Bloggmeny

Doftminnen,Främberg 4.

onsdag, 04 juli 2007 20:24, Politik

Doftminnen får man ibland.Florbergers är nu stängd och man håller på och river ut.Jag var inne en sväng i huset och kände doften av rivet trähus.Eftersom jag växte upp på Rådagatan följde vi ungdomar alltid 1960 tals rivningarna i Nya stadens träkvarter.Nu flyttar Min gamle granne här på Koppareslagaregatan Din o Min BOD tillbaka till centrum till dessa lokaler som utvidgas. Det gick inte längst ner på Mellbygatan-jag sa det innan,men bra att det löste sig. Främberg har vart i Afrika och kommenterar nu min blog. Han läser inte min blog eftersom han inte gillar självförhärligande sidor.Om han nu inte läser min sida hur kan han då ha en uppfattning om den??? Mera dumheter således,dessutom vidhåller han att motorstadion kommer att kosta 200 miljoner ??.Främberg drev fram Vänermuséet,eftersom han var övertygad om det skulle bli 150.000 besökare.Det blev 20,000.Så jag förstår att omdömet är som det är.Han säger att han inte blivit kickad ur Lidköpingspolitiken ja ja..självinsikt..Det mesta jag skriver är politik och mitt liv.Den gillas av många och läsarna ökar stadigt.Man kan inte älskas av Främberg men 7000 personer läser nu min blog varje månad.Tack alla..Hoppas sommaren blir bra.Jag vill symbolisera denna sommar hittils så jag åkte ned till Limtorget ikväll för att ta några bilder. Där träffar man Lidköpingsbor,det är trevligt.Sommarväder. Det är vackert nu.På limtorget eldade man i kakelugn så jag fick ännu ett doftminne från 60 talet.Sällan man känner doften numera eftersom det är fjärrvärme i stan. Sen har Rune Janbom en liten akvarellutställning nere i hembygdsföreningens lokal till på torsdag nästa vecka.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Att se en kommunalpolitiker uttrycka sig i negativa ord om Mellbygatan känns tråkigt att läsa, både som företagare i allmänhet och företagare på just nämnda gata.
Man undrar ju var denna uppfattning kommer ifrån och om den kanske också återspeglas i politiska frågor kring Lidköpings handel ?

Oavsett andemening med den texten så framstår ju en av stadens handelsgator i negativt dager, i alla fall för en utomstående person, och det känns ju lite trist.

Avslutningsvis lite kluriga funderingar:
- Eftersom Mellbygatan sträcker sig från torget förbi Isstadion så undrar man var citat "längst ner på Mellbygatan" ligger ?
- Man undrar ju även var gränsen till centrum går eftersom Mellbygatan 12 tydligen inte ligger i centrum. Intressant med tanke på diskussioner om just "centrumhandeln".

Jennie Svensson - 10 juli 2007 00:00

Det är märkligt att du ägnar mej så stor uppmärksamhet. Oavsett invektiv blir det inte ngn mer kommentar.
Jag blev tipsad om dina skriverier och öppnade din blogg. Detta undantag var dumt. Apropå motorstadium skriver jag att det i slutändan förmodligen kostar närmre 200 milj. än dina 27 milj. Vi får se vem som skrattar bäst i sinom tid. Vänermuseet är en pärla i sig och värd betydligt större uppmärksamhet. Man har fått mycket för pengarna 18 miljoner varav boverket bidrog med 5. Fickpengar i vad som nu satsas på olika projekt och var finns där kulturens förespråkare? Men kulturen är till för alla som all annan kommunal service.
Du skall inte lägga dej i andra partiers ange-lägenher. Vare sej du vill eller inte har jag uppdrag.... men det där huvudet. Är det självporträtt? /Inghar

Inghar Främberg - 05 juli 2007 00:00