Bloggmeny

Lång dag....

onsdag, 31 januari 2007 00:56, Politik

Idag har det varit hårdkörning hela dagen mellan 8,00 på morronen till 23,00 på kvällen.-Ledsnar du aldrig frågar man mej ibland. Inte än är svaret,,jag gillar detta.Att få utveckla Lidköping är härligt,och alla underbara människor jag möter ...bara trevligt... Här kommer en sådan trevlig bild.Gunilla Girardo VD för Svensk-Amerikanska handelskammaren i USA. Gunilla bor i Washington men har gästat Lidköping för att sälja in handelsdagarna i Chicago. Just nu är 23 personer klara för Chicago från Lidköping. Mark Podemski från Rockford.Illinois gästar också Lidköping. Idag har Kommunstyrelsen fått lyssna på resultatet från handelsutredningen.Vi beställde den för att få svar inför en etablering av ett köpcenter. Handelns utredningsinstitut kom inte med nåt nytt för mej.Det handlar om kompletteringar till det vi inte har i Lidköping.Å andra sidan hade de också förutsatt att allt skulle vara som det är.Det tycker inte jag.Låt den fria företagsamheten få jobba i konkurrens.Vill en livsmedelshandlare etablera sej är man välkommen..Likadant med andra branscher. Jag kunde skriva en spaltmeter om dagens övningar men stannar här.Istället visar jag en bild.Vad visar bilden?? Rätt svar belönas..

En mötesdag

tisdag, 30 januari 2007 01:38, Politik

Idag träffade jag en åttondeklass från Fredriksdalskolan.Alltid trevligt att träffa framtiden. Lunchmöte, med den nybildade Ågårdsalliansen och Grupp 8.Det är de privata intressenter som vill vara med i ett arenabolag.Jag informerade om vad som nu sker i hallfrågan.Vi bestämde att vi skall åka till Västerås o till Sandviken för att träffa och prata med de som arbetar med hallfrågorna.Lämpligt är vid Villas bortamatch i Sandviken..Sen träffade jag det par som NLT skrivit om och som blivit drabbade av en så kallad God man,s förfarande. Enligt min uppfattning var inte mannen så god. Nu är det inte kommunen som är ansvarig.Överförmynderiet ligger under staten.Inte alla som vet.Överförmyndaren har sitt kontor i Stadshuset så kommunen tros ha ansvar. Under eftermiddag o kväll startades en utbildning för nyvalda politiker.Jag passade på att ta ett januarifoto från Lidbeckska huset när jag var där..

Röde Orm

söndag, 28 januari 2007 14:49, The Politicans

I natt spelade vi på Röde Orm. Härligt gig inför publik som älskar oss.Här kommer bilder. Denna gång var det Mario som gick ut bland publiken o spelade. Tova o Annika från Lidköping. Bra drag. Jon hade åkt från Trollhättan med en kompis för att festa. Temat var sommarfest,en sandstrand var skapad. Gunnar var sommarklädd..ler Bilden säger allt...härligt Kanonbild. Kenneth i stilstudie.blev avsliten sin skjorta och under dök denna T shirt från 80 talet upp,,ler

Två framträdanden

söndag, 28 januari 2007 12:40, Politik

Linda Sundblad invigde Sockerbrukets ungdoms verksamhet under lördagen.Det hela ser jättebra ut och nu får huset utvecklas ytterligare. Närmast är fler replokaler och studios.Sen får nog kommunen ta ett större ansvar för Hip Hopandet enligt min uppfattning.Kulturmuren vill ha plats för byggandet av en större scen.Sedan behövs ett ungdomsdisco.En restaurang,kanske en club. Pensionärerna skall in med boule tycker jag.Även övrig pensionärsverksamhet som inte kräver Folkets Parks ytor skulle vara lämpligt. Senare på kvällen o natt spelade vi på en biker club. Härlig spelning inför en publik som uppskattar oss till max. Bra drag.Fler bilder under The Politicians blog.

utsatt för brott.....Nu får det vara nog....

