Bloggmeny

Inte lätt och va på topp...ler

onsdag, 30 april 2008 00:23, Politik

Den influensa jag drabbades av var en hård sort. Jag har inte vart så här sjuk på 25 år,vilket gör att det kommer och ta en tre veckor innan jag är tillbaks i normal form. Jag hostar och snorar och känner mej som en zombie.Något fotograferande har jag inte haft ork till.Ber om överseende på denna blog. Jag besökte vårdcentralen men där var det som vanligt.Det ger sällan så mycket. Har man kommit till min aktningsvärda ålder har man varit med om det mesta och vet när det är dax för medicin.Man vet också vilka mediciner som funkar bra o,s,v. Läkaren var i ung ålder, han förklarade att någon penicillin inte var aktuell även om jag hade bakterieinfektion. Orsaken var att jag kissar ut det antibakteriella i Vänern och man måste tänka på miljön...Grattis tänkte jag..Man får släpa sig fram i tre veckor för att tänka på Vänern.Nya tider stundar..ler...Annars går Sparbanken Arena in i en fas där vi snart skall få reda på vad anbuden gett. Sedan är det såå typiskt Lidköpingsbor..Här har varenda kommun i flera års tid dragit momsen två ggr eftersom det vart lagligt för kommuner. När det var Lidköpings tur börjar man och ifrågasätta och anmäla om det var rätt till skattemyndigheter och regering. Nu blir det ännu svårare att uppföra det som var tänkt.Men jag jobbar på..fortfarande är det inte slut på idéer hur vi skall lösa detta.

Mötet om Skutan gav inget,,,Ombyggnad efter bussarna.

fredag, 25 april 2008 10:42, Politik

Igår hade Landshövdingen i Värmland kallat till möte ang Skutan som just nu ligger i Lurös naturskyddsområde. Inget hände. Vi i Lidköping behöver inte bry oss mera. Att jag agerat beror mer på hur dåliga myndigheterna fortfarande är på att vara flexibla,konstruktiva och agerande. Nu finns risken att fartyget kommer att förlisa och sjunka.Det lär bli staten som får betala oavsett. Jag skrev tidigare att Ingvar Rydqvist gillar att överklaga. Nu har han överklagat beslutet att ta bort refugerna och busskurerna vid torget.Eftersom regionbussarna inte kommer att stå vid torget så vill kommunen skapa en yta för parkering men även fria ytor för utökad handel och aktivitetsplats.Även restaurangerna kommer att få större ytor för uteservering. Alla partier i Lidköping har vart eniga. Något utrymme för att bygga en park eller skridskobana vid denna plats finns inte i kommunens långtidsbudget. Det innebär inte att ytan kan förändras i framtiden. Kommunen arbetar med frågan om att vi i likhet med mig själv skall färdas klimatrent. Det är ett tämligen enkelt val.Kommunen kan styra i framtiden att enbart klimatrena fordon får parkeras vid torget som ett exempel. Rydkvists överklagan kommer väl som vanligt inte innebära någonting. Denna överklagan kostar inget för skattebetalarna. Även med nuvarande utformning kan man få parkera där om det skulle dra ut på tiden.

Influensa men Skutan håller mej vid liv

tisdag, 22 april 2008 01:43, Politik

Jag blev sjuk i lördags i influensan.Har inte vart så här sjuk på 25 år.Helt slut. Idag kunde jag stängt av mobilen men det var också med viss nyfikenhet jag följt alla turer med Skutan. Ägaren ringer mej kontinuerligt samt media stup i kvarten. Jag har tidigare haft anledning att kritisera Sjöfartsmyndigheterna i samband med förlisningar och efter denna hantering av MS Aila eller Skutan så finns det all anledning att ta upp frågan om dess organisation. Kl två ringer en journalist från Nya Wermlandstidningen och säger skrattandes att Skutan just nu på väg med god fart tillbaks till Lidköping. Kl fem vet man ingenting om detta hos Sjöfartsverket enligt kommunens handläggare. Sjöfartsinspektionen har sin uppfattning att man inte skall göra något utan fartyget får flyta fritt. Nu ikväll får jag information om att seglationsstyrelsens Ms Polstjernan skall åka ut imorron för att leta efter Skutan...Om hon befinner sig inomskärs är det Länsstyrelsens ansvar.I farled dras hon in i närmsta hamn. Men ingen hör av sig eller ansvarar för något,det är media som sköter detta. Tala om myndighet ? vem ansvarar för vad och vem agerar. Ägaren har efter sin förmåga försökt att få tag på en dragare men det finns ingen som ställer upp på att bogsera den till Karlstad. Nu på morronen får jag äntligen kontakt med en som vet något. Skutan har drivit in på grunt område vid Trädgårdsholmarna och ligger där rätt tryggt f.n Farsen lär fortsätta..

