Bloggmeny

Gott Nytt År

onsdag, 31 december 2008 10:51, Politik

Det kan alltid bli bättre............. Tack alla läsare för det gångna året... 2009 är året jag hoppas invigningen av Mina kan ske.

Reflections

måndag, 29 december 2008 17:44, Politik

Dagen digitaliserade teknik är enkel och lätt att använda.Pålitligheten är dock låg. Datorer är egentligen rena skämtet. Har fått frågan flera gånger om hur en bil skulle fungera om det var en dator.Hur skulle en resa se ut då ??.Troligtivs hade passagerna blivit svårt skadade eller avlidna. Själv köpte jag en extra hårddisk att lagra alla mina foton jag tagit de senaste fyra åren. I byrålådorna ligger det negativ och cd,s på foton tagna de senaste 90 åren. T.o.m glasnegativ som håller ännu från 1920 talet. Min inköpta hårddisk,ja den havererade tyvärr häromdagen.Jag tyckte det lät konstigt om den så jag bestämde mig för att köpa en ny för att föra över bilderna för säkerhets skull. Jag hann inte,den var paj när jag kopplade upp mej. Nu försvann allt-har kollat på nätet och ev kan man rädda bilderna men tydligen till ett väldigt dyrt pris mellan 5000-10.000 kr.. Skall det vara så? Skall vi konsumenter bara acceptera ? En dators livslängd blir bara kortare och kortare. 2-3 år säger man nu. 1974 köpte jag in min Sonab stereoanläggning som det hette då. Förstärkaren och allt fungerar utmärkt fortfarande efter 35 år.Mina gäster hemma är överraskade över det fina ljudet ur högtalarna. Så kom inte och säg att det har utvecklats..... Min bästa julklapp kom i lördags.Min fina häst som jag tyvärr fick sälja Stormningen har gjort braksucce hos sin nye tränare. Han vann V 75 finalen på Solvalla i Stockholm och 200.000 kr.Jag gick inte helt lottlös jag heller...

Stormningen vann V75 finalen.

söndag, 28 december 2008 19:11, My horses

Härligt och se att Stormningen äntligen får visa hur bra han är -eller alltid har varit. Han vann finalen i klass tre med 200.000 i första pris. Totalt hos Kari Lähdekorpi har det blivit 380.000 kr på några månader.. Fortsättning lär följa om allt går som det skall.Tyvärr var jag inte på plats på Solvalla denna gång.Kari sa på morronen att han inte kunde vinna eftersom han troligtivs hade infektion i kroppen.Stormningen fick inget fäste på Solvallas vinterbana -ändå vann hann. Med fäste och utan infektion så kommer han klara sig bra även framöver även om han fått snabba pengar på sig.

GOD JUL.

tisdag, 23 december 2008 20:59, Politik

Önskar alla en GOD JUL. Oavsett åsikt är vi alla människor och i min värld skall vi leva ihop i fredlig samexistens.

5000 personer på torget....Trevligt..

söndag, 21 december 2008 21:32, Politik

Lite bilder från torget idag. Scotts firades som vinnare naturligtvis på hemmaplan i Lisch. Kjell Åberg intervjuar Robert Muhrer i Bengt Hennings.Scotts närmast. Knökat på torget.

SCOTTS

söndag, 21 december 2008 11:00, Politik

Idag söndag blir det firande av Scotts på torget kl 16.00. Det var längesedan någon varit framgångsrik på nationell nivå med den genomslagskraften Dansbandskampen haft.Sju gånger med miljonpublik har vi sett Scotts Lidköping i rutan. Man skall vara glad åt dem som sprider glädje,intresse och stolthet som Scotts gjort och gör. Dansbandskampen är ju en lek men som de flesta lekar blir det blodigt allvar. Man måste kunna kräva att saker och ting fungerar. Efterspelet med ett faktum att röstningssystemet bröt ihop p,g,a överbelastning för dem som röstade på Scotts är ju en skandal i sig. Själv försökte jag rösta 15 ggr.Tolv ggr fick jag upptagetton och tre försvann ut i ingenting eftersom det var överbelastat.För att kolla om systemet brakat ihop så ringde jag Lars Kristerz nummer. Jag kom fram direkt och röstade därmed på dem....???!!!. I det läget började folk ringa till mej och säga att det går inte och rösta på Scotts.... Nu står inte Scotts och faller på en seger eller inte. De står på egna ben och framgången är given.

