Bloggmeny

Kärnkraft - Energi till partiet.

torsdag, 17 mars 2011 22:28, Politik

Under Gullspångtiden. Ja den tid då Lidköpings kommun var huvudägare i Gullspångs kraft gjorde vi flera studiebesök till kärnkraftverk. När jag senare kom in i det börsnoterade företagets styrelse var det ännu fler studiebesök i alla möjliga kraftverk. Mest vattenkraft men också kärnkraft. Tyvärr har jag inget foto att visa. Säkerhet och kontroll när man skall komma in på ett verk är stenhård. Kameror plockas av.Jag minns dock ett besök i Finland i Lovisa. Innan man blev insläppt i reaktorhallen fick man gå igenom en kontrollbåge så att de hade något att jämföra med när man gick ut.Strålning före och efter. Problemet var att när jag gick in i bågen började lampor lysa tillsammans med ljudlarm. Jag var bestrålad. Hur hade detta kunna ske. Jo jag var i Litauen några dagar innan och besökte kraftverket i Ignalina.¨ Samma typ som i Tjernobyl och partiellt stängd idag. Hade jag fått ta kort hade jag haft en fantastisk bild när jag står ovanpå reaktorhärden. Det som spruckit i Japan. Golvet är av tjockt härdat glas och betong och man ser rakt ned på de glödande stavarna. För övrigt är det som händer i Japan djupt tragiskt för mänskligheten. Kommer att få stora konsekvenser i framtiden. Jag är välutbildad i energifrågor.Det är lätt att ropa efter stoppa kärnkraften-Jag gör det gärna.Problemet är att vi inte har några alternativ. Men visst är det otroligt klantigt att man inte har mer än ett backupsystem. När man vet att man bygger verken praktiskt taget ovanför Continentalplattan med ständiga jordbävningar.Ingen har frågat sig vad gör vi utan elkraft?? Ikväll hade vi seminarium/Samtal om Socialdemokraterna i framtiden. Jytte Guteland SSU,s ordförande var i Lidköping. Förutom Jytte var det jag och SSU,s distriktsordförande Lasse Sandgren som pratade,Kenneth Lundell var samtalsledare. Bra möte. Denna typ har vi aldrig haft i Lidköping. SSU var arrangör. Ida Eliasson höll i min kamera och efter lite regi blev det riktigt bra kort.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*