Bloggmeny

USA gäster och svenska bioenergiföretag.

lördag, 08 december 2007 02:21, Politik

Frågan om jordens uppvärmning är verkligen stekhet just nu. Under alla föreläsningar som var i Lidköping kan man konstatera att det är utvecklingen i Asien som satt fart på allt..Det går fort och atmosfären och planeten hänger inte med. Som det ser ut nu måste det hända något snabbt. Oljepriserna kommer att raka i höjden och det är bra eftersom det finns alternativ. Nästa år skall det arrangeras en stor bioenergi konferens och mässa i Minnesota i USA. 2009 kommer denna konferens till Lidköping.Jag räknar med minst 500 deltagare. Ansvarig för arrangemanget i Minnesota är Robert Ryan. Förutom att han också är bonde så berättade Robert att han är Progressive Democrate. Ett kunskapsföretag inom alternativ energi är Ecoera. Företaget har sin grund i 2 studenter på Chalmers entreprenörsskola CIEL i Lidköping. Kontoret startades i Lidköping men finns nu i Göteborg. Vd för Ecoera är Charlotte Ekman. Man växer nu i Göteborg men har kvar en viss verksamhet nere på Äfab. På kvällen var det middag för gästerna. Här är Olivia Hilton. USA,s ambassad i Stockholm. Jag har i många år haft en idé att använda Kommunfullmäktigesalen i Lidbeckska som representationsal där man kan sitta och äta. Det har av olika anledningar inte blivit så..men nu gjorde vi det...och se vad vackert... Nu skall vi investera i lite nya bord och mattor så blir det riktigt användbart.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är en utmärkt idé att öka användningen av Lidbeckska huset. Flexibel inredning som medger ommöblering skulle också kunna göra huset intressant för konferenser. Grupprum finns ju. Vandrarhemmet och hotellen i gamla stan finns oskså, liksom gott om matställen. Det vore nog inte fel att satsa på "lågprisprofil"
Vi kanske kan tänka "nytt" även om det är resurser som redan finns!
SRN
:)

Sune Norlin - 08 december 2007 00:00