lördag, 27 januari 2007 02:42, Politik

Efter denna underbara dag.. gick nästa dag in i moll. Kl.12 minuter i två på natten väcktes jag av att några personer sprang igenom min gård o väsnades.Jag anade oråd o sprang upp o drog på mej kläderna,för att gå ut. Jag hann bara till byxerna innan jag såg siluetten av en svartklädd ungdom ca 180 lång börja slå mot emot den bil som står parkerad på min gård. Jag ringer Polisen och hamnar på ledningscentralen i Göteborg.Mannen som svarar säger att i Lidköping har man en patrull men han vet ej hur de prioriterar. Eftersom jag ringer på min mobiltelefon har jag gått ut.samtidigt hör jag hur de slår sönder mer på sin väg. Kl är nu tiominuer i tre..Det är ca 1 timma efter brottens utförande,men ännu har ej någon Polis kommit. Eftersom samma typ av brott har skett minst 12 gånger de 4 år jag bott i Centrum...säger jag,,Nu får det vara slut på denna Polisorganisation. Jag träffade Tidaholms kommunalråd tidigare igår.PO Graaf vann en jordskredseger och har egen majoritet i Tidaholm.Han och fullmäktige har nyligen krävt en kommunal Polis.jag är beredd att hålla med. Vi måste få en lokal styrning o resurser på Polisen. På ren svenska är jag som ordförande i Brottsförebyggande rådet i Lidköping trött på att möta ointresse och brist på engagemang från polismyndighetens sida.Det är ett ständigt gnäll.. Jag vet att det finns resurser.Vi har aldrig vart så många Poliser som idag - Ändå möts jag bara av NEJ ,Nej o NEj,,min ide har varit att ha mer poliser i centrum fredag o lördag natt i Lidköping.Jag är också innerligt trött på att möta alla Poliser Måndag morron i Lidköping.Det är ju parodi att ha en Polisledning som prioriterar Polisresurserna till Måndag Morgon. Näh...Nu får det vara slut..säger jag kl 3.50 i natten.. Det skall dessutom bli jädrigt intressant att få angripa Moderaterna från ett Höger perspektiv. Beatrice Ask hade sagt nej till några andra kommuner.

Sockerbruket......HURRA:...

fredag, 26 januari 2007 23:55, Politik

Det tog 8 år...två val o strid emot de borgerliga som röstade emot.Att genomföra en vision,till mål.till verklighet.Detta är en politikerns bästa dag..Tack Vänstern o Miljöpartiet för att ni varit med och stöttat.Detta är riktigt bra,KANON.. En verksamhet är skateboard-En av Västsveriges största inomhushallar är invigd.150 brädåkare åkte under dagen.Nu ikväll var det full fart-minibussar var parkerade utanför med ungdomar från Trollhättan.Vi har skapat en västsvenskt Hip Hop center.Nu skall vi gå vidare och ge graffitimålarna en plats att vara. Så här ser man ut om man är ung o älskar Kristian Antilla.Alla som har varit unga känner igen sej..ler... Ja det finns många som aldrig var sådana här så det var nog fel sagt...varken calle bildt eller han Reinfelt....men jag känner igen mej.ler igen.. Så här ser föremålet för idolskapet ut.Kristian Antilla. Själv tyckte jag Linda Seppänen var mycket bättre. Överraskande bra.Det tyckte flera ungdomar till mej också.. En härlig bild.Personal på Kultur o Fritid var på studiebesök med hörselskydd i handen.

Jo det är klart med hall...

fredag, 26 januari 2007 17:35, Politik

Idag skriver Lidköpingsnytt att det inte finns något avtal mellan kommunen och Sparbanken.Därmed skulle hallen vara ett frågetecken?..Tja,, som ni ser nedan är det ett handslag mellan mej o Erling på banken. Det handslaget är mycket värt...långt mer än ett papper.ler...Tanken är att kommunen nu fattar beslut om projektering samt att vi också bildar ett Arena bolag.I Arena bolaget kan även privata ägare ingå,privatpersoner och idrotts intresserade kan vara med,föreningar eller den nybildade Ågårdsalliansen..Det blir Arena bolaget som driver verksamheten och hyr anläggningen av kommunen. Jag återkommer lite senare ikväll..Jag skall till Sockebruket o den efterlängtade invigningen av Ungdomshuset.Återigen en politisk milstolpe i mitt hjärta...Hela idén föddes när jag var på besök på Rudenschöldsskolan för 8 år sedan...Ett Ungdomshus..var drömmen,,Nu är vi där,det tog tid..jag skall ner o fota nu...

