Bloggmeny

Utena torsdag

torsdag, 18 januari 2007 17:09, Politik

Dagen började med att jag träffade Utenas kommunledning+samtliga förvaltningschefer.Det var 1998 vi signade en vänortsöverenskommelse.Vi kom överens idag att se över innehållet eftersom en del blivit föråldrat.Flera nya idéer diskuterades. Borgmästaren i Utena-Alvydas Katinas.Det är val i Litauen om en månad,och vi får se om han sitter kvar.De brukar byta varje gång i Litauen.Fortfarande är man ett land utan de demokratiska traditioner vi har i Sverige.. Det var Lidköping som drog igång turistverksamheten o turistbyrån för 8 år sedan i Utena genom ett EU projekt. Då fanns ingen turism organiserad.Trevligt att få reda på att turismen blomstrar.800 svenskar besökte Utena denna säsong..mestadels camping gäster med husvagnar.Här står jag med personalen. Flaggan hissad för Lidköping.Fast det ösregnar så den har blivit våt.Regn är vanligt i Litauen.Landet namn betyder regn.Då förstår ni själva..ler..hälsar Kjellis Hedvallius från Utena granne med Ignalina.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

hej,rolight att se svenskar som kompisar med Utena.Jah sjalv är från utena,bode 4 år i sverige.:)

Skirmantas - 08 september 2007 00:00