Bloggmeny

Vägpolitik och Upphandlingslagen

onsdag, 04 juli 2007 10:06, Politik

Strax innan Alingsås på E 20 ligger det en kiosk. Christinelundkiosken heter den.Jag kröp förbi där i söndags i lång bilkaravan och tänkte på att så här har det sett ut i många år.Det mesta har förändrats på 50 år men många vägar består.AJag åkte första gången till Göteborg med bil 1962.Kiosken med känt öknamn låg där även då och vägen i stort sett likadan.Antalet fordon har mångdubblats.Om och när det blir en ny E 20 lär stå i stjärnorna.Alliansen pratade mycket om att allt skulle bli bättre.Jag har inte sett någonting nytt avseende vägpolitik mer än prat.Jaa,från Vägverket utgår budskap att allt blivit 30 % dyrare så pengarna räcker inte.Hur det nu kan bli det på 1 år??? En som pratat mycket om E 20 är Cecilia Widegren(m) men vad händer i praktiken??. Däremot har Cecilia tagit upp en fråga jag skrev om förra året på min blog.Nämligen det stolliga i att lagen om offentlig upphandling kan förhindra att vi får köpa närproducerad mat med kvalité.Här åker vi runt med kommunala tillsynspersoner för att upprätthålla lagstiftning kring djurskydd,smittskydd,hygien,miljö m.m och sedan får vi inte köpa produkterna.Istället måste vi köpa från länder där vi inte har någon som helst koll på att reglerna efterlevs.Skall bli intressant att följa om upphandlingslagen ändras.Tid lär det ta. I måndags var jag och lyssnade på ett nytt band i Lidköping.S.H.E - här med sångerskan Marie Linder. Bra hemsida www.sherocks.se De spelar modern cover,vilket jag gillar också. Eftersom jag gillar variation har jag försökt att få The Politicians att också spela modern musik.Men det är svårt..ler.Vi hamnar lätt på 1967..ler igen.. Nu ramlar det in spelningar för The Politicians så jag uppdaterar ikväll.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

En som pratat mycket om närproducerad mat är Kjell Hedvall(S) men vad händer i praktiken??.

När kan vi köpa närproducerad mat på COOP, där nu allt köps in centralt? Snacka går ju....

/Bengt

bengt - 08 juli 2007 00:00