Fullständig Circus med Skutan..

måndag, 21 april 2008 16:05, Politik

Fick just telefonsamtal om att "matvraket" Skutan nu har slitit sig ifrån grundet vid Gaperhult på Värmlandsnäs och är med god vind på väg till Lidköping...Det hela är en fars utan dess like. Båten skall skrotas i Karlstad men de släpper inte in fartyget.Om inte ägaren tar hand om fartyget kommer väl kustbevakningen och dra Skutan tillbaka till Lidköping. Den kan ju inte driva som ett spökfartyg.Vi kan inte lägga den på samma plats igen...Som sagt,,vilken Circus,,jag har nog aldrig varit med om dess like... Litauerna har nu åkte hem och jag hoppas vi kan få igång lite samarbeten. Närmast som jag tror på är deras näringslivsorganisation som verkar vara på bettet. För oss i Lidköping är det viktigt att det blir ett reelt samarbete.`Tyvärr finns det många kommuner som samlar på vänorter och är mest intresserade av att besöka varandra vid festivaler och dylikt. Jag deklarerade nu inför delegationen att om det inte blir något så är vi beredda att avsluta samarbetet på denna nivå. Vänner kan vi vara ändå... Här skriver vi under avtalet.

Litauen besök.. vad göra med en mördare???

lördag, 19 april 2008 02:39, Politik

Jag öppnade min dator på flygplatsen i Chicago i söndags.eftersom Sverige låg sju timmar före var nyheten om Englas död och erkännandet från A Eklunds sida huvudnyhet. Måste erkänna att jag satt och grät där. Jag har alltid varit motståndare till dödstraff och tycker det är fullständig fel väg...Men nu vete faan på ren svenska..vad skall vi ha sådana till i samhället och vad skall han göra i framtiden..?? Aftonbladets krönikor skrev att det är lätt att hemfalla åt hämndtankar och visst är det så. Jag har kvar min uppfattning att vi inte skall ha dödsstraff men det kändes skönt att få skriva av sig. Pratade med Johnny som är i Rockfords med eleverna från De la Gardie.De har blivit mottagna på ett fantastiskt sätt så de är helnöjda. Rockford är ju en svenska stad och svenskamerikanerna är verkligen heltända på allt svenskt.Entusiasmen smittar av sej och man känner sig verkligen hedrad när man är där. Lidköping gästas nu av en delegation från vår vänort i Litauen. Utena. Vi skriver om vårt tio år gamla avtal och jag hoppas det kommer att bli något bra även i framtiden.

jetlaggen,,möten och möten

torsdag, 17 april 2008 23:16, Politik

Alltid när man varit ute och rest blir allt som skall göras hemma inlagt efter man kommit hem.Varje timma har vart inbokad denna veckan. Jag har betydligt svårare med tidsomställningen när jag reser from west to east. Just nu kämpar jag med att somna i rätt tid. I veckan tog vi beslutet att genomföra upphandlingen av kommunens interna hälsovård. Det innebär att ett privat företag skall utföra hälsovården.Omsättningen är 4 miljoner.Detta skall ses i ljuset av kommunens totala omsättning på 2000 miljoner. Jag tycker det skall bli intressant att pröva något nytt. Vi har haft problem med att hälsan är för liten och nu kommer man in i en större organisation.Personalen följer med. det blir samma kostnad så vad är problemet? Kommunen kan alltid återgå till att driva verksamhet i egen regi om det inte skulle funka.Men det finns inget som talar för det om upphandlingen är rätt gjord. Som ni sett så ökar konkurrensen bland lidköpings krogar. Just nu pratar alla om vem som skall klara sig eller inte. Ännu har inte Petter tagit över Eddies och Wagners guldkrog på Rörstrand har inte öppnats. Så visst om alla skulle leva gott är jag den förste att gratulera.Vi får se. Någon unik krog har vi inte i Lidköping och det är väl det som fattas,med unik menar jag som exempel Sho Gun krogen jag visade bild på sist. Innan jag åkte hem från Rockford hälsade jag på de elever från De la Gardie som just nu är där. När man nu kommer och representerar Lidköping skall det vara ståndsmässigt..ler..Istället för att betala 18 dollar för en buss upp till Rockford vilket jag gjorde hyrde man en limo istället. Kostnaden var densamma när man lade ihop. Flaggor är alltid snyggt.Här från O hare flygplatsen i Chicago. Här ser ni ytterligare en bild från ShoGun krogen. Kocken står vid bordet och lagar maten direkt till gästerna,samtidigt som han showar..

