Bloggmeny

Partipolitiseringen av näringspolitiken.

måndag, 08 december 2008 22:25, Politik

En grundläggande överenskommelse mellan näringslivet och kommunen har varit att inte partipolitisera samverkan utan se Lidköpings utveckling i stort som det viktigaste.Det har varit bärande sedan en ny politik antogs för samverkan för över 20 år sedan. Jag har alltid ansett att en partipolitisering innebär slutet för bredare samverkan. Frågan är om vi inte är där snart. Näringslivets organisation i Lidköping har börjat strunta i detta och driver stenhårt den s,k klimatfrågan.Ett bra näringslivsklimat drivs numera nästan enbart som att det gäller en privatisering av offentlig sektor.Alliansen hakade på i sin motion där man skriver att det räcker inte med företagsbesök för att ha ett bra företagsklimat.Verksamheten måste säljas ut till privata företag.Spiken i kistan börjar närma sig helt klart. Jag sitter inte och leder en näringslivsverksamhet vars huvudsyfte skall vara att gå alliansens politik i händerna. Inte heller att acceptera att näringslivet går ihop med de borgerliga och driver borgerlig politik. Då får det vara. Vi har blivit demokratiskt utsedda i allmänna val av Lidköpingsborna för att genomföra vår politik. Då kan inte varken allians eller näringsliv komma och kräva en annan politik. Så är det bara. Annars så fortsätter jag att göra företagsbesök. Ett företag som etablerade sig på sextiotalet i Lidköping är Esska plast.Man gör mest nappar nuförtiden. Känt varumärke som står för kvalité-Torbjörn Holm är chef i Lidköping.Torbjörn gillar Lidköping som de flesta företragsrepresentanter gör.Det är partipolitiseringen som gör att Lidköping halkar ner i rankingen. Enligt min uppfattning har det inget med företagsklimat att göra.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell

Kan bara stötta dig i ditt beslut att ställa dig vid sidan. Någon påpekade i ett annat forum att "då får du ju ingen möjlighet att påverka" men vad jag förstått så är det just därför du tar din Mats ur skolan, möjligheten att påverka är redan spolierad med alliansen och näringslivets samlade kraft. Lika bra att låta dessa privatiseringsivrare arbeta ostört, sanningen brukar hinna ifatt så småningom även om det oftast brukar kosta en slant. Stå på dig!

Ronny Carlsson - 09 december 2008 00:00

Du har helt rätt Kjell:P

Göran. Kjörk - 09 december 2008 00:00

Alliansen gräver sin egen grav!

Oven - 09 december 2008 00:00