Bloggmeny

Gott Nytt År. Happy New Year.

måndag, 31 december 2007 14:47, Politik

Jag vill önska alla ett gott Nytt år. Happy New year to all. Året har vart mycket lyckad för min hemsida. Antalet läsare ökar hela tiden. Ca 11.000 unika läsare per månad.Tack alla.

Jag såg Arn filmen igen ikväll.

måndag, 31 december 2007 00:27, Politik

Arn filmen har gått för fulla salonger sedan premiären på juldagen. Folkan var full och Arn ser ut att gå emot den största publiksuccéen någonsin i svensk film. Ekonomiskt måste den redan vara i hamn. Det är en internationell film och de stora intäkterna väntar dessutom på DVD köp,hyrfilmer TV intäkter och som sagt internationellt. Dessutom kommer Arn 2. Så Kållandsö,stenbrottet på Kinnekulle och övriga Skaraborg ges fin reklam. Jag sa redan från början att filmen är sevärd och bra. Att filmkritikerna sågade säger väl mer om dem än om filmen. Jag skrev här att huvudrollsinnehavarna nu fick sitt genombrott.Fick en kommentar att " Cecilia " redan fått sitt genombrott genom filmen Masjävlar.bl.a...Jaa..jag avsåg ett något större genombrott även internationellt givetvis än Masjävlar..ler... Här skojar Sofia Helin med mig...

Lidköping tvekar-Skövde satsar säger NLT...Bullshit säger jag..

fredag, 28 december 2007 12:10, Politik

Jag börjar bli bekymrad över den journalistik som NLT numera har. I dagens tidning står att 478 miljoner satsas på Arena Skövde och att det skall stå klart 2009. Man säger samtidigt att Lidköping tvekar för 200 miljoner trots att man har sponsring. Man har startat etapp A i Skövde. Kommunen har lämnat över till NCC som bygger och man letar efter privata ägare av de olika projekten. Kommunen räknar med högre driftkostnader för etapp 1 med ca 10 miljoner kr. Etapp 1 innehåller en ny entré till Arenan med bättre toaletter och garderober,innehåller också en ombyggnad av Skövdebadet samt en tillbyggnad av ett äventyrsbad. Äventyrsbadet är jättebra för hela Skaraborg. Kommunalrådet i Skövde säger i slutet av NLT,s artikel."Vi tittar på hotell,bostäder och en konserthall men det är bara ett embryo än så länge". Att jämföra detta med Sparbanken Arena i Lidköping är fel. Det är alltid driftkostnaderna som gäller. I Skövde är det brukarna som betalar merparten. I Lidköping skulle skattebetalarna betala. Dessutom tvekar vi inte. Vi har fått ett helt normalt uppdrag att se över kostnader o intäkter i samband med ett bygge. Att detta sker offentligt för att det finns en utomstående sponsor fråntager inte NLT att hålla sig till sanningen.

God Jul.

söndag, 23 december 2007 01:19, Politik

Då kommer det några lugna dagar - För min del är det skönt.Året har minst sagt varit hektiskt. Så fyra dagar att slappa,sova och äta lite gott skall bli skönt. Jaa.några timmars träning och även faktiskt repa med Politicians skall det bli. Jag önskar alla en GOD JUL.

Avtal om hotellbygge o kulturscen.

onsdag, 19 december 2007 01:17, Politik

Idag beslöt Kommunstyrelsen att skriva ett avtal med Br Roser i Skara samt med Thunbolagen om att uppföra ett hotell samt kultur/konferens center vid Framnäs.Vi lägger gemensamt 500.000 kr för att detaljstudera och utreda marknadsförutsättningarna. Jag har jobbat parallelt med detta och evenemangshallen. Då kanske vissa förstår att jag agerat som jag gjort.Ansvar för helheten kräver mer. Alliansen har inget ansvar och vet att de inte kommer att komma till makten i Lidköping på många år. De agerar som om de hade pengar de inte har. Bosse Eliasson i Vänstern brukar säga till mig att "du skall inte hetsa upp dig på att alliansen är oseriösa det är liksom oppositionens rätt"". Kanske det,, men någon måtta får det vara. Moderaterna tillhör ju eliten i samhället. Kan de agera hur som helst?..ler Dagen efter tycker jag fortfarande att Arn filmen var bra. Skall gå och se den igen i mellandagarna. Träffade ju skådespelarna,,Här kommer jag o Gustav Skarsgård. Pappa Stellan Skarsgård hade med sig sin nya kvinna Megan Everett. I bakgrunden "Arn" själv. Glenn Frost tog med sig hästen in på biografen. Första gången det vart en häst inne på Grand i Skara..ler.

