Bloggmeny

Albert Herring.Opera på Läckö.

söndag, 29 juli 2007 23:09, Politik

Efter det att jag blev ordförande i Kommunstyrelsen 1995 insåg jag att Läckö slott var i behov av utveckling. Tycker att vi lyckats rätt hyfsat. Lägger ner en del arbete fortfarande även om jag håller mej i bakgrunden. Nu senast är det jättesatsningen på Victoria huset. Efter operans tillkomst ställde jag frågan: Är det inte dax för något folkligt också på Läckö? Svaret från vår utmärkte chef på Läckö Magnus Lönnroth blev samarbetet med Cenneth Sangré. CS production som arrangerar de häftiga musikgalorna. Nu senast med The Ark. Jag besökte årets opera igår. Albert Herring hette operan som var komisk. Sparbankstiftelsen är verkligen en gynnare av Läckö och betalade förra året ett segeldukstak. Tyvärr funkar inte seglet när det skall användas i regn o rusk. Jag sa direkt att kan man på Louvren i Paris ha ett designat glas/plast tak så kan man ha det på Läckö också. Man ser ju inte taket utifrån. Men det gick inte. Jag hoppas man ändrar sig för det är pinsamt kallt och blött som det varit i år. Det förstör upplevelsen och publiken riskerar att minska. En härlig bild på "Nancy o Sid" i operan. Jag tyckte de gjorde de bästa insatserna och framförallt Therese Badman Stenius som inte bara sjöng utan spelade sin roll på ett kanon bra sätt. Eftersom hon debuterade 2006 på Operan i Stockholm så fattar åtminstone jag att vi här har ett jättelöfte i denna bransch. Mattias Nilsson debuterade faktiskt på Läckö 1997 och har sen dess blivit ett namn i operasverige..kul. Jag kommer att presentera flera bilder från Läckö. En fin utsikt hade jag när jag åt denna goda tallrik innan operan. '''''''' Här har vi Erling Håstrand på Sparbanken i Lidköping med fru AnneMarie som tillsammans med Lars Sjöberg lyssnar på Simone Irvine när han berättar om trädgården.Lars är Sveriges främste konsthistoriker med 1700 talet som specialitet.

Högsemester o Carina.

lördag, 28 juli 2007 12:17, Politik

Då var Carina igång med sin blog. Jag lade ut henne på första sidan denna gång. Det kommer en bild på vänsterkanten för att komma till hennes egna sidor i framtiden. Bildgallerierna kommer snart. Nu är det högsemester.Många är bortresta. Vädret gör att det inte är någon rekordsommar precis avseende turister i Lidköping. Jag satt o kollade i NLT igår över nöjen i helgen. Inget fanns annonserat.Det har skett en stor förändring. Förr var det högsäsong för festplatserna med annonser från Mossbrott och Lerdala.Folkets Park i Lidköping,Skara,Götene.Fester på Brakelund i Vinninga,I Söne o,s,v. Allt är borta. Vad gör dagens människor??? Istället har hotellen tagit över.Med diverse ombyggnader hittar man ytor på hotellen som kan användas för dans och öldrickande.Rätt märkligt att man byggt en anläggning som Folkets Park vilken är gjord för nöje, men den används ej mer än sporadiskt.Istället störs boende och hotellgäster i Centrum.I Lidköping är nöjena istället koncentrerade till Måndagar och Tisdagar sommartid. I Måndags var det ca 2000 personer som roade sig i stadens centrala delar. Men någon riktig club som är gjord för nöjen o dans finns inte här. Roa jaa...På Axevalla travet i helgen roade Börje Bappelsin från Floby. Med allsång och "bonnkomik" gör han en trevlig show. Börje hade vart i Ullared och köpt designade kalsonger.ler.... På tal om förr så är väl Börje en av de sista resterna av de bonnkomiker som uppträdde förr. Arnfilmen skall ha premiär i slutet på Året. Nu planeras det för fullt inför en ny Arn invasion till Skaraborg.Här är Emilie som visade upp sig på Axevalla.

