Bloggmeny

Happy New Year-FELIZ AÑO NUEVO

söndag, 31 december 2006 14:58, My world

“Another fresh new year is here . . . Another year to live! To banish worry, doubt, and fear, To love and laugh and give! This bright new year is given me To live each day with zest . . . To daily grow and try to be My highest and my best! I have the opportunity Once more to right some wrongs, To pray for peace, to plant a tree, And sing more joyful songs." that''''''''s by William Arthur

Gott Nytt ÅR

söndag, 31 december 2006 11:55, Politik

Nu till alla underbara vänner och till er alla läsare på min blog.2006 var ett kanonår med valsegern i Lidköping som en riktig höjdare.Tack alla som stöttat.Som sagt tidigare- denna min site har slagit mycket väl ut-och tack alla.Skall göra den ännu bättre under 2007. GOTT NYTT ÅR. HAPPY NEW YEAR. FELIZ AÑO NUEVO Får ta med mina 3 barnbarn o anna o camilla i nyårshälsningen. Ett fint konstverk. Sänder en nyårshälsning till Betty som är stor konstnär i Indonesien.

Jag har krav på mej-varför inte ställa krav på andra.

söndag, 31 december 2006 11:48, Politik

Fått in del reaktioner på att jag sargar på Villa. Om jag har krav på mej att fixa fram 100 miljoner till en bandyhall-(Etthundramiljoner) så har jag rätt att ställa krav tillbaka. På ett proffesionellt ledarskap-på ett proffessionelt uppträdande från spelarna under match samt på ett acceptabelt uppträdande från hejarklack.Sen får ni säga vad ni vill.

Björn Goop ett riktigt proffs.. + United Center i Chicago

fredag, 29 december 2006 23:13, Politik

Jag hade att välja mellan Villa o Axevalla ikväll. Jag valde Axevalla och gjorde rätt för jag fick se o gratta en av Sveriges största proffs.Björn Goop slog ett makalöst rekord med 500 segrar på ett år i Sverige.Ingen har gjort något liknande.Det är långt från Villas harvande där man med ett nödrop gick till elitserien.Hade man haft Björns enormt professionella inställning hade man haft nåt att hämta där.Björn vann med hästen med det passande namnet Ride Out Well. Jätteskönt att Björn vann på Axevalla ikväll o inte på Solvalla imorron.Dessutom trevligt för mej eftersom det var jag som var prisutdelare när Björn vann sitt första lopp som 18 åring för 12 år sedan. Fick en fråga vart de har bandyhallen i Chicago. Här kommer Chicagos Black Hawks hemmarena United Center. Jag tog kortet när jag hejade på laget.Nu talar vi om NHL. och RIKTIG sport..ler... United Center är en liten nätt anläggning som tar 20.500 sittande.(Man har knökat in 23,500) Vid konserter kan man ta 24,000.Anläggningen kostade ca 1400 miljoner !!!! (Man investerar fortfarande) Här kan man tala om multiarena och jag har studerat den ingående. (jag skrattar ibland för mej själv när jag talar med lidköpingsbor som inte vet vad jag vet om hallar och tror sej veta mer).Chicago Black Hawks gillar jag även för deras politik.De samarbetar med stadens politiker o kommunen.De skänker varje år ca 40 miljoner till barn med särskilda behov. Det skulle vara nåt i Lidköping det..ler... Black Hawks har alltid haft Finnar o Svenskar i laget. Just nu spelar Mikael Holmqvist som ordinarie vilket är starkt gjort.Black Hawks har inte sportsligt tillhört topplagen under 2000 talet i NHL.

Rysningen

fredag, 29 december 2006 17:48, My horses

Rysningen är numera i proffsträning hos Håkan Persson. Han har sitt ställe på Myren - På Skara vägen svänger man emot Myran. Rysningen skall gå provlopp om 2 veckor och efter det så får vi se.

