 åren har jag tagit 2 nubbar på midsommar och en på jul. Denna sommar smakade jag på en drink som heter mujito,,,jag gillade myntan,så numera dricker jag alltid en mujito.4 cl...sprit....om det är tvättsvamp så låt gå för det...spriten renar,,ler...
Någon annan krog är Harrys har jag inte besökt på länge,det brukar bli en till två ggr per månad. jag dricker några öl under kvällen oftast till mat. Förövrigt är det kul att vara på Harrys,popularitetsnivån var på topp förra helgen.
- Kjell

13/03

2008

Bistrare tider

Fråga:

Jag är övertygad om att vi har en svacka i konjunkturen runt hörnet, och då krävs det ett bra styre, och det hoppas och tror jag vi har.:D
- Göran Kjörk

Svar:

Vi kan inte påverka den nationella politiken men lokalt gör vi alltid det bästa för att inte gå hårt fram som de borgerliga vill.
- Kjell

27/02

2008

Hallbygget

Fråga:

Hej och välkommen hem! Jag undrar om ni kommit överens om en övre gräns för hur mycket arenan får kosta? Är det aktuellt med några andra medfinansiärer förutom kommun och Sparbanken? Hoppas allt går bra nu så vi kan få en fin och användbar hall som många kan glädjas åt många år framöver!
- Stefan Pettersson

Svar:

Någon gräns har inte satts.
Efter det att anbuden kommit in kommer det att bli en politisk behandling inför beslut.

Några stora medfinansiärer är inte aktuella..
Inne i hallen kan det bli sponsorer.


- Kjell

12/02

2008

Radio RIX arrangemanget

Fråga:

Hur kan kommunen gå in och sponsra en komersiell radiokanal med 350 000 kr vars musikutbud är bland det vidrigaste enformigaste som går att lyssna på? Är det inte bättre och satsa dom pengarna på de som sysslar med musik här i staden och låta dom synas istället? Man skulle kunna lägga en del av pengarna på ett dragplåster och sedan resten på lokala förmågor. Radio RIX spelar bara det som de stora skivbolagen vill och allt osar mest ensidig komersiell propaganda. Är det sånt som kommunen ska sponsra med bland annat mina skattepengar? Visst har vi alla olika smak men varför fixar inte Radio RIX sin egen scen m.m och tar lite inträde istället som på vanliga konserter?
- Per

Svar:

Jo jag håller med om att det låter mycket.

Jag har inte varit involverad alls i detta utan fick som många andra läsa det i NLT.

Jag antar att man gjort en bedömning avseende "reklam"effekt,varumärkeseffekt samt musikutbud för ungdomar.


- Kjell

06/02

2008

Evenemangshallen

Fråga:

Hej! Tycker det skulle vara intressant att få ta del av ritningarna på bygget om det är möjligt. Dessutom undrar jag om ni fått klartecken när det gäller dubbel momsredovisning? Om det blir tummen ner när det gäller momsredovisningen, måste bygget ritas om ytterligare en gång i så fall, det handlar ju om ganska mycket pengar. Kan hallen stå klar i slutet av 2009? Kommer den gamla isytan bli kvar och i så fall, när kommer det bli ny belysning, nytt köldmedium + ny läktare? Är det tänkt att ha konstgräs på den gamla isytan sommartid? Tacksam för svar.
- Stefan Pettersson

Svar:

Vi skall ha ett förhands besked för att ha rätt beslutsunderlag.
Tummen ner kan det bara bli om man ändrar på lagstiftningen. Alla andra kommuner drar sin moms på detta sätt.
Om allt löper som det skall...så finns det en isyta att använda i oktober 2009.
Vad som händer med den gamla isytan kan jag inte svara på för tillfället. Det får politiken jobba med under våren.
Konstgräsplan kommer det säkert att bli dock.
Fotboll är som alla vet en något större sport...
- Kjell

25/01

2008

Hockey eller bandy

Fråga:

:DHej Kjell

Efter att du besökt hockeytemplet "Roosterdome" i onsdags (för första gången på många år enligt egen utsago) och sett en riktigt trevlig div 2-match med ett heltänt hemmalag, kommer osökt frågan om hur du tänker då det gäller framtida byggnation på Isstadion. Det är ju tills nu en ensidig planering med avseende på bandyns framtid. Kanske det är dags att börja fundera i andra banor. Jag är ju själv gammal bandyfreak men har som de flesta svenskar ett medfött intresse för ishockey. Sett ur ett framtidsperspektiv kanske det är dags att prioritera hockeyn?

- Ronny Carlsson

Svar:

Njaa,,, Sparbankens 70 miljoner förutsätter en bandyhall...vad vi dock tittar på nu är hur man kan få fast hockeysargar i arenan.Eller på nuvarande bandyplan.teoretiskt skulle man kunna ha 4 hockeyplaner till.
- Kjell

09/01

2008

kvinnor

Fråga:

vi är djupt imponerade av dina kvinnliga erövringar både från öst och vest.Ge oss ett tips vi som heller inte har något fördelaktigt utseende.
- juan

Svar:

Jaadu..Jag en jämställd man så jag kallar det inte erövringar,,det är ett sexistiskt mans snack..Om du hade varit med på min facebook hade du sett vad kvinnorna skriver om mig..ler..Utseendet har sällan nån betydelse för en kvinna....Joo det finns några fixerade...,,,men annars är det andra kvaliteer som behövs..ler..

- Kjell

05/01

2008

Måste bara fråga dig

Fråga:

Måste bara fråga dig hur du kan med att vara så patetisk, lagt upp en hemsida om dig själv där det står om Kjell i vimlet och dina intressen. Ägna dig åt ditt jobb istället och prestera något.
En annan sak jag tycker är mycket dåligt är som jag uppfattar att dina intressen prioriteras i Lidköping, låt stora saker och viktiga saker för kommunen göras något åt.

Säg upp dig Hedvall du är patetiskt
- Fredrik

Svar:

Hej..
Som jag sagt tidigare man kan inte vara älskad av alla...jag nöjer mej dock med 51 %,,ler..

Min sida är en mycket populär sida..Jag siktar i år mot 140.000 unika läsare som skramlar ihop ca 4 miljoner träffar..

Politiskt kan det bli så att jag sitter kvar i många år eftersom det går så bra för Lidköping..
I SCB senaste väljarbarometer har vi som styr Lidköping över 60%..det är tryggt och det är jättetrevligt att möta Lidköpingsborna.

Mina intressen är utövande av rockmusik,trav,vin,kvinnor och sång,,,hur du lyckas få in det i Lidköpingspolitiken förstår jag ej...ler...
- Kjell

04/01

2008

Hej

Fråga:

Jag håller med dig om det mesta förutom att du är i mot en evangemangs hall
- Marcus

Svar:

tack,,
jag är inte emot.. vem har sagt det..
jag har fått ett uppdrag att få ner kostnaderna och få upp intäkterna..
när det jobbet är färdigt kommer vi att starta bygget..
i övrigt var det trevligt..att höra...

ha det så gött
- Kjell

03/01

2008

Bandyhall

Fråga:

Hallå Kjell och god fortsättning!
Har det aldrig varit tal om att bygga in den mysiga isstadion som vi redan har?
Med vänlig hälsning
Bernt Smedberg
- Bernt Smedberg

Svar:

Hej,,detsamma..
Hela diskussionen har utgått från mer istid.
Sedan grundbeslutet togs för en 5-6 år sedan har det dock hänt en del.
Klimatförändringen med varmare vintrar,krav på nytt köldmedium som kräver lägre utomhustemperatur bl.a.
Hockeyn har större ungdomsverksamhet.
Man kom fram till att det bästa är att bygga nytt från början och att ha en hall som är flexibel för alla.


- Kjell

03/01

2008

Hej

Fråga:

Hejsan du är min förebild:D
- Marcus

Svar:

tack,,,
jätte tack
- Kjell

29/12

2007

Evenemangshall

Fråga:

Hej! Du kritiserar NLT ibland för att fara med osanningar. Det stämmer säkert för journalister har en förmåga att inte vara sakliga och hålla sig till fakta. Nu till min fråga: Du har hela tiden hävdat att Vänersborg inte ligger före Lidköping tidsmässigt när det gäller färdigställande av hall. Är det något du står fast vid med tanke på att Vänersborg tar första spadtaget i februari (Stålab stomreser bygget)? Jag vet att det inte är frågan om någon tävlan mellan orterna men jag tycker att sanningen skall fram. Tack för mig och GOTT NYTT ÅR!!!
- Stefan Pettersson

Svar:

Det var för flera månader sedan jag skrev att de inte låg före.Om du kollar bakåt kan du läsa att jag träffat både Kommunstyrelsens ordförande vid ett möte samt även Kommunfullmäktiges ordförande i Vänersborg vid ett annat möte.
Jag skrev då att de upphandlar i steg och inte som det var planerat här i Lidköping med en totalentreprenör.
De gör det för att det blir billigare.
Av texten kan var och en förstå att de nu ligger före oss.
Fördelen för oss är att vi lär oss hur de andra gör , både misstag men även hur man gör det billigare. Sedan är det fortfarande så att Lidköping och Sandviken projekterat en helt annan anläggning än i Vänersborg.
Sedan har de frågan om folkomröstningen.
Den är inte antagen men möjligheten att överklaga finns alltid. Det vet jag dock inget om.
Gott Nytt År.
- Kjell

22/12

2007

Vad anser du ...

Fråga:

Vad tycker du om kommunism ?
- Anonym

Svar:

Det finns en del vackra tankar om mänskligheten i den ursprungliga kommunismen,det finns det inom religionen också.
Jag är demokrat i första hand. Därför är jag Socialdemokrat.
Socialdemokrater dödades i miljoner i kommunismens Ryssland..
Hade jag levt i Stalins Ryssland hade jag varit död.
Jag behöver inte säga mer vad jag tycker om kommunismen.
- Kjell

22/12

2007

Damen Med Läpparna

Fråga:

Hej Kjell!

Riktigt fin blogg, kul att se politiker med humor!

Men vem är den blonda damen med det svulstiga läpparna egentligen?

MVH

Robin
- Robin Från saleby

Svar:

Jag har många blonda damer här...ler..

Men jag antar att du menar Frida.
Hon är min vän.
- Kjell

13/12

2007

Bra jobbat!

Fråga:

Jätte starkt att lyckas få ihop alla partier så snabbt efter bakslaget på första förslaget o enas om en billigare variant som verkar vara lättare att genomföra.
Ska bli otroligt kul att för en gång skull kunna få med tjejen på bandy som annars verkar vara allergisk mot minusgrader:)

God Jul o tack på förhand!!!
- Idrottsutövare

Svar:

Tack..vi är inte iland ännu...men vi har ett mål att jobba efter.
En hall blir det...
- Kjell

11/12

2007

Evenemangshallen

Fråga:

Hej! Kan man börja hoppas på en hall nu eller kommer det ytterligare ett bakslag? Är alla partier överens? Vad säger Sparbanken, är de beredda att bygga något billigare än ursprungsplanen? Vänersborgs hall skall stå klar till seriepremiären 2008, är det möjligt, de har ju inte börjat bygga än! När kan hallen i Lidköping invigas? Många frågor blev det. God jul på dig!:)
- Stefan Pettersson

Svar:

En hall kommer det att bli...
Frågan är när. Bakslag kan komma. Ett sådant är om banken drar sig ur helt.
Då måste det till en helt ny projektering.
Vänersborgs hall kommer snart att vara projekterad.Sedan har de samma debatt att ta som vi redan haft.
Optimistiskt kan hallen vara klar för bandy jan 2009 . Troligtvis hösten 2009.
Ett års byggtid får man räkna med.
God Jul själv.

- Kjell

06/12

2007

Skadegörelse

Fråga:

Jag önskar att det blev mer krafttag mot all skadegörelse som förekommer i Lidköping. Senaste i helgen så blev flera busskurer sönderslagna. Men det värsta av allt är när man ringer polisen, under pågående brott, så hamnade vi i göteborg där dom säger "att det inte finns någon patrull ledig i Lidköping". *suck*
- CF

Svar:

Jo jag vet,,kan bara hålla med..

Frågan kommer ständigt upp...och det är klart att jag tar upp det,,igen,,,
- Kjell

24/11

2007

Billigare Evenemangshall!?

Fråga:

Har ni språkats vid ngt med dom ansvariga för Vänersborgs Arena? Dom tros väl kunna få ihop en Evenemangshall för 140miljoner. De borde väl säkert vara ngt som Sparbanken skulle kunna vara positiva till oxå!?

Trevlig Helg
- Petrus Henriksson

Svar:

givetvis så pratar jag med politikerna i vänersborg..och trollhättan..
det bästa hade varit att Lidköping.Vänersborg och Trollhättans kommun hade byggt en hall gemensamt..med lämpligt läge i Grästorp.....ler..

I vänersborg håller man på och projekterar en hall för 120 miljoner,,skall bli intressant att se vad man får,,,


Får väl skriva att det första var ett skämt,,,annars går väl Carin Lexmon ut med det i media...ler igen..
- Kjell

23/11

2007

Hahahahahaa!!!!!

