Bloggmeny

Nu har Borg vaknat,men i lidköping är krismedvetandet lägre..

tisdag, 16 december 2008 20:53, Politik

Idag går landets finansminister ut och säger att det är den värsta krisen på 30 år. Det tog ett tag för alliansregeringen att förstå. I samma artikel säger "experterna" att detta är bara början,det kommer att bli ännu värre. Det är vad jag sagt nu i två månader. För Lidköpings del handlar det om kanske 40-50 miljoner som vi måste ha in eller spara. Alliansen i Lidköping är mest inriktade på annat. Igår drev man igenom att skattesubventionera produktion av värme från solenergi. Om vi hade ersatt olja kunde jag ha sympatiserat om vi hade pengarna. Nu ersätter vi förnyelsebar ekoenergi istället med pengar som vi inte har utan måste låna till.Hål i hövet politik från Moderater till Vänsterpartiet. Annars var det en glädjens dag för oss Lischöpingsbor. Invigning idag för den nya kirurgkliniken. En symbol för satsning och bibehållet sjukhus. Jag var där och fick se många ansikten från "barrikadernas dagar" för att rädda sjukhuset. Konstaterade att det var sex år sedan..Tiden går sååå fort Bosse Söderström visade runt.Marita Bengtsson och Kenth Lindström var nöjda. Nu har Wagners restaurang vart öppen över en månad nere i Rörstrands Center och antalet gäster är bra. Kanske dax för en recension från en internationell proffsätare som dessutom enligt andra lagar god mat. Maten är god,för Lidköpings förhållanden en klar tillgång. Den enda synpunkt jag har är att det är lite snålt tilltaget. Priset är högre än vad tidigare restauranger tagit ut i Lisch. Då kunde man kosta på sig ett bättre salladsbord.Idag åt jag jultallrik. Hade jag haft tid,var det nära jag fått besöka Tornet för en påfyllning med två kokta med brö..ler.....För på den ena tallriken av två låg det fyra små tandpetarsnittar.Jag hade lätt tagit allt i en tugga.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

ja le på du Kjell bara du svarar på frågan om vi har nån kris i Lidköping? Om svaret blir ja så tala om varför du inte stoppade hallbygget? Känns det som rätt prioritering i dag? Kan du garantera att det inte blir några neddragningar i kommunen pga av hallbygget?

Nisse Hult - 17 december 2008 00:00

Det intressanta med skattesubventionen i Lidköping är att vänstern röstade emot sina "kompisar". Det är nog bara en försmak till vad som komma skall på riksplanet om De rödgröna vinner valet :)

Kommer koalitionen att hålla en mandatperiod eller ens fram till valet ?

Peter - 17 december 2008 00:00

Hejja de "fina" krogarna...vad hade du förväntat dig. Klart det är gott, man har ju anställt de enda Lischbor som kunde laga mat. Klart det är dyrt, om det kostade 31 miljoner att bygga och FSTägaren vill ha in de pengarna på säg 5 år, skulle månadshyran vara 500 000:- mao skulle Grabben Wagner behöva omsätta 50 mille om året, det gör nog alla krogar i Skaraborg tillsammans. Men sponsra på bara alla "fina" FTG i Lisch, snart kommer det mer konkurser både i krogbranschen och bland de "fina" Vi får se vad som händer under 2009 när verkligheten kommer i kapp

Gurra - 17 december 2008 00:00

har lite svårt att gissa mej till vad du avser med Bodströms politik.
menar du FRA och nu nästa lag,,,,så är jag emot.
det finns andra sätt att ge upphovsmän och musiker ersättning för sina jobb...
det är lönslöst att jaga folket med föråldrade metoder..
Det tvingar in oss i slutna och gömda system.
Nedladdning går aldrig att stoppa...

kjell hedvall - 16 december 2008 00:00

Finns väl ingen kris i Lidköping? Vi har ju råd att bygga en bandyhall för 210 miljoner. Vem var det som tvingade fram den? I det socialistiskt styrda Lidköping styr varken politiker eller tjänstemän.

I det socialistiskt styrda Lidköping styr en bankordförande, en ansvarig utgivare och kretsen därom kring!

Nisse Hult - 16 december 2008 00:00

Nu är det samma person du pratar om,,,,ler..de kallas för samarbete ibland oss socialliberaler..ler igen....

kjell hedvall - 16 december 2008 00:00

Socialliberal! Välkommen i gänget! Ett spännande avslöjande!

Jörgen Larsson - 16 december 2008 00:00

Lite off topic men har länge undrat ändå.
Sosse är du,så skulle vilja veta din åsikt angående det sk "bodström samhället"?

Är du stolt över den forne justitieministerns ideer eller skrattar du gott åt alliansen som är korkade nog att genomföra dessa,och då med råge??

MVH//Piratpartist i skaraborg^o)

PIRATPARTIST - 16 december 2008 00:00