Bloggmeny

Såtenäs

tisdag, 13 mars 2007 23:57, Politik

Såtenäs Garnison är Lidköpings största arbetsgivare efter kommunen och regionen.Jag besöker Såtenäs flera ggr varje år och samarbetet är gott.Man har minskat antalet anställda något men det har också skett genom att andra entreprenörer kommit in.Samhall som ett exempel.Så totalt är det väl 1000 personer minst.Däremot investerar staten friskt på Såtenäs. Nya hangarer för helicoptrar och SK 60 planen. Nya betongplattor samt ett nytt fint flygledartorn.Investeringar i 150 miljonersklassen gör att det finns all anledning att tro på Såtenäs i framtiden.Jag fick också en bra genomgång över deras miljöarbete som har förbättrats kraftigt.Riktigt bra.Det är bara utsläppen som kan kritiseras.Sett ur ett globalt perspektiv är annars JAS 37 Gripen en föregångare med mycket låg bränsleförbrukning och utsläpp. Jag fick en åktur i en Sk 60.Den var "upphottad" med en ny jetmotor och ombyggd.Här med piloten Thomas Björklund. Vi körde en liten tur på 25 minuter..Denna "hottade" modell går fort.800 km lätt.Thomas frågade om jag blev åksjuk,,nej sa jag så Thomas drog på.från 300 km till 850 i ett nafs..det blir G krafter även där.. 850 km i timman...det kan man kalla för snabb"tåg" Över Lidköping tog vi det lugnt så jag fick fotografera. Här ser ni Nya stadens Centrum.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*