Chicago -stan söder om sjön.

torsdag, 28 december 2006 00:35, Politik

Att komma till Chicago var en stor upplevelse.Jag rekommenderar alla Lidköpingsbor som kan att åka dit.Känslan av Lidköping ggrX10000 var stark. Ja det har inte slagit över,jag skall förklara här. Tyvärr så kanske bilderna behövde vara lite större. Men tänk er att ni står i ett av världens högsta hus byggt vid Framnäs City. Då ser ni följande om ni tittar åt vänster: Staden har växt så att man har vart tvungen att bygga motorväg rakt över Framnäs..campingen o rubbet.Man har sparat en sandstrand som ni ser.Vägen går vidare över båtgården och Tofta kommer före den lilla sandbukten.Huspriserna och att alla vill bo nära sjön har gjort att man fått bygga höghus.Villorna är rivna,Sen drar det vidare..jaa de har inte kinneviken,,men bilden är slående ändå hur en stad kan växa. Nu ser vi åt höger.Utbyggnaden i vattnet är reningsverket.precis på samma ställe som i Lidköping.Ni ser bassängerna. Intill reningsverket har man byggt en pir. På piren ligger nöjesdistriktet ungefär som Folkets Park x 25. Sen drar stan vidare med parker,hamnar o båtliv...som sagt mark har köpts upp och höga hus har byggts. Vad vill jag säga med detta?..Ja det lär ta några år innan vi blir Chicago i Lidköping.ler... Men det är intressant med läget och vad de har gjort bra och vad vi absolut inte skall göra. Vägdragningen som ett exempel.Vi är nära i tid att vi måste titta på en ny sträckning av Rörstrandsleden i Lidköping.Det vill inte jag,därför är jag positiv till att flytta köpenskapen. Chicagos pirbyggande ute i vattnet är mycket intressant. Till denna stad åker Lidköpings kommunstyrelses arbetsutskott i April 2007..När jag var där spelade man Chuck Berry på Navypier-underbart...ler... Intresserade kan läsa mer på. www.navypier.com http://www.aviewoncities.com/chicago/navypier.htm Kopiera o klistra in.

Christmas is over .. the Iraqi war

onsdag, 27 december 2006 15:32, My world

I have shown some pictures from California and sometimes i get questions how I can be a friend of America. Well.America is a huge continent and people have different opinions.Sorrily enough they have a tradition not to vote so from that point is a lack of democracy.Here comes a picture from a manifestation towards Iraqi war that I participated in.Santa Monica Beach Los angeles. It exists a big obstruction. Concerning to see pictures on young 17-18 year olds as been put to death in Irak.Even all Iraqi that are put to death intend. The mediums in USA boycott arrangements of this kind. When I placed out pictures on the net international from this manifestation.ive got question if this was true. If you interested,please read moore at www.unitedforpeace.org the 27/1 2007 it will be arranged a new manifestation in Washington.

julen är över-Irakkriget.

onsdag, 27 december 2006 01:13, Politik

Skönt att inte behöva tänka på så mycket mer än sina närmaste några dagar..Blir inte mycket tid med det i mitt liv.Jag har visat några bilder från Californien och ibland får jag frågor hur jag kan vara USA vän. Alltså.. America är inte G Bush enbart - Här kommer en bild från en manifestation emot Irak kriget som jag deltog i. Santa Monica Beach-Los Angeles.Det finns ett stort folkligt motstånd.Rörande att se bilder på unga 17-18 åringar som dödats i Irak.Även alla Irakier som dödas tänker jag på vid sådana här tillfällen.Media i USA bojkottar arrangemang av detta slaget.När jag lagt ut bilder på nätet internationellt från denna manifestation får jag frågor om det är sant. För den som är intresserad av vad som händer kan läsa mer på www.ivaw.org Den 27 Januari planeras en stor protestdemonstration i Washington.Läs mer på www.unitedforpeace.org Så här i mörkret och långt från Irak kommer här en sommarbild från min innergård.Snart vänder det... Nina funderar på vad hon gjort-en bild från porslinsfestivalen som måste kunna gå att utveckla. Frågan är bara vart pengarna kommer ifrån.Nu är det för smalt o för lite intresse.

