Bloggmeny

Fortsatt varmt o gött och om revisorer.

måndag, 18 februari 2008 23:51, Politik

Nu har jag varit i Lima i nio dagar och det har inte varit under 27 grader en enda dag,sol och sommar.Underbart. Kan lugnt säga att det blir svårt och komma hem.Här i Peru älskar man dollar.Auktoriserade växlare står i gröna västar och skriker dolarees?? Idag har det varit en shoppingdag. Man säljer ut sommarkläder vilket är perfekt då sommaren kommer till Sverige om 3 månader.Jag förstod inte att det nedsatta priset bara gällde de som hade ett speciellt clubkort. När jag såg rådvill ut sa dock expediten att om du betalar i dollar kan du få reapriset. Jag besökte Inka Market men fann ingen lust att köpa alpackavinterkläder i 28 graders värme. Läste att revisorerna var kritiska igen. Undrar just varför revisorer alltid skall vara kritiska. Tänk och få träffa en glad och berömmande revisor,ler. Nu är det så att frågan om kommunal revision varit föremål för en statlig utredning. Jag fick det stora förtroendet att bli utsedd som referens och intervjuperson om vad jag tyckte om kommunal revision. Den statliga utredaren var tydligen inte kompetent så han fick sparken. Nu tar man dock nya tag och jag blev djupintervjuad precis innan jag åkte. Förtroendet för mig kvarstår från Stockholm.Jag har många synpunkter på revision och vill att man lämnar "polisrollen".Man kan också ifrågasätta de förtroendevaldas roll kontra professionen.För att få en enhetlig,kvalitativ revision lika över hela landet är det mycket som talar för ett statligt revisionkontor. De förtroendevalda bör reduceras och enligt min uppfattning skall man arbeta mer förebyggande än att sitta och ha kommentarer om hur mycket en måltid har kostat.Man tror tydligen att det är samma pris internationellt som på "Loftet" i Lidköping.Skall man vara med får man ta seden dit man kommer.När vi var i Illinois USA blev vi bjudna storstilat av City of Rockford. Lidköping skulle vara värd en kväll och vår budget låg på 110 kr per person. Jag måste säga att jag skämdes för det vi bjöd på.Men revisorerna var säkert nöjda. Måste säga att jag blev impad över fotona på jaguaren. I Sverige pratar man om klassresor,här mor och dotter.Tala om snabba generationsförändringar.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*