Ohh,,va billigt,,

söndag, 13 april 2008 21:43, Politik

Dollarkursen i sex kronor gör att det är mycket prisvärt i USA just nu.Förvånansvärt billigt. En Cd kostar 70 kr.Den resväska jag köpte i Lidköping för 1200 kr kostar 600 här..Lewis jeansen 190 kr.Det är halva priset på det mesta.Ta med er en tom väska och åk över...ler...Bush har kört ekonomin i bott med Irak kriget.Hade vart bättre och rustat upp sin egen nation som håller på att förfalla på många ställen än att riva ned i Irak bl,a. En röst från en restaurang i San Diego:: Passa på och beställ in dricka snabbt för om 20 minuter är det nytt pris....Jag åker hem nu till kommunstyrelsens au möte på tisdag.Tycker att resan innebär ett genombrott på USA arbetet.Vi tecknade avtalet med Rockford 2006 och det tar tid innan något händer.Det är inga stora pengar vi lägger på detta och jag ser massor med möjligheter. Denne man hälsade jag på tillsammans med Larry. Han är framgångsrik företagare sa Larry så du måste hälsa..Jag är svensk sa mannen, jag är bördig från en ort du aldrig har hört,,ja,,men säg det ändå sa jag.. Bitterna,, sa Richard Nordlof.Han var född i USA dock. Även att gå på restaurang är billigt. På denna Japan restaurang kostade den dyraste rätten 100 kr..och då var det inte vad som helst kan jag säga..Jag åt stekta räkor för 70 kr...

Rockford, Möten + ishockey,,,

lördag, 12 april 2008 20:23, Politik

Hela dagen idag ägnades åt möten.Vi började tidigt inne i Town Hall med att träffa olika repr för Rockford city. De båda traineerna Linnea och Einar var med givetvis. Senare under dagen träffade jag Chairman Christenson som är ordförande för Winnebago county eller region som vi säger på svenska. Det går en stark våg av miljörörelse över många amerikanska samhällen idag.Man skriver under på Kuyoto överenskommelsen lokalt och bryr sig inte om Bush administrationens miljöpolitik. Jag har pratar miljö hela tiden och man har Sverige som förebild här i Rockford.Bestämdes att chairman Christensson skulle besöka Lidköping i Augusti. Sedan hade jag ett givande möte med Larry Morissey.Han är Mayor här i Rockford. Jag och Larry kommer väldigt bra överens och det är lätt att samarbeta.Vi pratade mest om hur vi praktiskt skall fortsätta samarbetet. Som jag skrev så kommer ett företag från Rockford att starta upp verksamhet i Lidköping. På kvällen var vi inbjudna till ishockey mellan Rockford och Chicago.Lagen spelar i AHL. De ligger i topp i denna liga och det var god stämning när Rockford slog Chicago med 3-2 inför 6000 åskådare. Båda lagen är farmarlag till Chicago Black Hawks. I USA tar de varje tillfälle,I första paus blev jag överraskande intagen på plan. Efter en intervju skulle jag slå pucken från ena tekningszonen diagonalt över till den andra.Pucken skulle hamna på den röda tekningspunkten. För att jag skulle se hade man placerat samma skylt som ni ser på bilden med Pepsi på på motsatta sidan stax intill.Jag drog iväg pucken och den hamnade på skylten,,ler. Stort jubel.. Jag skulle nämligen visa näste man hur man skulle göra.Han hade vunnit på inträdesbiljetten att göra samma sak,om han hamnade i cirkeln vann han 150.000 kr. Mannen drog iväg pucken som knappt hade styrfart till mittlinjen.Ingen hade hittils vunnit,så svårt är det.Så mitt skott var rätt snyggt. Ge de 150.000 till Hedvall hojtade Mayor Morrissey... Lawrence "Larry" Morrisey.Borgmästare i Rockford. I nästa paus lottade man ut en Harley på inträdesbiljetten. En av Davidssons fabriker ligger någon timma från Rockford. Här ser ni Linnea Bengtsson som skall jobba i Rockford som trainee för kommunens räkning i 8 månader.