God Jul

söndag, 24 december 2006 11:00, Politik

Jag önskar alla mina läsare en riktig God Jul. Merry Christmas.

Slutspurt inför julen o äntligen Biogasklart.

lördag, 23 december 2006 01:17, Politik

Idag var det premiär för biogasmacken i Lidköping. Den ligger granne med McDonalds/Ok. Tack vare ett bra jobb av Sten Tollmar fick vi en mack i Lidköping före andra inplanerade städer.Tyvärr avled Sten hastigt innan det blev klart.Trist att förlora en medarbetare och det har berört mej starkt.Jag hade ett möte med Sten samma dag han avled så det har varit tufft. Nu finns biogas i Lidköping.Alla borde köpa en biogas bil.Helt rent,inga utsläpp och inget bidrag till växthuseffekten.Våra kommande generationer kan leva. Egentligen är det makalöst att samhället tillåter bensin bil.Förbjud bensinbilar i nyproduktion och var lite radikal... Vi kan börja tillverka motorer i stor skala o stödja konvertering till befintliga bilar..Vi får ett försprång och kan sälja till övriga på vår jord. Jag låter Julen på Hjertbergs symbolisera köpenskapen. Folk stressar och köper som vanligt i stora mängder. Nu är det på topp.Gott eller ont..Tja,,jag bara konstaterar att folk verkar vara stressade. Själv tar jag det lugnt.Köper lite under hela året.Passande saker.Jag är inte religiös,men nån gång varje år kan man väl samlas och gynna högheten istället för lågheten.Massor med julklappar till barnen som bara river upp o kastar sig över nästa.Frossa i mat o sötsaker.Mycket fylla o tråkigheter hör tyvärr också till denna helg.God Jul....fast jag återkommer...ler...

De LA Gardie

onsdag, 20 december 2006 21:40, Politik

I måndags var det premiär för restaurangen i nybygget på De la Gardieskolan.En utav de största restaurangbyggena i Sverige i år. Biblioteket med datorer i 2 plan intill restaurangen. 3 stycken kök är byggda.Här satsas det,,ler... 2 undervisnings kök samt ett kök för att ge ca 2000 elever mat. Lite väl traditionellt för min smak i själva mat"utskänket".Man har tydligen inte vart i Vara och sett hur man kan göra det modernt....Detta kändes 80 tal...men det går väl att ändra på,,mest inredningsattiraljer... Kommunstyrelsen har haft sitt sista möte denna mandatperiod.Efter mötet intogs en enkel jultallrik. Jag vill tacka alla som arbetat för Lidköpings bästa. Nu inleds en ny period med första mötet den 9 Januari. God Jul till alla förtroendevalda...alla ni andra får vänta lite,ler..

Linda Sundblad-Lidköpingsambassadör

lördag, 16 december 2006 21:44, Politik

Idag kom Linda Sundblad hem.Linda uppträdde på Åhlens där hon också signade sitt album.Kommunen utsåg Linda till Lidköpingsambassadör.Vi blev jätteglada när Linda tackade ja.Linda är det största vi har haft från Lidköping inom popmusiken.Jag själv anser att Linda kan bli en världsartist-det avgör hon själv.Talang finns i stora mått.En kvinna inom musikbranshen som ambassadör.Helt perfekt.Perfekt för vår satsning på Sockerbruket med ungdomskultur.Lidköping blir en stark kandidat till P3 popstad.Nu går vi vidare med Linda som varumärke för Lidköping.Kanon... Linda bor numera i San Diego-Californien, med sin man. San Diego förresten-Ni såg ju bilden nedan på Queen Mary.Fartyget har legat vid kaj vid Long Beach (på vägen emot just San Diego) sedan 1967.Ett legendariskt fartyg som gick i linjetrafik mellan Southampton i England till New York 1936 -1967.Används som fartygshotell sedan 67. Användes som trupptransportfartyg under andra världskriget. Ännu en bild på en strandpromenad.Nu från Santa Monica beach .Los Angeles. Nu skiner solen som bekant mer på den beachen än vid Framnäs..ler...men man använder sina stränder o folk älskar att vara där. Här inspekteras en såpbubblemaskin-kul.