Fråga:

Hej Kjell, även här!

Tackar för ditt svar på min fråga. Du haaaaaaaaaaaar humor, även om jag många gånger betvivlad det.

Om du var omtyckt och älskad av 51 procent. skulle du sitta ännu säkrare på din stol.

Naturligtvis skall man inte publicera personliga mail, men jag anser att de besökare som bara är inne och läser av nyfikenhet åtminstånde kunde skriva en rad eller två om sin åsikt. Kanske finns en liten brödsmula att ta till sig även från dem. Ingen människa på jorden är född felfri.
Ni som läser Kjells bloggar och läser länken"Fråga Kjell", ge er till tals, även om ni inte stödjer hans politiska åsikter i alla avseenden.
Nu har tjatige Dan Lindahl "knappat färdigt.
Ha en trevlig helg, Kjell och naturligtvis även ni som inte vågar ge er till tals.
- Dan Lindahl

Svar:

ok
- Kjell

22/11

2007

Besökare!

Fråga:

Hej Kjell!

Du har skrivit i flera bloggar att du slår rekord i besökande, vilket naturligtvis är glädjande för dig.

Vad jag däremot tycker är konstigt är att det inte finns fler kommentarer avseende dina åsikter och skriverier dina bloggar.

Antingen beror det på att besökarna är oartiga och bara nyfikna eller också beror det på att du refuserar de som inte passar dig i smaken.
Man måste kunna acceptera både ris och ros.

Trogen besökare// Dan
- Dan Lindahl

Svar:

Jag lägger ut allt..en del skriver personliga mail denna väg,,och då lägger jag inte ut....
Annars har det ingen som helst betydelse om det är kritik...jag varken vill eller har som målsättning att bli älskad av alla....för mig räcker 50%..ler--
- Kjell

21/11

2007

hall

Fråga:

ta och bygg den där hallen nu !!! den va ni som från början ville ha en dyr hall så nu är det bara att punga upp pengaran kjell man ska stå för det man sakt
- molle

Svar:

Vem som sagt vad får var och en tycka om..

- Kjell

21/11

2007

Scen

Fråga:

Hur kommer det bli med en scen i sockerbruket eller liknande? Vi väntar fortfarande på något som går att jämföra med det gamla China. Där var det minsann drag och riktigt bra konserter. Det var inarbetat och man visste att det var konserter där nästan varje helg. Saknar verkligen det stället. Vad händer om det blir en stor evenemangshall? Slopas all inhemsk musik då? Det är väl bara Politicans som drar 5000 pers men dom tröttnar man ju snart på *ler* Man pratar om hur Villa sätter Lidköping på kartan. Men alla de som faktiskt sysslar med musik då? Linda Sundblad, Carl Dalemo och Björn Ågren i Razorlight för att nämna några. Och dom verkar runt om i världen. Börja stimulera musiklivet i stan så vore det tacksamt. Folket i den här stan behöver slappna av lite och få känna lite rytm nu...
- Mattias

Svar:

På samma sätt som du så väntar jag på att man skall ta tag i grejerna och skapa en scen i Sockerbruket..Allt finns ju,,,
- Kjell

18/11

2007

Bandyhall

Fråga:

Vi invigde vår bandyhall denna helgen här i Ale kommun. När får ni er? Skall en gammal Villait behöva uppleva förlust mot Surte? Mitt tips är att det tar två år innan Surte är ett topplag i Allsvenskan. Det viktiga är att man har en hall. Inte om den kostade 40 eller 120 miljoner att anlägga. Vad tror du?
- Stefan

Svar:

Hej Stefan,,kul att du läser...
Det kommer att bli en hall i Lidköping också..
Vi pratar om till vilken kvalité...Ur bandyspelets synpunkt har det ingen betydelse om publiken sitter varmt eller står upp..
Ha de gött..
Va bra förresten.Vilket lyft det skulle vara om Surte gick upp - Fina matcher mot Villa igen som det var förr..


- Kjell

17/11

2007

Träningsförhållande

Fråga:

Det är ganska intressant att höra fotbollen kräva bättre och fler fotbollsplaner. Välkommen till Lidköpings Isstadion och ta del av Bandyns verklighet! Man snackar om att bandyn är en liten sport, tacka F-n för det när vi har en isyta att dela på. Undra hur många andra idrottare som varit beredda att träna 21.30 en vardag. Märk väl att jag har inget emot fotboll men någon balans måste det vara i debatten.:)
- Stefan Pettersson

Svar:

Då är ditt inlägg utlagt för att få bättre balans..
- Kjell

16/11

2007

Bandyhall

Fråga:

För just i fallet med villa så är det ni politiker som kan rädda bandyn i lidköping. Det är ju inte bara villa heller utan det finns ju fyra andra bandyklubbar oxå plus ishockey och konståkning, dessa föreningar syselsätter ju även en hel del ungdomar som skulle uppskatta en hall.
Det måste till ett beslut nu om hallen så att det inte blir en "långbänk" för glöm inte att våra andra bandystäder till exempel vänersborg ligger före oss i planeringen. Så var inte rädd nu Kjell utan våga satsa på en hall och det snabbt då skulle jag bli glad:D
Med vänliga bandyhällsningar Lars
- Lars

Svar:

Vänersborg ligger inte alls före..
Återigen en massa skitsnack,,,Men även om så vore,,,vadå? är det nån tävling detta?..
Vänersborg håller på med projektering..det som vi redan har gjort...Lanestrand har samlat in erfoderliga röster för en folkomröstning...
Jag är helt övertygad att om någon tog initiativet så skulle man lätt få ihop det antal röster som behövs även I Lidköping..
Min bedömning är att 70% av Lidköpingsborna är emot en stor hall...Därför agerar vi som vi gör...
- Kjell

16/11

2007

Din f.d. överordnade inom Socialdemokraterna.

Fråga:

Hej Kjell!

Vad har du för åsikt om att Göran P, vår f.d. statsminister får behålla miljoner, trots att han tjänar minst lika mycket på att hålla dyra föredrag
Personen ifråga har ju tillsammans med sin älskade Anitra även gjort massa andra övertramp.8o|

Vad har du för åsikt om det?
Är det etiskt och moraliskt riktigt?

Tror nu faktiskt att du som kommunalpolitiker inte är sådan som, även om du skulle ha möjlighet, utnyttjar din position och förser dig som Göran gjort och gör.

Ser fram emot att höra/läsa din åsikt.

Ha en trevlig helg.

Regards,

// Dan, korrekturläsare.:D
- Dan Lindahl

Svar:

Behålla miljoner??..
Tja,,så funkar ju inte vårt skattesystem i Sverige..skattesatsen ligger väl kring netto 60 %..Givetvis blir det en del kvar,,,ändå..
Sen är då frågan om en person som varit landets minister o statsminister skall nöja sig med vanligt ATP o folkpension,,,Sett utifrån vad Näringslivets toppar tar ut så är det givetvis småpengar,,, Jag är inte mannen som kan bedöma om landets statsminister skall ha 30.000 eller 80.000 att leva på..efter uträttat jobb..
Jag vet bara att ett jädrigt stort antal människor får ut mycket pengar utan att ha åstadkommit det Göran gjort...
Göran Persson mer eller míndre räddade Sverige
ur 90 tals krisen...Ingen annan i den tidens politiska Sverige hade kunnat gjort det...
Han må vara bufflig och speciell men det han gjorde behövdes då.. och det har alla nytta av idag...
- Kjell

16/11

2007

Bandyhall

Fråga:

Hallå där Kjell!!!!

Slog upp nlt idag och fick det tråkiga beskedet om att ni inte vill satsa på en evenemangshall... Okey då att den blir dyr men kasta inte bort det arbete som villa och banken har tagit fram nu om bandy hall. Lidköping ute i landet är ju rörstrand, slottet och just det villa. Det vore ju tråkigt om villa skulle gå i graven precis som rörstrand gjorde bara på grund av att socialdemokraterna inte ville satsa på en hall. fortsättningen följer....
- Lars

Svar:

Rörstrand har inte gått i graven,,tvärtom..det kommer att bli fler anställda inom det "Nya Rörstrand" än tidigare...Det kommer att bli en hall dessutom,,,som sagt mycket myter även här..varför är det så svårt att fatta och ta upp information..
- Kjell

16/11

2007

Arenan

Fråga:

Hej! Nu har det väl gått ett år snart sedan hallfrågan tog fart på allvar och ni står fortfarande kvar på ruta 1, det måste ses som ett misslyckande! Ni har ju redan varit på Arenaturné förra säsongen, fick ni inte nödvändig info då? Hur mycket i kronor och ören är ni beredda att satsa på en hall om bankens bud står kvar? När står hallen klar, 2012? Trodde ni att banken skulle gå in med 150 miljoner med tanke på arkitektfirmans utformning av arenan. Vad fick ni betala för den ritningen? Vilken miss!!! Vad skall ni till Sandviken att göra, dom bygger en hall för framtiden! Åk till Surte istället, då kommer ni billigt undan....8o|
- Stefan Pettersson

Svar:

Det handlar mer om att ta tillvara på kunskap..samt vad man beräknar att få i intäkter...Hallen är den största investeringen i kommunens historia inom sportsektorn. En sektion som inte är lagstadgad utan frivillig. Jag har fått ett jättestöd från alla med den hållning vi tagit...Varför en och annan bandy fantast blir frusterad förstår jag inte...
Jag representerar helheten och jag har kontakt med många som inte tycker att vi överhuvudtaget skall lägga en enda skattekrona på bandy.
Att då som bandyfantast tro att alla samhället vill vara med och betala är magstarkt..
Som alltid är det en balansgång mellan olika intressen,,jag skulle kunnna räkna upp 100 tals fantaster som vill ha nåt annat än bandy..satsa på mitt intresse istället..är budskapet..
försök att förstå...vi skall ha en hall i lidköping..men den behöver inte kosta multum..

- Kjell

15/11

2007

Momsen

Fråga:

Hej! Har ni fått klartecken att dra moms 2 gånger vid arenabygget.
- stefan pettersson

Svar:

nej,,,,något förhandsbesked från skattemyndigheten är inte inlämnad ännu.
- Kjell

15/11

2007

Sparbanken

Fråga:

Hej! Tycker inte det är så konstigt att Sparbanken vill bygga en mångsidig hall som tilltalar en så stor andel av lidköpingsborna som möjligt. Går man in med så mycket pengar har man rätt att ställa lite krav tycker jag. Vad jag förstått om Nlt far med sanningen så är ni det enda partiet som motsätter er arenan i nuvarande utformning. Min fråga blir: Alla andra partier struntar väl inte i vård , skola och omsorg för att den här arenan ska bli verklighet?:)
- Stefan Pettersson

Svar:

det är inte klart än...
vilka som säger vad.mer än 2 partier.
skillnaden är att alliansen inte varken tar eller har något ansvar.
Vi vill inte se nedskärningar i vården o skolan..som en konsekvens av detta.

- Kjell

14/11

2007

Arenan

Fråga:

:)Hej! Ett Tips: Samtliga partier sätter sig tillsammans med Sparbanken och kommer fram till en lösning som alla parter är nöjda med! Dax att gräva ner stridsyxan och se framåt. Det är möjligt att jag är naiv men visst måste den här frågan gå att lösa! :)
- Stefan Pettersson

Svar:

Det är så jag jobbar..
- Kjell

14/11

2007

Fjärrvärme

Fråga:

Nu när värmeverket är klara med planen för utbyggnad av fjärrvärme , kommer det en ny plan ? Det vore kanske lämpligt att minska elberoendet i Furuhäll,Stenhammar park och Giacomina.
- Fredrik

Svar:

Vi skall titta på fjärrvärmeplanerna i framtiden.
Problemet med långa avstånd är de värmeförluster som görs i kulvertsystemen..svårt att få ekonomi när det dessutom mest är villor..som kan kopplas upp.
- Kjell

13/11

2007

Hallbygge

Fråga:

Varför skall kommunen bygga en hall ?

Om Villa vill ha en bandyhall för att spela bandy så kan de bygga den själva med bidrag från kommunen. Villa svarar för alla inkomster och utgifter för underhåll / drift. Villa säljer överskottsvärmen till kommenen mm.

Titta på elitlagen i ishockey och fotboll så vill föreningarna äga sina egna arenor.

Ansvaret måste ligga på Villa BK.
- Kent Ivarsson

Svar:

vi får titta på alla alternativ nu..
- Kjell

13/11

2007

ABB Arena

Fråga:

Hej! Passa på och besök ABB Arena nu när den är färdigställd, om du har tid. Jag längtar efter ett positivt besked om en hall i någon form för oss Lidköpingsbor.:D
- Stefan Pettersson

Svar:

Jag skall försöka hinna med det jaa..
- Kjell

11/11

2007

alliansens budget

Fråga:

Hej

I Lidköpingsnytt skrev jag förra tisdagen att det inte fanns några pengar till hallen i alliansens budgetförslag.

