Bloggmeny

Final i popquiz på Harrys.

fredag, 30 mars 2007 01:11, Politik

De senaste dagarna har vart tuffa..mycket långa arbetsdagar med resor också, Idag hade vi det årliga mötet med kommunens revisorer.jag fick bryta upp och kasta mej iväg till Uddevalla för ett möte med Västkom-En samarbetsorganisation för Västra Götalands 49 kommuner. Moderaterna har tagit över efter höstens val,helt klart. Sen tillbaka till Lidköping för att snabbt åka till Skara-från Skara till Folkets Parks årsmöte där jag är revisor ihop med Allan.Sen bar det iväg till lite avslappning som blev en rysare. Final i musiktävlingen på Harrys.Vårt Lag Ema kom ej till A final men startade i B finalen.Det har gått bättre o bättre för varje gång så jag hade på känn att vi skulle komma högt, men inte det som skedde...För VI VANN--Jättekul..Pris var ett presenkort på Harry på 1000 kr.Så på lördag blir det fest..ler... Lyckliga vinnare av final 2. Anna-Kjell-Petra-Emma och Caroline. Här har vi de lyckliga vinnarna av finalen.5000 kr. Lag: Back in Business har vart suveräna under under uttagningen och vann finalen lätt. Laget består av Familjen Larsson.Stefan,Ann,Elin.Sara. samt Anders Torstensson och Gunno Gustafsson. Grattis,,

Svenska mässan.kongress

tisdag, 27 mars 2007 13:19, Politik

Jo de hade wireless här,,rätt fantastiskt att man kan sitta inne i kongresshallen o bara koppla in sej.Mona Sahlin gästtalade på vårt interna partimöte med alla kongressombud från S. I och med valresultatet tar de borgerliga över styret av Sveriges kommuner o landstings organisation. Mona forstätter att charma men kommer även med nya idéer och nytag i många frågor.Skall bli spännande. Läste på resan upp gratistidningen Metros undersökning att áv de besparingar(A kassa bl.a) som alliansen ägnar sig åt, har 90% av ca 24 miljarder gått tillbaka till de rika genom skattesänkningar.Det har jag sagt hela tiden att högerpolitik ÄR högerpolitik,sedan får de kampanja om vad de vill.Så är det bara,,sen kan det vara beskt att veta att man vunnit med falska papper,men det är snart val igen..så det är lugnt. Här fick jag in en kul bild från namibia. Fick just in valkommitens förslag till ordförande för Sveriges kommuner o landsting de kommande 4 åren. Det blir Anders Knape ,Moderat kommunalråd från Karlstad.Jag känner Anders och han är en trevlig prick. När Anders höll sitt installationstal höll han ett tal där han inbjöd alla att vara med.Anders framtoning har alltid varit hövlig o korrekt.Långt ifrån andra stöddiga "von oben" moderater.Vi får se vad som händer. Moderatpolitik är det,Anders är för övrigt bror till Ulrika.

Nyinflyttarträff

måndag, 26 mars 2007 23:40, Politik

Ikväll arrangerade kommunen en nyinflyttar träff. Trevligt med en liten minimässa och denna gång i Sockerbruket.Över 150 deltagare.Samma koncept skall vi föra över till Lidköpingsborna i stort.Information och dialog kan ingen få nog av.Jag tänkte att Järpåsborna skulle vara de första som bjöds in. Familjen Ljungdahl-hitflyttade från Karlstad får symbolisera en nyinflyttarfamilj..Deras pigga krabater var dock inte lätta att fånga på bild... Sockerbrukets festvåning är nu klar för invigning. Ingen kan konkurrera med utsikten-snyggt.Vilket brudpar blir först i denna fina miljö med vidunderlig utsikt över stan. Annars har dagens varit full med sysslor.På kvällen hann jag också med att hålla ett föredrag på Rotary. Imorron kl 6.00 åker jag till Stockholm för att deltaga på Sveriges kommuner o landstings valkongress.Får se om de har nån wireless..

