Bloggmeny

Gaddafis 10 Miljarder i Sverige.Vilka har dem?

onsdag, 23 mars 2011 08:10, Politik

Intressant information idag att diktatorn Gadaffi har 10 miljarder placerat i Sverige.Dessutom att de har kommit under de senaste åren. Således under alliansregeringens tid. Nu kanske det börjar klarna varför Carl Bildt varit märkbart passiv i Libyenfrågan eller att att nån moderat ministerkvinna(jag kan inte namnen på alla dessa borgerliga minstrar) försvarat satsningar från Sveriges sida i Libyen med ökade affärer som mål.Undrar om vi får reda på vilka som har Gaddafis pengar. Det är ju oljepengar,en bransch som Carl Bildt gillar. Annars är jag förvånad över omsvängningen i svensk politik att vi skall ut på krigståg igen. Stollerier. Gärna humanitära insatser men att svenska JAS plan skall bomba mål i Libyen är för mig befängt. Jag vill inte betala skatt till något sådant. För mig är Olof Palmes alliansfrihet och neutralitet något jag aldrig kommer att släppa på. Om vi börjar bomba muslimska stater kommer det bara att ställa till problem. Sedan får FN besluta vad de vill. Min principiella hållning är varje lands suveränitet att sköta sina egna angelägenheter. Det gäller Afghanistan också. Jag hör redan åsikten att: De begår brott mot sitt eget folk,eller de förtrycker kvinnorna. Jag har samma uppfattning. Vi kan sköta våra egna problem först. Afrika söder om Sahara är det ingen som bryr sig om. Jo den dagen det gäller olja förstås.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Blev min kommentar bortcensurerad Kjell????

Ove Nordström - 24 mars 2011 00:00

Bara att instämma, har aldrig förstått varför Sverige skall dras in i en mängd olika militära operationer enbart för att vara krigshetsarna till lags. Ekonomisk och humanitär hjälp är självklart men övriga insatser riskerar att ge oss en framtid som vi inte vill uppleva.

Ronny Carlsson - 24 mars 2011 00:00

Sänd den en gång till Ove.
Har inte fått något från dej.
Jag cencurerar nästan aldrig.Om det hänt har någon vart dum i huvudet, och det är inte du..

Kjell Hedvall - 24 mars 2011 00:00

Kunde inte sagt det bättre själv!!
Vi måste se upp så vi inte plötsligt blir så USA inspirerade att vi skall bli en del av världssamvetet! Att medverka till att göra Libyen demokratiskt på nu rådande grunder blir ett misslyckande. Inte ens oppositionen i landet kan vara beredda på vad en västerländsk demokrati innebär. Problemen skulle kanske bli värre än hur man har det nu.

Kan faktiskt även hålla med dig i det du skriver om Olof Palme. Jag var liten när den debatten gick hög menjag minns hans uttalande. Det känndes tryckt då! Vi lever i alliansland. Jag gillar det men reser gärna många frågetecken. Utrikespolitiken är ett stort frågetecken.

Vi lever i en farlig tid!

Jörgen Larsson - 23 mars 2011 00:00