Bloggmeny

Skara. o party party...

söndag, 29 oktober 2006 22:50, Politik

Läste idag att Charlotte Nordström (m) blir ordförande i Skara kommunstyrelse.Lidköping har samarbetar mycket med Skara och det skall bli intressant att se om det blir en totalomsvängning emot Skövde istället.Tendenser till det har redan börjat innan.Fredagskvällen var jag Eddies eftersom Anders också spelar i ett partyband kallad Njoy. Jag har i alla år varit väldigt reserverad när jag varit ute lokal -har alltid känt en press att folk tittar mej.Från o med nu är det slut med det-ja jag skall inte ragla omkring..ler...men lite mer uppsluppen skall jag vara..Har man blivt omvald 4 ggr känns det bra. Många tror att jag och Anders är bröder.Här spelar dock den riktige brodern med Anders är vi 3 bröder här..hahahah. Här är Anders tjej Gordana och Anna som festar. Mer farliga brudar..ler..Anna o Lotta. Sedan Lördag spelade vi i The Politicians Italiabaren. Vi passade att ha fest med Sossarna-Milöpartiet o vänstern. Ca 60 personer deltog. Göran Larsson o Alexandra Ryberg trivdes under kvällen. var rubrikernas kvinna den gångna veckan.I festade en stund innan viktigare saker väntade..ler

Harrys/Stadt -Riksbyggen och Ladies Circle

torsdag, 26 oktober 2006 21:52, Politik

Budgeten för 2007-2009 i Lidköpings kommun är nu klar för presentation.Vi höjde med 500 tusen till park o fritid för konstgräs och Sockerbruket.2008 fick Vård o Omsorg 5 miljoner ytterligare.Kultur o Fritid fick 3 miljoner bl.a.Vi får se vad som händer med isytor och andra planer. Idag besökte jag Stadt och deras nya satsning på Harrys. Ett franchising koncept.Färdigt blir det i mitt November.Bra med företagare som satsar.Milan o Richard är två bra exempel. Stadt i full ombyggnad.www.harrys.se Sedan bar det iväg till Riksbyggen för att se på Seraphis-ja de nya husen vid Älvgatan som Riksbyggen byggt.4 lgh återstår att sälja. Sebastian på Riksbyggen visar modell över Seraphis. En interörbild från en ledig lgh. Nu är det höst -Gamla stadens torg i vackra färger. På kvällen gästade jag Ladies Circle i Lidköping. Berättade om mej själv som Kommunalråd samt om Lidköping förstås.Ett trevligt möte med intresserade.

Opposition?

torsdag, 26 oktober 2006 01:02, Politik

De borgerliga i Lidköping har börjat att opponera sig säger de i NLT.Det kan man ju göra,jag tycker dock det är viktigt att veta vad man opponerar sej emot.Den politik de själva säger sig stå för har de till 80 % hämtat från Socialdemokraterna i Lidköping.Så mycket eget tankegods har de inte kommit med under åren.Det är väl bara att rösta med-eller tänker de rösta emot sin egen politik....ler... Nu är vi ute på företags besök igen från kommunledningens sida - Vi har besökt alla stora företag i Lidköping så nu besöker jag flera mindre företag.Igår besökte jag SOLID reklam som ägs av Micke Westerlund och Marie Stridh.Bra på profil reklam och att sälja produkter som sänder iväg reklam eller profilering av ett företagsnamn eller logga.Presenter o giveaways.Jo det är Micke-vår eminent gitarrist i Politicians. Nu har vi internationella gäster igen I Lidköping. Det är lärare från Bulgarien,Ungern,och Grekland som är här genom ett s,k Comenus program som EU har. 2 lärare från Rudenshöldskolan tog initiativ och elever på Rudenschöld är involverade.Jag stödjer verkligen internationela kontakter och på skolnivå ger det praktiska kunskaper inom alla områden.Eleverna skall besöka skolorna i rep länder o elever skall komma til LIdköping. Här ser ni den Bulgariska delegationen. FÖrsta gången vi har bulgarer i Lidköping: På hemväg från ett trevligt kvällsmöte med delegationen hamnade jag i Lidköpings historia kl 24.00 Fullt pådrag mitt i natten vid Garströms hörna där Lidköpings Va enhet byter ut dagvatten och vattenledningar.Orsaken till denna nattverksamhet var att man stötte på vattenledningar från 1904 och en murad brunn också från 1904 tidigare under dagen. Allt måste vara klart innan bagerierna och övriga butiker går igång i nya staden. Johan Blomqvist nere och sågar av 1904 års gjutjärnsrör. Den murade brunnen från 1904 användes först som en uppsamlingsbrunn för all orenat vatten som sen rann ut i Lidan.Senare kopplades den ihop med dagvatten systemet.