Arn Tempelriddaren ,en kanonfilm..

tisdag, 18 december 2007 01:08, Politik

Kom just hem från Skara och världspremiären av Arnfilmen. Det finns många sponsorer till filmen,bl,a Lidköpings kommun.Det är klart man känt en förhoppning att filmen skall bli bra. Nu kan jag säga med lättnad att det blev en kanonfilm...Jätteglad och överraskad faktiskt..Gå och se Arn filmen..ni kommer inte att bli besvikna. Bra filmat, underbar natur (vad annars när det är inspelat i Skaraborg o Lidköping) Bra Musik. Bra handling. Bra skådespelare och en bra avvägning mellan action,kärlek,historia och storyn som helhet. Efterfest var det på Kråks och jag har bilder. Jag fick kortet,,,,trevligt.. Arn (Joakim Nätterqvist) och Cecilia (Sofia Helin) Båda kommer att få sitt genombrott med denna film. Grattis alla...

Hagavallen Göran 40 år..

söndag, 16 december 2007 18:18, The Politicans

Äntligen ett spel igen,,Det var ett tag sedan sist. Vi har inte tagit åt oss några spel eftersom Micke skulle sluta. Nu tar vi nya tag och bokningarna kommer hela tiden för nästa år. Här kommer bilder från Göran (miljöpartiet) Larssons 40 års kalas. Det var en trevlig fest.Alltid trevligt när alla är med och dansar och har kul..Dessutom gillade de oss..Då blir vi ännu bättre..

Stort förtroende och gensvar nu, och grattis Göran.

söndag, 16 december 2007 17:53, Politik

I fredags kväll träffade jag investerare i Lidköping. Senare hamnade vi på Harrys. Kan lugnt säga att det blir rätt hett att gå ut just nu. "Alla" skall prata och stötta och apropå hallen så har inget sagt emot min linje...Blir helt klart konfunderad när hockeyn Lidköping-Grästorp drar nästan 1000 personer samtidigt som Villa spelar och det är 1100 drygt på läktaren. Hallen skall ju vara ett publikprojekt också.Men att man inte kan matcha elitbandy mot div 2 hockey säger en hel del. SCB har kommit med sin stora opinionsmätning där man även redovisar resulat för valdistrikten. Vi tillhör Västra Götaland Östra. Sossarna har nu 49.3% bakom sig. En mycket kraftig uppgång på ett år, och som sagt det märks..Vänstern har också gått upp..nu 6 %.Miljöpartiet tappar dock ner till låga 2% men det finns felmarginal i dessa siffror. Totalt sett har vi en betryggande majoritet. KD visar på 2.7 %..inte mycket att hurra för. I går fortsatte det hårda livet..Vi spelade på Göran Larsson 40 års fest på Hagavallen. Göran leder Miljöpartiet i Lidköping.Festen blev just så trevlig som det kan bli när alla är på festhumör.. Uppdaterar även The Politicians sida med bilder. Vi gjorde en mycket bra spelning. Vår gitarrist Micke slutar nu. Vill tacka för härliga spel.

Mer Vänersborg .Såtenäs o Ideum,

fredag, 14 december 2007 00:20, Politik

Idag åt jag lunch med Vänersborgs kommunstyrelseordförande Lars-Erik Ljunggren. Han berättade att man upphandlar del för del i sin byggnation av en hall.Allt för att förbilliga. Taket är upphandlat för 35 miljoner kr. Sedan kommer plattan o frysaggregat. Han menade att denna metod är 15-20 % billigare. 20% på 170 mille är 34 miljoner...bra slant.. Vi får titta på detta. Till belackarna som återkommer hela tiden med Moderaternas löjliga snack om att det inte händer något i Lidköping vill jag säga att vi som styr har ett långsiktigt ansvar för helheten. Lidköping utvecklas bäst i Skaraborg och en av de bästa i Västra Götaland..Det är jag glad för... Idag var jag på Såtenäs och deras årsorientering. All personal är samlad. Brukar vara en trevlig tillställning. I år gick den Moderata försvarspolitiken hårt åt det militära. Det var lågbudget. Måste vara tufft för alla militärer som trodde att Moderaterna var räddningen..Nu kommer det att bli riktigt tufft för militären..Med ytterligare nedläggningar. Drog sedan vidare till Idéum. Uppfinnareskolan i Lidköping.De hade en mässa där de som går utbildningen visade upp sig. Susanna Berggren går på Ideum. Anne Lindquist från Skara har många idéer. Här visade hon upp ett av sina verk. Jobbar med en speciell färg som ger detta uttryck.

