Bloggmeny

Utena fredag

fredag, 19 januari 2007 21:48, Politik

Efter 2,5 dag i Litauen är det tid att åka tillbaka till Sverige.Idag har det varit en jubileumsdag och ett av syftena med resan.För 10 år sedan fick Utenas landsbygd sitt första äldreboende.För 5 år sedan flyttade man in i en ny byggnad med 16 platser.Lidköping o Götene kommuner körde ett biståndsprojekt som gjorde att Lidköping o Utena är vänorter idag. En bild från 1997.Anette o Annika samt Lina bl.a. Pionjärer tycker man i lituaen. Idag höll jag tal o grattade - men jag fick också mottaga hedersbetygelser.Man är katoliker i Litauen och det var självklart med en lång mässa.Kommunen fick nya testementet,en kyrka samt en jättefin ängel i keramik av församlingen.Bibeln får jag behålla.... Här står jag med fader Kostas Balsys samt Lisbeth Nyström som gladdes av det fina mottagandet. Sedan var jag en av flera som fick en personlig tavla för gjorda insatser för kommundelen Leliunus bästa.Trevligt minne.Jag är faktiskt hedersmedborgare av Sarajevo stad sedan tidigare. Här med Lina Petroniene som varit i Lidköping flera ggr.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*