Serverproblem..

fredag, 19 december 2008 14:23, Politik

Ber om ursäkt att servern ballar ur med jämna mellanrum. Man jobbar med problemet.

En trevlig morron

fredag, 19 december 2008 10:07, Politik

Jag har själv gått och väntat på SCB,s årliga November mätning avseende partisympatier.Man jämför över lång tid och undersökningen är intressant eftersom vi har valresultaten att kolla emot.Man bryter ned undersökningen lokalt. NLT kom med en ordentlig julklapp när man räknat om sifforna i mandat för Lidköping. Vi Socialdemokrater var plus fyra mandat eller närmare 20 % upp.Kanonresultat. Enligt NLT har vi snart egen majoritet. Eftersom det är jag som leder verksamheten känns det givetvis riktigt bra just nu. Tack till alla som stödjer och tack till oss alla inom S-V-MP som gör vårt bästa varje dag för andras fromma. I onsdags tog jag en snabb sväng emellan mötena till Åhlens för att kolla på Scotts. Bert Karlsson var där och visade sin "Bertentusiasm" över de långa köerna. Enligt Bert var det redan klart: Scotts vinner.Tyvärr åker jag inte upp till finalen eftersom mitt huvud blir väldigt trött på kvällen. Min skada efter fallet på huvudet tar tid att läka. På söndag tar vi emot Scotts på Nya stadens torg kl 16.00. Oavsett hur det går har Scotts gjort en mycket bra insats som är väl värd att belöna.

Nu har Borg vaknat,men i lidköping är krismedvetandet lägre..

tisdag, 16 december 2008 20:53, Politik

Idag går landets finansminister ut och säger att det är den värsta krisen på 30 år. Det tog ett tag för alliansregeringen att förstå. I samma artikel säger "experterna" att detta är bara början,det kommer att bli ännu värre. Det är vad jag sagt nu i två månader. För Lidköpings del handlar det om kanske 40-50 miljoner som vi måste ha in eller spara. Alliansen i Lidköping är mest inriktade på annat. Igår drev man igenom att skattesubventionera produktion av värme från solenergi. Om vi hade ersatt olja kunde jag ha sympatiserat om vi hade pengarna. Nu ersätter vi förnyelsebar ekoenergi istället med pengar som vi inte har utan måste låna till.Hål i hövet politik från Moderater till Vänsterpartiet. Annars var det en glädjens dag för oss Lischöpingsbor. Invigning idag för den nya kirurgkliniken. En symbol för satsning och bibehållet sjukhus. Jag var där och fick se många ansikten från "barrikadernas dagar" för att rädda sjukhuset. Konstaterade att det var sex år sedan..Tiden går sååå fort Bosse Söderström visade runt.Marita Bengtsson och Kenth Lindström var nöjda. Nu har Wagners restaurang vart öppen över en månad nere i Rörstrands Center och antalet gäster är bra. Kanske dax för en recension från en internationell proffsätare som dessutom enligt andra lagar god mat. Maten är god,för Lidköpings förhållanden en klar tillgång. Den enda synpunkt jag har är att det är lite snålt tilltaget. Priset är högre än vad tidigare restauranger tagit ut i Lisch. Då kunde man kosta på sig ett bättre salladsbord.Idag åt jag jultallrik. Hade jag haft tid,var det nära jag fått besöka Tornet för en påfyllning med två kokta med brö..ler.....För på den ena tallriken av två låg det fyra små tandpetarsnittar.Jag hade lätt tagit allt i en tugga.