Italia på lördag:The Politicians

tisdag, 24 oktober 2006 22:27, Politik

Hej alla. Välkomna till Italia på lördag. efter att ni ätit en god bit mat kan ni rocka loss till The Politicians kl 22.00 ca.. Ring o beställ bord: 65444

Skadegörelsen fortsätter o märklig åsikt.

måndag, 23 oktober 2006 10:25, Politik

Jag gick hem lördag natt efter att ha lyssnat på Eileen på Stures.Då mötte mej denna syn: Bilden blev lite mörkt -men sönderslagna stolar vid Rådhuset.Polisbilen rullade in på torget efteråt.Jag är helt övertygad att med cyklande poliser så stävjas skadegörelse.Såg dessutom ett protokoll där kommunen träffat krögarföreningen att man ej ville ha cyklande poliser eftersom " de kan provocera fram våld o skadegörelse".En synnerligen märklig åsikt.Med poliser som arbetar i centrum får de kontakt med ungdomarna vilket i sig själv stävjar bråk o skadegörelse.Vad tror man att poliser är??

Peace Victory och Speed Kills

söndag, 22 oktober 2006 19:42, My horses

Idag var jag, mia o jacob o hämtade Peace Victory. Peacarn är född och uppvuxen på Billingens sluttning mot Skara.Jacob skall nu få visa vad han går för eftersom han skall tämja och köra in hästen. Peace V är sista avkomman efter Mary Cristy. Pappa är Victory Party.Mary Cristy som jag samägde med bl,a Uno Fast under tävlingskarriären blev aldrig någon succe i aveln.Avkommorna har varit knepiga med för stark hörsel o stänkräddhet.Flera har fått "spel".Nu finns det en sista chans i Peace Victory. Peacarn anländer.Speed o Stormningen väntar nyfikna att få sparka till honom..ler...sen är rangordningen klar... Han är snygg´.lik sin mamma i färg o tecken. Speed Kills är fin nu.Otroligt att han inte får starta för att han inte har tillräckligt med poäng.

Radio Lidköping 20 år-Isstadion o ny häst anländer.

söndag, 22 oktober 2006 18:41, Politik

Igår firade Radio Lidköping sina 20 år - det blev en del besök, trevligt. J-G Petterson,Torben Persson o jag själv.3 erfarna radioproducenter -20 år nu som sagt. Idag var jag o hämtade en ny häst för inkörning. Peace Victory heter han.Mer att läsa under My Horses. Annars var jag på isstadion en sväng.Premiär igår med is.Jag har funderat en del på hur man kan frysa o behålla is även när det är varmt.Nu när vi skall byta kylmedium till saltvatten ökar kraven ytterligare.Vid värme som det är nu med + 14 grader kan man ej frysa med saltvatten.Ammoniak går dock bra men den skall bort. Min idé är övertäckning av banan så att man fryser i kontrollerad temperatur.Med armerad plasttäckning kan man dessutom spara mycket energi eftersom man drar över täcket på kväll/natt - ej åtkomligt åt väder o vind. Vilka problem måste man lösa.jaa...först o främst att det är en stor yta. Hur fäster man täcket - vidare både vatten inrinning o vatten avrinning. Vattnet måste rinna in på ett sätt så att det inte fryser före det når marken,,ler.när det regnar på täcket måste det kunna rinna av utan att det fryser.Verkar kanske omöjligt att lösa men det finns ju ingenjörer...

