Bloggmeny

Rätt oroligt här.

onsdag, 20 februari 2008 20:31, Politik

Peru är som sagt en ung demokrati.För att hålla ordning på folk har man en polismakt som jag upplever som halvmilitär.Just nu är det olika strejker och protester över hela landet. Tuffast just nu kör landets småbönder. Men under de dagar jag varit här har både lärare och åkare vart ute på gatorna och protesterat.Jag ser bilder på TV hur man lägger ut traktordäck och tänder på.500 brinnande traktordäck i Peru påverkar växthuseffekten även i Sverige. Återigen bara ett exempel på att frågan om jag åker tåg eller bil till Göteborg är tämligen ointressant ur ett globalt perspektiv.Möjligen ur ett svenskt perspektiv. Polisen går hårt fram här. Att misshandla, sparka och slå mot demonstranterna ingår i spelet verkar det som. Men inte föder det något förtroende för demokratin. Under 1980 o 90 talet verkade Perus kommunistiska parti mest känd som guerilla Sendero Luminoso på ett mer aktivt sätt. Ca 60.000 personer dödades och man var nära ett maktövertagande. Efter gripandet av ledaren "ordförande Gonzalo" föll organisationen ihop men man är på gång igen med militära aktioner. Här i stadsdelen Miraflores som jag bor är det "säkert" för turister.Igår gick jag en sträcka från typ Folkets Hus fram till torget i Lidköping. Jag räknade att det stod 30 poliser och vaktade mig. Fast de är trevliga,de säger god dag och hej till mig.Frågan är bara om det är så man bygger en nation. Det är underbart att vara fotograf här,lite synd att jag inte kan röra mig fritt. Det är i ett antal områden bara man kan gå runt med en kamera.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*