Dansbandskampen

söndag, 14 december 2008 22:15, Politik

Kan vara skönt o lämna striden i samhället om vem som skall ha makten och istället skriva om Dansbandskampen. Det finns ju flera program där juryn är avgörande.I dansbandskampen är de inte avgörande,och det är väl tur det. De senaste gångerna har de tjötat om att Scotts är trötta. Från min horisont är det juryn som är tröttast. Kvinnan i juryn vet ju inget om musik men uppträder som en musikguru.Hon bestämde från början att Larz Kristerz är bäst och har följt det spåret. Man kan väl säga att de är udda och ibland bra..men spela bra kan de inte...Allt går i samma takt o stuk eftersom de inte kan något annat.De måste förenkla...ungefär som The Politicians ibland när jag inte hänger med..ler..Nu är Scotts i finalen vilket är trevligt. De har fattat hela grejen utan att egentligen ha fattat,De är bara sig själva. Vi gick in direkt efter första vinsten och sponsrade dem från kommunens sida.Även skyltarna med Scotts Lidköping var min idé. Det var länge sedan Lidköping fått så mycket uppmärksamhet,,tack. Skall bli spännande att följa finalen...Heja Lisch. Nu på onsdag kan ni gå till Åhlens kl 17.00.Då är Scotts där och signerar sin nya CD. Kul..

Stormningen vann på V 75.

söndag, 14 december 2008 08:36, My horses

Den som läser mina tidigare inlägg har ju inte kunnat undgå och se att jag alltid trott på min häst Stormningen. Nu efter försäljning kommer framgångarna. 180.000 kr insprunget på fem starter. Han har dessutom utvecklats ytterligare hos Kari. Här får ni en härlig bild strax innan mål. Full speed. Framtiden skall bli intressant att följa. Kari har plockat av honom de knäkappor som Jacob hade. På tal om knäkappor och att man behöver ha kunskap för att nå framgång. Jag sålde ju även Speed Kills.Han köptes av en nybörjare. Vi har aldrig haft knäkappor på Speed. När han står på gången är han visserligen tåvid som man säger på hästspråk men när han springer fixar han detta själv och behöver inga knäskydd. Den nybörjade amatören ansåg att en häst som är tåvid måste ha knäskydd. Speed kunde inte springa med skydden utan slog på sej. Ta av skydden sa jag. Du skall se hur skydden ser ut sa amatören. Du är inte klok som säger att de skall bort. Nu var det bara så att det var skydden som var problemet. Inte hästen.ler... Vilken mänsklig löpare skulle vinna i OS om han hade stora knäkappor hängande. Speed såldes vidare för han var urdålig. Hoppas han kommer tillbaka i ny regi.

Lidköpingsnytt - Broholmsskolan och Karlstad

söndag, 14 december 2008 08:03, Politik

Värmlands lucia - Cassandra Karlsson från Molkom. Det uppstår pseudodebatter oftast.långt från sakfrågan. Smitterberg på Lidköpingsnytt anser att jag kallar folk för idioter och tar bort mina inlägg i sin nätsida. Att kalla en kommentar för idiotisk är inte att kalla skrivaren för idiot enligt min terminologi.Skulle jag skriva något om fysik eller kemi exempelvis skulle det säkert uppfattas som idiotiskt av proffs i branschen.Givetvis har jag andra gåvor som gör att jag inte är idiot för det.Jag har dock förståndet att inte skriva om saker jag inte vet nåt om. I Lidköpingsnytt tillåts dock människor att lämna kommentarer i frågor de inte vet nåt om. Dessa blir då ofta både felaktiga och osanna.Det kallar jag idioti men som sagt det får jag inte. Dessutom får de inte var osanna,trots detta publiceras osannheter hela tiden,även av Smitterberg själv. Exempelvis att jag hotade med att hoppa av näringspolitiken. Vidare att Broholmsskolan inte har nekat en handikappad. Jag hävdar fortfarande att de har nekat.Enligt dem själva är det inte att neka.De kallade det att de inte hade möjlighet att ta emot en elev som hade behov som man inte kunde svara upp till. Men då är vi vid pudelns kärna i debatten om friskolor. Man tar bara lätta "billiga" elever och låter samhället ta hand om resten.Kommunen får ökade kostnader och måste bl.a börja lägga ner landsbygdsskolor och stänga andra skolor då elevtalen minskar. Iövrigt har jag inget emot uppmärksamhet på min blog.ler. Även mina läsarsiffror ökar hela tiden. Luciadagen 2008 var en bra dag. Ni kan läsa mer under rubriken My horses. Stormningen vann på V 75. 100.000 kr. Även om jag inte äger längre så var det kul. Härlig bild från ett vintrigt Karlstad och lucia. Hästar har minne. Jag har ju haft honom sedan födseln och började "leka" med honom redan när han var 6 timmar gammal. Han var nämligen en tuffing direkt. Här är det prisceremoni. Stormningen får syn på mej.och tycks säga varför står du där o fotograferar. Kom hit istället.