The Politicians Spelningar

fredag, 27 juli 2007 00:55, The Politicans

Tisdax på Harrys är en succé.Inte en kväll under 1000 pers.Dagen efter. Den 1 Augusti samlar vi ihop oss och ger en Rockkoncert på Närebo. Jag förutsätter att det är fullbokat, då Närebo har helstekt lamm kvällen till ära. Nästa gång på Närebo har de bokat Inger Nordström & Rhinestone. Jag tycker det är kul att vi ligger på samma nivå arrangörsmässigt. Inger är ju proffs. Vi gjorde en bejublad julkonsert på Närebo,där Mario bl.a sjöng Santa Lucia på Italienska. Har ni missat oss finns det möjlighet att gå till Eddies. Måndagen den 13 Augusti.Då kör vi...

Här är jag..

fredag, 27 juli 2007 00:22, Kjells Funderingar

Nu när jag fått ordet på denna välbesökta sida vill jag inleda med att tacka Kjell för erbjudandet att få en egen plats på hans blogg. Ja, vad sysslar en riksdagsledamot med egentligen? Det är bl a det jag kommer att skriva om. Naturligtvis är det med utgångspunkt från de frågor som jag är intresserad av. Därför kan jag inte låta bli att börja med sommarens väder. Idag kan man läsa i DN att: " De stora regnmängderna som dränker Sverige och England beror på klimatförändringarna. En ny studie kan för första gången visa att människans utsläpp lett till världsomfattande förändringar av nederbörden." Detta får naturligtvis konsekvenser, både direkt att många skulle vilja ha bättre semesterväder. Men det allvarliga är naturligtvis de konsekvenser som kraftiga oväder, översvämningar och varmare klimat får. Och då är de förändringar vi kommer att se i Sverige antagligen ringa i jämförelse med sydligare trakter. Där hela landområden helt kan översvämmas, öknar sprida sig, epidemier sprida sig mm. Eftersom klimatförändringarna redan är här, kan man nu ta del av ett uppvaknande intresse överallt vad det gäller miljöfrågan. Detta glädjer naturligtvis mig som ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott. Även om kommentaren kan vara: Det var väl ändå på tiden! Häromdagen var det en kartläggningi SVT vilka riksdagsledamöter som har miljöbil. Jag fanns inte med eftersom min sambo står som ägare till vår bil. Men det är jag som betalt den. Så nu kör kommunalrådet biogasbil - Volvo och jag etanol-SAAB. På tal om miljöengagemang så skickar jag med en bild på Thomas Di Leva som jag tog när jag var på Gotland under Almedalsveckan. Ni kan läsa mer om kampanjen han deltar i för "Avfall Sverige" på deras hemsida: www.avfallsverige.se Tyvärr är jag inte lika bra fotograf som Kjell, men i alla fall en bild . . . /Carina

Kom till Harrys på tisdag.

fredag, 27 juli 2007 00:10, Politik

Parkudden-Naturreservat??????????????

torsdag, 26 juli 2007 12:33, Politik

Jag var som sagt ute på Degeberg och besökte naturreservatet. Länstyrelsen hälsar välkommen på en skylt. Det första som mötte en var en jättestor låst grind. Hela området var elstängslad och varning var uppsatt. Inne i reservatet pågick någon form av skogsnedtagning som mer liknade skövling. Massor med kor som på många ställen trampat sönder skogen när det nu regnat så mycket. Istället för att debattera det tämligen ointressanta att man sågat ner 3-4 träd vid Vänerblick borde både Länsstyrelsen och kommunens tjänstemän intressera sig för hur man kan bryta emot Miljöbalken i detta naturreservat. Här skriver Länsstyrelsen att jord o skogsbruket sker med stor hänsyn, samt att det är ogödslade ängs o hagmarker. Området var fullt med koskit, kallas det för ogödslat? Den stora grinden o elektriciteten gör att det är omöjligt att besöka reservatet för många människor. Jag klättrade dock över - väl nere vid vattnet fick jag lite bilder. Jag vet inget om grodor.Men det kanske finns nån läsare som vet. Grodman??? ler.