Huvudsponsor blev idag klar för Sparbankens Arena

torsdag, 25 januari 2007 20:56, Politik

Trevligt,trevligt...idag träffade kommunledningen Sparbanken Lidköping och dess VD Erling Håstrand.Sparbanken hade kallat för information. Efter flera möten kan jag nu berätta att Sparbanken går in som huvudsponsor i byggandet av en Arena för olika sporter och evenemang i Lidköping. Ett handslag för bandy och alla issporter. Sparbankens Arena Lidköping. Vi har inga andra ambitioner än att i likhet med Göransson arena i Sandviken ha ett underlag som tillåter olika arrangemang.Det kan innebära allt från fotboll till hästsport. Givetivs känns det jätteskönt att nu kunna presentera hallen.Vi har sagt att vi måste ha med en stor sponsor och det har vi nu.Lidköpings idrotter kan jubla. Sparbanken i Lidköping går in med betydande belopp vilket gör att hallen nu kan börja projekteras.

tufft nu.

onsdag, 24 januari 2007 23:25, My horses

Det går trögt för mina hästar-ingen tur heller. Speed Kills är det inget fel på men ligger efter med starträning just nu. Är till salu för 20.000 kr. Rysningen är hos Håkan Persson för träning,först blev det A2 influensa och nu är han behandlat i en framkota.. Stormningen ligger också efter med träning.Inget fel på honom dock. Peace Victory tränas för inkörning. Njutningen finns hos Olle Elfstrand för träning. Olle är nöjd och hon tränar bra.Dock ingen starthäst före sommaren.

Kickoff

onsdag, 24 januari 2007 23:01, Politik

Idag har vi bl.a bestämt oss för en ny VD i Näringslivsfastigheter,senare under eftermiddagen var det Kick Off för förtroendevalda.140 politiker kom vilket var mycket positivt.I Lidköping samarbetar vi i många frågor och det är en styrka.Lidköpings framgång bygger på det också. Jag o carin lexmon utfrågades. Kommunfullmäktiges ordf Marita Bengtsson pratade med Maj Ader.Maj förvånade många med att vara Kristdemokrat när hon blev invald i politiken detta år.

Trådlöst Internet..wireless

onsdag, 24 januari 2007 00:08, Politik

Litauen är kontrasternas land.När jag satte på min laptop för att användas som anteckningsbok gick allt igång automatiskt.Internet.messenger.skype ja allt. Det visade sig att man hade gratis wireless bredbandsuppkoppling över hela stan.Jag satt t.o.m i bilens baksäte o surfade..ler Går detta i fattiga Litauen och Utena måste det gå i Lidköping. Gratis wireless till Lidköping är min paroll. Jag kollade på nätet nu och ser att Moderaterna i Linköping driver denna politik så Carin Lexmon här i Lidköping får svårt att säga nej..ler. Jag besökte en korvfabrik,många roliga bilder. Litauerna är vänliga o visar en stark kärlek till oss svenskar o sverige, Det märks att vi har mycket gemensamt i kulturen.Denne man som överlämnade en tårta som present från byborna kunde lika gärna komma från Kållandsö..ler...

Värmlands största affärsresa

måndag, 22 januari 2007 17:17, Politik

De senaste 24 timmarna har jag deltagit i Värmlands största affärsresa. Värmlands handelskammare hade bokat hela Cinderella för kryssning till Åbo.Anledning är mina uppdrag i Vänerhamn och Vänerns Näringslivsråd.Vi hade styrelsemöte och träffade riksdagsledamöter från trafikutskottet. Eva Eriksson. Landshövding i Värmland numera, inledde konferensen.Eva har blivit omtyckt i Värmland och en kommentar som följdes av rungande applåder var att äntligen har Värmland fått en ledare. Konferensen had samlat "hela" Värmland med repr från näringsliv,kommuner,region,stat. Det har inte varit sån fart i Värmland på 100 år berättade Eva för mej redan för ett år sedan. Denna konferens visar en enighet o styrka som jag verkligen saknar i Skaraborg. Givetvis var Karlstads kommunledning med. KS ordförande Lena Melesjö-Windahl och Kommundirektör Anna Sandborg trivdes.

Utena fredag

fredag, 19 januari 2007 21:48, Politik

Efter 2,5 dag i Litauen är det tid att åka tillbaka till Sverige.Idag har det varit en jubileumsdag och ett av syftena med resan.För 10 år sedan fick Utenas landsbygd sitt första äldreboende.För 5 år sedan flyttade man in i en ny byggnad med 16 platser.Lidköping o Götene kommuner körde ett biståndsprojekt som gjorde att Lidköping o Utena är vänorter idag. En bild från 1997.Anette o Annika samt Lina bl.a. Pionjärer tycker man i lituaen. Idag höll jag tal o grattade - men jag fick också mottaga hedersbetygelser.Man är katoliker i Litauen och det var självklart med en lång mässa.Kommunen fick nya testementet,en kyrka samt en jättefin ängel i keramik av församlingen.Bibeln får jag behålla.... Här står jag med fader Kostas Balsys samt Lisbeth Nyström som gladdes av det fina mottagandet. Sedan var jag en av flera som fick en personlig tavla för gjorda insatser för kommundelen Leliunus bästa.Trevligt minne.Jag är faktiskt hedersmedborgare av Sarajevo stad sedan tidigare. Här med Lina Petroniene som varit i Lidköping flera ggr.