Årsmötestider

måndag, 26 mars 2007 12:10, Politik

Det är årsmötestider och jag åker runt på stämmor o möten vareviga dag.Det märks att vi lever i en högkonjunktur för på de flesta ställen är ekonomin bra. Vi hade årsmöte med Sossarna i helgen. Vår kongress direktsändes i kanal 24 vilket gjorde att många aktiva följde kongressen.På ett helt annat sätt än tidigare förmedlades stämningar, det har fört med sig att flera än tidigare nu känner att något nytt är på gång med en ny partiledare.Något som man som kongressombud aldrig kunnat förmedla. Kenneth Lundell som är ordförande för S i Lidköping tackar Annelie Starck som gästade arbetarekommunens årsmöte.Vi har många nya medlemmar i Lidköping vilket är mycket positivt.På förmiddagen hade vi ett ideologipass som lockade 40 deltagare,mycket bra.

Turistmässa TUR 2007

fredag, 23 mars 2007 09:07, Politik

Just nu planerar kommunen sin framtida turistorganisation.Idag samarbetar vi med Götene kommun. Det kommer vi säkert att göra i framtiden också.Vi måste dock bli bätte och därför diskuteras också samarbete med fler kommuner. Turisten söker inte kommuner utan vilka sevärdheter och attraktioner det finns.Att besöka en lugn och trygg plats i fin natur är ett annat skäl. Ett exempel på nytt samarbete är den turistmässa som nu pågår i Göteborg.Skaraborg samarbetar under ett namn: Destination Skaraborg.Jag besökte mässan igår och det var trevligt att se det stora intresset. Restaurang Sjöboden på Spiken finns med och serverar läckerheter. På alla mässor försöker man övertrumfa varandra att söka besökarens uppmärksamhet-här fick man testa sin reaktionsförmåga på en speedway mc. Jan Westin bl.a testade.Jan är ordförande i kommunens fritidsklubb,styrelsen besökte mässan. På torsdagar brukar vi tävla på Harrys i popquiz. Denna torsdag befann sig laget på mässan -Turistutbildningen hade en egen monter och så här snygga är tjejerna i "Lidköpingsmontern.

GRATTIS CARINA

torsdag, 22 mars 2007 01:16, Politik

Idag väljs Carina Ohlsson från Lidköping till ny ordförande i Miljö och jordbruksutskottet i Sveriges riksdag.Ett stort grattis.Det är bra jobbat att gå från ordförande i miljö o hälsa i Lidköping till att bli ordförande för hela Sverige....Kul..o trevligt. Det är lätt att bli nostalgisk,,jag kommer ihåg när jag var ordförande i SSU Lidköping och vi ordnade disco i Gillestugan.Då kom 3 tjejer 14 år gamla.En var Carina. Jag stod som ersättare i riksdagen redan på 70 talet,men avstod riksdagskarriären till förmån för Carina.Trevligt att jag gjorde rätt. Nu har hon klivit rakt in i toppolitiken och sitter med i sossarnas gruppstyrelse ihop med Mona Sahlin,Thomas Bodström,Thomas Östros,Ulrica Messing som några exempel.

Mycker att göra..GöLISKA IT.

onsdag, 21 mars 2007 23:31, Politik

Denna och kommande veckor brukar vara de tuffaste på hela året.Vi går in i budgetarbete för 2008 och kampen om pengarna kommer att bli hård.Det tar mycket energi tyvärr.Denna vecka har jag haft Kommunstyrelse.Kommunfullmäktige,vart i Skövde om Infrastruktur,träffat Vägverket o banverket.haft stämma med Nyföretagarcentrum+ en rad småmöten med personer o intresseorganisationer.Jag har blivit ordförande för Götene-Lidköping och Skaras IT enhet.Göliska IT.Uppdraget är på 2 år och växlar mellan kommunerna. Vi har slagit samman IT verksamheten och personalen 38 stycken har kontoret i Rörstrands gamla kontor. Verksamheten är omfattande med mycket teknik o datoranvändare.Allt skall fungera för ingen som jobbar på kontor eller skola kan arbeta utan dator. Chef är Peter Åhström. Peter visar här de datorer som svarar för allt datorminne.Alla filer sparas i 1,5 år innan de läggs över på magnetband.En stor serverhall svarar för all trafik. Jag har massor med bilder från förra torsdagens spel i Karlsborgs fästning.Jag åker till göteborg och turistmässan idag torsdag.passar ju bra med bilder från turistlinjen..Ulrika Ringh jobbar där.

