Bloggmeny

Nytt ledarskap

torsdag, 10 mars 2011 14:23, Politik

Jag träffade Håkan Juholt i Skövde i November förra året på en försvarsmaktsdag.Hälsade på honom och växlade lite korta ord. Följt honom som ordförande i försvarsutskottet och riksdagsman. Kommer från Kalmar län dit vi sossar i Lidköping exporterat Fredrik Persson som ombudsman. Kommer man från Kalmar län har man högt självförtoende med exceptionellt goda valresultat i ryggen. Där sossarna styr Kalmar med egen majoritet. Håkan är bra helt klart. Som motsats valdes en kvinna som partisekr i Carin Jämtin. Hon har lett sossarna i Stockholm och det har varit rena katastrofen och i grunden orsaken till våra valnederlag. Är idag oppositionsråd i Stockholm och har fortsatt kräftgången med en fullständigt misslyckad politisk karriär bakom sig. Läste en artikel igår att Miljöpartiet lämnar sossarna bakom sig i Stockholm och siktar på att bli större än S. Det går inte att samarbeta med Sossarna och Carin Jämtin. Denna kvinna skall leda sossarnas svåra väg tillbaka som organisation. Verkar det vettigt? På den presskonferens som var idag kl 13.00 var Juholt lysande bra. Jämtin började med att säga att Socialdemokratin är ett parti med dåligt självförtroende. Tydligen noll koll på allt utanför Stockholm. Det är hon som har dåligt självförtroende inte partiet. Vi har inte dåligt varken själv eller förtroende i Lidköping som ett annat exempel. Så det var inget bra val. Vi har inte haft någon duglig partisekr på många år, den siste var det mest katastrofala vi någonsin haft. Han anser att omvalet i Västra Götaland är ett ointressant val. Omvalet i Örebro är mycket viktigare. Han vet tydligen inte om att 25 % av Sveriges befolkning skall gå till omval. Läser nu Alex Shulmans kommentar på presskonferensen och han skriver om Håkan: Det var fint att höra honom tala om sin familj, sina två söner i över tonåren. "Vi har alltid kallat oss tre amigos, och nu är vi tre vuxna amigos", sa han. Det var fint! Dessutom tycks Juholt ha humor. Han fick folk att skratta fler gånger än vad Statsminister Reinfeldt gjort under hela sin tid som partiledare. Humor är omfamnande och härligt. Det är en fin egenskap att ha när man leder människor. Allt som allt: Håkan Juholts första framträdande får fyra stjärnor.... Det där med humorn var bra sagt...av Alex. Dagens partiledare är så fullständigt befriat från humor.stela och trista.För att inte tala om Östros. Nej detta kan bli riktigt skoj..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Från din blogg 2007-03-18:

"Jag får en känsla att ett nytt parti fötts på denna kongress,inte någon pånyttfödd parti a la nya Moderaterna som bara skapats av konsulter. Vi startar nu en ärlig inre process och frigörande av mänskliga resurser efter det att Mona blivit vald till ledare.
Mycket trevligt är också den känsla av förnyelse som nu sker.Trots att Mona inte är ung längre känns det befriande fräscht."

Det fanns inte mycket som var rätt i det uttalandet!

Signatur X - 11 mars 2011 00:00

Du har rätt i frågan om Regionvalet. Mycket viktig för vården i Regionen mm.
Vi måste satsa ordentligt och tiden fram till 15 maj är kort. Första gången, mig veterligt, som separat Regionval sker. Intressant att se hur uppmärksammat det blir.
Håller med Dig i ditt omdöme om Jurholt. Oväntat val men verkar bra.
Men vilken är Din kandidat till partisekreterare. Personligen håller jag med valkommitén i två avséenden. Det behöver vara en kvinna och hon skall helst vara från Stockholm. Palm, Westlund, Ylva J., annan?

Kent Almertz - 11 mars 2011 00:00

Till signatur X.
Jag förmedlade en känsla direkt från kongresshallen när jag skrev detta.
Förnyelsen bort från Göran Perssons ledarstil har skett.
Att valresultatet på riksnivå blev dåligt tre år senare har inget att göra med det jag skrev.

Kjell Hedvall - 11 mars 2011 00:00

Instämmer med dej HELT.:D

Göran Kjörk - 10 mars 2011 00:00