Bloggmeny

Cucaracha

fredag, 15 februari 2008 17:02, Politik

Igår kväll hade jag en oförglömlig upplevelse. Istället för att gå till "fina restaurangen" ville jag se hur lokalbefolkningen har det.Vanligt vid sidan av turiststråken är att man i stort sett inrett sitt "garage" till matställe.Där serverar man sin egen mat.Enkelt men gud så gott.Längst in i garaget grillar man,nåt utsug eller fläkt finns inte utan all rök och os går ut bland gästerna.Ett tag såg jag knappt inte de övriga i lokalen.Jag tittade nedåt och fick se en massa trevliga kackerlackor istället smita in genom några hål.ler..Cucaracha på spanska..Jag har sett både svarta o bruna..Jag beställde pollo vilket är kyckling. In kom en sönderbankad kyckling som man grillat,jättestora majskolvar vi inte har i Sverige samt potatisar av en sort som är så god så god.Till detta en Chilisås.Som dryck fick jag en juice gjord på röd majs.Röd majs finns i Peru. Jag var den enda gringon i lokalen.Allt konsumerades för 20 kronor.Upplevelsen var värd flera tusen. Härlig restauration i "garaget". Denna fina blomma vill jag ge er i vintermörkret,fast vi går ju som skönt är emot ljusare tider.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

För att Mario är en eldig italienare osäger det är för kallt, så skippa Inte badhusvisionerna.Nu fungerar 4av 12duschar i badhuset,för gamalt. Utom bastun som ngt klåp byggt med kakel. Det var meningen att det skulle vara ångbastu , då hade vi som badar 3ggr i v sluppit skålla fläsket?Vi en salig blandning av kvinnor,mest invandrare!Som vinterbadare det njutbart att kunna sitta i bastun,se ut över Vänern sen kylas av rejält i kallvattnet.Så Ska man bada!Spec ni som bantar,svettas ut alla gifter.Är det inte viktigt att ha en turistnäring som drar in pengar? Tyskar älskar bastu, och den skulle garanterat bli välbesökt.Min utb(turism o reseindustri) vi är 20st i Sv som har den,så är det ett faktum att turistnäringen är en större inkomstkälla än oljenäringen.Bli inte så hemmablinda. Ha d

Anne - 17 februari 2008 00:00


Jag spär på Marios kommentar. Ta med ritningar på en condo också det kan väl bli billiga pensionärspostäder - men vill man äta pollo i en condo är det kanske bättre att skicka pensionärerna dit.
Var det inte en låt som gick:
"Skicka faster Aina till Ukraina"

(inte värt att tipsa alliansen);)

Sympatisör - 16 februari 2008 00:00

Ta med dig recptet på kycklingen hem. Jag har också garage.

P.S
Badhusvisionerna kan du lämna i Peru. För kallt!

Mario

Mario Melani - 16 februari 2008 00:00