Trav i dagarna tre samt The Ark.

måndag, 23 juli 2007 09:42, Politik

Som ordförande i Travsällskapet på Axevalla är jag involverad i trippeltravet fre-lör-söndag.Det har varit och är ett jättetrevligt arrangemang.Fredag-Lördag kom 23,000 personer och idag söndag över 9000.Ikväll är det The Ark på Läckö så jag har fullt upp.Nu är det inlagt lite nya funktioner på min sida.Jag kommer att uppdatera detta snarast.Som ni ser finns det nu möjlighet till gäster som vill skriva lite längre och kanske publicera foton.Det är ingen gästbok där ni kan skriva in direkt utan material får sändas in till mig.Adressen finns längst ner på sidan. Fler foton skall komma och Carina Ohlsson,riksdagsledamot från Lidköping får en egen avdelning. Så här såg det ut på Läckö. Andreas med band hade en mycket bättre sound än The Ark som stundtals lät tunnare. Med i bandet spelade Monica Starck,född i Götene, flyttade till Stockholm som 19 åring. Gjort egen karriär samtidigt som hon spelat med Di Leva och Lisa Miskovsky. Ikväll med Andreas Johnsson. The Ark har jag ingen bild på. De har många bra låtar men hela produktionen är väldigt svensk.Långt ifrån världseliten.Jag ångrar inte att jag åkte til Läckö,det var trevligt men ingeh WAOW feeling på vägen hem.

Arbetskraftsinvandring igen!!

torsdag, 19 juli 2007 01:02, Politik

I modern tid har vi i stort sett bara haft flyktninginvandring till Sverige. Nu kom beskedet från Alliansen att Sverige skall släppa in arbetskraft. Orsaken är bristen på jobbare. Jag kan inte annat än skratta. För 10 månader sedan vann alliansen valet. Man sa att 2 miljoner stod utanför arbetsmarknaden. Givetivs var det bluff, jag svarade då att vi kommer att få arbetskraftsbrist så det stämmer inte. Vi har många sjukskrivna men det finns orsaker till detta var mina argument. Läkare sjukskriver p.g.a seriösa skäl. Nu är vi där att man insett att vi måste öppna upp för invandring utan flyktingsskäl. Undrar vart de 2 miljonerna arbetslösa tog vägen?? Vi måste detta för att försörja Sveriges åldrande befolkning som han sa ministern...ler.. Semester!! Gött..I år firar jag semester hemma. Jag har rest tillräckligt i jobbet och mer blir det. Jag besökte Degeberg och Parkudden idag för att se Lidköping. Med kameran i hand så fångar jag: Bra va??

Musiker ! Ni spelar väl för det är roligt??

måndag, 16 juli 2007 01:33, Politik

På Läckö berättar man att på 1600 talet fick musikerna inte synas så de fick sitta bakom "planket" och spela. Jag möts fortfarande av synen att "ni spelar väl för att det är kul" och behöver inget betalt. Nöjesarrangörer kan plocka ut 100.000 tals kronor på oss i Politicians men vill inte ens betala vad vakterna får. Märklig syn. Det är sällan vi lägger ner mindre än 12 timmar på en spelning. Ersättningen kan ibland uppgå till 30 kr i timman. Kräver man avtalsenlig lön blir man inte bokad mer.Instrument och högtalarsystem är dyra. Det är ett ständigt tjötande att vi inte vill betala. Föreningen Företagarna i Lidköping skulle ha fest. De ville att vi skulle spela men när vi nämnde ordet gage så ville de inte ha oss.Vi hade precis bildat företag då med bandet eftersom vi spelar vitt. Undrar just om det finns någon annat företag som jobbar gratis åt Företagarna..ler..Svenska Kommunförbundet arrangerade Kommunrocktävling i Tylösand. Ingen ersättning utgick alls.Resekostnader och förlorad lön fick man betala själv. Priset var Äran. Undrar om alla konsulter som Kommunförbundet anlitar för en massa meningslösa utredningar också arbetar för äran. Miljoner kr plockas ut av konsulter. Konsulter som debiterar 1000 till 1400 kr i timman + saltade reseräkningar kan man betala men en musiker skall underhålla och jobba gratis. Så är det i vårt samhälle 2007 Inger Nordström spelade på travet i tisdags.De fick betalt.Inger ville inte vara sämre än övriga artsiter jag fångat.ler. Nu har det regnat i en månad.Jag fick plocka fram namibia fotona för att få lite solkänsla. Fåglarna har det svårt i regnet eftersom insekterna håller sig undan.Ett annat bra shot från Namibia.