Hallen i Vänersborg plus att det är mycket nu

onsdag, 12 december 2007 23:02, Politik

Idag träffade jag Kommunfullmäktiges ordförande i Vänersborg.Man kommer att starta sitt hall bygge den 1 Februari.Kostnadsberäknat till 140 miljoner. Man är nöjd med det. I Lidköping ligger vi som bekant på 230 miljoner.Därav "förseningen". Jag har också varit i Karlstad. Jag sitter med i Vänerhamns styrelse. Bolaget går bra men den senaste marknadsrapporten är att produkten sågade trävaror fullständigt tappat marknad . Det har tagit tvärstopp. Ingen efterfrågan alls. För mig låter det oroande eftersom det förespår en snabbt kommande lågkonjuktur. För mig som varit med förr kommer det inte som nån överraskning om det skulle ske.Det har aldrig ringt så många investerare som det gör just nu. Allting är möjligt. Pengar finns..Det gör det alltid i högkonjunkturens slutskede för oss landsbygdskommuner. Vad gäller båten "Skutan" lär det nog bli långbänk. Att ens få flytta den några meter kräver bottenbesiktning av dykare och tillstånd för sjöduglighet.Sedan har vi en ägare som skall godkänna. I Karlstad vill man inte ha med ägaren att göra eftersom man har en tvist med densamme. Man förlorade i tingsrätten men har överklagat. Så just nu ligger Skutan där den ligger. Förutom bandyhallen som NLT skjuter sig i foten hela tiden med att rubrik sätta fel så jobbar jag med flera andra stora investeringsfrågor i kommunen. Två av dem är hemliga men kommer att bli offentliga. När de blir det kommer många att förstå att det inte bara är att släppa fram en bandyhall utan det bästa beslutsunderlaget.

Evenemangshallen igen.

tisdag, 11 december 2007 01:11, Politik

Vi bestämde att November månad skulle vikas för demokratin att behandla frågan om en evenemangshall i Lidköping. Nu vet vi vad partierna tycker och ikväll bestämde vi hur vi går vidare. Först måste vi ha en proffs kalkyl och omvärldsanalys vad en hall skulle innebära för intäkter. Att skapa en stor hall som inte kommer att användas för evenemang kan inte vara så smart. Vän av ordning kanske frågar sig varför man inte började med detta. Svaret är att vi skall bygga en hall för issporter. Evenemangen är ett krav från sponsorn. Annars är man inte med. Så bandyvännerna behöver inte oroa sig. Nästa steg är att minska på driftkostnaderna. Det får styrgruppen jobba med. Intäktsfrågan får en utomstående konsult jobba med. Jag har blivit anklagad för att vara ordförande i styrgruppen och att inte styra den. Nu är det inte så. Jag är ordförande för den politiska ledningsgruppen. Vi har haft att göra med en hall av stora mått,mycket teknik och byggkonstruktions snack.Givetvis måste man lita på professionen i sådana sammanhang. Sponsorn har velat haft en hall med kvalité och det är det som jobbats fram. Nu får vi snart papper på om vi har användning för denna kvalité i Lidköping eller om det är överkurs. I februari siktar vi på att ta upp frågan till beslut. Sedan kan man alltid titta på helheten igen. Ca 4,5 miljoner av driftkostnaderna kommer ifrån den s,k konverteringen av den gamla utomhusbanan. Kan man spara driftkostnader där?? Tog denna bild som nästan ser ut som en målning. Tänkte att det kommer till pass nån gång. Jag tog den från flygplanet på väg till Ungern. Symboliken får ni fundera ut själva..ler

USA gäster och svenska bioenergiföretag.