Dialogbaserad styrning o BAD,

fredag, 15 december 2006 12:31, Politik

Det är mycket JUL och IS nu så det känns skönt att ta upp ett helt annat ämne.Sedan 2 år tillbaka styr vi kommunen i något vi kallar dialogbaserat styrande.Det innebär att vi samarbetar i dialog och goda idéer kläcks av alla.Det känns därför märkligt att hela tiden få motioner från alliansen(oppositionen) i frågor som kommer fram i dialogen.Gång på gång ställer sig företrädare från alliansen o säger att det är vi som lagt förslaget.Bullshit säger jag..Till 90% är det frågor vi arbetar med.Nu senast lägger Centern ännu en "öppen dörr" motion om klippbad.Frågan är utredd tidigare o det finns ritningar.Orsaken att det inte blivit gjort är den dåliga vattenkvalitén som bl,a beror på reningsverket. Vi kan bli sjuka.Vi kan inte flytta reningsverket alltså har det inte hänt något.Vi jobbar dock vidare i frågan.Jag har aldrig förstått varför vi inte får använda våra stränder. I Lidköping har vi 23 mil kust o strand.Visst borde det räcka både till skydd,bevarande,enskilda o allmänna intressen.Jag skall här visa på några exempel på tillgängliget. Sår här ser det ut på Long Beach i Los Angeles. Strand o hamnpromenad,Tillgängligt,ordnat,snyggt o trevligt.Jag såg rullstolsbundna,skateåkare o människor promenera o njuta av vatten o båtar. Jaa det är Queen Mary i bakgrunden. Ordning o reda. Sen så bygger vi ett runt hus vid Framnäs..ler... Från Marocko....

Närebo Julrock

onsdag, 13 december 2006 01:45, The Politicans

Ikväll spelade vi på Närebo.En relativ nyöppnad gårdsrestauration viket drivs av gårdens ägare familjen Carlander.Beläget på vägen mot Örslösa strax efter rondellen.Man satsar på närproducerat och all mat är av hög kvalité.Julbord givetvis i dessa tider,med julrock. Vi gjorde som vanligt ett gott kvällsarbete.Konserten började lite segt eftersom en man bland gästerna inte accepterade ljudvolymen.(Som var mycket låg).Mannen bröt helt sonika av oss,vilket fick oss att fundera på tillståndet.Till slut la jag på bordsdukar på trummorna för att dämpa..Fast ni kan fatta själva hur lätt det är att spela trummor på bordsduk,,ler..Till slut kom vi igång och det var riktigt bra drag.Vi fick ge extranummer.. Kenneth hade jobbat hårt med jullåtar,,vilket var nytt för oss....Vi körde.White Christmas,Jingle Bells.Santa Lucia,Rudolph the raindeer samt Eagles jullåt. Please come home for christmas. Kenneth spelade gitarr med bravur....kanon. Spela trummor på julduk i ett växthus,ler..gör om det...

