Bloggmeny

Litauen-Utena 745 år.

måndag, 02 oktober 2006 00:07, Politik

Jag stack till Litauen i fredags morse-därav tystnaden några dagar här.Vår vänort Utena fyllde 745 år och Kjelis Hedvalis och Kentas Lindstriomas från Lidshiopingas var där..ler....(hoppas ni förstår). Vi pratade lite om framtiden mellan vänorterna och skulle försöka ta nya tag kring äldreomsorg o hemvården. Litauen är medlemmar av EU och har nu kommit in i EU,s stödområdespolitik vilket märktes väl.Utena har utvecklats mycket bra sedan jag var där senast för 5 år sedan.Första gången jag och Kent besökte Utena var för exakt 10 år sedan.Då var det mesta riktigt nergånget o förfallet-Trevligt att se förändringarna.Jag fick hålla tal inför alla festivaldeltagare.Ca 20.000 personer deltog i festligheterna. Jaa...vi är i öst..Männens värld råder....Utenas kommunledning. Litauen är körsångernas och folkdräkternas land. Få pratar engelska i Litauen så utan tolk går det ej - Här med tolk Eligija Zidoniene som dessutom är stadsläkare o ansvarig för hälsovården. Festivalen innehöll bl.a dessa närmast surrealistiska inslag Jag kommer att skriva mer om Litauen på min engelska sida- My World


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*