Bloggmeny

Här är jag..

fredag, 27 juli 2007 00:22, Kjells Funderingar

Nu när jag fått ordet på denna välbesökta sida vill jag inleda med att tacka Kjell för erbjudandet att få en egen plats på hans blogg. Ja, vad sysslar en riksdagsledamot med egentligen? Det är bl a det jag kommer att skriva om. Naturligtvis är det med utgångspunkt från de frågor som jag är intresserad av. Därför kan jag inte låta bli att börja med sommarens väder. Idag kan man läsa i DN att: " De stora regnmängderna som dränker Sverige och England beror på klimatförändringarna. En ny studie kan för första gången visa att människans utsläpp lett till världsomfattande förändringar av nederbörden." Detta får naturligtvis konsekvenser, både direkt att många skulle vilja ha bättre semesterväder. Men det allvarliga är naturligtvis de konsekvenser som kraftiga oväder, översvämningar och varmare klimat får. Och då är de förändringar vi kommer att se i Sverige antagligen ringa i jämförelse med sydligare trakter. Där hela landområden helt kan översvämmas, öknar sprida sig, epidemier sprida sig mm. Eftersom klimatförändringarna redan är här, kan man nu ta del av ett uppvaknande intresse överallt vad det gäller miljöfrågan. Detta glädjer naturligtvis mig som ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott. Även om kommentaren kan vara: Det var väl ändå på tiden! Häromdagen var det en kartläggningi SVT vilka riksdagsledamöter som har miljöbil. Jag fanns inte med eftersom min sambo står som ägare till vår bil. Men det är jag som betalt den. Så nu kör kommunalrådet biogasbil - Volvo och jag etanol-SAAB. På tal om miljöengagemang så skickar jag med en bild på Thomas Di Leva som jag tog när jag var på Gotland under Almedalsveckan. Ni kan läsa mer om kampanjen han deltar i för "Avfall Sverige" på deras hemsida: www.avfallsverige.se Tyvärr är jag inte lika bra fotograf som Kjell, men i alla fall en bild . . . /Carina


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*