Kommentarer (0)


Njutningen

fredag, 20 oktober 2006 16:52, My horses

Då kan jag presentera ytterligare en fin häst. Njutningen heter hon och är efter Ljusningen. Pappa heter Victory Party.Han har börjat bra med sina tvååringar i Sverige.Njutningen tränas av Olle Elfstrand och sköts av Adolf Kämpäs.2 riktigt gamla rävar inom svensk trav. Njutningen gick premielopp på Åby igår och fick därmed en premie på 20.000 kr.Nu får vi se om hon klarar kval innan November, då erhåller hon ytterligare 5000 kr. Tyvärr så räcker inte min kamerablixt till när det är mörkt så bilder från loppet blev ej bra.Men 2 fina foton från förra årets bete när hon var 1 år får ni se här.Njutningen är en stor dam. Sedan en bild från igår när hon var på väg ut från stallet - 2 år men en bastant häst under tillväxt ser ni här. Lägesrapport från de övriga hästarna: Speed Kills är i full form men får ej starta eftersom han inte har poäng- trist.Ett lopp den 8/11 väntar. Kommer han inte med får han gå till Danmark.Har väntat i 7 veckor på att få starta.En annan baksida i travet att man inte får tävla. Rysningen är kastrerad -tränas för comeback.Har aldrig vart nåt fysiskt fel på honom.Däremot en het skalle. Stormningen är också kastrerad - Enligt Jacob slänger han ena frambenet fel i högre farter så vi får se. Crowns Victory har gått till Borås som kompishäst. Framtiden får utvisa om jag satsar igen-Inget fel på hästen mer än felaktig hantering. Peace Road - Skall köras in-sista avkomman efter Mary Cristy som numera betar i vår herres hage.

Närradion 20 år-93.8 MHZ

torsdag, 19 oktober 2006 15:10, Politik

På lördag firar Närradion i Lidköping-Radio Lidköping 20 år. Öppet hus i studion mellan 10 och 14.00.Studions ingång är baksidan av det hus som ligger emot Folkets Hus-Sevillagatan.Jag har haft förmånen att vara ordförande i nästan alla år. Rolf Synnerdahl jobbar på Radio Lidköping. Annars har det varit lite halvlugnt de sista dagarna.Jaa långa arbetsdagar som vanligt och Kommunstyrelsens au med bl.a ishallfrågan men ur min synpunkt inga stora eller besvärliga frågor. Besvärligt har det dock varit i regeringen.Noterade att det var världsrekord-det har aldrig hänt förut i något land- att 2 ministrar fått avgå direkt efter att de blivit utnämnda.Jag tror att vi kommer att få se fler ministrar avgå denna 4 årsperiod.

Gudstjänst i Saleby

söndag, 15 oktober 2006 15:05, Politik

Fick en fråga från Sonja Grunselius om jag ville vara med på en dialogpredikan i Saleby kyrka.Jag tackade ja och nu är den gjord.Vi pratade om frågor jag tycker är viktiga: Solidaritet,Jämställdhet,Kyrkans roll.samhällets och individens ansvar.Samarbete.Att vara god.Godhet. Ärlighet,att göra fel.förlåtelsen. Tog upp de hemlösas situation i Lidköping på förra kommunstyrelsens au.tyvärr mötte jag inget större gehör. Under predikan kom jag på att jag skall ta kontakt med Ria om vi kan göra något tillsammans.Alla möten har något gott med sig. Saleby kyrka. Klocktstapeln- sveriges äldsta klocka från 1228.Vi befinner oss på historisk mark,min farmor kommer från saleby.här vilar hennes föräldrar. Sonja Grunselius o jag efter gudstjänsten.Bättre präst än Sonja finns ej.