S kongressen

söndag, 18 mars 2007 12:46, Politik

Jag får en känsla att ett nytt parti fötts på denna kongress,inte någon pånyttfödd parti a la nya Moderaterna som bara skapats av konsulter. Vi startar nu en ärlig inre process och frigörande av mänskliga resurser efter det att Mona blivit vald till ledare.Nu har vi 2 kvinnliga ledare för arbetarerörelsen i LO,s Vanja Lundby Wedin och Mona Sahlin. Här är jag i smöret.ler..mycket trevligt. Mycket trevligt är också den känsla av förnyelse som nu sker.Trots att Mona inte är ung längre känns det befriande fräscht. Persson skulle aldrig rockat loss-Han har stått för O store Gud i sitt musikval,inget fel på det,men visst är det skillnad på många plan. Komikern o imitatören Göran Gabrielsson har levt gott på att imitera Persson.Därför passade det bra att Göran fick träffa Göran och det hela blev dråpligt inför en förlägen Persson.Stor show..tack. Göran var nödvändig för sin tid,man glömmer snabbt det fantastiska arbete Göran gjort för att återföra Sverige till en frisk o sund nation efter 90 talskrisen.Det var förvånade och vara med o hylla Centerns Olof Johansson för hans mod och syn på politik när Centern samarbetade med S. Olof svarade med att säga att vi är många som gillat Göran....svaret säger allt...tack. Långt ifrån dagens Centerparti som numera är till höger om Moderaterna,skrämmande utvckling. Olof blev lite röd..ler på denna bild. Läste förresten en kommentar från centerns nye partisekreterare Anders Flanking.(skövdes tidigare kommunalråd)att det var meningslöst att diskutera med FP om vem som var mest socialliberal.Som sagt,,självbilden från centern verkar vara något förvirrad idag,

Partikongress i Stockholm-Mona vald

lördag, 17 mars 2007 14:26, Politik

Då är jag i Stockholm på partikongressen.Trevligt och engagerat.Ett jättelikt mediauppbåd visar på Sossarnas betydelse.Närmast kaotisk med alla fotografer.Med den enighet och styrka som arbetarerörelsen nu visar så sätter jag gärna en slant på att vi är tillbaka efter nästa val.En engagerad Göran Persson tackade för sig efter 11 år som partiledare.Göran var stark i miljöpolitiken i detta tacktal vilket förvånade. Jag själv slogs med 75 fotografer om att få en bra bild..ler...lyckades rätt bra.Även Mona var engagerad och här kommer Reinfeldt att få en match. Passa dej...Reinfeldt är bildtexten.ler Den som vill läsa mer från denna kongress kan bara klicka på den röda rosen till höger här.

Examensfest för Kulturturism eleverna.

fredag, 16 mars 2007 14:09, Politik

Mina dagar är fyllda av möten,allt i syfte att lösa problem eller att utveckla någonting.Vardagsslit som inte är så kul att fotografera varje dag.Därför blir det trevligare att visa bilder från gårdagskvällens stora examensfest för kulturturism utbildningen.."Ettorna" får i uppdrag att arrangera som en del i utbildningen.I år var examen förlagd till Karlsborgs fästning.Jag har deltagit under flera år och även fått agera.Så även igår då jag var härold. Drottningen är Margareta Årvik,rektor på skolan.Kungen var en av "Hovariddarna" vars roll var att dubba Här dubbbas Sofia Nordén från Göteborg att bära det goda värdskapet. Av bilden att döma kunde man tro att Anita Claesson tagit upp skådespeleriet igen,men Anita är elev på turistutbildningen, deltar gärna i improviserade spex. Kvällens vackraste hår hade My Johansson,

Såtenäs

tisdag, 13 mars 2007 23:57, Politik

Såtenäs Garnison är Lidköpings största arbetsgivare efter kommunen och regionen.Jag besöker Såtenäs flera ggr varje år och samarbetet är gott.Man har minskat antalet anställda något men det har också skett genom att andra entreprenörer kommit in.Samhall som ett exempel.Så totalt är det väl 1000 personer minst.Däremot investerar staten friskt på Såtenäs. Nya hangarer för helicoptrar och SK 60 planen. Nya betongplattor samt ett nytt fint flygledartorn.Investeringar i 150 miljonersklassen gör att det finns all anledning att tro på Såtenäs i framtiden.Jag fick också en bra genomgång över deras miljöarbete som har förbättrats kraftigt.Riktigt bra.Det är bara utsläppen som kan kritiseras.Sett ur ett globalt perspektiv är annars JAS 37 Gripen en föregångare med mycket låg bränsleförbrukning och utsläpp. Jag fick en åktur i en Sk 60.Den var "upphottad" med en ny jetmotor och ombyggd.Här med piloten Thomas Björklund. Vi körde en liten tur på 25 minuter..Denna "hottade" modell går fort.800 km lätt.Thomas frågade om jag blev åksjuk,,nej sa jag så Thomas drog på.från 300 km till 850 i ett nafs..det blir G krafter även där.. 850 km i timman...det kan man kalla för snabb"tåg" Över Lidköping tog vi det lugnt så jag fick fotografera. Här ser ni Nya stadens Centrum.

