Bloggmeny

Verkar som Juholt läst min blog..Eller så är vi rätt lika...

onsdag, 30 mars 2011 17:49, Politik

Läser idag att Sossarnas nye partiledare agerade direkt i frågan om JAS plan till Libyen  Skall vi börja bomba och döda människor ?. Borgarna vill det och för mig är det huvudlösa uttalanden från FP ledaren Jan Björklund .Det hela blir en sandlåda där Sverige helt plötsligt skulle förklara krig mot Libyen. För mig är detta inte möjligt. Vem skall vi förklara krig emot nästa gång. Vad leder det till och varför. FN mandat eller ej.  Skall FN få ett framtida mandat med befogenheter som försvarare av mänskliga rättigheter och världspolis skall vi också FN militär.En sådan kan Sverige vara med och finansiera men att Sverige skall ut i krig,NEJ... Att det sedan har funnits S företrädare som varit positiva till aktiva militära insatser i FN,s namn gör det hela inte mindre stolligt. Bra att Håkan satea ned foten. Har konstaterat att han verkligen är en klassisk Socialdemokrat - Något som jag själv identifierar mig som. Något till vänster om mitten men också praktisk politiker som inte är rädd att pröva nytt. Givetvis med grundvärderingarna kvar om trygghet,solidaritet,jämlikhet,arbete och rättvisa. Pratade kort med Håkan Juholt. Hoppas det blir fler tillfällen. Däremot fick jag tillfälle att prata något mer med Veronica Palm.I allt spekulerande om ny partiledare från media ringde man och frågade vad jag tyckte om Veronica. Ingen aning sa jag.Känner ej henne, Hon är riksdagsledamot,men dessutom ordförande i Stockholms Arbetarekommun och det förpliktigar. Har skrivit en hel del kritiska inlägg om hur de skött Stockholm.Efter samtal vill jag dock samtala mer för att få en bild.Hon hade intressanta synpunkter men förtroende måste upp i Stockholm.Helt klart.

Från den ena kongressen till den andra-SKL kongress.

onsdag, 30 mars 2011 11:43, Politik

Sossarnas kongress var mest över helgen.Idag är jag åter i Stockholm för Sveriges Kommuners och landstings kongress. Förmiddagen är den svenska borgerliga regeringens plattform tydligen.Anders Borg har talat och det var intressant. Jag har aldrig lyssnat på honom live tidigare.Anders låter som en bankekonom.Vi brukar ta ner en ekonom från Stockholm några gånger per år för att få en analys och framtidsscenario till kommunen. Borg låter som en sådan.Neutral,trevlig och inte så mycket partipolitik. Låter bra men många realiteter kvarstår. Borg påstod först att vi är tillbaka på samma läge som före finanskrisen i Sverige. Arbetslösheten går ner. Detta gäller tydligen inte i Västsverige eller Lidköping där vi snarare har massarbetslöshet. Strategin från Moderaterna ligger fast.Beröm och utmana inte fackföreningsrörelsen.Borg berömde IF Metall. Lovade att inte röra arbetsrätten. Berätta att det går bra för Sverige.Men varna kommunerna för att bli expansiva. På slutet under frågestunden höll han med om att vi har massarbetslöshet men att ambitionen är att vi skall bli lika bra som Danmark,Holland,Finland,Österike. Hur detta skall ske framkom inte för som sagt,det var inte så mycket politik, Göran Larsson är också vald från Västra Götaland.