Aktiva dagar

söndag, 15 oktober 2006 14:29, Politik

Det händer så mycket o det finns så mycket att skriva om att jag får utveckla denna sida.Många besökare också,under valet låg jag på 9000 besökare,,nu har det fallit till 4000/månad,men jag är jättenöjd.I fredags var jag på teater,helstolliga 123 Schtunk bjöd på Romeo o Julia.mycket bra.Fick ej ta bilder dock. Igår firade Manskören Harmoni sitt 70 årsjubileum -tillsammans med Lidköpings orkesterförening o Mikael Samulsson hade man förlagt det hela till Rosers i Skara. Jag var inbjuden och budskapet var tydligt:Vi vill ha en konsertsal i Lidköping. Nu kostar detta ca 70 miljoner i nybygge,.Vara kostade 100 miljoner men vi behöver inte lika stort.Vi får se.jag sa att vi jobbar på det. Om 5 år när Harmoni firar 75 år kanske vi har.För hela Lidköpings kulturliv så behöver vi något bättre..JA... Rolf Hörnfeldt i sångartagen. Jag fick en pratstund med Mikael -Fantastisk sångare som tillsammmans med Harmoni o Orkesterföreningen gav en strålande konsert.Jag rös och var på väg till himmelen flera gånger. Hasse Andersson Thomas Miles och Orkesterföreningens dirigent Johan Kjellberg. Ett stort tack till Yvonne.körens dirigent och Loa som jobbat hårt med arrangemanget.

Budgetberedning avklarad+ stolpskott

torsdag, 12 oktober 2006 10:52, Politik

Nu är vi färdiga med årets budgetberedning i Lidköping. Det hela ser bra ut.Alla inkl medierna skriver om rika Lidköping.Vi har pengar men eftersom vi inte får ta av förmögenheten är vi inte så rika. Avkastningen av "Gullspångspengarna" investeras och vi har inte så mycket till drift av alla de pengar vi tagit in det sista året. Vi kan givetvis göra det vi planerat men några stora utsvävningar har vi inte pengar till.Satsning på motorstadion och en bandyplan kan vi göra.Även en konstgräsplan som vi lovat.Bara detta kostar över 40 miljoner.Stora åtaganden utöver detta i en bandyhall finns ej pengar till.Men 40 miljoner till fritid är inte dåligt.Den nya regeringen har verkligen börjat med flera stolpskott.Att inte kulturministern som ansvarar för Sveriges radio/TV avgår är en stor skandal. Att den gamla sosseregeringen gjorde misstag och hade dåligt omdöme under o efter Tsunamin är en sak.Att medvetet av idéologiska skäl ställa sig utanför samhällets lagar o regler och sedan tacka ja till att leda samhället är fullständigt idiotiskt.Vad har vi fått för styre i Sverige.Jag skäms för att vara svensk. Näh,, nu till lite trevliga bilder istället. En fin bild i höstens ljus. Här kommer Mia som får en kram för att hon går i pension som chef för socialförvaltningen.Mia har skött allt jättebra - tack. Sen en bild på min medarbetare på kontoret Helena Ljunggren - hon blir verkligen Big Momma eftersom hon väntar på trillingar.Mycket ovanligt på naturlig väg. Lycka till.

Klart...........

tisdag, 10 oktober 2006 14:50, Politik

Då har vi haft presskonferens och talat om att S-V o Mp i Lidköping, gjort en valteknisk samverkan ihop med en politisk plattform för åren 2007 till 2010 Socialdemokraterna erhåller samtliga ordförandeposter. Vi har ambition att lägga gemensamma budgetar men utöver överenskommelsen är partierna fria att agera. I politik områdena så nämner vi satsning på kollektivtrafik,ökad tillgänglighet i innerstan.Förbättrad vattenkvalité i Kinneviken.Satsning på stränderna o Framnäs.Byggandet av bandyplan/isyta.Billiga lokaler i Sockerbruket för ungdomskultur.Äldreboenden skall finnas så att det inte uppstår köer.Barngrupperna skall minska i barnomsorgen. Satsning på biogas.Demokratiutveckling. Cristina Kvist o Bo Eliasson från (V).Kjell Hedvall och Lena Blomgren (S) Göran Larsson och Linda Berling (Mp)