/björn s


- Björn s

Svar:

Ok,,det var ju bra...,,jag avsåg NLT.....mest
- Kjell

06/11

2007

Hallbygge

Fråga:

Hej! Hur ställer sig Sparbanken till en lite mindre kostsam arena där driftskostnaderna blir lägre? Tråkigt med den pajkastning som pågår mellan er politiker, hoppas verkligen det blir något bra i slutändan.:)
- Stefan Pettersson

Svar:

Jovisst är det tråkigt med pajkastning....
Hittils säger Sparbanken nej till någon annan lösning än den som presenterats...
Men vi får träffas igen nu när vi har fått fram en vettigare driftkostnadskalkyl.
- Kjell

05/11

2007

evenemagnshall

Fråga:

Vilka stora evenemang skall vi ha i Lidköping?
Här finns ju inga hotellrum till stora evenemang.
- Undrande

Svar:

Bra fråga..
En evenemangshall skulle bli en möjlighet för större arrangemang - primärt för Skaraborg och Västra Sverige...I den framtida besöksnäringen ingår det att bygga hotell.
Kommunen arbetar för hotelletableringar och där finns naturligtvis idén med en evenemangshall med.
Nu får vi se..Troligtvis överstiger notan nyttan med investeringen. Det finns många drömmare som har svårt med ovärldsbevakningen och att se vad som är möjligt och inte möjligt.
Jag tror det blir en hall i Lidköping - dock inte
enligt det förslag som presenterats.
Man kan säkert ha arrangemang i denna hall också...
- Kjell

03/11

2007

Bandyhall

Fråga:

Hej! Finns det pengar för att bygga en ishall (bandy,hockey,konståkning). Eller måste man börja leta efter nya sponsorer för att det bygget ska bli av om nu inte Sparbanken vill vara med vid ett enklare bygge. tacksam för svar.:)
- Stefan Pettersson

Svar:

Någon form av hall kommer det att bli,Det är iallafall min inriktning..Framförallt får vi fördjupa oss i intäktsmöjligheterna...

- Kjell

02/11

2007

Beröm!

Fråga:

Även om jag inte delar dina uppfattningar i alla ämnen (vore väl konstigt) så måste jag ge dig en eloge för den här sidan. Det är demokrati på hög nivå när man kan snacka med högsta hönset och ventilera sina åsikter. Fortsätt med den här servicen!:)
- Stefan Pettersson

Svar:

så är det...tack,,,
- Kjell

02/11

2007

Arenan

Fråga:

När vill Sparbanken ha besked om deras pengar ska komma till användning? Förs det några diskussioner med banken för tillfället? Försenar den här processen byggandet av den nya isytan eller kan man starta med det? Tacksam för svar!;)
- stefan pettersson

Svar:

Som du ser är markarbetena i full gång nere vid isstadion-det kommer snart att börja grävas för flytt av alla möjliga ledningar som ligger under den planerade isbädden.
Processen att bygga en evenemangshall är försenad. Mest beroende på att vi trodde att vi hade beställt en hall som kunde utvecklas i etapper. Arkitekten kom tillbaka med en hall som tydligen måste göras klar från början. Det innebär driftkostnader som vi aldrig hade planerat att få i kommunen.
Då hjälper inte bankens pengar...alls,Jag tror det blir billigare driftkostnader utan bankens pengar...faktiskt,,
Någon form av hall kommer det att bli men utan dessa höga driftkostnader...
Sparbanken inväntar den demokratiska processen.
- Kjell

30/10

2007

Badhusets öppettider

Fråga:

Hejsan trevlig blogg.

Undrar varför badhuset skall stänga så tidigt på året och framnäs då tar över. Jag simmade ett flertal gånger i knappt +10 grader och ösregn. Barna på simskolan var blåa och föräldrarna hade tjocka jackor vissa hade mössor .
Kan inte baden ha öppet parallellt ett tag till det blir sommar eller ha kortare öppettider på framnäs?
Du minns säkert själv hur kall sommar vi hade
Mvh Seamaster
- Seamaster

Svar:

Vet,,men personalen på badhuset går över till Framnäsbadet..På sommaren sker alltid renovering av bassäng och förbättringsarbeten.
Vatten och klor sliter på en bassäng. Underhåll sker av hela Inomhusbadet.
- Kjell

30/10

2007

Heltid i vården

Fråga:

Hejsan en fråga från frugan.

Jag har vid ett flertal tillfällen läst i NLT att alla som vill ha 100% tjänster inom älderomsorgen skall få detta .Alla politiker är överens men när händer detta.
Det är svårt att ha råd med boende när man inte får heltid och husen ligger runt 2 miljoner kr.
Kommer man få heltid i vården eller måste man sadla om?

Mvh Seamaster
- Seamaster

Svar:

Vi arbetar för att detta skall vara verklighet.
Jag trodde också att det skulle vart genomfört vid det här laget,men man verkar ha svårt att hitta organisationsmodeller för detta i Lidköping.Det kan också behövas kombinationstjänster med andra förvaltningar eftersom det alltid kommer att finnas tider där man inte behöver ha arbetskraft inne.
- Kjell

28/10

2007

Tack Kjell!

Fråga:

Fick inte plats i mitt förra mejl pga de inte fick överstiga 800 tecken. Men iaf så måste jag bara säga att du verkligen gör ett fint jobb här på denna sida o möter kommun inv frågor o funderingar..

Bra jobbat, fortsätt på detta viss!
- Petrus Henriksson

Svar:

Ok,tack,,,första gången någon sagt som du,,det värmde
- Kjell

28/10

2007

Självklart positiv till Evenemangshall!

Fråga:

: Men nu kan vi inte bara dra ut på tiden mera när vi får hela 70miljoner kr av Sparbanken.

: Som du säkert hört tidigare, "Vi är ju trots allt Sveriges rikaste kommun" Men låt oss inv verkligen märka av detta.

: När man kommer in i Lidköping så skulle en evenemangshall höja upp hela omådet som nu ser för tråkigt ut med en sliten bandyplan Mc D o skog överallt.

: Ska vi behålla Villa i högsta serien så behöver vi ha en hall snabbt. Skulle beslutet dras ut på långbänk med följd att Villa tappar spelare till städer med Hallar o åker ner en div, så är de trots allt ni som styr som får ta på er en del utav de.

Mvh Petrus
- Petrus Henriksson

Svar:

Partierna kommer att behandla frågan nu på sina möten. Vi får se vad man kommer fram till.
- Kjell

28/10

2007

Ekonomi fråga

Fråga:

Är de inte ekonomiskt lönsammare att gå igenom alla lampor som inte fungerar under kvällstid istället för att tända upp stora områden mitt på dagen?
- Petrus Henriksson

Svar:

Hej,,nu har det varit extra mycket tänt på dagarna i Lidköping. Ett datoriserat styrningssystem har krånglat vilket gjort att det tänts även på dagen. I övrigt är det bedömt som så att det både kostar mer att ha personal på ob tid samt även att det är svårare att arbeta i mörker. Både arbetsmiljöskäl och ekonomiska skäl. Kommunen har billigare el priser än konsumentpris, men jag skall ställa frågan.
- Kjell

27/10

2007

Trädfråga

Fråga:

Hej
frågade för ett tag sen om varför träden utanför Sirius hade sågats ner. Kanske har frågan skickats till någon annan som kan svara. Jag väntar i alla fall på ett svar.
Hälsningar Ann
- Ann

Svar:

ok,,,
det tog lite tid att få svar....man tyckte att träden dels var "dåliga" och dels inte släppte in ljuset till fastigheten Sirius.
Flera av lidköpings gamla träd mår inte så bra....Vi vanliga ser inte detta men de som sköter dem ser.
det var det svar jag fått
- Kjell

26/10

2007

Evenemangshall

Fråga:

Vad jag förstått så är det en evenemangshall kommunen hade tänkt bygga från början och inte en bandyhall. Om det skulle heta bandyhall så vet man ju vad det kommer att innebära, en hall bara för bandy och med detta Villa, ett daltande med ett lag som tror att de är i toppen fast det är över 30 år sen de var där. Man undrar ibland hur länge man kan leva på minnen.
Sen undrar man ju om ni har koll på pengar överhuvidtaget, ena dagen är det 16 milj. andra dagen 8-10 milj. i driftskostnader för hallen. Det är ju ganska stor skillnad.
Men är det så ni behandlar pengar, så är det väl bara att kasta in 8-10 miljoner i skolan och vården. Det verkar vara små pengar i denna kommunen för er poilitiker.
- Björn Lundin

Svar:

Vi har jättebra koll på pengarna i Lidköping.
Själv har jag haft förmånen att få vara i ledningen när vi gjorde Lidköping till världens rikaste kommun.Det innebär ett stort ansvar och det tar vi.
Att olika politiker pratar om olika siffror är inte mitt ansvar.
Läs min blog,,här får du reda på sanningen
- Kjell

24/10

2007

Vi vill leva, inte bara överleva!

Fråga:

Hallen diskuteras framåt o bakåt o åt sidan o åt.....
Sponsorer skänker 70 miljoner till hallen! Trots detta så lyckas politikerna i Lidköping med konststycket att börja schabbla med besluten. Att påstå att "detta är demokrati" eller en "lång process" är bara fånigt. Skärp till er! Lidköping är en vacker o trevlig stad, men den är i princip stendöd. Att leka musiktävlingar på krogen eller spela biljard i en gammal industrilokal hjälper inte. Bandyn är det största vi har och väldigt många uppskattar att kunna gå på matcher. Blir det sedan inomhus så kommer det bli än mer populärt! Snälla, låt oss få leva här i staden!
Sen är det också så att en stukad fot är bättre än en hjärtinfarkt! kommentar till en tidigare fråga...
- Jocke

Svar:

Med all respekt för bandyälskare så kan jag inte med respekt och ansvar inför helheten bara säga Ja till nya kostnader i 25 miljonersklassen.
Allt måste få ta sin tid..Sparbanken betalar ingen drift. Dessa kostnader ökar för varje dag som går nu...
Är alla Lidköpingsbor beredda på en skattehöjning för en Arena. I Vänersborg kräver 3000 invånare en folkomröstning.
Banken har sagt att deras sponsring bara faller ut om det är enigt...Så ha förståelse för att det är en balansgång på tunn lina...
- Kjell

24/10

2007

Evenemangsarenan

Fråga:

Hej Kjell,
läste på Lidköpingsnytt att man måste höja skatten för oss i Lidköpings kommun för att kunna driva evenemangsarenan, om det nu blir någon. Det vill vi inte vara med om! Vad anser du om det? Jag påstår att vi i kommunen som inte har så värst mycket pengar på banken redan har betalt en stor del av de 70 miljoner som Sparbanken ställer till förfogande genom att vi får 0,00% i ränta på vårt lönekonto samt på vårt mindre sparande.

Hälsningar Anette
- Anette

Svar:

Bankens pengar kommer från de aktier man köpte när det var bankkris på 90 talet.
100 miljoner har stigit till 1000 miljoner.
Så de pengarna har inget med ditt lönekonto att göra.
När vi började med att utveckla idéen om en ny isyta hette det att sponsorn kunde betala hallen medan kommunen stod för isytan.
Vi har 25-30 miljoner för en isyta i budgeten.
Tyvärr räcker det inte långt..
- Kjell

24/10

2007

Arenan

Fråga:

Hej! Du pratar väldigt mycket bandyhall, har för mig att det skulle vara en evenemagnshall! Genom att hela tiden nämna bandyn så lyckas du splittra lidköping i 2 läger! Dessutom att i detta läge prata skattehöjningar innan intäktssidan är klar strör extra salt i såren. Att en av landets rikaste kommuner med sponsor bidrag på 70 miljoner inte klarar av ett arenabygge av denna storleken köper inte jag. Det är kanske bättre att vänta på ett rejält börsras än att satsa för framtiden.8o|
- Stefan

Svar:

Inte alls....det är evenemangshallen som är kravet från sponsorn. Inte en bandyhall.
Jag bara redovisar fakta.
Jag vet inte hur du läser,,,,men läs gärna en gång till..och allt...
Kommunens budgetar tål inte ett öre över 8 miljoner i drift. Vi är nu uppe i närmare 25.
So sorry bara fakta....
- Kjell

23/10

2007

Stadsträdgården

Fråga:

Hej Kjell

Jag undrar vad du tycker om all trafik och parkering i stadsträdgården. Jag ställde frågan till berörda i kommunhuset och jag fick bara tvetydiga svar. Men en sak var solklar det fanns inga som hade tillstånd att köra eller att parkera där, ifall man skulle transportera något dit så var det bara det, sen där ifrån och då gällde det stora saker och inga saker som gitarr o.s.v. När jag pratade med några så kom det fram att det fanns politiker som ställde bilarna där. Svara nu ärligt är du en av dessa!!!. Jag tänkte kanske börja med lite politik men är tveksam eftersom jag inte är från stan. Har varit facklig inom kommunal förut. Så jag är en arbetare. (Hur göra, eftersom man hör att har du inte kontakter så börja inte)
Hälsningar