Nu har Juholt talat

tisdag, 29 mars 2011 08:12, Politik

Blir lite mycket Håkan Juholt men det är inte så ofta vi har kongress inom Sossarna. Håkan höll ett bejublat tal som visade att han var rätt val till partiledare.Han kommer att lyfta partiet och är en reellt hot till en borgerlig regering. Presenterade socialdemokratin som ett parti som har en dröm eller mål om ett annat rättvist och jämställt samhälle. Han vände på kuttingen och frågade vilken dröm Moderaterna har. Undrar vilken dröm en centerpartist eller andra borgerliga säger jag. Har aldrig hört någon. Utvecklingen i Sverige går i rasande fart tvärt emot ett Socialdemokratiskt samhälle. Håkan pratade om barnfattigdom och alla de hundratusentals barn som lever i fattigdom idag. Han pratade om framtidens pensioner och att det inte handlar om att höja pensionsåldern till 69 utan om att se till så att man kan jobba till 65. I praktiken är pensionsåldern i Sverige 58 år. Människorna slås ut i ett hårt arbetsliv. Kongressen är vitaliserad i det mottot att vi har många ungdomar och yngre med. Det finns stort hopp om framtiden och många välutbildade talangfulla framtida politiker. Jag har inga tvivel om partiets framtid. Ida Eliasson - Skövde. Göran Persson är givetvis på plats. Även Kjell Olof Feldt - Om ni vet vem han var/är. Börjar bli gammal nu. Svensk f.d finansminister. Har idkat självkritik i efterhand vilket är bra.

Socialdemokraternas Partikongress har börjat.

fredag, 25 mars 2011 08:11, Politik

Sossarnas kongress har börjat i det split nya Stockholm Waterfront congress Centre.(Folkets Hus var uppbokat) Vi är de allra första i denna jättesal så lite barnsjukdomar kunde man vänta sig men att det skulle vara så illa planerat och byggt trodde jag inte. Som exempel finns det inte en enda elkontakt vid stolarna. Man häpnar över att man bygger en arbetsplats utan detta 2011. Dessutom är alla stolar i långa rader.Vilket innebär att när någon skall ut så måste alla resa på sig hela tiden. I Folkets Hus står stolarna parvis så man har alltid fritt. Mona Sahlin har hållit tal och tackat för sig. Nu är det dax för Juholt.Han håller dock sitt tal imorron.Kongressen har som vanligt rekordintresse. 3400 personer är närvarande.Alla medier sänder och många direkt.Hur kan detta vara möjligt för ett parti som är döendes enligt vissa. Håkan Juholt hälsar på Lisbeth Palme och Ingvar Carlsson

Gaddafis 10 Miljarder i Sverige.Vilka har dem?

onsdag, 23 mars 2011 08:10, Politik

Intressant information idag att diktatorn Gadaffi har 10 miljarder placerat i Sverige.Dessutom att de har kommit under de senaste åren. Således under alliansregeringens tid. Nu kanske det börjar klarna varför Carl Bildt varit märkbart passiv i Libyenfrågan eller att att nån moderat ministerkvinna(jag kan inte namnen på alla dessa borgerliga minstrar) försvarat satsningar från Sveriges sida i Libyen med ökade affärer som mål.Undrar om vi får reda på vilka som har Gaddafis pengar. Det är ju oljepengar,en bransch som Carl Bildt gillar. Annars är jag förvånad över omsvängningen i svensk politik att vi skall ut på krigståg igen. Stollerier. Gärna humanitära insatser men att svenska JAS plan skall bomba mål i Libyen är för mig befängt. Jag vill inte betala skatt till något sådant. För mig är Olof Palmes alliansfrihet och neutralitet något jag aldrig kommer att släppa på. Om vi börjar bomba muslimska stater kommer det bara att ställa till problem. Sedan får FN besluta vad de vill. Min principiella hållning är varje lands suveränitet att sköta sina egna angelägenheter. Det gäller Afghanistan också. Jag hör redan åsikten att: De begår brott mot sitt eget folk,eller de förtrycker kvinnorna. Jag har samma uppfattning. Vi kan sköta våra egna problem först. Afrika söder om Sahara är det ingen som bryr sig om. Jo den dagen det gäller olja förstås.

Senaste knivdådet...

