Bloggmeny

O store gud för 5 spänn..

onsdag, 20 februari 2008 00:19, Politik

Idag besökte jag Calle de Pizzas- Pizzagatan rätt o slätt. En gata typ Torggatan som är kantad hela vägen på båda sidorna av Pizza restauranger med uteservering. Det är verkligen ont om turister här. Idag följde en gatumusikant efter mig i 10 minuter för att han såg en potentiell kund,ler.När jag beställt pasta frågade han om han fick spela.Ok,sa jag,,jag blev något överraskad när första numret var O Store Gud.På Panflöjt och ukulele.Jag kunde inte göra annat än att sjunga med högt a la Arthur Eriksson,,så hela Calle de Pizza undrade vad som stod på..Det hela slutade med att han spelade om.ler...För detta fick han 5 spänn och bugade djupt. Killen som spelade var dessutom svart - en otrolig känsla att få höra denna sång i Lima. En Svensk folksång som textsattes och blivit en av evangeliströrelsens stora sånger. I centrum av Miraflores ligger Kennedy Park. En trevlig park,man får alltid idéer när man ser hur andra gjort. Den lekplats vi har i Stadsträdgården skulle kunnas göras mycket bättre,som här.Dessutom hade man en snygg plats i mitten av parken där man öppnade för bordsförsäljning mellan 16 och 23. Trevligt inslag för turister. Idag var det mulet för första gången.Blir det regn frågade jag,,Regn?? det regnar aldrig i Lima. Det var 10 år sedan sist det regnade och då var det kaos var svaret. Nu förstår jag bättre hur de kan bygga som de gör.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hörs du mått bra, käkat sunt o du ser va värmen gör med oss, vi kalla svenskar+ Får vi bara värme e vi nog lika varma som ngt annat folk, bara ovana. Gå i Hbg på sommaren på Fria bad o se rest som Dag & natt och all den rörelse o liv o glädje. Inte förstöresle! De finns framtidsutsikter även om de sista sommrarna ej visat på det. Nu får du väl en chock o komma hem till kylan. Aldrig sett dig så brun. Oh Gud att jag missade dig sjnga Oh store Gud, de hade ja gett mer än 5 spänn för det kan jag lova? Nu hajar du kanske varför jag arbetat mig jorden rnt i 10år. Det ger en lite annat perspektiv på tillvaron o man slipper tunnelseende. Welcome home Sir!

Anne - 21 februari 2008 00:00

Hej Kjell!


Det är ju fantastiskt trevligt att följa med på din resa. Fina bilder.

Yvonne

Yvonne - 20 februari 2008 00:00