Utena torsdag

torsdag, 18 januari 2007 17:09, Politik

Dagen började med att jag träffade Utenas kommunledning+samtliga förvaltningschefer.Det var 1998 vi signade en vänortsöverenskommelse.Vi kom överens idag att se över innehållet eftersom en del blivit föråldrat.Flera nya idéer diskuterades. Borgmästaren i Utena-Alvydas Katinas.Det är val i Litauen om en månad,och vi får se om han sitter kvar.De brukar byta varje gång i Litauen.Fortfarande är man ett land utan de demokratiska traditioner vi har i Sverige.. Det var Lidköping som drog igång turistverksamheten o turistbyrån för 8 år sedan i Utena genom ett EU projekt. Då fanns ingen turism organiserad.Trevligt att få reda på att turismen blomstrar.800 svenskar besökte Utena denna säsong..mestadels camping gäster med husvagnar.Här står jag med personalen. Flaggan hissad för Lidköping.Fast det ösregnar så den har blivit våt.Regn är vanligt i Litauen.Landet namn betyder regn.Då förstår ni själva..ler..hälsar Kjellis Hedvallius från Utena granne med Ignalina.

Utena Litauen

onsdag, 17 januari 2007 21:53, Politik

Jag drog iväg till Litauen idag.Skall träffa borgmästaren och kommunledningen imorron och på fredag delta i 10 års jubileumet för det äldreomsorgsprojekt Lidköping startade 1996.Det ledde fram till Utenas första "ålderdomshem" på landsbygden 1997.Jag var i Litauen för 10 år sedan för första gången och kan konstatera att det hänt mycket. Utenas kommundirektör och stadsläkare som jag dinerade med ikväll.Litauen fortfarande ett fattigt land,på landsbygden är det svenskt 40 tal.Genomsnittslönen är 2500 kr/månad.Smaka på det..Fast den svarta marknaden är stor så vad jag ser här måste människorna tjäna mer än den officiella statistiken.Men visst många är fattiga.

Hektisk dag

tisdag, 16 januari 2007 22:26, Politik

Idag har det vart en lång dag.Många möten.Vi träffades kring översiktplan och många stora framtidsfrågor i Lidköping.Framtida handel var en fråga.Källson o Svensson vill bygga en galleria med bostäder vid P Norr som vi säger.Norra Torngatan.Man vill skapa ett attraktivt stråk mellan det nya kvarteret över till Kopparporten och vidare hela vägen till Åhlens. Konsulter sitter o ritar. Till höger skall det vara mitt hus o till vänster Henrys bageri..ler..... Alltid kul att någon vill nåt-fast det lär bli durt och lösa in,hahahah Här ser ni ritning över kvarteret.Linderoths cykel o det nya libanesrestaurangen rivs.Sen byggs det nytt på tomma ytor.Frågan är varför vi skall spara resten. Bättre att bygga nytt i gammal stil.

Storm

måndag, 15 januari 2007 09:13, Politik

Det är det stora samtalsämnet för dagen.En försenad höststorm.Naturens krafter är hänförande,en del vågar sig ut men klokast är att stanna hemma. Det är lätt att finna exempel från stormen.Här magasinen vid Värmeverket. Efter stormen i Lidköping Söndagen den 14 januari 2007. Inom politiken är det ingen storm - det är lugnt. Vi jobbar på som vanligt -Jag besökte klass 8 C på Rudenschöldskolan idag. Ett piggt gäng - fast stora skillnader i jämförelse hur det var när jag själv gick på Ruden.Det var inte många som skulle vart kvar i det klassrummet..ler....de flesta hade vart utslängda.På 60 talet fick man stryk av lärarna,både fysisk och psykist.Det hade inte vart många lärare kvar heller i dagens skola med det beteendet.Konstigt nog anmäldes sällan lärare.Många föräldrar tyckte det var ok dessutom.Givetvis hade vi många bra lärare också.Lärare som betytt mycket för ens utveckling och bildning. Idag har vi överlag goda kunskaper bland eleverna.Skolorna är bra i Lidköping med många duktiga o kompetenta lärare.Internationellt sett har vi en bra skola i Sverige.