H.K.H Kronprinsessan Victoria 30 år.Grattis.

lördag, 14 juli 2007 12:26, Politik

Jag är inte Royalist men acceperar demokratiska beslut. Jag har träffat Victoria vid 2 tillfällen och kan konstatera att vi har en väldigt trevlig och bra kronprinsessa. Hon är jordnära och en vanlig svensk kvinna. Jaa.alla är väl vanliga men i de kretsar hon umgåtts finns det rader av människor som tror att de är något bara för att de fått ärva. Hela "formen" runt kungahuset borde reformeras.Att inte Victorias pojkvän får vara med är ett exempel.Allt "svassande" runt gamla förlegade former.Man kan visa respekt och aktning på ett demokratiskt sätt enligt min mening.Jag sitter och läser i Göteborgsposten att landshövdingen avbrutit sin semester för att tillsammans med mig uppvakta Kronprinsessan Victoria på slottet i Stockholm. Eftersom det bara var gubbar som skulle åka upp och överlämna Victoriahuset så frågade jag Marita Bengtsson om hon ville åka istället. Jag kanske missade ett minne för livet men det får gå. Ett stort grattis.

Alliansen har stora problem o väljarna sviker.Mycket trav nu.

lördag, 14 juli 2007 09:50, Politik

Det är som bekant politisk vecka i Almedalen, Visby på Gotland. Som vanligt följer politiken sina mallar och allt är traditionellt. Undrar om det någonsin kommer att förändras. De politiska talen innehåller inget nytt. Allians regeringen har både problem med vad de gör samt att de även gör tvärtemot vad de har sagt. Det sista är alltid allvarligt för en regering. Senaste exemplet är att det skall bli ränta på uppskovsbeloppen vid fastighetsförsäljningar. En politisk kursändring kan jag förstå men att ta ut det retroaktivt fungerar alltid som dynamit. Sedan skall finansministern spara 4 miljarder på försvaret,ler. Undrar om det var det som alla moderata militärer röstade på. Jag var på Axevalla igår, det blir mycket trav nu och nästa helg är det Sto-championatsfest. Jag blev förvånad då en mycket känd borgerlig politiker berättade för mej att det jäser ordentligt nu i de borgerliga leden. Att bo på landsbygden och samtidigt vara pensionär gör att man blir orättvist drabbad av allianspolitiken. Det var inte det jag röstade på sa han. På Axevalla igår var det finske stjärnkusken Jorma Kontios dag. Jorma vann sin seger nr 8000. Helt fantastiskt. Han prickade dessutom in den 8000 segern med hästen Vala Boko. Vala imponerade i kvalet och blir klar favorit till finalsegern på söndag.

Hemma från konserten med Chucken.

fredag, 13 juli 2007 02:25, Politik

Då har jag sett och lyssnat på Chuck Berry. Fyller 81 i Oktober. Visst tar åldern ut sin rätt som min farfar alltid sa. Expressens recensent sågade totalt och gav minus 1 geting. Visst.om man ser detta som en normal concert så. Sen är det klart.. Det kom 1200 personer som betalade 500 kr i snitt i biljettpris. Så frågan är vad man betalade för?? Jag tyckte det var trevligt och kul att få vara med om detta. Rimligtvis sista chansen. Dessutom var ljudbilden lite skum men som sagt kul ändå. På biljetten stod det fotoförbud så jag tog inte med kameran. Det var dock ingen som brydde sig om det och folk var framme vid scenen och tog foto hela tiden. Med i bandet var Chuckens son Chuck Berry J:r samt hans dotter Ingrid. Ingrid är en duktig sångerska och munspelare. Vad sonen J:R har för framtid återstår att se.Här imponerade han inte. Den sämsta bild jag någonsin publicerat,tagen med mobiltelefonkamera och uppförstorad. Chuck Berry snart 81 år.

Chuck Berry

torsdag, 12 juli 2007 12:31, Politik

Jag trodde inte mina ögon när jag såg att "Chucken" är i Sverige.81 år gammal spelar han ikväll i Karlstad. Jag fick tag i biljetter så nu bär det iväg. Chucken är en levande legend och en av rockens skapare. Han var en av de första att använda elgitarr. Han har skrivit mängder av låtar: “Johnny B Goode”, “Sweet Little Sixteen”, “Oh Carol”, “Around and Around”, “Maybellene”, “Thirty Days”, “Brown Eyed Handsome Man”, “Too Much Monkey Business”, “Beautiful Delilah”, “Memphis, Tennessee”, “Little Queenie”, “Back In The USA”, “Rock and Roll Music”, “Let it Rock”, “Talking About You”, “You Never Can Tell”, “Promised Land”, “No Particular Place to Go”. som några exempel.Jag hörde en upptagning från ett liveframträdande och jag säger bara..vilket ös. För er som tycker som jag finns det möjlighet att se Chucken i Göteborg på söndag.Han spelar på "Trädgårn". Men det gäller nog att skynda på nu.