Rörstrand. Nu var det klart med S-V-MP

måndag, 09 oktober 2006 20:04, Politik

Jag tror knappt det är sant det som händer på Rörstrand just nu.Detta är det allra trevligaste med att vara kommunalråd. När de nya ägarna av Ittala ringde mej och sa att vi lägger ner verksamheten i Lidköping blev jag ledsen o bedrövad.I samma ögonblick bestämde jag mej för att ta nya tag-Vi satte oss ner o formulerade en ny strategi o mål.Nu förverkligar vi det: En Bild tagen inifrån ut mot den gamla entrén.Ny yttervägg byggs. Hela det gamla museet rivs o gatan blir fri för genomgång till det nya Rörstrand som växer fram på baksidan.Detta kommer ni ej att se mer. Fann denna bild hängandes bakom den gamla ugnen. Ja alla Rörstrandskännare vet vilka det är-Flera lever och får vara med om förändringen. Om en månad skall det vara klart.detta är gamla butiken.köket är borttaget från restaurangen. Imorron har vi presskonferens o talar om att uppgörelsen blev klar ikväll mellan S-V o Mp i Lidköping. Valtekniskt samverkan och en lista på politiska frågor vi kommer att arbeta med de kommande åren.

Oktober.repa....

söndag, 08 oktober 2006 11:26, The Politicans

Nu ligger vi i träning för nya låtar.Efter en hektisk sommar så laddar vi om.Vi har ju Mario som unik röst. Med en avliden Totta så testar vi hans 15 minuter på Mario.Jag hoppas vi kan köra.2-3 Tottalåtar. One - Denna stora U2 låt kör vi också in.Vi spelar för alla åldrar och alla typer av arrangemang,det ställer stora krav på flexibilitet.En gång på en skola för 7 till 10 år,nästa gång för pensionärer 65 till 90 år. En gång konsert för sittande publik,nästa gång på Torget,en tredje gång på Eddies med "knöka"drag...4 gång på föreningsfest där alla står o skriker olika önskemål på låtar.När vi spelade på dansgalan i Folkets Park så hade dansbandet lagt av för länge sen när publiken skrek kl 2.00..att spela mer ..annars får ni stryk,,ler...Här kommer bilder: Jag har aldrig sett en band som gör som vi - det är coolt.vi bara står där.

Calle.....ler,

fredag, 06 oktober 2006 17:09, Politik

Jag får hälsa Carl Bildt välkommen tillbaka i svensk politik..Fast lite högre svansföring skulle jag nog ha haft - han började presskonferensen med att säga att jag har faktiskt varit svensk statsminister....Hur många har glömt..ler...Ja jag träffade ungdomar under valrörelsen som inte hade upplevt någon borgerlig regering.Nu får de/vi se.Politiken till högre utbildning skulle omformas hörde jag idag.Istället för kvantitet skulle det vara kvalité. En omskrivning i ordanvändning,,,ELIT satsning säger man egentligen. Med nya ord försöker man tvätta bort den gamla högerpolitiken.Iallafall här kommer Calle:ler....

Skadegörelse.....ujj var förb...d man kan bli

fredag, 06 oktober 2006 00:19, Politik

När jag kom ut igårkväll från vårt sossemöte frågade jag Gösta varför det var så svart nerför Stenportsgatan utefter hela De la Gardieskolan. (Ni ser platsen dagtid ovan) Gösta berättade att hela 18 armaturer har blivit sönderslagna.Hela gatan är becksvart...Jag har tyckt länge att det får vara nog nu.Både föräldraransvar och eget ansvar,skolans organisation och polismakten.Jag har tagit upp frågan ang skadegörelsen på brottsförebyggande rådet i våras. Min idé är att vi skall ha 2 poliser på cykel i vardera gamla o nya staden.fre o lördag mellan 22.00 till 0.5.00. Man hör nämligen väldigt utmärkt på cykel och snabbt tar man sej fram.Oftast gapas o skränast det i centrum i samband med skadegörelse.slagsmål.misshandel,olaga hot.mm.mm.Poliser på cykel skulle få en utmärkt kontakt med ungdomarna och vara en bra förebyggande verksamhet,Utanför krogar sker det mycket och bara vetskapen att 2 poliser snabbt dyker upp skulle göra mycket..Kostnaden är ej stor.Både försäkringsbolag,kommun och fastighetsägare skulle lätt spara ihop pengarna om man sponsrar ett försök.Vet ni var svaret var? NEJ...Det är polisens sak. Polisens svar var det vanliga..Vi har inga resurser (trots att vi aldrig haft så många poliser som idag.) Sverige är ett underbart land på många sätt men flatheten och passiviteten,Människor som gömmer sej bakom byråkrati,slöhet o likgiltighet är en av våra sämsta sidor.