Arbetsmarknaden..Rörstrand o Närebo

onsdag, 13 december 2006 01:36, Politik

Idag hade vi möte med arbetsmarknadsnämnden.De siffror över arbetslöshet som gäller är fortfarande givetvis från en S politik.Den 1/1 ändrar de borgerliga politiken, det skall bli intressant och se vad som händer. Dessa tal är den totala arbetslösheten. Vi hade mötet på Rörstrand och där har i dagarna öppnats en ny restaurang.Huvudändamålet är att ge alla elever mat som under De la Gardieskolans ombyggnad befinner sig vid Rörstrand.Ca 1200 portioner. Allmänheten kan också äta. Ingång inne på gården. Det nya Café Rörstrand har blivit jättemysigt..Ligger dock lite avsides så jag måste göra reklam.Ingång genom muséet. Ikväll spelade vi på Närebo.Mario sjöng Santa Lucia på Italienska.Mycket vackert.....Mer om spelningen under The Politicians,blog

Hos landshövdingen.

söndag, 10 december 2006 04:19, Politik

Idag var jag inbjuden till landshövdingen.Göte Bernhardsson med fru Brittmo bjuder in varje år till residenset i Mariestad.Jag har varit med i 12 år nu.Det är trevliga tillställningar i år förlagd till julen. Göte är en bra landshövding som även har Läckö i sitt hjärta.Är ordförande i Läcköstiftelsen. Från SvenErik Magnusson o Torparrock ena kvällen till 2 lovande ungdomar som framförde en annan stil med bravur.Andreas Olsson på piano framförde Brahms o Debussy.Kompade också Cecilia Tammo i 2 jazzlåtar. Cecilia spelade även fiol så jag rös....trevligt. Flera Lidköpingsbor var inbjudna.Petter Hjelmqvist(chef för Elux Mariestad) med fru Helene (dansskolan) trivdes. Ulf Eriksson (kommunalråd Falköping)Sten Bergheden(kommunalråd Mariestad + Ny Riksdagsman.)Maud Bengtsson med man Göran(Länsöverdirektör)Elizabet Göthberg(museichef Vadsbo museum) lät kaffet väl smaka. Jag hade Gunilla Broberg från Mariestad till min bordsdam.Gunilla är kulturchef i Mariestad.

NLT,s sportchef o Sven Ingers countryshow...

lördag, 09 december 2006 01:28, Politik

Läste att NLT,s sportchef inte tror att det blir nån bandyhall för i Lidköpings kommun går allt i långbänk. Undrar om NLT sporten vet någonting mer än sportresultat. Om man bemödat sig med att intervjua någon som är involverad i hallbygget hade man fått veta att föreningarna ägnat sej åt att slåss inbördes under året.Jag har bara kunnat följa och titta på.Hotet emot en ishall ligger hos bandysporten i stort.Jag får varje dag mail o samtal som säger att bandyn är en döende sport.Ser också att Boltic-Göta stängt av 3 supporters för olämpligt uppträdande.Bra gjort.Någon sådan reaktion har jag dock inte hört från Villas ledning.Där ägnar sig numera spelarna själva åt att prata ur sej ur matcherna..Vem stänger av en ledning??..ler... Ikväll var jag på julshow på Parketten.Inger Nordström country xmas show.Trevligt o god stämning.Bra naturligtvis med Sveriges folkkäraste artist Sven Erik Magnusson.Hela hans show var allsång. Emellan musiken framträdde Martina Swärd.Givetivs hade mina vänner i bandet gjort en "kupp" så jag blev uppropad för att få en julklapp av martina,denna fina strumpa.. Tack Inger,bandet o martina. En stor tack till Inger för att hon kontaktade Sven Erik.Givetvis har sven mått jädrigt dåligt efter fyllekörningen och att snabbt få stå på scen igen är bra för rehabiliteringen.Att möta publiken och att se förlåtelsen är mycket viktigt även om det efteråt visade sej att problemen tydligen är jättestora,Sven är dock en levande legend o kultman.Tack...

Fans.o fabolous net

fredag, 08 december 2006 00:09, The Politicans

Den 12 December spelar vi på Närebo. The Politicians ger en julkonsert.Jo vi har repat in jullåtar så det kommer att bli så vackert.....ler. Denna min sida är helt fantastisk..Besökare i mängder från hela världen.Många lyssnar på oss.Helt otroligt.Människor från 39 länder har lyssnat den senaste månaden. 23 st från Japan och 21 från Brasilien. 14 från Italien.12 st från Saudi Arabien??? och 11 från Thailand...Sedan har jag 2100 st med com adress och där ser jag inte vart man kommer ifrån.Däremot de 2500 personerna med se adress som står för sverige.sedan finns det massor med andra domännamn ex org och net.