Prober

- Peter

Svar:

Lidköpings bluesförening har sin lokal i den norra fastigheten vid Stadsträdgården. Musiksskolan har i den andra. Vad jag vet finns det P platser inne i området för dessa ändamål.
Hur länge man får stå där vet jag inte.
Bluesföreningen har kvälls aktiviteter och enligt min privata uppfattning så stör det väl ingen om det står 1-2 bilar på grusplanen.
Det finns väl betydligt väsentligare frågor att ta upp.
The Politicians repar inte där vi håller till i ett industriområde.
I övrigt är du välkommen att engagera dig i samhällsarbetet.
- Kjell

21/10

2007

Hallen

Fråga:

Hej! Här får ni 70 miljoner av Sparbanken och det verkar som det inte är tillräckligt nog. Jag fattar inget. Se möjligheterna i en sådan här hall, allt går faktiskt inte att räkna i kronor och ören. Den här hallen kommer innebära ökat idrottande och därmed friskare lidköpingsbor som i sin tur leder till lägre ohälsotal. Detta är bara ett exempel på en långsiktig besparing för kommunen som inte går att räkna i kronor och ören. Jag får intrycket när jag läser dina bloggar att du motarbetar ett hallbygge och bara ser problem och kostnader, hoppas jag har fel.
- Stefan Pettersson

Svar:

Hej..jag bara redovisar fakta..
Jag har ansvaret för helheten.
Helheten är det lagstadgade vård,omsorg och skola.
Nöjes verksamhet är frivilligt.
Ohälsotalen i en arena,kan säkert diskuteras..ler. Av aktuell skadestatistik så står idrotten för en hel del.
Dessutom är det regionen som står för de kostnaderna. Även om Sparbanken betalar 70 miljoner så är det kommunen som betalar driften.
18 miljoner kronor rakt av utan intäkter innebär en skattehöjning -vill lidköpingsborna ha det, är det ok för mig.
- Kjell

15/10

2007

Sparbanken Lidköping Arena

Fråga:

Hej! Jag undrar hur det går i förhandlingarna med Sparbanken som huvudsponsor? Är det inga andra företag som vill vara med och finansiera bygget? Till sist: Slarva inte bort den här möjligheten att sätta Lidköping på kartan! Tack för mig.:D
- Stefan Pettersson

Svar:

Jag kommer att informera om hur det går löpande.
Banken vil inte ha några fler sponsorer.
- Kjell

12/10

2007

SVARA FORT! det är en fråga i skolan.

Fråga:

vad tycker du är viktigt som kommunalråd? :)
- patrik serobian

Svar:

Det viktigaste är att hela tiden arbeta för en kommun med hög livskvalité.
Det kan gälla allt fråan att vi har ett arbete,möjlighet att utbilda oss till bra barnomsorg,ungdomsutbildning och äldreomsorg.
Kultur o fritidsfrågorna är också viktiga.
- Kjell

11/10

2007

heey

Fråga:

hey när ska du skicka bilderna ja vill ah de ok skicka bilderna
- marwa

Svar:

ok..jag har sänt dem. Till Hotmail brukar de först hamna i skräpkorgen,,,har du kollat
- Kjell

20/09

2007

Vårdnadsbidrag?

Fråga:

Hej Kjell!
Jag hörde ryktas om att Lidköpings kommun inte kommer att erbjuda vårdnadsbidrag. Varför? Det är ju en fantastisk möjlighet för dem som vill vara hemma med sina barn lite längre!
- Susanne

Svar:

Efter valet skrev de nu styrande partierna en överenskommelse som gäller under fyra år.
I den finns en skrivning om att vi inte skall införa någor kommunalt vårdnasbidrag.
Vi anser inte att 3000 kr är någon summa man kan leva på för att vara hemma med sitt barn.

- Kjell

14/09

2007

Imponerande

Fråga:

Jag är imponerad av din sida den kommer jag att kolla av då och då. Idag var extra intressant eftersom det var ett mysigt kort :D

- Ann-Sofie Kindbom Uddh

Svar:

Tack...Vi ses..
- Kjell

05/09

2007

Biografens undergång del 1 av 3

Fråga:

Får jag be om lite uppmärksamhet.

Du poängterar ofta i dina inlägg (som jag alltid läser med lika stor avsmak som en ko som tittar på en köttyxa) att du hela tiden förbättrar Lidköping med dina beslut (som enligt mig är mycket tvivelaktiga) trots detta verkar det inte ha kommit till din kännedom att vår biograf står på ruinens rand. Men det kanske inte bekommer en man som är så viktigt och har så mycket annat viktigt att tänka på som ni? Än så länge kanske du inte ser problematiken?

Fotsättning följer eftersom endast korta inlägg tillåts...
- Victoria J. Teodorsson

Svar:

Trevligt att du läser..ler.
tyvärr så det ligger inte i den kommunala uppgiften att betala för biograf verksamhet.
Däremot så stödjer kommunen folkets hus föreningen med flera 100.000 kr för att man skall kunna bedriva teater och ha allmänna samlings lokaler.
Detta stöd vill inte alliansen ge i lidköping.
Så det politiska alternativ som stödjer Folkets Hus ,,det är vi som styr nu..
Dessutom så företräder jag 1 av ägarna till Folkets hus så jag är väl uppdaterad.
- Kjell

05/09

2007

Biografens undergång del 3 av 3

Fråga:

Kontrakt har hållit på att diskuteras och visas upp för olika parter sedan slutet av förra året. Om du nu är en så god, viktigt, omtyckt och storsint som du dig påstår vara, kan du väl (och denna del skriver jag på ett språk som till och med du borde kunna förstå) få ur ditt beniga arsle ur droskan och lägg manken till för att vi skall få behålla vår biograf!?

Om du nu skulle vilja påpeka i ett bitskt och förlöjligande (desperat och skrattretande) försök att försvara dig, att jag använder för stora ord. Så minns och begrunda. (stora ord av en stor man)

’’Stora ord klär ett stort intellekt.’’ (Det märks tydligt att ni saknar bådadera.)

Med vänliga hälsningar:
Victoria Teodorsson, elev på Samhällsprogrammet.
- Victoria J. Teodorsson

Svar:

Jag har inget benigt arsle...
min rumpa är snygg..ler
- Kjell

04/09

2007

Biblioteket

Fråga:

Hej igen Kjell, nu har jag inte klagat på länge så nu måste jag gnälla lite . Jag hoppas verkligen inte att stadsbiblioteket ska flytta in på Sockerbruket, det ligger ganska ocentralt tycker jag, tänk inte ens på det!
Ganska många ungdomar går till biblioteket på rasterna för att söka information av olika slag, det blir alldeles för långt. Tänk även på alla äldre och andra som inte orkar gå så långt, många i Lidk. kommun rör sej nämligen inte ens i det området eftersom det inte hör till centrum med butiker mm.
Det talar om att bygga ev en galleria på parkeringen bakom Kopparporten, bygg ett nytt bibliotek istället!!

Anette
- Anette Johansson

Svar:

Hej,,tack för synpunkterna.
Jag själv har lite frågande till idén med att flytta biblioteket men det verkar som om de som är i "branschen" är entusiastiska. Lokal är bokad på Sockerbruket och det är klart att jämför lokalerna kommer det att bli klart bättre.På Sockerbruket kommer man in utan några större kostnader gentemot idag.Läget kan upplevas sämre i det korta perspektivet men Lidköping växer och vi med den..
Närheten till Resecentrum och den nya paradgatan
Järnvägsgatan gör det hela intressant.
Vi får se.Jag bestämmer inte allt..ler.
Klarar man sig inom befintlig budget så är det ok för mig om Kultur o Fritid vill detta.
Avseende ungdomar så finns det en jättebra bibliotek så finns det ett nytt fint sådant på De
la Gardie numera.
- Kjell

30/08

2007

En hälsning till trädgårdsmästaren

Fråga:

Hej Kjell.

Jag skulle vilja ta tillfället i akt och hälsa till vår kommuns trädgårdsmästare att gatan utan för Madonna har blivit väldigt mysig. Idéen med båtarna är verkligen klockren. Jag hoppas de står där nästa sommar också. :)

Hoppas du kan sprida min komplimang vidare till berörda personer.
- Malin

Svar:

Jag vidarebefodrar till Gösta.
tack
- Kjell

14/08

2007

Fest på Eddie´s

Fråga:

Hej,vi kunde ju inte ungå att missa din lins på Eddies ikväll. Tänke bara höra så att du hade en lika trevig kväll som oss?:$

Mvh. M & E
- Unga blondinen o brunetten du fånga på bild

Svar:

Japp..det hade jag ,och bilden är utlagd...trevligt..
den mailadress ni skrev funkade inte...skulle gärna vilja prata lite så maila mej en riktig adress..
- Kjell

07/08

2007

Evenemangshallen

Fråga:

Hur går det med hallbygget, var står vi idag? Tacksam för svar! Hälsningar från en Villait i Vargön.:D
- Stefan Pettersson

Svar:

Hej,
Vi har en arbetsgrupp som jobbar ihop med arkitekten.Inget nytt har hänt under semestern.Den 23 Augusti skall vi ha nästa möte med Styrgruppen,efter det kan jag säga mer.
Just nu handlar det om att hålla nere kostnaderna som lätt springer iväg med flera hundra miljoner,,
- Kjell

08/07

2007

Väder.

Fråga:

Man får tacka för de utmärkta väder spådomarna, (kan ligga nåt iet) I övrigt är det trevligt att följa din sida, å då särskilt matchen med Främberg.:)
- Göran Kjörk

Svar:

tack själv.ha en trevlig sommar..snart blir det sol i söne...
- Kjell

01/07

2007

Framnäs IP

Fråga:

Jag bara undrar om belysning på Framnäs . Nu när allt som går att göra med löparbanor och omklädningsrum o dylikt var det tal om belysning av arenan. Med tanke på Göteborgsmatchen förra året så var det lite skämmigt när det blev förlängning och planen var halvskum. Jag skulle kunna tro att särskilt friidrottarna kan förlänga sin säsong på Framnäs om det finns belysning. I Trollhättan har jag sett att fotbollen börjar kl19.30 på kvällarna antagligen tack vare belysningen. Heimers kvalmatcher till gamla div.2 på 80 talet fick spelas kl.16.00 på vardagskvällar antagligen p.g.a det tuffa spelprogrammet. Kjell jag tycker detta var en ljus ide´. Hälsn.Rolle.
- Roland Wejsland

Svar:

Det är rätt att belysning fanns med i budgeten för det nya Framnäs.
Jag får kolla var det tog vägen och vad man gjorde med pengarna.
- Kjell

21/06

2007

2:a på bollen?

Fråga:

Tjena Kjell!

Det där med hallen har ni skött bra! (Liksom övriga Lidköping...som utflyttat känns det grymt att besöka stan och se hur bra allt är...de som klagar borde testa och bo i en annan kommun ett tag....)
Många (inkl mig själv) tycker det gått trögt genom åren men sådana här projekt skall man inte stressa fram. Det som görs grundligt nu får vi nytta av många år famöver....

MEN, MEN....det verkar som Vänersborg kommer först och man får läsa i GT nästan varje dag om deras hallbygge.....Surt att inte bli först....2:a på bollen efter Vänersborg känns tungt. Hur kunde det hända? Har dom bara stressat ihop något?
Snälla - gör allt för att bli först!

Tack! :)


- Gammal Lidköpingsbo numera i Göteborg....

Svar:

Vänersborg har inte klart med finansieringen så vi får väl se vilka som blir först.så många månaders skillnad lär det inte bli.
- Kjell

04/05

2007

Kronisk sjuk

Fråga:

Vad finns det i nu läget för att göra dem som har pso samt Artrit bättre vård i Lidköping?
Den som har funnits och är än idag är katastrofalt att undervärdera denna sjukdom.
Vill även ställa en fråga om det finns någon läkare som vet vad detta är i Lidköping?
Rematulog Bremner på Salgrenska undrar om d det inte finns några läkare i Lidköping??
Dag Johansson ????????????????
Styrelseledamaot PSO skaraborg
- Dag Johansson

Svar:

Sjukvårdsfrågorna ansvarar Regionen för.
Jag har inga uppdrag för regionen och är inte insatt.
Fortast jag träffar någon sjukvårdspolitiker skall jag fråga...
- Kjell

29/04

2007

Hallen

Fråga:

kanske inte rätt tid o prata om bandy när solen lyser som den gör, men....

Hur går det med planerna för evenemangshallen? det har varit lite FÖR tyst om hallen ett tag nu!

