Bloggmeny

The Searchers igen från Tyskland 1966

söndag, 06 mars 2011 11:14, Politik

Fick inte ihop det först i tiden med dessa videos men så här är det: De är från tyska programmet Beat Beat Beat. Trummisen i Searchers Chris Curtis har precis hoppat av och ersatts av John Blunt som är ynglingen på trummor. Han spelade förövrigt bara med dem till 1969. Basisten Tony Jackson hade ersatts några år tidigare av Frank Allen. I och med detta var sologitarristen Mike Pender tvungen att ta över som leadsångare vilket vi ser här. JohnMc Nally spelar kompgitarr. The Searchers spelar och turnerar fortfarande med Tony Jackson och John McNally som grund. Mike Pender har sitt eger Mike Penders Searchers. Tony Jackson han som fick sluta 1964 hade alkoholproblem redan 1962 när han ramlade av scenen på Star club i Hamburg.Gjorde flera försök till ny karriär men det lyckades ej. Är avliden. Chris Curtis trummisen är också avliden.Han kom in i narkotikasvängen i slutet på sextiotalet,var med och grundade Deep Purple men fick aldrig chansen när det väl drog igång utan man rekryterade Ian Paige istället. Förövrigt är de tyska ungdomar som dansar i videon i sextioårsåldern idag. Egentligen har det inte hänt så mycket i ungdomskulturen på snart 50 år. Går man femtio år tillbaka från 1966 så hamnar man på 1916. Däremellan har det hänt betydligt mer.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*