Nu är det semester,men är det ledigt.? Mellbygatan.

tisdag, 10 juli 2007 23:49, Politik

Efter många år i politiken och nu snart 13 år som kommunalråd är mitt liv en livsstil. Antingen jobbar jag jämt eller så har jag semester jämt. Min inställning är sådan. Jag har fått förmånen att kunna leva på mitt intresse, då är man priviligerad. Det blir ofta ovidkommande diskussioner i politiken. Så ock på min blog. Under året har flera klankat på min dåliga svenska. Take it or leave it säger jag.Skriv som du pratar lärde jag mig senare i livet. Sen hade jag talat negativt om Mellbygatan här skriver en i kommentarerna. Det är inte alls negativt. Det är bara fakta. Yrkesmännen pratar om A - B - C lägen. Lidköpings centrums A lägen är Stenportsgatan fram till Koppareslagaregatan upp emot Åhlens. Några butiker runt torget. Resten är B lägen. Vid B-C lägen som Mellbygatan längst upp emot Esplanaden kan man givetvis driva verksamhet. Men det fodrar mycket mer. Man får inget "gratis" som vid ett A läge. Politiskt arbetade jag för att förstärka denna delen av centrum genom Systembolagets nyetablering som ett exempel. Lidköping är fortfarande ett lyckat exempel på bevarad centrumhandel. Vi får beröm för detta. Marknadskrafterna trycker dock på och till hösten kommer det att öppnas upp möjligheter till expansion på Änghagsområdet. Givetvis kan det påverka centrumhandeln. Det blir tid för utflykter nu. Här en välkänd vy. För det känner ni väl igen?? Som fotograf finns det en rad olika motiv. Natur är ett. Hästar ett annat. Jag är numera hästfotograf på Axevalla.www.axevalla.se Barn är ett annat motiv. Här fångade jag ljuset på Emilio. På Kinnekulle.Högkullen.

Rysningen på Årjäng

måndag, 09 juli 2007 11:27, My horses

Eftersom min häst Rysningen är en bra häst lämnade jag in hästen i proffsträning förra året i november. Jag hade besökt Håkan Persson på hans träningsanläggning i Myran och tyckte det såg bra ut. Håkan fick ta hand om Rysningen. Tyvärr fick hästarna hästinfluensa A2 på gården och även Rysningen blev sjuk. Han har sedan dess dragits med infektion och ej presterat på topp. Vi åkte till Årjäng igår och det var med spänning jag nu ville se om hästen var frisk. Rysningen blev trea och jag tycker det var ett stort steg framåt. Här kommer lite bilder. En trevlig bild med båda bröderna Persson Håkan O Fredrik på upploppet. Tyvärr blev man slagen av utvändige hästen Dina Speed.

Rysningen & Coop?

söndag, 08 juli 2007 21:56, Politik

Idag har jag varit i Årjäng.Det är 23 mil dit.I Årjäng har de en travbana och det är väl 13 år sedan jag var där senast. För 25 år sedan var jag ofta där och firade midsommar, på den tiden delägde jag en häst som hette Spencer Key och han vann ett midsommarlopp minns jag. Idag var jag där med Rysningen,en egen uppfödning. Han blev 3:a i ett V65 lopp och jag är nöjd. Som ni ser är han en fin häst. Det kommer in en del kommentarer till min sida. Idag skrev en Bengt att jag pratar mycket om närproducerad mat men att på COOP säljer man inget närproducerat. Ursäkta herr Bengt.... Vad har jag att göra med COOP?? Ingenting är svaret. Det finns inget Coop i Lidköping och jag handlar på ICA Hjertberg och Hemköp för att det ligger nära. Hjertberg har jag vart trogen sedan 1973. Ett utmärkt exempel på företagande, numera i Anders Fredriksson regi.