Trots att jag inte längre bor i Götaland så har livet varit lite lättare sedan man fick veta att hallen skulle byggas. När hallen väl är klar så ska jag baske mig ta en funderare på om jag o familjen ändå inte ska bli Lidköpingsbor igen.......
- Jock

Svar:

Det är tyst för att det pågår ett arbete.
Anbud håller på att tas in från det arkitektföretag som skall upphandlas.
Projekteringen kostar ca 6 miljoner.Mycket pengar men då ingår alla de handlingar som behövs för ett bygge på denna nivå.
Alla ritningar,tekniska specifikationer,,alla prylar överhuvudtaget.+ givetvis bygg konstruktioner allt från grund til tak.
Det är ett omfattande jobb som sedan skall anbudsräknas för att få fram vad det hela kostar.
Till hösten vet vi mer.
- Kjell

26/04

2007

Självkritik

Fråga:

Vad kostar resan ill Chicago oss skattebetalare? Hedvall med vänner tycks alltmer likna en kopia av Göran Persson, sätta sig själv i centrum och ignorera övriga politiker.Risken finns / Är fortfarande sosse/ att vi inte har majoriteten vid nästa val. Blir det skattehöjning i Lidköping? Skärpning back to basik.
- Nils Persoon

Svar:

Ignorera övriga politiker?????
Tvärtom,,vi har en styrningsmodell i Lidköping där man ibland kan undra vem som styr,ler..
Alla är nämligen med.Det är inte jag som satt mig i centrum utan väljarna.Eftersom jag är den förste Kommunstyrelseordföranden i Lidköpings historia som blivit vald 4 ggr - så har man satt mig i centrum,det är liksom det som är meningen med ledarskap..ler.Sen utövas ledarskapet demokratiskt,,,
Med till Chicago var representanter för S-M och KD.
Som alliansen nu styr med en orättfärdigt politik kommer vi inte att göra ett sämre val nästa gång än vi gjorde nu.
Eftersom vi fortfarande styr i Lidköping trots det sämsta valet för S i riket sedan 1920 så lär vi nog vinna nästa val i Lidköping igen.
Om skattehöjning kan ni läsa på min blog om,,
Vad resan kostar?...Biljetten till chicago kostar
5800 kr..Övernattning,konferenskostnad får man lägga på 10000 kr.Vi deltog ju i en konferens
Svensk amerikanska entreprenörs dagarna.Detta är jobbpolitik.
- Kjell

04/04

2007

Replokaler

Fråga:

Hej Kjell

Efter ha varit i kontakt med Näringslivsfastigheter är jag är lite fundersam på varför det bara byggs 10 replokaler i sockerbruket. Dessa 10 lokaler är uthyrda.

Jag trodde nog att när vi köpte dessa 22 000 m2 så skulle man kunna lösa ett problem som har funnits så länge jag minns (TBV huset på Kinnegatan - där De la Gardie Park nu ligger).

10st replokaler fyller knappast det behov som finns i Lidköping, vilket också Näringslivsfastigheter också låter meddela.

Jag hoppas på betydligt fler replokaler för både unga men även för vuxna (som inte omfattas av ungdomsverksamheten) i Sockerbruket.

Finns det någon tanke på fler lokaler i närtid.

MVH

Patrik Orrbén

//Vad bra med en blogg där man skriva in lite frågor förresten//


- Patrik Orrben

Svar:

Jo...jag har lite dålig koll just nu på vilka replokaler som byggs i "privat regi" och vilka som Sockerbrukets ungdomsverksamhet bygger.
Oavsett detta får vi följa med i utbyggnaden efter behov.Så det skall säkert fixa sig,,plats finns ju..Just nu handlar det väl en del om att man inte skall störa varandra...
- Kjell

04/04

2007

Fastighetsskatten

Fråga:

Trots att jag är medlem hos Socialdemokraterna så måste jag säga att jag småjublade lite grann när reinfeldt & co meddelade att fastighetsskatten skulle slopas och ersättas med en kommunalskatt på 4500:-
På detta tjänar min familj nästan 9000:-/år vilket inte är småpengar för oss. Sen kan man ju ha lite åsikter om finansieringen av reformen men......
Vad har du för åsikter om detta?
- Jock

Svar:

Förutom att jag tar upp frågan på min huvudblog så kan jag säga följande.
Att man ändrar inom systemet har jag inget emot mer än den gigantiska överföringen av pengar till de rika.
Villor vars ägare betalar 50.000-100.000 i skatt i Djursholm får ju 5000-8000 mer i månaden medans en hyresgäst kanske får 50 kr.
Oftas så säljs inte dessa villor utan går i arv.
Varför det blir pengar direkt ner till de rikaste.
Att det sedan finns mellannivåer som både jag och du ligger i hindrar inte iallafall att man måste se något länge än till sej själv,eftersom man får betala det senare.
För min egen del skulle jag hellere vilja ha ett samhälle med enbart fastighetsskatt.
En fastighet kan nämligen inte fuska.
Inga avdrag,ingen taxering,ingen taxeringsmyndiget,bort med allt.
Lägg skatt på fastigheten och sen är det bra.
Samhället skulle få in så mycket pengar så det knappt går att beräkna eftersom det fuskas så mycket.


- Kjell

18/03

2007

Kommunen förbjuder Taxi att köra på diesel med partikelfilter

Fråga:

Hej igen Kjell
1 Står ni bakom det tvingade avtalet som gör att taxi inte får köra på diesel med partikelfilter och tvingas få stora konsekvenser med ex 50 tankningar på 1000 mil, de måste t o m tanka med kunder i bilen jämfört med biogas?

2 Det stog tydligen tidigare att Diesel med partikelfilter var tilllåtet i er miljöpolicy då avtalet skrevs under. Varför tillåter ni inte taxi att köra på diesel då?

3 Varför följer ni inte Västtrafik som har hand om den absolut största delen av alla transporter som Taxi kör?

4 Är Sammhällsbygnadsnämnden med på att ni genomfört detta förbud mot taxi om Dieselbil med partikelfilter

- Stefan

Svar:

Hej,,som jag svarat i annat sammanhang har kommunens högst beslutande organ Kommunfullmäktige i enighet beslutat om att satsa på biogas i Lidköping.
Vi går före i miljöpolitiken.
Eftersom vi dessutom skall börja producera biogas i Lidköping skall vi ha en bilflotta som kör på biogas.
Har just kommit hem från vår kongress,det starkaste nya argumentet som kom fram var att framtidens lösningar sällan har några lobbyister.
Bara de etablerade som tydligen känner hot,oftast ekonomiska.
Vi ser till livet.tack.
- Kjell

17/03

2007

Parkering på torget?

Fråga:

Hej Kjell,
nu måste jag fråga dej om det är sant att det ska byggas parkeringsplatser på torget där bussparkeringen är nu. Isåfall är det skandal!!
Men hur kan man vara så korkad isåfall?? det talas ju vitt och brett hela tiden om stans centrum och vad den betyder för oss som bor här. Om någon ens har tänkt tanken att göra torget till parkeringsplats så berätta det nu så vi kan protestera innan det är för sent! Och du vore bra om du kunde avslöja "hjärnan" ^o)bakom den idén.

Hej och tack på förhand.
Anette
- Anette

Svar:

Hej.
Det kommer att försvinna en hel del av nuvarande P platser när vi nu gör om busshållsplatserna.
Givetvis måste vi ersätta dem,vart skall man annars parkera??Hur många P platser det blir har vi inte bestämt,det kommer 2008-2009.
Debatten har gått högt hela vintern om handeln i centrum och att det riskerar att både dö ut och minska.Givetvis måste man då kunna parkera och som bekant har vi stor brist på mark i centrum.
- Kjell

16/02

2007

Nya hallen

Fråga:

Hej Kjell

Som utflyttad Lidköpingsbo med vramt hjärta för bandy är det nu glädjande att se att Lidköping inte kommer bli ifrånåkta i denna viktiga framtidsfråga. Hade väl hoppats att det skulle skett tidigare, men det tog inte lika lång tid som för hockeyhallen i alla fall.

Bor numera i Västerås och där sattes spaden i marken veckan efter beslutet att komunnen sålde hela Rocklunda området. Tycker dock att man har gjort en blunder då hallen byggs med ett par kraftiga stolpar som kommer att skymma sikten rejält från läktaren. De mindra kraftiga idag på den numare gamla läktaren är redan tillräckligt "irriterande".

Därför ber jag Er redan nu att beakta detta viktiga element. Se på Edsbyn och Sandviken där detta fenomen finns.

Lycka till!

Hälsningar
Conny:)
- Conny

Svar:

Hej,,,
tack,,,som jag skriver om så besökte vi din hemstad
och fick se problemet.
Eftersom vi bygger nytt skall vi undvika stolpar så långt som möjligt.
Vad jag kunde förstå är det mycket stora spann som behövs och för att klara hållfasthetskraven för taket så behövs det rejäla stolpfundament.
Det är som vanligt en ekonomisk fråga.
- Kjell

04/02

2007

Victory party

Fråga:

hej!

hur går de med din victory party avkomma?

jag är nyfiken på den hingsten i funderar på att välja honom.
ska behålla fölet själv o ha de som hobby.
mvh tina
- tina

Svar:

Hej,,
Jo de är jättefina och på detta stadium rekommenderar jag gärna.
Njutningen tränar på jättebra hos Olle Elfstrand.
Peace Victory verkar vara av bästa sort.
Lätt att ha och göra med och klok.
Mary Cristy har fått knepiga hästar med både Pershing,Buzzin Brian och en felbyggd med Super Arnie.men denna verkar vara helt ok,,
Jag sålde Ljusningen dräktig med Victory Party och den avkomman som heter Birger Jarl är man också jättenöjda med.
- Kjell

31/01

2007

Babysim i Lidköping?

Fråga:

Hej Kjell!
Hur kommer det sig att vi inte har babysim i Lidköping? Vi har en jättefin anläggning med varmvattenbassäng och utbildad personal, men ändå erbjuds ingen simtränging för småttingar.
Både i Götene, Skara, Vara och t.o.m Kvänum finns det, men inte här? Tycker det är ganska märkligt.
Vi disskuterade detta i vår föräldragrupp igår, och samtliga ville gå på babysim (9 par).
Och jag tror säkerligen att det är fler än oss som är sugna på att börja om det skulle erbjudas i Lidköping.
Mvh
Dahlgren
- Anders Dahlgren

Svar:

Ok,,låter som en god idé.
Jag tar upp det.
m,v,h
kjell
- Kjell

31/01

2007

Vad visar bilden

Fråga:

Snygg bild från Torgbron från en ovanlig vinkel:)
- Torben P

Svar:

Ok...Torben blev vinnare....

Pris kommer.. Grattis,,
- Kjell

27/01

2007

Grundläggande kunskaper i svenska och engelska

Fråga:

Hur kommer det sig att en framgångsrik politiker, som uppenbarligen har ohjälpliga brister i det svenska och engelska språket, har en egen blogg? Är det en genomtänkt strategi för att nå ut till andra i samma situation, eller är detta helt enkelt socialdemokratisk "state of the art"? Min reaktion när jag läser dina texter är en blandning av skratt och gråt.

På socialdemokraternas hemsida står att läsa

"... För att minska skillnaderna måste
vuxna få möjlighet att utbilda sig ..."

Detta är helt korrekt, det finns bevisligen skillnader mellan människors kunskaper. Kanske borde du, Kjell Hedvall, utforska dessa möjligheter till utbildning.

Hälsningar, Joachim Almquist
- Joachim Almquist

Svar:

OjOjOj,,hur gammal är du......kanske min 95 årige svensklärare,,ler.
Jag vet mycket väl hur svenska språket skall skrivas men det gör jag ej.Ny tid,nya värderingar.språket är i tiden och det utvecklas.
Där befinner jag mej.
Detta är Internet -här utvecklas ett nytt språk ..talspråk o förenklingar, givetvis långt från dina akademiska besserwisser attityder...
och akademiska regelverk. Om du inte förstår vad jag skriver borde du utbilda dej.Komma nisse.ler...

Orsaken till att jag har en blog är att den läses denna vecka av motsvarande månadsbasis 12.000 personer...En masskommunikation jag tycker är bra.
Naturligtvis dyker det upp akademiska figurer.
De uppvägs dock av alla dem som säger tvärtom.
Jag gillar ditt sätt att uttrycka dej på sa Sofia från Stockholm häromdagen..
Blogen läses av personer från 39 olika länder.
Just nu toppar Marocko där jag är omtyckt..
Japan,Brazilien är andra länder som ligger högt.
Din kritik av engelskan förstår jag inte..texterna är hämtade från publicerade artiklar i Amerika bl.a...På något ställe är det lite svengelska ´och ibland när jag inte har tid använder jag Systrana internetöversättare.men va faan..är detta...för en nisse.....Vi förstår ju varann och alla är lyckliga...over the world....
Om det inte är helt korrekt, vad gör det.....
- Kjell

26/01

2007

Tack

Fråga:

:DHärligt jobbat med hallen!

