Bloggmeny

Radio Lidköping 20 år-Isstadion o ny häst anländer.

söndag, 22 oktober 2006 18:41, Politik

Igår firade Radio Lidköping sina 20 år - det blev en del besök, trevligt. J-G Petterson,Torben Persson o jag själv.3 erfarna radioproducenter -20 år nu som sagt. Idag var jag o hämtade en ny häst för inkörning. Peace Victory heter han.Mer att läsa under My Horses. Annars var jag på isstadion en sväng.Premiär igår med is.Jag har funderat en del på hur man kan frysa o behålla is även när det är varmt.Nu när vi skall byta kylmedium till saltvatten ökar kraven ytterligare.Vid värme som det är nu med + 14 grader kan man ej frysa med saltvatten.Ammoniak går dock bra men den skall bort. Min idé är övertäckning av banan så att man fryser i kontrollerad temperatur.Med armerad plasttäckning kan man dessutom spara mycket energi eftersom man drar över täcket på kväll/natt - ej åtkomligt åt väder o vind. Vilka problem måste man lösa.jaa...först o främst att det är en stor yta. Hur fäster man täcket - vidare både vatten inrinning o vatten avrinning. Vattnet måste rinna in på ett sätt så att det inte fryser före det når marken,,ler.när det regnar på täcket måste det kunna rinna av utan att det fryser.Verkar kanske omöjligt att lösa men det finns ju ingenjörer...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*