Bluffare

onsdag, 10 december 2008 22:31, Politik

Läste för bara någon vecka sedan flera uttalanden från borgerliga politiker att nu skulle det bli skattesänkningar 2009. Det bästa sa de är att det är riktat mot låg och medelinkomsttagare. Igår kom resultatet i media. En arbetslös får 50 kr/månad i skattesänkning,en pensionär 75 kr.En arbetande LO anställd får 250-317 kronor.Sedan går det uppåt. En som tjänar 40.000 kr och mer får nästan 1000 kr i sänkning per månad. Som ni ser är det gammal borgerlig klasspolitik. Skillnaden är att denna regering är fullständig skrupelfri avseeende sanning. Vi har fått en politisk dekadens som jag inte sett motsvarighet till i svensk politik. Mitt förra inlägg skrev jag i JAG form.Kunde ha skrivit den i vi form men anledningen är att jag är ansvarig för näringspolitiken.En kommunstyrelseordförande har inte så mycket specialansvar jämfört med facknämnder som barn och skola eller äldreomsorg. Därför ger jag näringspolitiken mycket tid och skrev den i jagform. Kommentarerna på Lidköpingsnytt är fullkomligt vettlösa. Det har inget med att göra att jag inte skulle acceptera andra uppfattningar,det är liksom en självklarhet att man inte kan vara omtyckt av alla.Tillåtelse av kommentarer som kommit i och med internet kan man diskutera värdet av. Anonyma åsikter på dumhetens altare. Vilket värde har det och kommentarerna gör att seriösa människor inte längre läser Lidköpingsnytt.

Partipolitiseringen av näringspolitiken.

måndag, 08 december 2008 22:25, Politik

En grundläggande överenskommelse mellan näringslivet och kommunen har varit att inte partipolitisera samverkan utan se Lidköpings utveckling i stort som det viktigaste.Det har varit bärande sedan en ny politik antogs för samverkan för över 20 år sedan. Jag har alltid ansett att en partipolitisering innebär slutet för bredare samverkan. Frågan är om vi inte är där snart. Näringslivets organisation i Lidköping har börjat strunta i detta och driver stenhårt den s,k klimatfrågan.Ett bra näringslivsklimat drivs numera nästan enbart som att det gäller en privatisering av offentlig sektor.Alliansen hakade på i sin motion där man skriver att det räcker inte med företagsbesök för att ha ett bra företagsklimat.Verksamheten måste säljas ut till privata företag.Spiken i kistan börjar närma sig helt klart. Jag sitter inte och leder en näringslivsverksamhet vars huvudsyfte skall vara att gå alliansens politik i händerna. Inte heller att acceptera att näringslivet går ihop med de borgerliga och driver borgerlig politik. Då får det vara. Vi har blivit demokratiskt utsedda i allmänna val av Lidköpingsborna för att genomföra vår politik. Då kan inte varken allians eller näringsliv komma och kräva en annan politik. Så är det bara. Annars så fortsätter jag att göra företagsbesök. Ett företag som etablerade sig på sextiotalet i Lidköping är Esska plast.Man gör mest nappar nuförtiden. Känt varumärke som står för kvalité-Torbjörn Holm är chef i Lidköping.Torbjörn gillar Lidköping som de flesta företragsrepresentanter gör.Det är partipolitiseringen som gör att Lidköping halkar ner i rankingen. Enligt min uppfattning har det inget med företagsklimat att göra.