Nu längtar man bara efter uppgifter om hur arenan ska se ut, när den ska byggas, var den ska byggas osv. När o var kan man hitta såna uppgifter?
- Jock

Svar:

Kommunen arbetar med en förändrad detaljplan.Sådan behövs enligt svensk lag.Den är klar i Maj.
Under tiden skall beslut tas i kommunfullmäktige så att en projektering av hallen kan börja.
Kommunen o sponsorerna säger att vi skall göra något bra från grunden.
Till hösten någon gång i Oktober/Nov är projekteringen klar i bästa fall.
En projektering innebär att man bestämmer vad som skall finnas i hallen och till vilket ändamål.Därefter börjar man rita + ett omfattande arbete med material o materiel.
Då kan man kostnadsberäkna för att sedan gå ut med bygganbud.
Igångsättning av bygget kan ske typ Mars/April nästa år,,,så i den bästa av världar är det klart till jul 2008.
Vill man titta på hur det kan se ut så är det bara att söka på Göransson arena så kommer man till sidor hur man vill ha det i Sandviken.
Inte så stor skillnad.
Hallen skall ligga precis intill nuvarande isstadion så att man kan stå inne o titta på de bandymatcher som spelas där.
Det kan mycket väl vara så att man en fin vinterdag vill spela ute,eller att det är en stor fotbollsturnering eller tennis i evenemangshallen som gör
att man flyttat ut Laik eller Kålland..eller t.o.m Villa..

- Kjell

25/01

2007

Händer det nåt?

Fråga:

Hur går det med planerna på den gigantiska bandyhallen? Finns det någon storsponsor såsom Volvo eller liknande? Satsar kommunen lite extra pengar? Blir det någon staty av någon kommunpolitiker utanför hallen? Eller ska vi bygga en konserthall för de 74 intresserade Lidköpingsborna istället?
Frågor som kräver svar....
- Jock

Svar:

Svaret kommer kl 20,54 ikväll på min blog....
då släpps nyheten..ler..

de 74 kommer att få plats i hallens västra hörne...
- Kjell

18/01

2007

The Politicians spelnings lista

Fråga:

Hej ! Jag skulle gärna vilja att du skrev om eventuella kommande spelningar självklart med The Politicians ? Jag tror det är fler som håller med ! Jag och många fler tycker att ni är grymt bra ! Speciellt mario tycker jag! :$ vi ses :D
- Kattis

Svar:

ok,,det kommer..Vi spelar en del på interna partyn,,närmaste offentliga spelning,,blir på Harrys,,har dock ej fått klart datum men det kommer snart,,Tack,,för att du tycker om oss..
- Kjell

09/01

2007

Hej

Fråga:

finns de några jobb med inriktingen hästar? förutom att börja arbeta på LRK mvh emmelie
- Es

Svar:

Arbetslivet,inom hästbranschen är speciell...
Det finns jobb inom ridskolorna jaa,,
Sedan finns det ett antal privata ridskolor eller enskilda som anställer.
Den största arbetsgivaren inom hästbranschen
i västsverige är travsporten.
Många söker sig också utomlands,där svenska ungdomar är eftertraktade beroende på att de är välutbildade och har en seriös inställning till jobbet.
I USA finns det många svenska ungdomar inom travsporten och internationell inom ridsporten
inom EU framförallt.


- Kjell

22/12

2006

det brinner i knutarna

Fråga:

http://www.ttela.se/?article=27521

Nu får vänersborg en hall för 90 miljoner.
Händer det inget i lidköping snart så kan väl bandyn lägga ner elitverksamheten och då i förlängningen även ungdomsbandyn. Varje spelare med ambitioner kommer ju att söka sig till ett lag med förutsättningar att bedriva träning o tävling!
Bättre att utse Alla Villaspelare till Lidköpingsambassadörer än att utse en sångerska som hela Sverige tror har avslutat sin karriär!!!

Jobba lite nu...
- Jock

Svar:

Ja,,,,trevligt med alla hallbyggen.
Nu kan ju Villa använda Vänersborsghallen- för sina A lagsmatcher..vi skall samarbeta kommunerna emellan för att hålla nere skatten...ler...
En kulturscen..och rockscen måste vi ha i Lidköping..då kan jag o Linda rocka loss....

God JUL..

ps..
jo vi jobbar på...

Till din fråga eller påstående att Vänersborg nu får bandyhall så är det som vanligt en massa snack.Läs själva och bedöm hur mycket det brinner i knutarna.Att Vänersborg skall hosta upp 90 miljoner vill jag se först.Dessutom kom man i konflikt med planerna på en multiarena i Överby.

"Vi blev tagna på sängen"
Gert-Inge Andersson förvånad över planer på bandyhall
Publicerad 23 december 2006 kl 4.57.

TROLLHÄTTAN: - I Tvåstadssamarbetet har vi lovat prata med varandra. Men jag visste ingenting förrän Lars-Göran Ljunggren ringde och berättade att de skulle ha presskonferens.
Så säger Gert-Inge Andersson (s), kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, om Vänersborgs satsning på en bandyarena.

I fredagstidningen kunde man läsa om att politikerna i Vänersborg är överens om att bygga ut sitt Sportcentrum med en inomhusarena för bandy och andra arrangemang.
Satsningen går på 90 miljoner och hösten 2008 ska arenan stå färdig. Politikerna räknar med sponsorpengar från näringslivet, men merparten av kostnaden kommer att täckas av kommunala medel.

Samtidigt hade Tillväxtallians Trollhättan/Vänersborg, där man diskuterar de två städernas gemensamma utveckling, för bara någon vecka sedan släppt sina visioner om en gemensam multiarena för sport och konserter på Överby i Trollhättan.

Att Vänersborg nu plötsligt kör sitt eget race, gör Gert-Inge Andersson förvånad.
- Jag blev tagen på sängen. Men han var ju hygglig nog att ringa innan presskonferensen, säger han och menar kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg, Lars-Göran Ljunggren (s).
Är du sur på politikerna i Vänersborg?
- Nej, men jag är förvånad att man gör så här. Att Vänersborg kör i gång utan att vi har haft någon dialog.
Har det blivit en spricka i Tvåstadssamarbetet i och med detta?
- Nej. Vi ska ha styrelsemöte i Tillväxtalliansen i januari. Då får vi resonera om det här.

- Jag tror att medborgarna har vissa förväntningar på att vi ska göra saker och ting tillsammans.
Under 2006 har Trollhättan och Vänersborg tagit några steg mot ett samarbete. Men det har varit mest prat, förklarar Gert-Inge Andersson.
- 2007 blir något av sanningens minut.
Kommer Trollhättan att bygga en arena på Överby?
- Det håller jag inte för otroligt.

Trollhättan håller på med en översiktsplan över Överby.
- Den har fått vänta tills vi har pratat färdigt med Vänersborg. Men nu har Vänersborg bestämt sig och då får vi fundera på hur vi ska göra.

Även oppositionsrådet i Trollhättan, Peter Hemlin (m) verkar förvånad och besviken.
- Det hade varit bra för Trollhättan och Vänersborg och hela Trestad, om man hade planerat en så stor investering gemensamt.
Varje kommun kan inte ha allt. Det gäller Trollhättan och Vänersborg, men även Uddevalla, förklarar Peter Hemlin.
- Det är viktigt att prata med varandra. Då kan satsningarna bli effektivare.Nu är det definitivt.
Det som TTELA kunde avslöja planerna på redan den 28 november.
Sportcentrum utökas med Arena Vänersborg, en inomhushall för idrott och andra arrangemang, och den kan komma att stå klar till hösten 2008.
- Det är viktigt att vi fortsätter utveckla Sportcentrum, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Göran Ljunggren (s).

Edsbyn var först, Västerås, Sandviken och Surte hinner sannolikt före, men nästa ställe där det spelas bandy inomhus i Sverige blir av allt att döma i Vänersborg.
När frågan först fördes på tal efterlyste S Anders Larsson, barn- och ungdomsnämndens ordförande, politisk enighet och det har han fått.
Därför blir också Arena Vänersborg nu verklighet, skissen här bredvid visar hur den kommer att se ut.
- Den kan stå klar till säsongen 2008-09. Det är en tight tidsplan, men jag hoppas på det, säger Larsson.
Kostnaden är beräknad till 90 miljoner, och för det får man en arena:
o ... med yttermåtten 122x85 meter, och där isytan håller måtten 69x113 meter.
o ... med plats för 3000 åskådare.
o ... användbar även för näringslivet.
- Många idrotter blir vinnare på det här, påpekar Lars-Göran Ljunggren, och nämner även curling, konståkning och ishockey.

Den nya isytan rymmer till exempel tre ishockeyrinkar.
- Dessutom kommer den att vara totalt handikappanpassad, säger Bo Carlsson (c).
Dessutom för den frågan om den ständiga bristen på istid vid Isstadion närmare sin lösning.
Isstadion kommer att finnas kvar vilket gör att isytan för bandy vid Sportcentrum i ett slag fördubblas.
- Mer isyta behövs. Det är trångt i dag, och vi ser klimatförändringar, menar Ljunggren.
Något som drabbat bandysporten dubbelt den här säsongen, allsvenska IFK Vänersborg tvingades ställa in hemmamatcherna mot både Vetlanda BK (dimma) och IFK Motala (dålig is).

Platsen för Arena Vänersborg blir den tidigare presenterade, området där det nu finns en grusplan och en gräsplan för 11-mannafotboll, och därför ingår även uppvärmt konstgräs på Vänersvallen i paketet. Det senare möjligt tack vare vatten som återvinns vid kylningen av den nya arenans kompressorer.
- Två fotbollsplaner försvinner, därför är det helt nödvändigt att dessa ersätts på detta sätt, säger S Anders Larsson.
Peter Nilson, enhetschef vid Arena Fritid, är den som tillsammans med S Anders Larsson arbetat fram förslaget till Arena Vänersborg:
- Det är positivt att politikerna tycker det är viktigt med en utveckling av Sportcentrum, hela anläggningen kommer att få ett lyft.Vänersborg kan få en bandyhall
Publicerad 28 november 2006 kl 5.00.

Nej till en köpstad vid Sportcentrum.
Men ja till att gå vidare med planerna på att bygga en bandyhall på det område där det i dag finns en grusplan och en gräsplan.
- Det krävs en bred politisk uppgörelse, men det tror jag är möjligt, säger S Anders Larsson, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Hösten 2008 skulle en bandyhall kunna stå klar.

Till en början var planerna kring en bandyhall i Vänersborg uppbyggd kring en köpstad och med norrmannen Arild Aaserud som stor finansiär, men redan innan Vänersborgs kommun i förra veckan definitivt sa nej till norrmannens planer för Sportcentrum började sonderingen efter alternativa lösningar.
- Vi har påbörjat arbetet med hallfrågan ur ett annat perspektiv, säger S Anders Larsson.

Att bygga över nuvarande bana är nämligen både svårt och dyrt. Området kring Isstadion är begränsat och man skulle riskera att förlora en säsong då arenan förvandlas till byggarbetsplats.
- Fördelarna är större med en nybyggnad, och då menar jag ekonomiskt.
Men smakar det så kostar det.
- Hur dyrt det blir är helt beroende på hallens standard, säger Peter Nilson, enhetschef vid Arena Fritid.
- Det är inte billigt, men ska Sportcentrum leva upp till att vara en multianläggning måste investeringar göras. Dessutom skulle det vara värdefullt för Västsverige, säger Larsson.
Hur ska en bandyhall finansieras?
- I det här sammanhanget krävs en stor sponsor, men också en bred politisk samling som i budgeten för 2008-09 är beredd att avsätta investeringsmedel, säger Larsson.
Ytterst handlar det rent av om bandysportens överlevnad i Vänersborg. IFK har på grund av otjänlig väderlek redan fått ställa in hemmamatcherna mot Vetlanda BK (dimma) och IFK Motala (dålig is) den här säsongen.
- Nödvändigheten av en bandyhall har växt sig starkare genom den process som varit. Att bedriva bandy på våra breddgrader vid den här tiden på året är jättesvårt.

En ny bandyhall skulle dessutom föra med sig att isytan för bandy på stor bana fördubblades, och att problemet med bristen på istid skulle komma ett par skär närmare en lösning.
Denna har ju varit föremål för stundtals hetsiga diskussioner mellan främst IFK Vänersborg och Vargöns BK de senaste åren.
- Men med det här förslaget får vi kvar Isstadion och kan därmed erbjuda mer istid, påpekar S Anders Larsson.

En eventuell bandyhall på det tänkta området innebär att två fotbollsplaner (en grus och en gräs) försvinner vid Sportcentrum.
- Men även fotbollen får det bättre med det här förslaget, påpekar Peter Nilson.
Kompensationen för de två planer som försvinner sker i två steg:
o Vänersvallen får uppvärmt konstgräs vilket i det närmaste möjliggör spel året runt.
- Konstgräset värms upp med vatten som återvinns vid kylningen av bandyhallens kompressorer, fortsätter Nilson.
o Säsongen för konstgräs på Isstadion kan förlängas med minst en månad.
När tas nästa steg?
- Jag hoppas att vi under tidig vår 2007 ska ha ett underlag för kommunstyrelsens budgetberedning att ta hänsyn till, säger
S Anders Larsson.