Norra Bantorget Stockholm

söndag, 11 mars 2007 22:25, Politik

Som ni ser bygger man ett stort hotell vid Norra Ban. Man har rivit Shell macken och den runda fastighet som fram till nu innehållit en China restaurang.Från början på 1920 talet var det just en järnbanestation med vänthall fram till 1950,därav namnet Norra Ban.Norra Bantorget har alltid varit centrum för arbetarerörelsen i Sverige. Vid torget står alltmer Brantingmonumentet undanskymt och förfallet.En och annan uteliggare sitter på sofforna. På något sätt symboliserar det Sossarnas idéologiska sönderfall i Stockholm.Man styrde och hade makten men sket i att vårda både historien,utemiljön och människorna också för den delen.Det är en skam att år efter år ha tillåtit alla dessa uteliggare i Stockholm. Stockholm passerade Lidköping som Sveriges rikaste kommun för några år sedan så visst har man råd. Det är också en skam tycker jag att man tillåter alla dessa tiggare som numera intar huvudstadens uterum i en av världens rikast städer. Bettleri var förbjudet en gång i tiden.Jag begriper inte hur man kan tillåta detta igen i vårt rika välfärdsamhälle.Ingen behöver tigga i Sverige,och gör man det ändå skall man omhändertas enligt min uppfattning.Brantingmonumentet ovan skapades redan 1920 av Carl Eldh.Det uppfördes dock först 1952.Något man får tänka på när man ser människorna och symboliken i konstnärskapet.Kvinnorna står klamrande vid männen,runt den store ledaren står August Palm längst till höger. Axel Danielsson finns också med. Lilla Fågel blå sjöng Staffan Hellstrand.Här fångade av min kamera.

poquiz och Namibias ambassadör

fredag, 09 mars 2007 17:20, Politik

Tisdag hade vi Kommunstyrelsens au hela dagen,onsdag var det stockholm igen,torsdag mera möten så jag har inte haft tid att uppdatera.Iallafall så blev det Harrys igen igår kväll och musiktävlandet med Lag EMA. Denna vår sista gång(vi är upptagna de kommande torsdagarna innan final) så blev vi TVÅA-bara slagna med 1 poäng.Vi kunde vunnit med lite mer flax,men kul ändå. Här ser vi segrarna i Gordon som laget kallade sig. Lag EMA,Carro,Anna och My osså jag själv,trevligt. Idag gästades vi av Namibias ambassadör så det har varit mycket Namibia.Trevligt initiativ dock,,agera snabbt gillar jag,första gången en ambassadör dyker upp i samband med att utbytesresonemang förs. Idag kom jag på att vi inte haft mycket till vinter i Lidköping.Jag ställde fram min snöplog veckan före jul men har inte behövt använda den.Igår krattade jag fram en massa spirande vårblommor ur rabatternas vinterskydd. Trevligt..Våren är här...Bakslag kan komma men den snön försvinner snabbt.

Mona Sahlin o solen

tisdag, 06 mars 2007 23:06, Politik

Det är inte bara över Windhoek i Namibia solen går ner. Även över Örslösa gick solen ned i Söndags.Vackert. Jag fick en fråga här vad jag tycker om Mona Sahlin. Tja,,,Min första tanke var som många andra.Har vi ingen annan??-Visst har Mona visat på slarvighet i sitt personliga liv men vid närmare eftertanke aldrig gjort bort sig politiskt.Mona är väl Sveriges idag mest erfarna politiker.Idéologisk stark och är kvinna. Mona har stått där stark både vid morden på Olof Palme och på sin nära vän och kamrat Anna Lindh.Mona har visat på duglighet och skicklighet i statsapparaten och som politiker.Men så var det detta med Toblerone och parkeringsböter och obetalda fakturor och allmän oreda i sitt privatliv.Det är lätt att döma,jag själv kanske för att ingen i Monas närhet kunde ta tag o stötta för det är sannerligen inte lätt alla gånger. Att vara på topp som Mona varit i många år kräver sin kvinna.Har man rätt att vara människa är frågan.Har man rätt att vara tredubbeltarbetande kvinna och bli förlåten....jaa jag tror det..solen kan säkert lysa på Mona igen. Fått beröm för mina bilder..tack,,,,här kommer en pippi till...

