Bloggmeny

Lidköping tvekar-Skövde satsar säger NLT...Bullshit säger jag..

fredag, 28 december 2007 12:10, Politik

Jag börjar bli bekymrad över den journalistik som NLT numera har. I dagens tidning står att 478 miljoner satsas på Arena Skövde och att det skall stå klart 2009. Man säger samtidigt att Lidköping tvekar för 200 miljoner trots att man har sponsring. Man har startat etapp A i Skövde. Kommunen har lämnat över till NCC som bygger och man letar efter privata ägare av de olika projekten. Kommunen räknar med högre driftkostnader för etapp 1 med ca 10 miljoner kr. Etapp 1 innehåller en ny entré till Arenan med bättre toaletter och garderober,innehåller också en ombyggnad av Skövdebadet samt en tillbyggnad av ett äventyrsbad. Äventyrsbadet är jättebra för hela Skaraborg. Kommunalrådet i Skövde säger i slutet av NLT,s artikel."Vi tittar på hotell,bostäder och en konserthall men det är bara ett embryo än så länge". Att jämföra detta med Sparbanken Arena i Lidköping är fel. Det är alltid driftkostnaderna som gäller. I Skövde är det brukarna som betalar merparten. I Lidköping skulle skattebetalarna betala. Dessutom tvekar vi inte. Vi har fått ett helt normalt uppdrag att se över kostnader o intäkter i samband med ett bygge. Att detta sker offentligt för att det finns en utomstående sponsor fråntager inte NLT att hålla sig till sanningen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hade jag haft 200 miljoner, så hade jag med glädje gett dem till föreningen för Bandyns avecklande. Så jädra trött på all halvdann elit idrott, ge pengarna till de små fattiga föreingar som verkligen behöver dem.

Stefan - 12 februari 2008 00:00

Kopierat från Skövde kommuns hemsida:

"Allt som allt satsar kommunen 478 miljoner kr under 3 års tid."

http://www.skovde.se/templates/S_Article.aspx?id=16489

Nicke - 02 januari 2008 00:00

Odenbadet ligger väl ändå i Falköping? Skärpning nu, Hedvall!

Nicke - 02 januari 2008 00:00

Kan undra hur mycket NLT är insyltad i Villa

Ulrika - 30 december 2007 00:00

Det var inte mycket som stämde överens med tidningen!
Men tänk vad synd att inte Lidköping vid Vänern kunde profilera sig med äventyrsbad som komplement till camping, kust och bad.
Skövde vid Billingen associeras ju mer med snö och is. Det bästa vore nog att Villa blev SM-vinnare redan i år så vore ju målet nått och debatten kunde få rimligare propotioner.

Sympatisör - 29 december 2007 00:00Hej Kjell Hedvall !

Jag vill önska dig ett gott nytt år 2008.

Vi har ett gott sammarbete i majoriteten och jag ser fram emot det kommande politiska året !
Vi har många bollar i luften och det sker mycket även om inte alla ser detta och frågan om hallen har blivit en dokusåpa ivrigt påhejad av NLT .
Man kan ju inte annat än att le när NLT tar upp Skövde och deras Arena projekt utifrån ett populistiskt sätt!
Vi kör på med att göra Lidköping grönare, attraktivare och mer spännande på olika sätt och vår rödgröna linje står sig allt starkare gentemot den gråa alliansens splittrade opposition !
Det hjälper nog inte med NLT för att få fart på Carin Lexmon och kompani :D

mvh

Göran (Mp)

ps Tack för er fantastiska spelning på min 40 års-fest !

Göran Larsson - 29 december 2007 00:00

NLT har börjat valrörelsen tidigt för att knäcka nuvarande majoritet.. Oberoende liberal har nu blivit av med o ét.Säkert mer att vänta framöver.

Lidköpingsbo - 28 december 2007 00:00