Bloggmeny

Bluffare

onsdag, 10 december 2008 22:31, Politik

Läste för bara någon vecka sedan flera uttalanden från borgerliga politiker att nu skulle det bli skattesänkningar 2009. Det bästa sa de är att det är riktat mot låg och medelinkomsttagare. Igår kom resultatet i media. En arbetslös får 50 kr/månad i skattesänkning,en pensionär 75 kr.En arbetande LO anställd får 250-317 kronor.Sedan går det uppåt. En som tjänar 40.000 kr och mer får nästan 1000 kr i sänkning per månad. Som ni ser är det gammal borgerlig klasspolitik. Skillnaden är att denna regering är fullständig skrupelfri avseeende sanning. Vi har fått en politisk dekadens som jag inte sett motsvarighet till i svensk politik. Mitt förra inlägg skrev jag i JAG form.Kunde ha skrivit den i vi form men anledningen är att jag är ansvarig för näringspolitiken.En kommunstyrelseordförande har inte så mycket specialansvar jämfört med facknämnder som barn och skola eller äldreomsorg. Därför ger jag näringspolitiken mycket tid och skrev den i jagform. Kommentarerna på Lidköpingsnytt är fullkomligt vettlösa. Det har inget med att göra att jag inte skulle acceptera andra uppfattningar,det är liksom en självklarhet att man inte kan vara omtyckt av alla.Tillåtelse av kommentarer som kommit i och med internet kan man diskutera värdet av. Anonyma åsikter på dumhetens altare. Vilket värde har det och kommentarerna gör att seriösa människor inte längre läser Lidköpingsnytt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Klasspolitik att låta folk disponera över sin egen inkomst i högre grad? Ptja vill man kalla det det så... Själv tycker jag bara att det låter som ännu en floskel fabricerad av ännu sosse gillar att spendera andras pengar.

ungdom. - 14 december 2008 00:00

Till Ungdom:
det är liksom idén att ta dina pengar och fördela dem rättvist.
Om vi inte tar dina pengar så kommer de fattiga att ta dem.
Då får du bo bakom lås och bom...och hela tiden vara rädd att du inte skall bli rånad eller dödad...
det samhället vill inte en majoritet i Sverige ha...
Sådana som du är välkommen att flytta..ler..

kjell hedvall - 14 december 2008 00:00

Det verkar dock inte som S har några större problem att samarbeta med de "Nya" Kommunisterna? Varken på riksplanet eller lokalt?
Du säger att fler och fler slutat läsa L-nytt? Det är i din begränsade politikervärld, i den världen där gemene man rör sig där är debatten i L-nytt ett STORT ämne till diskussioner och debatt! Vem bedömer om åsikterna är idiotiska? Gör du det? Är alla som inte tycker som du idioter?

Nisse Hult - 12 december 2008 00:00

Som vanligt skrivs den in en massa skit..
Vart har jag skrivit att jag är ofelbar??
Givetvis gäller det Vänstern också.Ingen blir ny över en dag.
När jag använder ordet idioti har de tinget som helst att göra med att åsikten inte stämmer överens med min.
Nivån när det övergår till idioti är för att ta en liknelse så att du förstår:
Jag skriver att Villa kunde inte åka skridskor
för isen var seg,mjuk och fylld av vatten.
Kommentaren blir då att vadå is...bandy spelas ju på gräs.
Det kommer svar på Lidköpingsnytt som visar att skribenten inte har någon som helst kunskap.Sånt kallas jag idiotil

kjell.hedvall - 12 december 2008 00:00

Oven: Sedärja, då blev man kallad det värsta en vänsterperson kan komma på, nämligen "högerman".. Och jag vill bara passa på att ännu en gång dementera det påståendet (vilket inte verkar gå in). Jag är värre än så, jag är en vanlig person i samhället som är sååååå jääää*la trött på politikers raljerande och oförmåga att ta till sej vanliga människors åsikter, dumma eller provocerande. Jag är helt ÖVERTYGAD att det enda ni verkligen är intresserade av, är era egna löner. Vad vänstern står för sk*ter jag i, för jag (och alla jag känner) kommer aldrig lägga nåt som liknar en röst på er i alla fall....
Frexten, hästsport, är inte det en överklassport om nåt? Ironi va?