Resecentrum

torsdag, 11 januari 2007 00:31, Politik

Denna faksimil är från NLT 1955.Nästa år 2008 kommer det att förverkligas.Ombyggnad startas till hösten. Det tog 53 år-Jag brukar säga att det tar tid ibland..ler... Nu har det visat sig att det blir en del förändringar på spårområdet.Banverket har dock inga pengar och vid ett möte idag framkom att den borgerliga regeringen naturligtvis är inne här också och skall skära ned.Frågan är om de pengar som finns (30 miljoner för spårbyte mellan Lovene -Järpås) kommer att finnas kvar.Nu är det dock klart med Banverket med en gång över spåren rakt in i Sockerbruket.Typ samma som vid Rörstrand,skönt att det är löst iallafall.Jag startade min blogsite i midsommartid förra året,på de 6 månaderna har jag 24,000 besök.Utmärkt tycker jag,det har gett mej en kick att utveckla sidan och en hel del nyheter och utformning kommer snart att presenteras.

Men Of Blues MOB.

söndag, 07 januari 2007 14:48, The Politicans

MOB - Men of Blues. Har funnit i ca 3 år och är bluesföreningens husband. Vuxit fram tillsammans med bluesföreningen. Medlemmar är Mario Melani- sång o gitarr. Björn Cavalli Björkman - Sång o sologitarr. Jan-Ola Wikman - Sång o bas,munspel. Göran Harald - Piano.Orgel. Thomas Lendin - Gitarr Gunnar Forselius- Trummor. Bandet kan bokas på telefon nummer 0510 20263 eller 073 0687920

Blueskväll

söndag, 07 januari 2007 14:36, Politik

Igår var jag på Stures krog för att lyssna på Men of Blues- (det band som Mario också spelar i).Knökat som vanligt. Stället är för litet för live framträdanden. Det skall bli bra när man nu har möjlighet att bygga ut (in i Nätverket) En bild på hela bandet-jag skriver mer om MOB under The Politicians-kommer snart. Min sekreterare på Kommunen Marianne dök upp-och eftersom jag inte har nån dansbild så kommer den här..ler.. Sen ville Kerstin vara med på bild igen-hon o make Eilert är ju med på bilden från nyårsfirandet nedan. Villa skrällvann mot Sandviken- Se... det går att vinna om man inte blir utvisad..ler.. Ikväll var jag o städade i Sossehuset på Esplanaden. Sossarna har ju vart där i 26 år,men nu flyttat. Jag var med för 26 år sedan o flyttade in,vi reparerade o gjorde stort sett allt själva. Det golv som jag målade för 26 år sen..städade jag idag .Alla som var med då är antingen avlidna eller slutat att vara aktiva i arbetarekommunen.Funderade på om jag är klok som gett hela mitt liv åt denna rörelse.ler. Iallafall så mindes jag att när vi rev ett innertak.singlade det ner ett handskrivet papper från det spända taket.Skrivelsen var gjord av de hantverkare som jobbade med taket.Förutom en hälsning till framtiden så stod det att det "var svårt och jobba för grannen intill hade en så granner doter...så di titta mest på henne...Undertecknad 1921....ler...

Handel i Centrum

lördag, 06 januari 2007 11:59, Politik

Snart skall vi behandla frågan om ett externt handelsläge i Lidköping.Oavsett vad beslutet blir skall vi göra innerstaden ännu attraktivare.Så attraktiv att man bara "måste" besöka för att det är trevligt.På Rodeo Drive i Los Angeles har man satt upp ljuskronor för att ge ett fashionabelt intryck. Vi skall inte ha kronor men jag visar på nåt annorlunda. Även köpmännen har tänkt till o presenterar julskyltningar som är vackra o tilldragande. En insändare i NLT frågade om det var ett antal politiker som verkligen skulle bestämma vart handeln skall vara.Jaa så är det.Vi äger nämligen marken..ler.. och vi..det är vi alla i Lidköpings kommun. I mark kan man även lägga ett skyltfönster-återigen Rodeo drive där fönstren låg i trotoaren. Snyggt va,,hahahahh...

Firande....

måndag, 01 januari 2007 16:21, Politik

Det har varit ett firande i olika former de senaste dagarna - hårt liv..ler Först en härlig bild-jo gissa samtalsämnet... Sigvard Gustavsson-Björn Albrektsson-Mikael Arvidsson och Göran Johansson...Heja Villa..och en bandyhall.. Tommy Larsson,KD,s partiledare i Lidköping med fru firade det nya året på torget. Eilert Källervald med fru o vänner firade också. Kommunens Socialchef Mia Restorp firade sin pension,jag var givetvis där o höll ett litet tal o hyllade Mia tillsammans med arbetskamraterna. Min dotterson Liam fyllde 2 år vilket firades.