Regeringspolitik?

söndag, 07 december 2008 14:14, Politik

Jag skriver detta före S-V Mp håller presskonferens där de informerar om deras politik nu när vi snabbt kommit in i en lågkonjunktur och tillbakagång. Det var bara två veckor sedan Statsministern stod i Riksdagen och sa att allt var lugnt,visserligen var det några företag som hade problem och visst var det finanskris men inget som oroade Reinfeld.Riksbanken svarade i veckan med den största räntesänkningen på många år. Den ena handen vet inte vad den andra gör. Effekten blir ökad inflation och dyrare att både åka utomlands som att köpa importerade produkter. De kraftfulla åtgärderna som sedan två veckor senare nu sätts in trots att det inte var någon kris består i att 28.000 personer kan beredas nån form av sysselsättning 2009. Skall bli intressant att följa detta. The Politicians is back on scene. Spelade på Närebo i fredags. Gick bra med Mario som inledde julshowen med Santa Lucia på italienska. Vi spelar för alla åldrar vilket gjorde att det gick hem. Scotts fortsätter att dominera dansbandskampen trots bra motståndare har de en stor publik av fans som röstar fram dem.Kul med Lidköping. De skyltar med Scotts -Lidköping vi tog fram kommer med i TV sändningarna varje gång i närbild. Kindbergs och Scotts i finalen den 20 vore kanon. Mario och Fredrik Nycander. Fredrik spelar nu med The Politicians sedan Anders o Micke slutat. Fredrik spelar bas och sjunger vilket är perfekt för oss.Han är dessutom trummis och kan visa mig hur man gör ibland.ler...Kenneth har växt på sologitarr så på det hela taget låter vi fortfarande som The Politicians.

Stormningen

tisdag, 02 december 2008 15:13, My horses

Jag sålde ju både Stormningen och Rysningen till Kari Lähdekorpi. Vissa förhoppningar fanns. Det är lite skillnad på en av Sveriges bästa tränare och Jacob givetvis. Stormningen vann på V 65 igår och har på fem starter hos Kari tjänat nästan 80.000 kr. Nu blir det V 75 för Stormningen och Kari säger att han minst är en silverdivisonshäst om han får vara frisk. Rysningen vill han sälja vidare. Rysningen har lika stor kapacitet men har huvudet emot sig. Han blir stressad av situationer han inte är van vid.Där handlar det om att bygga förtroendet och träna honom att det inte är farligt. Hoppas på lite framgång framöver som uppfödare. Att se Stormningen vinna igår på Färjestad var riktig trevligt.Hade nästan glömt av hur det kändes.

Smash and Grab kupper

måndag, 01 december 2008 20:41, Politik

Nu har säkerligen samma gäng kommit tillbaka gång på gång till torget i Lidköping och stulit kläder.Det är väl minst 4-5 ggr nu.Klädbutiken ligger inte på landet precis. Ovanför butikerna bor det människor som borde ha vaknat. Ca 30 sekunder från butikerna finns det en polisstation. Jag tycker det är mycket märkligt att det inte en enda gång har funnits någon polis att tillgå. Varje gång har man kunnat läsa att tjuvarna lämnade Lidköping obekymrat.Butiksägaren verkar heller inte bekymrade;vi får väl förstärka ytterligare var svaret. Men som sagt vad gör polisen??. Sådant här undergräver allmänhetens förtroende vilket gör mig bekymrad. Det är också bekymmersamt att en polisstation med över 130 anställda är passiv när man stjäl kläder för hundratusentals kronor två kvarter ifrån deras arbetsplats. En av orsakerna att jag föll på huvudet och fortfarande är långt ifrån återställd var att jag misskötte mat o dryck under dagen/kväll.Jag var på äldredagen och kom på nu att jag lovade att publicera en del bilder på deltagarna. Eftersom det mesta från denna dag försvann i medvetslösheten så är det positivt att det kom fram igen.. Dan Berling ser ni på bilden,fixarbrandis,Gunilla Andersson till höger..Ewa Gustavsson och Toril Byman ser ni också.De jobbar på frivilligcentralen.