Bloggmeny

Albert Herring.Opera på Läckö.

söndag, 29 juli 2007 23:09, Politik

Efter det att jag blev ordförande i Kommunstyrelsen 1995 insåg jag att Läckö slott var i behov av utveckling. Tycker att vi lyckats rätt hyfsat. Lägger ner en del arbete fortfarande även om jag håller mej i bakgrunden. Nu senast är det jättesatsningen på Victoria huset. Efter operans tillkomst ställde jag frågan: Är det inte dax för något folkligt också på Läckö? Svaret från vår utmärkte chef på Läckö Magnus Lönnroth blev samarbetet med Cenneth Sangré. CS production som arrangerar de häftiga musikgalorna. Nu senast med The Ark. Jag besökte årets opera igår. Albert Herring hette operan som var komisk. Sparbankstiftelsen är verkligen en gynnare av Läckö och betalade förra året ett segeldukstak. Tyvärr funkar inte seglet när det skall användas i regn o rusk. Jag sa direkt att kan man på Louvren i Paris ha ett designat glas/plast tak så kan man ha det på Läckö också. Man ser ju inte taket utifrån. Men det gick inte. Jag hoppas man ändrar sig för det är pinsamt kallt och blött som det varit i år. Det förstör upplevelsen och publiken riskerar att minska. En härlig bild på "Nancy o Sid" i operan. Jag tyckte de gjorde de bästa insatserna och framförallt Therese Badman Stenius som inte bara sjöng utan spelade sin roll på ett kanon bra sätt. Eftersom hon debuterade 2006 på Operan i Stockholm så fattar åtminstone jag att vi här har ett jättelöfte i denna bransch. Mattias Nilsson debuterade faktiskt på Läckö 1997 och har sen dess blivit ett namn i operasverige..kul. Jag kommer att presentera flera bilder från Läckö. En fin utsikt hade jag när jag åt denna goda tallrik innan operan. '''''''' Här har vi Erling Håstrand på Sparbanken i Lidköping med fru AnneMarie som tillsammans med Lars Sjöberg lyssnar på Simone Irvine när han berättar om trädgården.Lars är Sveriges främste konsthistoriker med 1700 talet som specialitet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*