söndag, 20 mars 2011 05:37, Politik

När jag blev medlem i Socialdemokraterna 1970 gick jag med för att jag kände en stor frihet att få tycka som jag vill. Jag har aldrig under dessa 41 år haft en enda som sagt att så får du inte tycka eller din åsikt är inte bra för partiet - Jag vet att det förekommer hos alla andra partier. Eftersom jag har en lång karriär bakom mej har jag i takt med att andra försvunnit blivit intressant även för riksmedia. Medveten om detta håller jag igen. Man vinklar och tar ord ur sitt sammanhang i kvällspressen och ibland även i lokal media så det gäller att vakta sin tunga. Fast det är emot min natur att hålla käft. Jag är beklämd över det senaste knivdådet i Lidköping. Vi hade ett dödsfall förra året i ett dråp som bekom mig väldigt illa eftersom det var så onödigt. Det viftas med knivar mer än någonsin även om vi har en knivlag. Som f,d ordförande i brottsförebyggande rådet har jag tagit upp frågan vid flera tillfällen. Vi har haft krismöten som utmynnat i ett generellt handlingsprogram men konkreta åtgärder är få. I november tog jag upp att vi måste köra en kampanj emot knivar.Vi kan inte ha det på detta sättet. Responsen var 0. Det behövs inte sa polisen,vi plockar av ungdomar knivar var beskedet. Med denna åsikt från myndigheten var det tyst runt bordet. Det visade sig vara fel. Vi måste få en annan attityd annars kommer det att gå åt helvete på ren svenska. Åsikten att det är ok att beväpna sig måste stoppas. Föräldrar och vuxengenerationen måste ta tag i barn och ungdomskulturen. Själv har jag barnbarn i 5-6 års åldern. Sexåringen har lärt sig i skolan att sparkas. Vad är det för skola som säger att det är ok att sparka. Att man gör det utan respekt. Min sexåring sparkade mej. För min egen del fanns det överhuvudtaget inte i min tanke att jag skulle sparka min farfar. Om jag hade gjort det vet jag inte vad som hänt. Givetvis reagerade jag kraftigt men utan våld. Barn måste ha gränser och att någon sätter dem. Om ingen sätter gränsen så kan det leda till knivbeväpning. Mest beklämmande är dock alla myndigheters slappa hållning till en rad av problem. Jag hade en seriös ansats att stoppa utvecklingen avseende våld och droger men utan respons så går det inte. När jag stod inför faktumet att dela med mig av alla 100 uppdrag jag har valde jag bort förebyggande brottslighet. Jag blir så frusterad att jag inte mår bra,och det är inte bra för hälsan.

 

Jag var på Hovby när ambulanshelikoptern kom för att hämta brottsoffret för vidarebefodran till Göteborg. Sätter den nedläggningshotade flygplatsen i detta ljuset. Även här har jag och (S) varit tämligen ensam om att kämpa. En ohelig allians majoritet i kommunfullmäktige vill stänga och vi har lyckats temporärt skjuta på beslutet genom utredning. Allt för att det kostar 1,6 miljoner extra nu när West Air lagt ned sin verksamhet. Är inte bara detta med flygambulansen värt dessa pengar ?. För sjuka,skadade,anhöriga. samt transplantations transporter o,s,v som förekommer.Kan man tala om att det kostar för mycket i sådana sammanhang.

Våren är här. Älva har islossning,det går lugnt till. Annat var det 1950. Ni ser det rivna badhuset med ismassorna som tryckts upp.Längre bort på körbrona ser man folk står och tittar.

Kärnkraft - Energi till partiet.

torsdag, 17 mars 2011 22:28, Politik

Under Gullspångtiden. Ja den tid då Lidköpings kommun var huvudägare i Gullspångs kraft gjorde vi flera studiebesök till kärnkraftverk. När jag senare kom in i det börsnoterade företagets styrelse var det ännu fler studiebesök i alla möjliga kraftverk. Mest vattenkraft men också kärnkraft. Tyvärr har jag inget foto att visa. Säkerhet och kontroll när man skall komma in på ett verk är stenhård. Kameror plockas av.Jag minns dock ett besök i Finland i Lovisa. Innan man blev insläppt i reaktorhallen fick man gå igenom en kontrollbåge så att de hade något att jämföra med när man gick ut.Strålning före och efter. Problemet var att när jag gick in i bågen började lampor lysa tillsammans med ljudlarm. Jag var bestrålad. Hur hade detta kunna ske. Jo jag var i Litauen några dagar innan och besökte kraftverket i Ignalina.¨ Samma typ som i Tjernobyl och partiellt stängd idag. Hade jag fått ta kort hade jag haft en fantastisk bild när jag står ovanpå reaktorhärden. Det som spruckit i Japan. Golvet är av tjockt härdat glas och betong och man ser rakt ned på de glödande stavarna. För övrigt är det som händer i Japan djupt tragiskt för mänskligheten. Kommer att få stora konsekvenser i framtiden. Jag är välutbildad i energifrågor.Det är lätt att ropa efter stoppa kärnkraften-Jag gör det gärna.Problemet är att vi inte har några alternativ. Men visst är det otroligt klantigt att man inte har mer än ett backupsystem. När man vet att man bygger verken praktiskt taget ovanför Continentalplattan med ständiga jordbävningar.Ingen har frågat sig vad gör vi utan elkraft?? Ikväll hade vi seminarium/Samtal om Socialdemokraterna i framtiden. Jytte Guteland SSU,s ordförande var i Lidköping. Förutom Jytte var det jag och SSU,s distriktsordförande Lasse Sandgren som pratade,Kenneth Lundell var samtalsledare. Bra möte. Denna typ har vi aldrig haft i Lidköping. SSU var arrangör. Ida Eliasson höll i min kamera och efter lite regi blev det riktigt bra kort.

