Bloggmeny

Inte räddar Sverige världen.....

fredag, 15 februari 2008 00:35, Politik

Sitter här i Lima och ser en trailer på Internet från ett fjärrvärmebolag i Sverige.Efter att man visat en isbjörn är budskapet att om man väljer fjärrvärme bidrager man till att rädda världen. Tämligen naiv reklam. Här utanför min bostad och hela Lima är det ett fullständigt inferno.100.000 tals bilar kryper fram eller står fullständigt stilla och bara spyr ut avgaser timma ut och timma in. Många har hål på avgasröret.Här tror man att om man tutar så går det fortare,vilket gör att det är kaos,alla sitter och tutar.Situationen ser likadan ut över hela världen.Dygnet runt.Sverige finns ju knappt utifrån ett globalt perspektiv.Debatten hemma är naiv.Vi kan gå före och visa på alternativ givetvis.Min biogasbil är ett sådant exempel men i det stora hela när tillväxten av växthusgaser är enorm så kan man undra hur vi skall klara det. Nej,,förbjud bensinmotorn är det enda raka från försäljning.Det finns alternativ. I stora delar av världen vet man inte ens om att Sverige finns.Här tror man att jag är från Switzerland,,ler.. Anderna är ett ungt berg.Mycket sten och poröst material.Dessutom jordbävningstätt. I Sverige hade vi aldrig fått bygga på ett sådant sätt.Husen står intill kanten som går rakt ner till kusten.Nån förstärkning finns inte.Rasar gör det hela tiden.Undrar just hur man tänkte när man byggde trappor upp och ned för fotgängarna. Som nyligen rasat.På detta material bygger man höghus. En utav de största jordbävningarna nyss var i Iqa som ligger inte långhärifrån.Här bor jag just nu... Den rasade gångvägen var avstängd men det brydde man sig inte om.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag håller med dig, ska något hända med världens utsläpp måste någon våga gå utanför ramarna och göra något drastiskt. Förbjuda bensinmotorn är en sådan drastisk sak.

Malin - 15 februari 2008 00:00