lördag, 08 december 2007 02:21, Politik

Frågan om jordens uppvärmning är verkligen stekhet just nu. Under alla föreläsningar som var i Lidköping kan man konstatera att det är utvecklingen i Asien som satt fart på allt..Det går fort och atmosfären och planeten hänger inte med. Som det ser ut nu måste det hända något snabbt. Oljepriserna kommer att raka i höjden och det är bra eftersom det finns alternativ. Nästa år skall det arrangeras en stor bioenergi konferens och mässa i Minnesota i USA. 2009 kommer denna konferens till Lidköping.Jag räknar med minst 500 deltagare. Ansvarig för arrangemanget i Minnesota är Robert Ryan. Förutom att han också är bonde så berättade Robert att han är Progressive Democrate. Ett kunskapsföretag inom alternativ energi är Ecoera. Företaget har sin grund i 2 studenter på Chalmers entreprenörsskola CIEL i Lidköping. Kontoret startades i Lidköping men finns nu i Göteborg. Vd för Ecoera är Charlotte Ekman. Man växer nu i Göteborg men har kvar en viss verksamhet nere på Äfab. På kvällen var det middag för gästerna. Här är Olivia Hilton. USA,s ambassad i Stockholm. Jag har i många år haft en idé att använda Kommunfullmäktigesalen i Lidbeckska som representationsal där man kan sitta och äta. Det har av olika anledningar inte blivit så..men nu gjorde vi det...och se vad vackert... Nu skall vi investera i lite nya bord och mattor så blir det riktigt användbart.

Amerikas Ambassadör var i Lidköping.

lördag, 08 december 2007 01:57, Politik

I Lidköpings USA satsning är företaget ÄFAB,s USA etablering det mest spännande för dagen. Man sysslar med bioenergi och är ett kunskapsföretag samtidigt som man samarbetar med tillverkare av bl.a pelletspannor för värmeproduktion. Man blev uppsatt på USA,s ambassadören Michael Woods lista över företag som är i miljöbranschen. Väst Sverige är världsledande inom bioenergi och vi kallar Lidköping för centrum. Jag kan inte påstå att jag tidigare känt nån ambassadör så väl men jag kan säga att ambassadör Wood är annorlunda. Han verkligen visar sitt engagemang kring miljöfrågan och har sin egen slogan: The One Big Thing. The global warming och kampen för att överleva på vår jord. Han är dessutom republikan och vän med George Bush. Han anser att USA vill använda andra metoder än de länder som skrev på Kyoto protokollet.Han anser att USA vill gå längre och snabbare fram. Jag kan inte bemöta..Ser bara att det är ett äkta engangemang från Woods sida.Nu hjälper ambassadören 30 svenska företag att etablera sig i USA. ÄFAB,s satsning kan bli hur stort som helst. Här pratar jag med Michael. Och här tackar Michael för att fick komma till Lidköping.

Ligger efter,,blev skuk.....

lördag, 08 december 2007 00:56, Politik

Jag har vart förkyld de senaste veckorna utan att det brutit ut. Igår började jag dessutom kräkas samtidigt som förkylningen bröt ut..Det var bara att lägga sig ner,,så nu ligger jag efter i bloggandet..Man frågar mig ibland hur jag står ut efter så många år i politiken. Svaret har alltid var att min drivkraft är samma. Kampen emot orättvisorna samt att alltid stå upp för sanningen. Anledningen att jag blev f-d på NLT var att de ljög ihop en historia. Om de skriver något som är sant så bryr jag mig inte. Jag har aldrig gjort något jag behöver be om ursäkt för. Ingen har något med att göra vilka vänner jag har. Facebook är en social sida på nätet som mestadels befolkas av 35-. Fler äldre börjar dock lära sig datoriets värld.Jag fick en inbjudan i våras från en tjej som intervjuat mig som gick på De la Gardie. Jag gick med och vips haglade det in inbjudningar. Skall jag säga nej bara för att det är unga som vill vara min vän.De röstar faktiskt på mig också. Jag har fått flera påhopp från folk som tydligen är mina fiender - och måste reagera. Bara för att man är äldre får man tydligen inte prata med yngre. Hellöjligt. Sen skriver man att jag har för många tjejer som jag står med här på blogen,,ler. Ohh tänk de är snygga också..ler...Jag har det jättetrevligt.. Här kommer "Sista natten med gänget". Emma-Anna och My åker till Nya Zeealand snart. samtliga går på Kulturturism utbildningen i Lidköping och skall studera hur man utvecklat och jobbar med turism. De kommer att gästblogga på min sida. Ha det så gött i sommaren därborta..