Ständigt aktuellt. Men alliansen skall ha mer kärnkraft.

tisdag, 15 mars 2011 00:24, Politik

Trevligt med en socialdemokrat som partiledare för Socialdemokraterna

söndag, 13 mars 2011 16:12, Politik

Det är en ofta förekommen kommentar i dessa tider. Säger väl allt egentligen om det tillstånd som varit. Hur saker och människor uppfattas menar jag. Alla är vi socialdemokrater i denna rörelsen men som sagt mediabilder och egen framtoning samt egen förskyllan har gjort att vi är där vi är. När jag visade min mamma gåendes på Norra Torngatan så gick tankemaskineriet igång om detta kvarter som det nu är aktuellt att exploatera igen med ett polishus. Här står jag jag 1988 och vill förhindra rivningen av det fina huset i hörnet av Norra Torngatan och Götgatan. Längre tillbaka i tiden var det fiskaffär bl.a. Sedan kom Allans möbeltjänst.Vid rivningen hade kommunen verksamhet för arbetslösa. 1988 var jag ordförande för Socialdemokraterna i Lidköping. Jag har alltid varit emot exploateringen och rivningen av De La Gardiestaden men varit i minoritet. Skall återkomma i detta ämne och den syn som politiker före mig hade på den sk nödvändiga förändringen som gick under epitetet "Riv Skiten". Jag bor själv numera i ett härligt hus från 1709 som låg i den s,k saneringsplanen. Mitt hus finns kvar tack vare ägare som gjorde hårt motstånd emot kommunen men huset nedan revs. Kommunen hade döpt om huset till Ejja. Förnamnen på fyra tjänstemän från AF och kommunen som startade kommunens första verksamhet av detta slag för arbetslösa. Jag var ordförande i sossarna och hade inflytande men när det kom till de äldre i kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige hade de ingen förståelse för att vi ej skulle riva skiten. Så det slutliga beslutet blev rivning. 23 år sedan.(faksimil från NLT) För att ytterligare åskådligöra så visar jag en bild som Lars Thorén tagit. Till vänster skymtar entrén till fisk o grönsaksaffären i det hus jag visar ovan. Husen som är föremål för bilden är ersatt av det neobrutalistiska Åhlens huset eller Pollux. Ni ser Koppareslagaregatan som nu är ersatt av uppkörningsrampen till takparkeringen. Där trädet står är entrén idag. Det i särklass fulaste huset i Lidköping och kommet från en tid då man måste haft tilt i skallen avseende arkitektur. Finns bl.a i Skövde i Willys huset och i de flesta större städer. (yes jag har fått tillstånd av lars thorens döttrar att visa bilden)

Framgången fortsätter för Eric Saade - Nytt polishus.