Ulf - 12 december 2008 00:00

Ulf visar även här prov på sitt oförstånd.
Ironi blir alltför svårt för Ulf.
"Nya" (ironi) ........................
Det kan inte lätt att vara högerman:$

Oven - 12 december 2008 00:00

Jaadu Kjell... Du skriver "Många kommentarer är skrivna för att provocera."
Och som den ofelbare du ser dej själv vara, så inte skriver väl du något provocerande i Lidköpingsnytt.nu?
Och en grej till, om "Nya Moderaterna" säger du "Redan namnet Nya Moderatena är en bluff. Det är samma gamla höger vi alltid sett. Inte byter man idè eller politik över en dag. Det fungerar inte så". Jag antar att det gäller "Nya V" också då va? :D

Ulf - 11 december 2008 00:00

Du skriver om politisk dekadens utan motsvarighet, vad säger du då om Laila Freivalds fastighetsaffärer eller teaterbesök vid dåliga tidpunkter. Eller om Mona Sahlins kontokortsaffärer eller Björn Rosengrens Tabubesök. Eller kanske Sigvard Marjasins klipp och klistralekar. Listan kan göras ännu längre ! Politiker som har kommit till en viss nivå tappar verklighetsanknytningen och tror att de lever på en annan nivå än "vanliga" människor oavsett partifärg. Spelar ingen roll om de är röda, gröna eller blåa !

Peter - 11 december 2008 00:00

Sedan hösten 1976 har vi haft 11 år med borgerlig regering och 22 med soc.demokratisk. Vem man vill hänga mest är väl en smaksak utifrån vad man väljer att tro på. En utveckling där egennyttan alltmer upphöjs till norm trots att ganska få egentligen tjänar på det. Märkligt att inte fler ser detta. Och vad det ställer till med. I det perspektivet är det ointressant med färgen på de politiker som administrerat denna utveckling. I min mening är de allra flesta iaf förbrukade. Vilket de även skulle vara om de nu inte "glömt" bort den lilla finurliga krumeluren mandattid. Som "för hundra år sedan" infördes för att som de då hette "folkvalda" inte skulle förändras till karaktär eller person av det uppdrag de hade genom att sitta för länge som "folkvald". Men det gällde väl bara då det?

Nisse Hult - 11 december 2008 00:00

Enskilda personer som begår misstag kommer alltid att finnas.Vi har redan sett den nya regeringens första svåra år.
Vi kommer att se mer i framtiden oavsett färg.
Jag pratar om något betydligt större,nämligen utstuderad och planerad propaganda trots att det är bluff och båg.
Redan namnet Nya Moderatena är en bluff.
Det är samma gamla höger vi alltid sett.
Inte byter man idè eller politik över en dag.
Det fungerar inte såå...

kjell hedvall - 11 december 2008 00:00

Jag frågar fler och fler varför man inte skriver och svarar på Lidköpingsnytt.
Jag är tämligen ensam där.
Svaret jag får är att jag slutat läsa där.
Det är det jag förmedla.
Många kommentarer är skrivna för att provocera.
Andra är skrivna ,av människor utan kunskap-varav en del är idiotiska.
De flesta av kommentarerna hade aldrig publicerats i en tidning.

kjell hedvall - 11 december 2008 00:00

Jag tycker att det är oerhört tråkigt att du drar en massa slutsatser vad gäller diskussionen på Lidköpingsnytt. Den debatten är frisk och livgivande. Framför allt så visar den att det politiska etablissemanget går i grov otakt med vad gemene man tycker. Jag förstår att ni politiker är ovana vid att som alla andra yrkesgrupper bli utsatta för kritiska ögon. Det du till sist nämner om att seriösa inte läser Lidköpingsnytt det är ju höjden av dumhet även för att komma från dig! Titta på Lidköpingsnytts besökssiffror så faller det. Debatten går hög på många arbetsplatser rörande inlägg på Lidköpingsnytt. Det är bra och ska uppmuntras. "På dumhetens altare", vad är det för uttryck att ta till? Låter bittert!

Nisse Hult - 11 december 2008 00:00