Hallen och diariet.

onsdag, 05 december 2007 01:20, Politik

Idag beslutade vi att partierna träffas på måndag kväll för att gå igenom läget om Sparbankens Arena. Den demokratiska behandlingen har pågått en månad. Som vanligt har många svårt att skilja på sakfrågor och rena åsikter,,(ibland grundade på okunskap och eller känslor). Det ingår i en debatt dock,,och det är väl bara att gilla...Jag vet vad vi skall diskutera om men jag väntar tills på måndag så får ni partiernas beslut. Bengt Klang har JO anmält kommunen för brister i diariet. Vi får väl se vad JO säger men jag är rätt lugn. Vi har ett fungerande diarium. Avseende E post så händer det naturligtvis alltid att det kan bli fel. Idag fick jag ingen kallelse till ett möte exempelvis. Avsändaren kunde se att det var sänt men jag hade ej erhållit.Det kan ingen diarium i världen hjälpa. Vi får 1000 tals s.k skräppost varje dag. Givetvis kan det bli fel där också. Men att vi inte kan få fram seriösa handlingar stämmer ej.

Pigge i NLT...långt över gränsen..

söndag, 02 december 2007 23:46, Politik

Jag har levt med ortens lokal tidning i 40 år som politiker. Ibland har jag varit irriterad över att rubriksättaren och sammanfattaren tagit ord ur sitt sammanhang och gjort en egen nyhet, men i stort sett är NLT en trovärdigt tidning. Jag har skrattat åt Pigge genom åren och bjudit på lite överdrifter när det gäller mig själv. Men en god historia behöver kryddas ibland. Fredagens Pigge var dock långt över gränsen eftersom det inte var sant. Oehört dåligt och pinsamt över den journalist som skrivit. Kommunen har sedan nån månad tillbaka installerat ett trådlöst nätverk. Detta nätverk har jag provat under det senaste sammanträdet.När de övriga tog kafferast så uppdaterade jag min blog.Det tog 3 min. Att jag skulle sitta med min face under sammanträdestid är ren lögn och ren oförskämdhet.På Face kan man välja om man söker vänner,en relation, o,s,v. Vill man ha allt kan man sammanfatta med att trycka på allt.. Det gjorde sig NLT lustig över enbart för att sätta mig i dålig dager. Jag har vänner i allt från samhällets högsta dignitet till de mer olyckligt lottade. Det finns alla sorters människor..Det har gett mig oehört mycket tillbaka och jag tänker vara som jag är. En av tjejerna jag är vän med har valt att lägga ut en liten vågad bild på face..Men vad har NLT med detta att göra??--Sån dålig journalistik trodde jag inte NLT om. På Face finns artister som också tar vågade bilder.Hela samhället ,media och alla artister bara vräker ut vågade bilder för att få uppmärksamhet. Detta gör NLT till ett nr för att återigen nedvärdera mig.Man borde skämmas... Jag vill ge en ros till alla trevliga människor istället. Jag har aldrig någonsin mötts av en sån stöttning i min (vår) politik som jag gör just nu. Senaste kommentaren var från en som röstat blått... Jag trodde aldrig jag skulle känna så här..men jag saknar faktiskt Göran Persson...

Klart med Rese centrum ...skönt...

lördag, 01 december 2007 15:24, Politik

Som ni läst tidigare var jag kritisk emot den man som okynnesöverklagade byggandet av resecentrum. Den första informationen jag fick var att frågan därmed kunde bli långvarig. Det var därför ett glädjande besked jag fick att regeringen snabbehandlat ärendet och beslutat att avvisa Rydqvists överklagan.Beslutet har redan vunnit laga kraft och kan inte överklagas mer. BRA...Nu kör vi...kul. Dessutom visade regeringens beslut att jag hade rätt. Rydqvist skrev ett brev till kommunstyrelsen att jag skulle avgå....Nu har jag t.o.m Fredrik Reinfeldt bakom mig. jag kommer nog att överleva Rydqvist.... Det kanske blev lite oordning på bilderna när jag var i Ungern..men här kommer en bild från mötet med Såtenäsarna. Vi hade några trivsamma timmar tillsammans..Commander Christer Nilsson med fru Annika längst fram.. Christer hade denna fina bild hemma en Gripen och ett ryskt MIG plan. Bilen stod utanför hotellet..kunde inte undgå att plåta..