söndag, 13 mars 2011 00:02, Politik

Eric Saade. När jag såg Eric Saade vinna schlagerfestivalen kom jag att tänka på hans framträdande i Lidköping förra året. Längtar efter sommar och härligt väder. Vi behöver det nu efter denna rekordkylevinter. Skall bli kul med en ny festivalsommar. Ingemar Johansson. Länspolismästaren var i Lidköping i veckan. Vi har inget emot att lägga polishuset vid ringleden ihop med brandstationen. Polisen är benhårda på att den skall ligga i centrum. Vi får ge oss och P syd får vi förändra med både P platser och Polishus. Nu blir det arkitekttävling.Skall bli intressant och se resultatet. Kul bild som jag hittade. Årtal okänt men det är femtiotal.Min mamma på väg hem till Rådagatan. Bilden är tagen på Norra Torngatan. Där polishuset skall byggas låg Sundbergs cykelaffär. Min mamma har just passerat reparationsverkstaden,cykelaffären nästa hus. Anna Sundberg bodde ovanför. Därefter huset som innehöll Allans möbeltjänst. Låg i hörnet mittemot nuvarande ingången till Systembolaget. Huset till höger på bilden är ersatt av Systembolagshuset. Där min mamma går låg sketdiket,småtta.Som skilde De La Gardiestaden emot omlandet utanför med Esplanaden som första gata. Jag minns småtta mycket väl. Gick igenom titt som tätt som ungdom. Var lite kul med den smala gången emellan husen.Småskaligt verkligen.

Göran Berglund...Elvis show.

lördag, 12 mars 2011 11:04, Politik

Igår kväll var jag på Parketten eller Galejan som det numera heter. Göran Berglund kompad av Cadillac band hade Elvis afton. Förra året när Göran sjöng Elvis på Folkets Hus hade han akustisk komp. Jag hyllade Göran här men skrev också att det skulle vara kul att höra Göran med ett riktigt kompband. Nu blev det Cadillac band och jag hade förväntningar. Göran var bra igår men det lyfte aldrig. Det blev inte bättre med Cadillac band och det var inte Görans fel.De visade sig vara ett ordinärt dansband utan spelglädje, dessutom med en undermålig ljudanläggning och ljussättning saknades. Av någon anledning har det gått snett bland en del svenska musiker. Man har glömt av att man skall vara samspelta och att det finns något som heter rytmsektion. Många trummisar spelar för sig själva utan nån kontakt med basisten. Elvis Presley hade alltid en lysande rytmsektion. Med Bill Black som legendarisk basist under de tidiga åren. Igår hördes inte basen. Göran Berglund. Det var över 300 besökare på Elvis showen. Jag kände hälften. När jag är ute finns det bara ett samtalsämne: Politik. Mycket roligt...hmmm.. Igår fanns det ett undantag från det vanliga. Håkan Juholt..Min slutsats efter alla samtal var att han emottagits mycket bra. Äntligen får vi en ledare som är Socialdemokrat framfördes av flera. Om detta är sanning även för en invandrare i Stockholm vet jag inte. Men här i sosseland har han tydligen gått hem. Borgerligt styrd media är sig lik. Juholt går inte hem i Stockholm är budskapet. Vad jag vet är Mona Sahlin Stockholmare. Så till den milda grad att många landsbygdsbor retade sig på hennes dialekt. Om nu inte en Oskarshamnare och inte en Stockholmare går hem i Stockholm vad går hem?? Att Stockholm enbart skulle bestå av högavlönad medelklass och Östermalmsklass stämmer ej. Visst måste det finnas ett budskap om en framtid för alla som servar denna nya låneklass. Alla som arbetar i offentlig sektor,handeln,städ,fastighetskötsel,transporter busschaufförer som ex. Hoppas att få höra mer av Göran. Han har en jättepotential.