Vädret och Främberg 5.

lördag, 07 juli 2007 10:10, Politik

Alla pratar väder. Jag anser att vädret är som det brukar vara på sommaren. Numera regnar det större mängder och allt blir intensivare beroende på växthuseffekten. Eftersom polarisarna smälter blir det mer vatten som kondenseras och som sedan faller ner. Efter oftast soligt i början på juni, blir det ostadigare runt midsommar, regnigt första veckorna i juli för att sedan bli soligt i slutet juli o kanonväder i augusti. Det vore bättre att förskjuta semesterperioden i Sverige. Sen blir det som det blir, därför är det bara att ta det lugnt. Själv har jag ägnat veckan åt att renovera mitt gårdshus. Det är avkopplande med praktiskt arbete. Främberg svarar igen och undrar nu varför jag ägnar honom så stor uppmärksamhet. Det beror på att han skrivit en massa saker som inte är sanna. Sånt måste uppmärksammas. Dessutom gillar tydligen läsarna debatten eftersom siffrorna är på topp.. ler. Sidan fungerar som en tidning och jag ser direkt när läsarsiffrorna går upp. Jag har haft planer på att utveckla sidan mer emot en tidning och hoppas det blir förverkligat snart för att öka läsvärdet. Senaste månaden har jag haft 6600 individuella besök från 38 olika länder. Kul. Jag gillar blommor och så här fina har mina rosor nu blivit. Med kamerans hjälp blir även ett blad spännande.

Mer bilder på SHE + våra egna spelningar.

onsdag, 04 juli 2007 23:25, Politik

Det börjar lossna lite med spelningar för The Politicians. Nästa spelning blir den 31 Juni på Harrys Tisdagsklubb. Sedan kör vi dagen därpå Onsdag den 1 augusti.Rock på Närebo.11 augusti på Eddies.25 Augusti Margretelund. Som sagt så var jag på Eddies i måndags och lyssnade på SHE.Här är lite bilder. Annelie sjöng med oss tidigare.Nu även på klaviatur i SHE. De har en bra sida som säger allt så jag behöver inte skriva.www.sherocks.se

Det börjar röra på sig.

onsdag, 04 juli 2007 22:33, My horses

Stormningen gick kval igår. Vi har tagit lugnt med honom så att han fått utveckla sig. Jacob körde i dödens och det var tur för i sista kurvan kastade sig hästen innanför Jacob rakt ut. Han touchade Jacob och sulkyn, men Stormningen sprang på utan galopp. Fältet bakom hamnade i krasch och flera ekipage föll i backen. Ni ser på bilden att det är full kalabalik i kurvan, Olle Elfstrand med häst låg på banan men har rest sig, tre andra ekipage var inblandade. Hästen som orsakade kraschen fick startförbud och 2 kval. Men vem vill kvala med en sådan häst???.Det är ju livsfarligt. Näh döm ut hästen från allt tävlande. Han är väl i stort sett startklar. Rysningen startar på Årjäng Söndag V65. Speed Kills är till salu,han är startklar.

Doftminnen,Främberg 4.

onsdag, 04 juli 2007 20:24, Politik

Doftminnen får man ibland.Florbergers är nu stängd och man håller på och river ut.Jag var inne en sväng i huset och kände doften av rivet trähus.Eftersom jag växte upp på Rådagatan följde vi ungdomar alltid 1960 tals rivningarna i Nya stadens träkvarter.Nu flyttar Min gamle granne här på Koppareslagaregatan Din o Min BOD tillbaka till centrum till dessa lokaler som utvidgas. Det gick inte längst ner på Mellbygatan-jag sa det innan,men bra att det löste sig. Främberg har vart i Afrika och kommenterar nu min blog. Han läser inte min blog eftersom han inte gillar självförhärligande sidor.Om han nu inte läser min sida hur kan han då ha en uppfattning om den??? Mera dumheter således,dessutom vidhåller han att motorstadion kommer att kosta 200 miljoner ??.Främberg drev fram Vänermuséet,eftersom han var övertygad om det skulle bli 150.000 besökare.Det blev 20,000.Så jag förstår att omdömet är som det är.Han säger att han inte blivit kickad ur Lidköpingspolitiken ja ja..självinsikt..Det mesta jag skriver är politik och mitt liv.Den gillas av många och läsarna ökar stadigt.Man kan inte älskas av Främberg men 7000 personer läser nu min blog varje månad.Tack alla..Hoppas sommaren blir bra.Jag vill symbolisera denna sommar hittils så jag åkte ned till Limtorget ikväll för att ta några bilder. Där träffar man Lidköpingsbor,det är trevligt.Sommarväder. Det är vackert nu.På limtorget eldade man i kakelugn så jag fick ännu ett doftminne från 60 talet.Sällan man känner doften numera eftersom det är fjärrvärme i stan. Sen har Rune Janbom en liten akvarellutställning nere i hembygdsföreningens lokal till på torsdag nästa vecka.

