Bloggmeny

Trevligt med en socialdemokrat som partiledare för Socialdemokraterna

söndag, 13 mars 2011 16:12, Politik

Det är en ofta förekommen kommentar i dessa tider. Säger väl allt egentligen om det tillstånd som varit. Hur saker och människor uppfattas menar jag. Alla är vi socialdemokrater i denna rörelsen men som sagt mediabilder och egen framtoning samt egen förskyllan har gjort att vi är där vi är. När jag visade min mamma gåendes på Norra Torngatan så gick tankemaskineriet igång om detta kvarter som det nu är aktuellt att exploatera igen med ett polishus. Här står jag jag 1988 och vill förhindra rivningen av det fina huset i hörnet av Norra Torngatan och Götgatan. Längre tillbaka i tiden var det fiskaffär bl.a. Sedan kom Allans möbeltjänst.Vid rivningen hade kommunen verksamhet för arbetslösa. 1988 var jag ordförande för Socialdemokraterna i Lidköping. Jag har alltid varit emot exploateringen och rivningen av De La Gardiestaden men varit i minoritet. Skall återkomma i detta ämne och den syn som politiker före mig hade på den sk nödvändiga förändringen som gick under epitetet "Riv Skiten". Jag bor själv numera i ett härligt hus från 1709 som låg i den s,k saneringsplanen. Mitt hus finns kvar tack vare ägare som gjorde hårt motstånd emot kommunen men huset nedan revs. Kommunen hade döpt om huset till Ejja. Förnamnen på fyra tjänstemän från AF och kommunen som startade kommunens första verksamhet av detta slag för arbetslösa. Jag var ordförande i sossarna och hade inflytande men när det kom till de äldre i kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige hade de ingen förståelse för att vi ej skulle riva skiten. Så det slutliga beslutet blev rivning. 23 år sedan.(faksimil från NLT) För att ytterligare åskådligöra så visar jag en bild som Lars Thorén tagit. Till vänster skymtar entrén till fisk o grönsaksaffären i det hus jag visar ovan. Husen som är föremål för bilden är ersatt av det neobrutalistiska Åhlens huset eller Pollux. Ni ser Koppareslagaregatan som nu är ersatt av uppkörningsrampen till takparkeringen. Där trädet står är entrén idag. Det i särklass fulaste huset i Lidköping och kommet från en tid då man måste haft tilt i skallen avseende arkitektur. Finns bl.a i Skövde i Willys huset och i de flesta större städer. (yes jag har fått tillstånd av lars thorens döttrar att visa bilden)


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

BION I'm ipmresesd! Cool post!

Joeie - 23 april 2011 05:55

Jo,men det är ju det jag kritiserar.
Hansson var ett exempel.Jag kan räkna upp massor med namn med samsyn oavsett partifärg.Det var den generationens män.
Hansson var ju extrem.Han ville väl anlägga parkeringsplats på hela torget

Kjell Hedvall - 20 mars 2011 00:00

Kjell, du ska nog inte vara så kaxig.
När rådhuset brann 1960, sa din partikollega Arthur Hansson, låt skiten brinna ner.
Rådhuset var för honom en borgarsymbol (de la gardie).

Ronney Hedvall - 20 mars 2011 00:00