Göteborg.Karlstad,Bluesföreningen o arbetslöshet.

torsdag, 07 december 2006 23:47, Politik

Läste från Byggnads att antalet arbetslösa byggnadsarbetare den sista månaden när de borgeliga hade makten förra gången var 30,074.Antalet när de tog över igen var 4.236.Nu stoppas nyproduktion o byggnationen kommer att rasa.Dessutom vann de valet med tal om massarbetslöshet.Jämför siffrorna.Bluffmakare. I går kväll var jag på Liseberg.Så här kommer en julbild från Göteborg också. Genialiskt med Jul på Liseberg,Nu fick man en ny säsong. Eftersom det är så varmt ute fick man besöka Isbaren.Nu slipper jag åka till Norrland....ler Idag åkte jag till Karlstad tidigt,möte med Vänerhamn. Väl hemma så avverkade jag flera möten för att kl 21 hamna på bluesföreningen som hade lite juljam. Naturligtvis fann jag Mario där.Mario har haft en tuff vecka med många möten o samtal.En hel del protester emot de nödvändiga förändringarna inom skolan,ca 800 färre elever i grundskolan kommer det att bli.Givetvis kan inte allt löpa på som vanligt. Mario jammade tillsammans med bl.a Hanna Mählström på trummor.Här möts generationer och alla kan vara med i sina första lärospån.Trevligt.

Friskvårdsdebatt o Jul i Lidköping.

måndag, 04 december 2006 23:33, Politik

En annan fråga som debatteras och som jag gärna sticker in min näsa i..ler..är det privata företagandet kontra idéella föreningar såsom Korpen o Friskis o Svettis.. Jag får mail att Friskis inte är så idéella och att Korpen inte skall ha några bidrag.Johan på Sirius anser att Friskis konkurrerar illojalt när de går in på företagssektorn och sänker priserna med hjälp av kommunalt stöd som ett ex..Jag anser att det finns en gråzon i denna bransch som kan diskuteras.Kommunen ger bidrag enligt regelverket för idéella föreningar..Vad mottagaren använder pengarna till finns det inga krav på av rätt förklarliga skäl.I Lidköping satsar vi på frisk o hälsovård och jag får se om vi kan göra en ytterligare satsning som gynnar alla. Vi fortsätter att göra Lidköping vackert och det senaste är de fina granarna vid Lidan.Här fångade med Eldhs "Ungdom" i förgrunden.Härligt med de fina belysningarna.

Ishallen igen,3,stockholm

söndag, 03 december 2006 02:21, Politik

Fick ett inlägg från smittenberg där han anser att de borgerliga gjort en omsvängning.Så här är det:Sedan över 10 år tillbaka finansierar vi alla investeringar i Lidköping med "Gullspångskapitalet". Alla partier har uttalat sej positivt till ishallen redan under valet.Ingen nyhet. Alltså tar vi pengar ur kapitalet till detta. Skillnaden var att vi som styr föreslog ett belopp motsvarande 54 miljoner till en ishall...De borgerliga reserverade sej mot detta o föreslog en nedskärning.Ändå fick de rubrikerna... Jag var i Stockholm en snabb sväng i helgen.Stockholm växer snabbt(ett Götene bara i år) och det märks på trafikkaoset.Överallt är det fullt med folk och långa köer.I Lidköping pratar vi om handelsindex hit och dit,I Stockholm sprang jag på Lidköpingsbor hela tiden (det gör jag iochförsejöverhelajorden..ler)Nej,,,då är det skönt med Lidköping o livskvalité. Tog ett foto som får symbolisera Stockholms Jul.