Bloggmeny

Trevlig resa..Provprospektering på Kinnekulle ! är det 1700 tal?

söndag, 24 februari 2008 17:37, Politik

När jag intog min flygstol i Amsterdam satt det två killar fem och nio år i stolarna intill.Föräldrarna satt i raden framför.Man kan tycka att det smartaste hade varit att de delat på sig och tagit hand om var sitt barn.Det är möjligt att "fadern" inte var fader,han ägnade sina 12 timmar i planet åt att sova eller att pussa på modern, han sa inte ett ord till barnen.Det innebar att jag fick bli ställföreträdande "fader" åt framförallt femårige Oliver under resan. Han hade mycket att berätta och jag hjälpte till med allt från lekande, ätande,sovande till att väcka mamman när grabben skulle gå på toa.När vi skiljdes åt i Lima sa jag hejdå. Jag förväntade mig ett hej tillbaka. Istället tittade Oliver på mig och sa.. Du är snäll... Läser att ett utländskt bolag har fått rättighet att provbryta på Kinnekulle. Det är överklagat,men ändå??? Jag ställer mig frågan hur vi år 2008 kan ha en lagstiftning som måste härröra sig från 1700 talet avseende gruvdrift. För mig är det obegripligt detta med inmutningsrätt. Hur kan någon annan, i detta fallet t,o,m ett utländskt bolag har rätt att på annans mark bara komma och säga att här skall jag börja gräva och ta mineraler.Dessutom i ett område med omistlig natur och en tillgång i besöksnäringen. Ännu obegripligare att ingen politiker reagerat. Nej,lagen måste ändras och ses över. Så kan vi inte ha det 2008. I Peru har man många mineraler. Givetvis måste en president i Inkariket Peru ha en trappa av guld in till palatset. < Stora kontraster.Här en lumpsamlare,,,


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Goddag Kjell, jag och en vän satt här och diskuterade vad alla resor ger i förhållande till pengarna det kostar?. Hade inte pengar som gått till flygstolar gjort mer nytta i lidköping?
Tacksam för svar

Sophie Karlsson - 26 februari 2008 00:00

Vilken härlig resa du verkar ha haft! Blir faktiskt lite avundsjuk...

Ha de bra!

Kicki - 26 februari 2008 00:00