Stockholm

söndag, 04 mars 2007 12:24, Politik

Drog iväg till Stockholm.Huvudstaden som både är sig lik och inte lik.Om två veckor har Socialdemokraterna extrakongress där vi skall välja Mona Sahlin som partiordförande.Jag blev vald till ombud med flest röster från Skaraborg vilket var trevligt o tacksamt. Fångade några brädåkare som valt Glasobelisken vid Sergels torg som lekplats när det inte finns nåt vatten i den.Kom att tänka på Kenta o Stoffe när jag såg dem och hur utsatta ungdomar i storstan kan ha det. Filmtrilogin som Stefan Jarl startade i sjuttiotalets början.Både Kenta o Stoffe är döda. Så är också Olof Palme, nyss 21 år sedan.Tiden går. Efter Palmes död förändrades Sverige totalt.Att en människa kan dominera en hel nations värderingar var unikt.Sverige blev borgerligare. Vad August Palm hade tyckt om dagens Sverige får vi aldrig veta.Han hade säkert varit nöjd med mycket,men missnöjd med annat.Helt klart är att Socialdemokrtatin måste förnya sig i sin praktiska politik och ledarskap framförallt.

Samarbete

söndag, 04 mars 2007 11:55, Politik

Under fredagen ägnade jag förmiddagen åt samarbetsfrågor mellan Skaraborgs kommuner.Alla pratar samarbete men i grunden gäller konkurrens.Skövdes politiker är som vanligt värst och har bara CENTRALORTEN i huvudet.Allt skall flyttas till Skövde för det är bra för alla är devisen.Jag har gjort flera ärliga försök till samarbete med helhetssynen som grund men jag måste erkänna att det tär när man hela tiden möts av oärlighet.Lidköping hade anledning att jubla för några veckor sedan när vi skulle få 100 nya jobb till Försäkringskassan.Nu visar det sig att det var en sanning med modifikation.Lidköping har varit centralkontor och denna skall nu läggas ner för att flyttas till Skövde.Om det är 100 eller 140 jobb som försvinner vet jag inte men det blir iallafall ingen utökning i Lidköping som basunerades ut.Jädrigt svagt o falskt agerande även här. Jag får frågor om jag inte lägger ut alla kommentarer. Jag lägger ut allt.även kritiska. De jag inte lägger ut är de av rent privat natur som kan komma från nära vänner som använder den som mail typ. Detta är en wildbeast.Han är utsedd till vaktare av reviret och lämnar aldrig platsen trots att flocken drar iväg till "hemplatsen" där man betar. Ännu en trevlig fågelbild. Helt plötsligt dök de upp framför kameran.Söta va..ler..

Irma Rosenberg + Ak möte

torsdag, 01 mars 2007 22:28, Politik

Idag gästades Lidköping av vice riksbankschef Irma Rosenberg.Vi hade ordnat ett intressant program.Ca 50 personer deltog på det lunchmöte som Irma höll om ekonomisk politik och Penningspolitik. Här är vi på Rörstrand.Carin Lexmon till höger. Irma trodde att framtiden skulle utveckla sig mycket bra för Sverige.Framförallt för att de stora marknaderna i Europa håller på att få bättre fart. Ikväll har Socialdemokraterna behandlat frågan om ett nytt handelsområde i Lidköping.Vi säger Nej tillsvidare till Skara rondellen och vill först se om kommunen kan köpa mark av Bacho vid Änghagen. Jag fortsätter o publicerar bilder från Namibia. När jag fick möjlighet att gå ur jeepen och smyga mig fram för att ta foto på de vita noshörningarna så kändes det helt fantastiskt.Att få möta bjässarna i vilt tillstånd var helt enastående. Här har hannen fått syn på mej,noshörningar springer man inte ifrån.ler.