Vägpolitik och Upphandlingslagen

onsdag, 04 juli 2007 10:06, Politik

Strax innan Alingsås på E 20 ligger det en kiosk. Christinelundkiosken heter den.Jag kröp förbi där i söndags i lång bilkaravan och tänkte på att så här har det sett ut i många år.Det mesta har förändrats på 50 år men många vägar består.AJag åkte första gången till Göteborg med bil 1962.Kiosken med känt öknamn låg där även då och vägen i stort sett likadan.Antalet fordon har mångdubblats.Om och när det blir en ny E 20 lär stå i stjärnorna.Alliansen pratade mycket om att allt skulle bli bättre.Jag har inte sett någonting nytt avseende vägpolitik mer än prat.Jaa,från Vägverket utgår budskap att allt blivit 30 % dyrare så pengarna räcker inte.Hur det nu kan bli det på 1 år??? En som pratat mycket om E 20 är Cecilia Widegren(m) men vad händer i praktiken??. Däremot har Cecilia tagit upp en fråga jag skrev om förra året på min blog.Nämligen det stolliga i att lagen om offentlig upphandling kan förhindra att vi får köpa närproducerad mat med kvalité.Här åker vi runt med kommunala tillsynspersoner för att upprätthålla lagstiftning kring djurskydd,smittskydd,hygien,miljö m.m och sedan får vi inte köpa produkterna.Istället måste vi köpa från länder där vi inte har någon som helst koll på att reglerna efterlevs.Skall bli intressant att följa om upphandlingslagen ändras.Tid lär det ta. I måndags var jag och lyssnade på ett nytt band i Lidköping.S.H.E - här med sångerskan Marie Linder. Bra hemsida www.sherocks.se De spelar modern cover,vilket jag gillar också. Eftersom jag gillar variation har jag försökt att få The Politicians att också spela modern musik.Men det är svårt..ler.Vi hamnar lätt på 1967..ler igen.. Nu ramlar det in spelningar för The Politicians så jag uppdaterar ikväll.

Födelsedag,motorstadion och Främberg igen

måndag, 02 juli 2007 09:51, Politik

Då var min födelsedag avverkad.firande med fullt hus.Vänner,släktningar, barn och barnbarn .Tur att vädret brukar vara bra den 1 Juli så att man kan sitta ute. Bengt Klang har reagerat på att jag gjort ett personligt påhopp på Främberg.Jag tyckte att jag var ovanligt hovsam och bara berättat det som Främberg själv i flera insändare talat om.Inget påhopp alls.Sedan måste man ha några minikrav på fakta när man går ut offentligt som Främberg gjort. Jag var och besökte motorstadion i förrgår,den kostar givetvis inte 200 miljoner som Främberg säger.Men även 26 miljoner är mycket pengar.Sedan är den annan sak att det kommer att bli en stor tillgång för alla motorälskare och dra stora skaror av människor till Lidköping.Långt mer än en finkulturanläggning.Sedan påstår Främberg att en satsning på en kulturhall för 3500 personer vid Framnäs -citat "inte på något vis konkurrerar med Sparbanken Arena" eftersom det finns en privat finansiär.Kommunledningen träffade den private finansiären i veckan som gick. Man vill bygga och hyra ut till kommunen. Det skulle innebära en ny driftkostnad på ca 30 miljoner.Eller en skattehöjning på 40 öre.Hade jag vart Främberg hade jag lobbat för en hall,men också sagt att jag är beredd att betala med en skattehöjning för att jag tycker kulturen är viktig.Istället för att prata strunt och påstå att det är gratis. jaa..det är inte Främberg jag symboliserar..ler. Jag skulle ha börjat min semester förra måndagen men det fick skjutas upp en vecka..Nu skall jag ha några avkopplande dagar med lite fysiskt arbete.Förhoppningsvis lite mer tid för musiken och fotograferandet.Jag tog denna bild i helgen när jag promenerade på Kinnekulle,som är såå vacker just nu efter allt regn.