Rockford .Illinios

lördag, 12 april 2008 19:59, Politik

Nu har jag kommit till Rockford i Illinois. Efter en minst sagt otrevlig flygresa mellan Denver och Rockford så är jag framme.Vi flög in i ett åskväder med hårda vindar.När planet skulle landa slog det i hårt,studsade på det ena hjulet tillbaka på det andra för att sedan studsa på framhjulet.När vi äntligen kände att vi var på säker mark,applåderade alla, någon visslade och skrek,,oh my god we surviwed,..Rockford ligger bara en dryg timma från Chicago och är Lidköpings samarbetspartner i Näringslivsutveckling.Här skall jag träffa politiker och företagare de två sista dagarna på resan.Rockford har Sverige väder..regnigt o kallt. Rockford bildades av svenskar och vart man än går så finns det svenskar. En av våra lidköpingsambassadörer Urban Lundberg från Detroit blev ordförande i Svensk-Amerikanska handelskammaren när jag var i San Diego. Handelskammaren har 20 kontor i USA.Det skall bli jätteintressant och se hur vi kan arbeta ännu bättre när vi har Urban som ordförande.Allt är nätverk och kontakter idag. Hittade denna i San Diego..Så nu vet ni...hahahaha

University of California idag..

onsdag, 09 april 2008 19:01, Politik

Sitter just nu på California University i San Diego. Ämnet för dagen är Sustainable Energy eller hållbar energi. En rad talare kring olika ämnen. Ett är omvandling av avfall till energi i biogas,ett annat är Bioenergi. Det är det dessa två som fört mig hit. Lidköping och Västra Götaland ligger långt fram avseende kunskap och tillverkning av bioenergi, främst pellets. I eftermiddag blir det ett intressant pass kring solenergi och marknaden där i framtiden. Det är en konferens på mycket hög nivå som jag är jätteglad att få deltaga i. Energi frågan är verkligen stekhet och Kalifornien är föregångare i USA. För Lidköpings del är det viktigt att vi nu fokuserar på den bransch där vi har kunskap och som kommer at ge jobb i framtiden. Bengt Erik han med anden nedan..ler…är också med och skall framträda om en stund. Kan också meddela att det ser lovande ut avseende en ny etablering i Lidköping från ett företag i Illinos. Att en delegation kommer till Lidköping i augusti från staten Georgia är också klart samt att staten Arizona vill ha ett samarbete kring att ge ungdomar från Lidköping jobb där. Återkommer om allt. Solnedgång i Stilla Havet.

San Diego dag två.

tisdag, 08 april 2008 15:05, Politik

Syftet med resan är att utveckla samarbetet och att träffa människorna live man mailar till ibland. Inget går upp emot det fysiska mötet.Igår träffade jag repr från staten Georgia och städerna Savannah och Atlanta. De anser att vårt sätt att arbeta är ett föredöme och planerar att besöka Lidköping.I Lidköping har vi två företag där ett är skogsmaskin företaget Silvaro på Kartåsen som ser marknader.Givetvis har de besökt Georgia.Lidköping har ett avtal med staden Rockford i Illinois. Företag jobbar inte efter kommuner utan efter marknader och vart deras etablering är bäst.Men vi utgår från Rockford för att vi har samma syn och tro på lokalt driven näringspolitik. Vi är pionjärer. Vi vet inget om resultatet ännu efter knappt ett år av praktiskt arbete. En pionjär är Bengt-Erik Löfgren på Äfab i Lidköping. Han är en guru på energifrågan och kan presentera fakta om tillståndet på vår jord som få andra. Hade Bengt-Erik kommit till USA för 15 år sedan hade världen sett annorlunda ut. Man lyssnar på Bengt här och han kunde lätt ägna sig att åka runt och prata på heltid. När Bengt pratar engagerat så stannar t.o.m änderna upp och lyssnar hur vi skall rädda vår jord.. Här matchmakar vi...med Georgia folks.. Banketten var förlagd till San Diego University aqvarium. Mer en forskningsinstitution över stilla havet.Miljöfrågan är hyperaktuell här.