Ulf Thuresson
0521 - 26 46 42Fotnot: Bandyhallen i Surte, som beräknas stå klar 2007, är kostnadsberäknad till 35 miljoner medan "Göransson Arena" i Sandviken väntas kosta närmare 100 miljoner.

- Kjell

20/12

2006

IKEA

Fråga:

Hej Kjell!

Vad görs för att göra Lidköpings kommun attraktivt för en ev. IKEA-etablering?

Mvh Robban
- Robban

Svar:

Nja,,,,Ikea har en policy för etableringar.
Så länge de håller fast vid denna är ingen mer ort aktuell inom närtid i denna regionen.
IKEA expanderar utomlands som bekant.
Vi följer naturligtvis frågan.

- Kjell

18/12

2006

Badhus inkl äventyr och motion

Fråga:

Hej!

Gör något stort för stan. Se till att det byggs ett nytt badhus nere vid Framnäs, antingen vid fotbollsplanen eller åt ARken. Det skulle ge Lidköping en extra profil och dra många besökare med ett kombinerat ute inomhuisbad med möjlighet till motion o rekreation långt upp i ålkrarna, Gör det nuvarande badhuset till exempelvis samlingsloka (konsertlokal eller liknande.)
- Jan-Åke Bengtsson

Svar:

Både De la gardie skolans ny o ombyggnad och en ev sponsrad ishall är stort.
Sen har vi krav på ett konserthus,kostar över 100 miljoner,,,,Ett badhus drar också iväg över 100 mille...Jag jobbade för ett badhus för 15 år sedan när många började åka till badehotellet på Jylland.Tyvärr fick jag inte med mej nån,,nu har tåget gått för en traditionell anläggning.
Skövde planerar som bekant en stor anläggning..
Vi får se vad som händer vid Framnäs...vi har möten med privata företag som vill satsa men det är inget som är offentligt....ännu..
- Kjell

18/12

2006

Samarbete INTE slåss inbördes

Fråga:

Hej Kjell!

Eftersom du anser att vissa ska bemöda sig med att intervjua personer inblandade i ishallsfrågan tycker jag verkligen du ska föregå med gott exempel och börja med att själv ta reda på fakta. Samtliga isföreningar har i höst/vinter ägnat sig åt att på ett föredömligt sätt SAMARBETA och inte som du påstår slåss inbördes i denna fråga. Du är hjärtligt välkommen till informationsdag på isstadion 25 december där du själv kan se hur väl samtliga isföreningar samarbetar runt detta projekt.

” Måndag 25 december mellan 09:00-15:00 kommer Lidköpings kommun att hålla en gemensam informationsdag om det nya förslaget som arbetats fram av berörda föreningar och kommunen. Föreningarna står för bemanning och representation under visningen. ”

- Henrik

Svar:

Nu ja.....
Jag pratar om vad som hänt under året.
Det var detta NLT.s artikel handlade om.
Inte det som hänt de senaste månaderna där alla blev överens bara för att alla "fick som de ville".
Verkligheten kommer att visa att alla inte kan få detta.
Nu arbetas det för en bandyhall och det är elitbandy det handlar om i första hand.
- Kjell

14/12

2006

Bandyhall

Fråga:

Varför är det så svårt att fatta beslut om bandyhallen? Jag tycker det är en självklarhet med en inomhushall för bandy i Lidköping.
Det kommer att locka så fruktansvärt mycket mer folk och isen kommer att bli så mycket bättre. Villa kan träna året om och kommer pga detta att bli mycket bättre och lättare kunna locka bättre spelare till klubben.
Det bästa för bandyn i Lidköping vore att få en hall nu!

MVH Philip
- Philip

Svar:

Därför att det inte finns pengar att bygga en hall.Hallen förutsätter privata företag som skänker bort pengar.Som i Sandviken där kommunen fått 100 miljoner av företaget Sandvik.
Det bor 37.500 personer i Lidköping.Skulle vi ha omröstning bland alla skattebetalare skulle det bli ett rungande NEJ till kommunal finansiering.Det finns mycket annat som människor tycker är viktigare.Så är det bara....

Jag arbetar dock vidare med hallfrågan.

- Kjell

14/12

2006

Där får du inte bo!!

Fråga:

Efter en politisk debatt, med votering och reservationer, har miljö- och byggnämnden i Lidköping avslagit en förhandsförfrågan om att få bygga en villa på en avstyckad tomt vid Öboängsvägen - nära avtagsvägen till Botten.

Flera politiker har besökt platsen där Lidköpingsparet vill bygga. De borgerliga politikerna anser att huset kan byggas - de följer en gammal tradition att bygga på holmar i lantbruksmiljön.

Vänsterkoalitionen i majoriteten har dock beslutat att förhandsförfrågan skall avslås - bebyggelsen måste samlas, inte spridas. De gamla traditi8onerna gällde på 1800-talet och början av 1900-talet, anses det. Men inte i dag.

Varför??
- Jock

Svar:

Det undrar jag också....

ler...
jag har inte varit där o tittat så jag vet ärligt talat inte vad problemet är.
- Kjell

08/12

2006

Di Gamle

Fråga:

Hej Kjell Efter allt som har skrivits i tidningar om att pensionärerna som spelar boule i Lidköping skulle få komma in in Sockerbruket verkade bara vara ett spel för galleriet. Ja lokaler fanns men till vilket pris. (ungerfär samma som när det gäller att skaffa jobb till alla), alltså orimliga). Folkhälsomässigt så är det bra att pensionärerna har motion. Som det nu är är de nerskuffade i en källare där de trängs ihop som en skock skrämda får och knappt får luft. Jag tycker inte att man bryr sig om dessa pensionärer men det är väl de som har byggt upp staden till vad den är idag. Tänk vilken besparing motion eller sjukvård.Motion är billigare. Varför inte ta och ring ett samtal till de om styr boulealliansen i Lidköping. Hälsningar Prober
- Prober

Svar:

Hej.
Det finns stora möjligheter att etablera sig i Sockerbruket med Bouleverksamhet.
Kostnaden är billig och betalar man samma summa som man gör i Skara varje gång man spelar så går allt att lösa.Hyran är inte alls orimlig utan väldigt låg.
Frågan är bara varför ingen gör något utan bara pratar.Normalläge är att varje förening sköter sitt,,visst kan jag ringa men skulle jag ringa till alla föreningar i Lidköping och vara nån form av ombudsman är jag inte kommunalråd.
Det enklaste är att ta kontakt igen med Näringslivs fastigheter.Vad jag förstått så har man pratat förbi varandra vid tidigare samtal.
jag skall dock kolla vem som är ansvarig.
- Kjell

04/12

2006

Antal läsare

Fråga:

Hur många läsare har din blogg egentligen?
I vissa av dina svar står det 6000 i andra 8000 läsare? Vilken fakta stämmer? 2000 är trots allt en stor differens.
- Fredrik Borgén

Svar:

det beror på att det varierar över månaderna...givetvis,,under valrörelsen hade jag
över 6000...Under den heta Bandy debatten låg jag vissa dagar om det hade fortsatt på 15.000 besök,,,min toppsiffra hittils...nu är det nere på 6000..men för att kunna mäta med andra så skall jag registrera mig på blogtoppen..
www.bloggtoppen.se
- Kjell

04/12

2006

illa

Fråga:

Anledningen till att du har 8000 unika besökare i månaden är för att alla vill läsa hur du skriver... Alltså illa!
- Elev

Svar:

hemskt tjötande hur jag skriver,,,
skriv som du talar......det gör jag..

har ni svårt för det så gör nåt annat...ler
- Kjell

30/11

2006

Ursäkt!

Fråga:

Flåt.
visste inte att det var du som hade fött fram förslaget på bandyhallen!

Men vi tar väl en fråga till då: Hur stora är chanserna (tror du) att vi lyckas få fram några sponsorer till bygget och i så fall, hur långt fram i tiden ligger detta?
- Jock

Svar:

Fött o fött....Frågan har legat på min "krav-Önskelista" i 12 år...När nu Villa uppvaktade politikerna för ett år sedan tog jag tag i frågan tillsammans med Lennart.

Svaret är väl 50/50.
Det finns de sponsorer som tycker det räcker med en bandyhall av enkelt slag.Andra vill ta i rejält och bygga en anläggning som inte finns på denna jord.Så åsikter i kostnader mellan 60 till 200-300 miljoner finns.Min åsikt är att arenan måste användas året om.
- Kjell

30/11

2006

Hur vill DU ha det?

Fråga:

Läste ditt senaste inlägg på bloggen om hur orättvisa medierna är. Kan du inte, här eller på bloggen, berätta hur DU tänker angående en bandyhall? Hoppa gärna över de flummiga tankarna och hoppa även över hur det INTE ska se ut. Precisera DIN vision över hur vi ska få en hall.
- Jock

Svar:

Brist på kunskap är jobbigt.
Om du går in på Villas hemsida ser du det förslag som vi jobbat fram. Tillsammans med Lennart Johansson har jag varit involverad från allra första början.
De flesta av de idéer som kommit har jag o Lennart fått fram via föreningsliv,kommunen + arkitekten.
Hela tiden har det dock gällt att få fram sponsorer.Sponsorerna har sagt till mej att håll hela frågan utanför partipolitisk käbbel.
Det har jag framfört till Alliansen.Ändå kunde de inte hålla sej från att börja käbbla.
Klart jag blir förbannad när de tydligen medvetet
försöker köra hela frågan i sank,Kanske för att vi inte skall lyckas...Smutsigt spel..
Får vi sponsorer blir det en hall.Vi tar just nu fram ett skal med lägsta krav och skall kostnadsberäkna detta,,sedan utformas hela hallen så att den kan byggas ut i etapper...


vad är det som är flummigt förresten..ler..
- Kjell

28/11

2006

Skärpning

Fråga:

Hejsan!

Måste till att börja med skriva att du skriver och formulera dig (stundtals) lika dåligt som fjortisar på Lunarstorm. Och detta skall inte ses som en komplimang.

Ang. en ny ishall håller jag med dig att det inte är någon idé att bygga en bandylada som uppe i Edsbyn, så är omodern om bara några år. En evenemangsarena vore helt klart den bästa lösningen (dock inte ekonomiskt?). Men se till att "få tummen ur röva" och börja agera! Dett gäller inte enbart komunen, men först och främst tycker jag att komunen skall sasta stora pengar på en ny hall!

Ny hall --> locka till sig bättre spelare --> SM-guld --> Massmedial uppmärksamhet för Lidköping. Se bara på Edsbyn som ofta får sina bandy matcher visade på SVT. Det gynnar ju lokala företag med!
/Rasmus
- Rasmus

Svar:

Skriv som du talar har jag blivit lärd..ler..
Kan du maila några exempel på dålig skrift...

Idén om en ishall lanserades att om kommunen betalade 12 miljoner skulle företagarna sponsra med resten ca 40 miljoner.
I takt med verkligheten har vi höjt till 23 miljoner---inte ett ljud dock från Näringslivet.
Vi tänker inte bygga denna hall själva..
Sen så pågår det givetvis ett arbete....men det är inget jag går ut med..
- Kjell

28/11

2006

Bandyns överlevnad

Fråga:

Varför detta korståg mot klacken på isstadion? Att dom skriker okvädningsord mot domare o motståndare är juingen hemlighet, men varken spelare eller domare har något enmot det då dom vet vad klackarna betyder för sporten. Att skrika "jävla idiot" är mer ärligt än att skriva att dom som inte håller på din åsikt inte är normalt funtade. Vari ligger skillnaden? Varenda idrottsförening på elitnivå i Sverige gör allt i sin makt för att ha en ordentlig klack på matcherna. Svenska fotbollsförbundet bjöd t o m in AIK, Djurgården o Hammarbys klackar på landskamper för att få lite stämning på matcherna. Idrott på elitnivå handlar om känslor! För sitt lag, sitt land eller dyl. Villaklacken betyder säkert att publiksnittet är det dubbla gentemot vad det hade varit utan klacken.
- Jock

Svar:

Tvärtom så anser jag att de klackar som inte "håller anständighetsmått" gör att många inte tycker det är kul o trevligt att i detta fall gå på bandy.Det är inget korståg att jag hade en åsikt på min blog.Reaktionen var en stor överraskning för mej dock.Ca 6000 personer är nu inne o läser på min blog,helt fantastiskt.Villas klack igår mot Boltic var jättebra.Fortsätt så.
Passar också på att svara att du inte läst rätt ang min kalkyl.En ishall för 120 miljoner kostar med drift ca 15 miljoner skrev jag.
Arena Skövde kostade 120 miljoner och är en anläggning som är 1/3 yta av en bandyhall.Varför är det så viktigt att sätta upp en stålstomme med några plåtväggar på?? bara för att det skall vara billigt...Blir det bättre bandy? Mår publiken bättre? Vad blir bättre.Jag arbetar för en riktig arena,,annars kan det vara.

- Kjell

27/11

2006

Villa Klacken

Fråga:

Vill bara hålla med om dina åsikter om klacken.
Gick på bandy en gång förra året. Eftersom jag inte har varit så mycket på bandy ställde jag mig uppenbarligen fel. Stod ett tiotal meter från klacken.

