Bloggmeny

Hallen i Vänersborg plus att det är mycket nu

onsdag, 12 december 2007 23:02, Politik

Idag träffade jag Kommunfullmäktiges ordförande i Vänersborg.Man kommer att starta sitt hall bygge den 1 Februari.Kostnadsberäknat till 140 miljoner. Man är nöjd med det. I Lidköping ligger vi som bekant på 230 miljoner.Därav "förseningen". Jag har också varit i Karlstad. Jag sitter med i Vänerhamns styrelse. Bolaget går bra men den senaste marknadsrapporten är att produkten sågade trävaror fullständigt tappat marknad . Det har tagit tvärstopp. Ingen efterfrågan alls. För mig låter det oroande eftersom det förespår en snabbt kommande lågkonjuktur. För mig som varit med förr kommer det inte som nån överraskning om det skulle ske.Det har aldrig ringt så många investerare som det gör just nu. Allting är möjligt. Pengar finns..Det gör det alltid i högkonjunkturens slutskede för oss landsbygdskommuner. Vad gäller båten "Skutan" lär det nog bli långbänk. Att ens få flytta den några meter kräver bottenbesiktning av dykare och tillstånd för sjöduglighet.Sedan har vi en ägare som skall godkänna. I Karlstad vill man inte ha med ägaren att göra eftersom man har en tvist med densamme. Man förlorade i tingsrätten men har överklagat. Så just nu ligger Skutan där den ligger. Förutom bandyhallen som NLT skjuter sig i foten hela tiden med att rubrik sätta fel så jobbar jag med flera andra stora investeringsfrågor i kommunen. Två av dem är hemliga men kommer att bli offentliga. När de blir det kommer många att förstå att det inte bara är att släppa fram en bandyhall utan det bästa beslutsunderlaget.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Vänta du Kjell på att lågkonjunkturen kommer. Vänta är vi ju bra på i denna kommun.

Och beträffande dina två hemliga investeringsfrågor som du jobbar med, så är det lika bra att de förblir just hemliga. :-# Vi är i denna kommun så trötta på allt snack om nybyggnationer och visioner som aldrig blir av. :'(

GK - 13 december 2007 00:00