Nytt ledarskap

torsdag, 10 mars 2011 14:23, Politik

Jag träffade Håkan Juholt i Skövde i November förra året på en försvarsmaktsdag.Hälsade på honom och växlade lite korta ord. Följt honom som ordförande i försvarsutskottet och riksdagsman. Kommer från Kalmar län dit vi sossar i Lidköping exporterat Fredrik Persson som ombudsman. Kommer man från Kalmar län har man högt självförtoende med exceptionellt goda valresultat i ryggen. Där sossarna styr Kalmar med egen majoritet. Håkan är bra helt klart. Som motsats valdes en kvinna som partisekr i Carin Jämtin. Hon har lett sossarna i Stockholm och det har varit rena katastrofen och i grunden orsaken till våra valnederlag. Är idag oppositionsråd i Stockholm och har fortsatt kräftgången med en fullständigt misslyckad politisk karriär bakom sig. Läste en artikel igår att Miljöpartiet lämnar sossarna bakom sig i Stockholm och siktar på att bli större än S. Det går inte att samarbeta med Sossarna och Carin Jämtin. Denna kvinna skall leda sossarnas svåra väg tillbaka som organisation. Verkar det vettigt? På den presskonferens som var idag kl 13.00 var Juholt lysande bra. Jämtin började med att säga att Socialdemokratin är ett parti med dåligt självförtroende. Tydligen noll koll på allt utanför Stockholm. Det är hon som har dåligt självförtroende inte partiet. Vi har inte dåligt varken själv eller förtroende i Lidköping som ett annat exempel. Så det var inget bra val. Vi har inte haft någon duglig partisekr på många år, den siste var det mest katastrofala vi någonsin haft. Han anser att omvalet i Västra Götaland är ett ointressant val. Omvalet i Örebro är mycket viktigare. Han vet tydligen inte om att 25 % av Sveriges befolkning skall gå till omval. Läser nu Alex Shulmans kommentar på presskonferensen och han skriver om Håkan: Det var fint att höra honom tala om sin familj, sina två söner i över tonåren. "Vi har alltid kallat oss tre amigos, och nu är vi tre vuxna amigos", sa han. Det var fint! Dessutom tycks Juholt ha humor. Han fick folk att skratta fler gånger än vad Statsminister Reinfeldt gjort under hela sin tid som partiledare. Humor är omfamnande och härligt. Det är en fin egenskap att ha när man leder människor. Allt som allt: Håkan Juholts första framträdande får fyra stjärnor.... Det där med humorn var bra sagt...av Alex. Dagens partiledare är så fullständigt befriat från humor.stela och trista.För att inte tala om Östros. Nej detta kan bli riktigt skoj..

Partiledaren - Grattis..

torsdag, 10 mars 2011 11:23, Politik

Håkan Juholt - Blir bra.... Sverige är Sverige inte Stockholm.

Man verkar ha problem

tisdag, 08 mars 2011 00:51, Politik

Media är helt upptagna i att följa arbetet med att föreslå en ny partiledare inom S. Med tanke på att insändare skriver att S är ett utdöende parti så verkar det konstigt med detta intresse..ler. Nåt annat som är utdöende är bandysporten enligt andra insändare. Vad jag kan se så lever den i välmåga. Nu har Lidköpingsfödde Henry Ljung fört upp sitt älskade Gais till eliten. Grattis. Henry växte upp på Rådagatan i barnrikehuset mittemot där jag själv är uppfödd. Henry är ordförande och eldsjäl i Gais bandy. Sekreterare är en annan Lidköpingsman i Kjell Sandström. Kul med Göteborg och Heden i eliten. Kommer att göra mycket för bandyns utveckling att det inte bara är bonnlag. Nu finns både Stockholm och Göteborg representerade. För Villas del verkade man inte vara förberedda på att möta Bollnäs. I täta matcher är det detaljer som avgör. Hörnor exempelvis. Bollnäs har en genomtänkt och tränad uppställning där det knappt finns några hål i muren vid något tillfälle. Villa sköt förgäves. Villa däremot lämnar meterlångt hål åt alla håll.För en prickskytt är det lätt att göra mål på Villa. Vilket man också gjorde. Nu får vi se om det blir nån mer match i Lidköping denna säsong. Vore kul med en match på Söndag. Jakten går vidare på partiledare inom S. För min egen del verkar valberedningen svag. Nån jädra ordning måste man kräva i ett parti sa CH Hermansson på sin tid. Tal om vänster och höger verkar vara sant. Tydligen har SSU,s gamla problem vuxit in i partiet. För mig är det kongressens beslut - Alla olika politiska program som är Socialdemokrati. Det är upp till partiledaren att agera och följa vad partiet bestämmer. Vi har partistyrelsen som beslutar och det är lika viktigt vilka som sitter där som partiledaren. Eniga vi stå,söndrade vi falla som Göran Kjörk brukar säga. Jag har vart i Tun på möte hur vi kan rädda Bettans Livs kvar. Elisabeth Olofsson har sköter även om hemsändningen på landsbygden.Det sker med kommunalt stöd. Bettan skall pensionera sig och söker en efterträdare. Känner du för att bli lanthandlare ? Ringe Bettan. Här med Elisabeth samt Linda som är ansvarig för äldrevården i Tun. Pensionärerna och de äldre är kunder som får det svårare vid en nedläggning.