Jag kommer inte att gå på några fler matcher.

Det haglade av enögda och rent hotfulla kommentarer och tillrop. Jag upplevde stämningen som rent hotfull och samtidigt helt patetisk. Man kan förstå att det blir krig i världen när en vanlig bandyhäppening kan få människor att uppträda på det viset.
Jag har ingen förståelse att man skall uppmuntra sådant beteende genom att bygga en Bandyhall.

- anonym

Svar:

Tack..ännu en klok människa.Dessutom helt sant att normalt funtade människor reagerar som du och många slutar gå på bandy.
Klackar(och nu talar jag generellt) är en bidragande orsak till publikminskningar o hotar hela idrottens idé.
Nu vill man sätta upp övervakningskameror inom ishockeyn.Människor skall åtalas o dömas.Var det idrottens idé?????????
Det skall vara kul,trevligt o många skratt i idrott.I med och motgång.
- Kjell

24/11

2006

Svenska

Fråga:

Det är tur att det du skriver inte är en svenska uppsats, då hade min svenska lärare gett dig ett IG....
- Johan Borgén

Svar:

jo...jag sitter oftast väldigt sent på nätterna o skriver efter långa dagar...ser att det borde justeras ibland....,men av intresset att döma så förstår alla vad jag skriver..ler...
Ligger just nu på 8000 unika läsare....i månaden..
- Kjell

03/11

2006

Villa BK

Fråga:

Detta bidrag till Villa Lidköping som står på Lidköpingsnytt måste vara ett tidigt 1 Aprilskämt, men detta är ju inget nytt då de flesta politker och tjänstemän är involverade i Villa Bk.
Som sann idrottsman så säger jag som de flesta idrottskunnande att bandyn är på utdöende, och om 10 år finns det ingen bandy överhuvudtagit. Så var det detta jag lag min röst på?
Jag tror än på en rättvisa bland idrotten här i Lidköping.
Jag tror inte att Du går på detta Kjell.

- Dag Johansson

Svar:

Hej,,
Det är ett tjänstemannaförslag som ej är så väl förankrat - vi tar tillbaka förslaget.

Idag tisdag kom frågan upp och för att berätta mer så ville man från kommunens marknadsavdelning betala för att få använda Villas nya elektroniska tavla vid ishallen.
Även för fribiljetter.
Eftersom det är mycket prat hur mycket kommunen skall lägga på en ev ishall i framtiden så tog vi ej upp frågan om att betala för marknadföring.
- Kjell

26/10

2006

Vad tycker du??

Fråga:

Hej Kjell!Jag undrar hur dina tankar går när det gäller handelsstaden Lidköping,vi har ju många bra butiker men jag tycker själv att vi behöver få in mer klädbutiker kanske i någon form av köpcentrum.Har hört att vi ligger sämre till är Skara vad gäller försäljning,det måste vi ju kunna uppnå att gå förbi.Jag tror tyvärr att händer inte något inom en snar framtid så kommer vi inte att öka försäljningen,utan tvärtom men vad tror du??Vad finns det för planer?Nyfiken på svar,hälsn.Charlotta
- Charlotta F.Bengtsson

Svar:

Hej.Handeln har utvecklats hela tiden i Lidköping.Efter att Framnäs city blev fullt utbyggd så fortsatte expansionen i Änhagsområdet.Nu senast med ÖB och EL giganten.Fortfarande står 25% av den fastighet som Elgiganten finns i utan hyresgäst.Källson har dessutom byggrätt för en yta samma som nuvarande byggnad.
Så visst finns det yta för nya butiker o expansion.I Centrum finns det möjlighet till butiker i P Norr som vi säger.Grannområde till
Kopparporten.Det förutsätter att fastighetsägaren vill satsa.På samma sätt kunde fastighetsägarna till Kopparporten o Pollux satsa i Centrum om man vill.Med nuvarande möjlighet räcker ytor till för expansion de kommande 5 åren.
Vad som blivit aktuellt är att kommunen blivit uppvaktad av internationella investerare vilka vill öppna ett köpcentrum i Lidköping.
Vad som händer i den frågan skall diskuteras och partierna får bestämma sej.
Man säger rakt ut att man vill vara i Skararondellen och att det handlar om 20.000-30.000 kvm.Min egen uppfattning är att vi skall utreda hur ett sådant center påverkar centrumhandeln.- Kjell

14/10

2006

Pigges artikel

Fråga:

Läste i ett tidgare inlägg att ditt stora intresse är hästar men det verkar ju vara damer både från öst och väst
- intresse

Svar:

Visst,

Vin...kvinnor o travhästar.....ler...

det är livet... osså att få leda Lischöping..
- Kjell

13/10

2006

Autograf?

Fråga:

Har du fått skriva en autograf till någon, nångon gång? // En som undrar;)
- Frida

Svar:

visst får jag skriva autografer.....både till gammal som ung.....

händer ofta
- Kjell

05/10

2006

Bandyhall, inte än

Fråga:

Hej Kjell
En bandyhall gynnar en krympande grupp aktiva i en sport som i riksmått är väldigt liten,

Om man ser till behovet av idrottsanläggningar i Lidköping är det idrottshallar för inomhusidrott såsom handboll, basket, innebandy etc som är det stora problemet.

Vi har i Lidköping inte en enda hall som har fullmått 40x20m (vilket för övrigt är en skam för en stad som lidköping) och därför direkt borta ur val av städer att lägga arrangemang av dignitet såsom landskamper eller ens träningsmatcher för landslag eller elitlag.

utbyggnad av befintliga hallar är en förhållandevis billig lösning då befintliga våtutrymmen kan användas, vilket är den stora kostnaden när hallar skall byggas.

Var står du i prioriteringsfrågan?
- jeppe

Svar:

Hej.
Det är många som har värderingar kring olika sporter.Jag försöker hålla mej neutral.Jag inser dock att issporterna i Lidköping är betydande.
Även om bandyn är en liten sport så är Villa ett elitlag.De aktiva inom is sporterna år också de som är aktivast att påverka o verka för en utbyggnad.Jag är medveten om att vi inte har en hall som har fullmått.Vi pratade om det i samband med budgetberedningen i förra veckan och i samband med golvbyte i Idrottens hus fick Kultur o Fritid i uppdrag om det är möjligt eller omöjligt att utöka golvytan.
- Kjell

27/09

2006

cyckelväg

Fråga:

hej kjell!
för det första grattis till valet!
jag undrar vart man vänder sig om man vill ha en cyckelväg,för att förhindra framtida olyckor?
Jag bor i mellby och många barn finns det i både gillstad och mellby dom måste passera 44:an två gånger om dom tex.skall träna fotboll på mellby vallen.
sträckningen rörs sig endast om ca1500meter!
det vore kul om det kan satsas lite på oss utanför centrum som omväxling!!

mvh Ove j
- ove johansson

Svar:

Hej ,,tack,,
jag har tagit med mig frågan.
- Kjell

21/09

2006

cykelväg

Fråga:

Hej Kjell !
Kan inte kommunen bygga en gång och cykelväg mellan Järpås och Lidköping typ den mellan Vara och St Leverne (fast med bättre ytbeläggning så alla kan använda den)
Vågar inte cykla på 187:an längre då jag varit nära att bli påkörd av hänsynslösa bilförare (med dålig syn)

Det är ju en god investering för miljön

- Johan Carlberg Järpås

Svar:

Hej.
Idén är naturligtvis god.Det kostar dock rätt stora belopp och jag tror att skulle vi få fram pengar till cykelvägar så kommer önskemålet om en cykelväg till Läckö före.Jag har noterat önskemålet..tack..
- Kjell

17/09

2006

Hej

Fråga:

Hej ville bara säga att du är en duktig trummis inte bara som politicians!:) Hoppas du vinner!
lyckatill!

- mew

Svar:

Tack.........
- Kjell

15/09

2006

Politicians

Fråga:

Hej Hedvall
Tyvärr funkar det inte att lyssna på er ???????
jag fick inte fram något :(
sen undrar jag när ska ni släppa en cd ??
jag är mycket intresserad av att köpa en i så fall tycker ni spelar och sjunger bra :-) lycka till med valet
själv lägger jag så klart en röst på er
- Jonas

Svar:

Hej.
Det funkar.Du har nog inte rätt spelare i din dator.Kolla det.
- Kjell

15/09

2006

Ditt inlägg under dagen...

Fråga:

Hej hej!

Hur kan du påpeka FP`s skandal kring tjuvläsning i en uppslagen bok?

Har du och Göran som du verkar vara rätt lik helt och hållet glömt bort Laila Freivalds skandaler, Lars Danielsson`s skandaler, Göran`s skandal kring Sydafrika-affären osv osv... Innan du börjar gnälla så kanske även du borde röja rent bland S tokerier?
- Christian Eriksson

Svar:

Det har varit många tokerier ja,,Nu var (är)
Fp.s dataintrång olagligt och kommer att lagföras på samma sätt som SSU ordföranden.
Det du talar om är inte olagliga saker...
- Kjell

15/09

2006

Fråga Kjell

Fråga:

Bandyhallen?
Är det inte bättre med isyta till alla vid utomhusbanor istället?

Jag vill önska lycka till men det behövs inte kommunalt för Du är Biggest.

Hälsningar Dag
- Dag Johansson

Svar:

Tack....jag hoppas vi kan fixa en ´bana för allmänheten vid Torget i framtiden när busshållplatsen försvinner.
- Kjell

29/08

2006

Samhall

Fråga:

Vad gör Lidk.kommun för att hjälpa alla de funktionshindrade människorna på Samhall som nu har hammnat i kläm när hela verksamheten skall flyttas till Skövde?
Det skulle inte vara fel om berörda politiker visade mera intresse för dessa oroliga människorna som tycker att hela deras tillvaro har rasat ihop.

/Kenneth Lövkvist
- Kenneth Lövkvist

Svar:

Ursäkta att jag inte svarat men jag har inte fått upp frågan på denna sidan som jag trodde...
Jag har arbetat en del med frågan och om allt går i lås så kommer det att bli bra.
Kommunens arbetsmarknadsenhet har också varit inkopplad ehela tiden.
- Kjell

28/08

2006

Turismen

Fråga:

Hur vill Sossarna arbeta med turismen och få denna näring att utvecklas....
- martin

Svar:

Ang turismen..

Det är rätt att turismen kan utvecklas och att vi har en stor outnyttjad resurs.Det är en framtidsbranch.Denna sommar har varit väldigt bra dessutom för näringen.

Lidköping har alla möjligheter. Nu har inte Lidköpingsborna behövt leva på turismen därför har det t.o.m genom åren funnits motstånd.

Turismen här i Skaraborg har sällan några storskaliga investerare. därför går det trögt med korta säsonger att få ekonomi i satsningarna.
Socialdemokraterna vill använda EU-pengar till att utveckla Kålland och
Kållandsö med Läckö o Spiken.

Det finns stora möjligheter att tillsammans med bl. a. Kållandsöföreningen utveckla turisnäringen. Bättre hamnar, mer övernattning, möteslokaler.

På Läckö vill vi samverka med Statens Fastighetsverk och Regionen för en ny restaurang, nytt hotell med konferensanläggning. Kanske naturum/museum.

Svalnäs - Vänerns riviera vill vi utveckla med bättre väg, parkering, strandens skötsel.

Framnäs Camping vill vi utveckla ytterligare med större yta och en rad
förbättringar som familjeduschar som ett exempel. Framnäsområdet skall utvecklas med bättre bad, nya stränder som skapas genom
att vi flyttar ut strandremsan.

Vid Västra hamnen kan vi skapa ytterligare möjligheter till
vattenkontakt. pirarmar och bad laguner, restauranger "på bryggan".
Parketten konferens o kulturcentrum skall skapas.

Det nya Rörstrand kommer att föra 100.000-tals till alla nyheter som kommer att skapas i de tomma lokalerna.

Sveriges vackraste o största porslinsmusuem kommer att byggas -
Formakademien i Tofta flyttar hit och visar keramik och hur man arbetar för turisterna.

Ittala byger ny butik och andra butiker kommer att etableras.
Konsthantverkare får egna studios där man kan se och köpa keramik och konst.

Nya företag etableras inom porslinstillverkning som kommer att ha
fabriksbutik.

Torget o torghandeln utvecklas. Kanske med permanent saluhall där mångfalden frodas.

När resecentrum skapas vid järnvägsstationen frigörs stora ytor vid
torget för turistutveckling och handel.

En konstfrusen isbana för allmänheten nedanför Rådhusets upplysta fasad och torget skulle kunna vara en vacker syn. Platsen har också diskuterats att vara vid Framnäs men vi framför det som möjlighet.

Det är viktigt att turismen har rätt organisation och vi måste hitta en
bättre form än idag.

Jag har inte nämnt allt men en del som ligger i närtid.Det är dessutom viktigt att starta några focusgrupper kring turism som kan leda utvecklingen.

- Kjell