Matchmaking

tisdag, 08 april 2008 01:48, Politik

Förutom uppstarten på mötet med tal av Sveriges USA ambassadör så framträdde en rad talare som hade ämnet business mellan Sverige och USA utifrån olika perspektiv. USA är 51 stater med olika regelverk och system.Detta försvårar handel och affärsutveckling när vi kommer in på områden som långsiktig hållbar utveckling och förnyelsebar energi. Något vi svenskar är duktiga på och som flera stater i USA är mycket intresserade av och som är framtidsbranscher. Sverige är en nation med ett regelverk. Lidköping har valt att slå sig ned i staten Illinios men jobbar givetvis för att hjälpa lidköpingsföretag att expandera där möjligheterna finns. Av en slump har vi nu två företag som ser möjligheter i staten Georgia. Georgia har nästan 10 miljoner invånare. Här i Californien bor 19 miljoner och i Illinios som vi nu finns bor det 13 miljoner.Stora marknader.Några ser Lidköpings sätt att arbeta som ett föredöme och vill komma på besök. I eftermiddag har vi matchmakat. det går till så att de som är intresserade av varandra träffas i 30 min. Man får ett bordsnr som man går till och så träffas man där. Jag är bra på att fånga trutar..ler... däremot inte så bra på att fixa måseländet i Lidköping. Efter stora insatser och handlingsplan skulle måsproblemet ha minskat denna vår. Vad jag hörde innan jag åkte var det VÄRRE än någonsin. Vad göra??? Fullständig olidligt skrikande som börjar kl fem på morronen.

San Diego - E-days

måndag, 07 april 2008 14:50, Politik

Äntligen har jag blivit uppkopplad från San Diego. Anlände söndag morgon svensk tid, då hade det gått 24 tim sen jag lämnade Lidköping.Söndagen gick åt att sova en stund plus att jag hade några timmar på e.m där vi tog en bussrundtur.Anledningen är att de svensk-amerikanska handelsdagarna arrangeras här.Igår kväll började arrangemanget med en VIP reception för min del. Mötet var väldigt seriöst, ca 220 personer var samlade och vi inledde med att sjunga nationalsångerna från Sverige,USA och Canada.Man tycker om awards i USA.Så en lång rad personer blev hyllade för sina insatser att främja de svensk-amerikanska intressena. Som jag skrivit tidigare bor det fler svenskar i USA än i Sverige numera.Ca 13 miljoner har svenskt ursprung. I Californien finns därför en mängd svenskar boende och verkandes. Många är framgångsrika.Eller som en dam sa ;working hard always gives you somethings back,most times nice things,,,Efter E days här kommer jag att åka till Rockford,vår samarbetspartner avseende näringspolitik så nu får ni följa även denna resa. Med på resan är de två lidköpingsungdomar som skall arbeta i Rockford som trainees.Linnea Bengtsson och Einar Emilsson.Mikael Sundving ansvarig för Rockford arbetet är också med.

Invigning delicious

lördag, 05 april 2008 08:01, Politik

Då var det ännu en invigning. Delicious startar nu upp i Parkettens tidigare lokaler.KM o TG från Eddies har skapat en läcker inredning. Med ljussättning känns det som om det vore ett helt nytt ställe i Lidköping. Skall bli spännande att följa,det är designat och modernt.Något vi inte är bortskämda med. Kändes storstad. Adam Tensta gick upp på scen halv ett.Delicious kan ta 1200 personer vilket öppnar för bra artister till Lidköping i framtiden. KM och TG inviger.. Läcker ljussättning.