Olof Palme - Oscarsgalan.

söndag, 06 mars 2011 23:42, Politik

I veckan som gick var det två stora händelser som uppmärksammades. Det var 25 år sedan Olof Palme mördades. Själv gick jag samma väg för någon månad sedan som paret Palme gjorde på Sveavägen . Mitt i natten på hemväg från spelningen med hårdrocksbandet Mean Streak. Paret Palme kom ut från biografen.Finns kvar. Mitt emot ligger Sossarnas högkvarter på 68:an. Just nu i händelsernas centrum när partisekr meddelade sin avgång.Något som var bra förövrigt. Efter 5 min promenad kommer man fram till mordplatsen. Minnesplattan har slitits ned under 25 års trampande. Undrar just om man någonsin får reda på sanningen om mordet.En försvårande omständighet är Lisbeths Palmes vittnesmål som ju underkändes av rätten. Läste att hon vidhåller sin uppfattning.Jag var 33 år för 25 år sedan. Olof Palme var i Lidköping när jag var informationsansvarig i arbetarekommunen några år tidigare. Minns att han satt och drack kaffe i Sossehuset på Esplanaden. Jag tog foto på Olof fast just nu hittar jag dem ej. Får leta reda på negativen. Själva fotona tog partiet hand om och finns tryckta i böcker eller skrifter. Jag spelade in talet han höll också på ett fullsatt Parketten. Från Lischöping till Hollywood. Kan vara ett stort steg. Var aktuellt med Oscarsgalan. För några år sedan flyttade man galan till den nybyggda Kodak Arena. Själv har jag varit där och Hollywood är precis så galet man kan förvänta sig. Här står jag i trappan tillsammans med Tarja och Camilla där alla Filmstjärnor och artister går upp till Kodak Theater. Interiör från salongen i Kodak theater. Det är här själva galan hålls varje år. När vi skall bygga en konsertsal i Lidköping skall vi bygga med kvalité. Sköna fåtöljer som i Hollywood borde vi ha. I Vara har man enkla fällstolar a la skolaula. Å andra sidan behöver vi inte ha det så stort som i Vara eller Hollywood. Kodak kostade 800 miljoner och har 3.332 fåtöljer. Ligger vid Hollywood boulevard - 2 blocks från Sunset Blv. Utanför the Theatre står alltid tusentals människor och väntar på att få se stjärnor. När jag och Tarja i sin röda klänning och blonda hår klev ur bilen skrek folkhopen..Youre gorgeous...ler...

The Searchers igen från Tyskland 1966

söndag, 06 mars 2011 11:14, Politik

Fick inte ihop det först i tiden med dessa videos men så här är det: De är från tyska programmet Beat Beat Beat. Trummisen i Searchers Chris Curtis har precis hoppat av och ersatts av John Blunt som är ynglingen på trummor. Han spelade förövrigt bara med dem till 1969. Basisten Tony Jackson hade ersatts några år tidigare av Frank Allen. I och med detta var sologitarristen Mike Pender tvungen att ta över som leadsångare vilket vi ser här. JohnMc Nally spelar kompgitarr. The Searchers spelar och turnerar fortfarande med Tony Jackson och John McNally som grund. Mike Pender har sitt eger Mike Penders Searchers. Tony Jackson han som fick sluta 1964 hade alkoholproblem redan 1962 när han ramlade av scenen på Star club i Hamburg.Gjorde flera försök till ny karriär men det lyckades ej. Är avliden. Chris Curtis trummisen är också avliden.Han kom in i narkotikasvängen i slutet på sextiotalet,var med och grundade Deep Purple men fick aldrig chansen när det väl drog igång utan man rekryterade Ian Paige istället. Förövrigt är de tyska ungdomar som dansar i videon i sextioårsåldern idag. Egentligen har det inte hänt så mycket i ungdomskulturen på snart 50 år. Går man femtio år tillbaka från 1966 så hamnar man på 1916. Däremellan har det hänt betydligt mer.

