Bloggmeny

Musiker ! Ni spelar väl för det är roligt??

måndag, 16 juli 2007 01:33, Politik

På Läckö berättar man att på 1600 talet fick musikerna inte synas så de fick sitta bakom "planket" och spela. Jag möts fortfarande av synen att "ni spelar väl för att det är kul" och behöver inget betalt. Nöjesarrangörer kan plocka ut 100.000 tals kronor på oss i Politicians men vill inte ens betala vad vakterna får. Märklig syn. Det är sällan vi lägger ner mindre än 12 timmar på en spelning. Ersättningen kan ibland uppgå till 30 kr i timman. Kräver man avtalsenlig lön blir man inte bokad mer.Instrument och högtalarsystem är dyra. Det är ett ständigt tjötande att vi inte vill betala. Föreningen Företagarna i Lidköping skulle ha fest. De ville att vi skulle spela men när vi nämnde ordet gage så ville de inte ha oss.Vi hade precis bildat företag då med bandet eftersom vi spelar vitt. Undrar just om det finns någon annat företag som jobbar gratis åt Företagarna..ler..Svenska Kommunförbundet arrangerade Kommunrocktävling i Tylösand. Ingen ersättning utgick alls.Resekostnader och förlorad lön fick man betala själv. Priset var Äran. Undrar om alla konsulter som Kommunförbundet anlitar för en massa meningslösa utredningar också arbetar för äran. Miljoner kr plockas ut av konsulter. Konsulter som debiterar 1000 till 1400 kr i timman + saltade reseräkningar kan man betala men en musiker skall underhålla och jobba gratis. Så är det i vårt samhälle 2007 Inger Nordström spelade på travet i tisdags.De fick betalt.Inger ville inte vara sämre än övriga artsiter jag fångat.ler. Nu har det regnat i en månad.Jag fick plocka fram namibia fotona för att få lite solkänsla. Fåglarna har det svårt i regnet eftersom insekterna håller sig undan.Ett annat bra shot från Namibia.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

De första raderna du skriver i din blogg, låter lite som Wallenbergarnas policy:
ATT VARA, MEN INTE SYNAS.
Skillnaden är bara den att de tjänar massa pengar.

Dan Lindahl - 16 juli 2007 00:00

Bra Kjell! Så här funkar det nog för de flesta amatörmusiker som uppträder. Man ska göra det för det är kul och för att få visa sig! Jämförelsen med kommunförbundets utredningar är talande!

Problemet är hela tiden att kultur inte får kosta! 8o|

Och att utövare på amatörnivå "får skylla sig själva" på något vis!

Utan alla dessa amatörer vore nog även de proffetionella inte så många! Alla började ju som amatör.

Själv började jag min blåsmusikbana på ABF! Hör och häpna!

Kanske därför det blivit tradition att spela på första maj?! ;)

Jörgen Larsson - 16 juli 2007 00:00