Budgetmanglingen fortsätter

torsdag, 05 oktober 2006 10:26, Politik

Budget arbetet är som sagt i full gång.Totalt sett får vi följa den plan vi hade i våras.Något mer utrymme finns ej.Av de pengar vi får från kapitalet så investerar vi det mesta.Vi har ju inga lån i Lidköping. Annika Stedner vår nya Kultur o fritidschef debuterade inför budgetberedningen och här har vi fått en mycket duktig ledare o chef.Lidköping är att gratulera än en gång till att fått en duktig medarbetare: Vård och omsorg har läget under kontroll även om det ständigt behövs nya pengar.Det får dock vänta till 2008(man fick mer pengar i våras) Jag haffade Rolf (vård o omsorgschef) på sitt rum och Rolf är berömd för sitt samlande av pennor.3000 st här. Annars kommer en bild till här från vård o omsorgs verksamhet som information:

Budgetarbete...

tisdag, 03 oktober 2006 23:34, Politik

Dessa dagar ägnas åt nästa års budget i kommunen. Den s,k budgetberedningen sitter av hela dagarna o träffar ansvariga i respektive styrelser.Idag har det varit Samhällsbyggnadsnämnden och Barn o Skola.. Så här kan det se ut.Vi pratar om pengar och när saker skall göras,,,,,Vi investerar väldigt mycket i Lidköping och stan växer snabbt nu.När GT skriver om alla pengar o guldkust...så tar vi pengarna o investerar.Några objekt ser ni ovan.Totalt sett ser det bra ut,nämnderna håller sina budgetar.Barn o skola skall bygga, för att få ner barnantalet i grupperna.Lidköping är attraktivt o vi har mycket bra tjänstemän o politiker.Med alla pengar som snurrar runt så ansvarar vi för över 4000 miljoner...Kommunen har nästan 5000 personer på sin lönelista varje år. Här kommer en fin bild från helgens fest i Utena.Litauen.

Litauen-Utena 745 år.

måndag, 02 oktober 2006 00:07, Politik

Jag stack till Litauen i fredags morse-därav tystnaden några dagar här.Vår vänort Utena fyllde 745 år och Kjelis Hedvalis och Kentas Lindstriomas från Lidshiopingas var där..ler....(hoppas ni förstår). Vi pratade lite om framtiden mellan vänorterna och skulle försöka ta nya tag kring äldreomsorg o hemvården. Litauen är medlemmar av EU och har nu kommit in i EU,s stödområdespolitik vilket märktes väl.Utena har utvecklats mycket bra sedan jag var där senast för 5 år sedan.Första gången jag och Kent besökte Utena var för exakt 10 år sedan.Då var det mesta riktigt nergånget o förfallet-Trevligt att se förändringarna.Jag fick hålla tal inför alla festivaldeltagare.Ca 20.000 personer deltog i festligheterna. Jaa...vi är i öst..Männens värld råder....Utenas kommunledning. Litauen är körsångernas och folkdräkternas land. Få pratar engelska i Litauen så utan tolk går det ej - Här med tolk Eligija Zidoniene som dessutom är stadsläkare o ansvarig för hälsovården. Festivalen innehöll bl.a dessa närmast surrealistiska inslag Jag kommer att skriva mer om Litauen på min engelska sida- My World