Hästar och bandy

torsdag, 03 mars 2011 23:37, Politik

Igår tog jag spadtag för byggande av ett nytt ridhus för 25 miljoner kr. Kommunen står för borgen och driftbidrag. Sparbanken går in med 2 miljoner för att stödja så att det blir anpassat för funktionshindrade. Idag var det bandy - Härlig avslutning på kvarten med 8 - 1 seger mot Broberg. Nu blir det bilder. Snart blir det montélopp på Axevalla för mig... Jo jag sitter på hästen...ler. Innan spadtaget. Anna Bolander är nybliven ordförande i Lidköpings Ridklubb. Rolig färg på denna ridhäst,han var inkörd också så jag får köra honom istället vid invigningen. ---------------------------------------- Villa körde över Broberg när det verkligen gällde. Jag visar spelmålen. David Karlsson drog in 1-0 från 30 meter-svårt att fånga både skytt och mål på det avståndet så jag börjar med 2-0 av David. Sedan kom 3 - 0.David igen. Målvakten sprattlar, bollen går in till vänster som ni ser. 4-0 sätter David på hörna. Sedan kommer Daniel Andersson direkt från utvisningsbåset i andra halvlek och gör 5-0. David gör sitt femte mål. Jesper Bryngelsson 7 - 1. Sedan gör David 8-1 på straff. Nu väntar Bollnäs på Söndag. Belle får symbolisera alla lyckliga Villa fans ikväll.

Kongressombud och spadtag

torsdag, 03 mars 2011 00:21, Politik

Jag blev vald till kongressombud för att välja ny partiledare efter Mona Sahlin.Intressant.Extrakongressen är 25-27 Mars. Nu väntar media som skall fråga vem jag skall rösta på. Svaret är att jag inte vet det ännu. Det pågår en valberedningsprocess och jag förutsätter att det kommer ett enigt förslag från valberedningen. Annars är det svagt. Jag ställde upp för att det blir en intressant kongress. Jag har varit med på flera sådana nu de senaste 25 åren och tackar för att jag fortfarande har högt förtroende i hela partiet i Skaraborg. Nu är det högtryck i politiken och det händer mycket. Tre rekordkalla vintersäsonger gör att vårt värmeverk gjort stora underskott eftersom flis och sop pannorna inte räckt till. Olja har fått användas. Nu kraxar löjliga kommentarer att nu höjer de när de väl fått in alla hushåll genom avtal. Det är ungefär som om det fanns bättre alternativ. De kan ju gå över på olja, el eller flis och se om det är billigare. Värmeverket har gjort mycket nytta. Både för ekonomin och miljön och kommer alltid att göra det. Igår var jag i Tun på möte och idag i Järpås med rådet. Besökte X Force i gamla LPI fastigheten på Sockerbruksgatan och det var kul och både pröva som att höra på företagets planer. Hoppas de lyckas. Maskinerna som var många bygger på en teknik med negativ träning. Jag citerar:Forskningen stöder att den negativa (excentriska) träningen avsevärt förbättrar musklernas storlek och styrka. I kombination med den positiva (koncentriska) träningen blir det än bättre resultat. Eftersom man är starkare i den excentriska rörelsen, klarar man ökad vikt när man tränar negativt. Det ger större stimulans av muskelfibrer vilket ger mer styrka, stabilitet, rörelseräckvidd och bättre läkningsprocess. Negativ träning bibehåller styrkan längre och ger bättre resultat på kortare tid. Camilla Mörby är gyminstruktör på X Force. I lokalen intill monteras träningsmaskinerna och det kan bli fråga om många arbetstillfällen i framtiden. Jobb som så väl behövs i Lidköping.

The Searchers från tyska programmet Beat Beat Beat 1966.

tisdag, 01 mars 2011 22:54, Politik

 

 

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZWnz1paq9OM?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/ZWnz1paq9OM?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object>