Stures nyivigning

fredag, 04 april 2008 00:22, Politik

Efter en massa politisk tugg här kan det vara skönt och visa lite trevliga bilder från nyinvigning av Stures krog.Typiskt Lidköping att när man väl satsar så satsar alla på samma gång.Stures är inarbetat och det kommer säkert att gå bra med läget,bra mat och trevligt värdskap.Här kommer bilder: Sture Ekelund bjöd på tårta...trevligt. Här har vi hela familjen Ekelund som satsar i nätverkets gamla lokaler. En av kockarna på Stures är Stefan Söderholm,duktig kock kan jag själv intyga.. Milan Reljanovic som nyligen sålt Harrys trivdes och önskade Sture lycka till..Hälsade också till KM o TG lycka till med Delicious.Här med Hannah Sofia Ryberg som är sambo med Daniel Isaksson på Corner,här med Milans frun Anette. mario melani dansar till Kindbergs,en syn många inte trodde man skulle få se...ler.. /> Gamle NLT medarbetaren Bengt Jacobsson överraskade mej med en fin konstutställning på Stures. Bengt målar i egen stil men med motiv som man lätt tar till sig..Gå till Stures...och se.

Det är inte lätt och vara borgare

onsdag, 02 april 2008 22:28, Politik

Man ser hur oroliga alliansens politiker är redan. Anhängarna också för den delen,nedpinkade som de är av misslyckanden. Väljarnas dom är hård och Kristdemokraterna finns knappt snart mer än de fåtal pingstvänner som utgör kärntrupp. Kd,s utspel om elektrifiering av Kinnekullebanan är ett typexempel på ett parti som får panik.Man har varit emot satsningar på Kinnekullebanan och röstat emot. NU skall man helt plötsligt börja satsa..Välkommen i gänget,,,,ler.. Är det något jag ogillar i politiken så är det när någon ändrar sig fullständigt men inte talar om det. Helt plötsligt gör man utspel som om just det partiet har kommit på något nytt. Är det nåt annat jag ogillar så är det borgarnas utförsäljningspolitik av gemensam egendom och företag.Vi får dra igång en politik efter att vi vunnit nästa val och nationalisera tillbaka igen. Det skulle vara radikalt och bra med ett förstatligande. Staten det är vi svenskar. Finns det något bättre?? Trots skrytet från de borgeliga att det går bra så har kommunen tappat många hundra miljoner nu i sitt kapital. Det är inte bra,det sätter trots allt sordin på tillvaron och vi tvingas till att bli mindre offensiva. Idag satte igång den nya exportstiftelsen i Lidköping. Stiftare är kommunen och Thun bolaget.Här ser vi Hasse Carlsson som är verkställande och Jan Källson som är stiftare. Skall bli spännande att följa detta nya upplägg inom utbildning till säljare. Säljare är det viktigaste man kan ha på ett företag. Säljer man inte sin produkt så funkar inget.

Barn o ungdomars situation i Lidköping.

tisdag, 01 april 2008 00:04, Politik

Idag var 32 personer som jobbar eller har ansvar för ungdomarnas utbildning,fritid och sociala liv i Lidköping samlade. Politiskt var det repr från S-V-M-C-KD. Satt och tänkte att alla dessa med en stor samlad kompetens måste vara blåögda, inte se verkligheten och ha en vilja att blunda för problemen,ler,, abropå de senaste inläggen här... Mötet var helt enigt om att det stora flertalet ungdomar funkar mycket bra. Narkotika situationen har inte förvärrats,däremot använder narkomanerna mer eftersom priserna har gått ned.Förra året stängdes fem elever av på De la gardie p,g,a narkotikabruk. Det är 0.25 % av elevantalet. Undersökningar som gjorts tyder på att ett 100 tal ungdomar använder narkotika i festsammanhang.(min tolkning).men ej regelbundet.Alkohol är lättillgängligt och på gymnasiediscon har ca 80% druckit något. Det finns en kärngrupp av ungdomar som står för en större andel brott. De kallas på fack språk för utåtagerande ungdomar. Antalet brott har inte ökat,däremot viljan att anmäla vilket gör att handläggare på olika nivåer har fullt upp att utreda. Polisens uppsökande verksamhet på krogen har lett till fler anmälningar. Det uppmärksammade Vetlanda fallet har fått allmänheten att vakna och många anmäler.. Mötet behandlade även de tysta ungdomarna,de som aldrig ses men som många gånger mår sämre. Barn till missbrukare eller som blir utsatta för övergrepp. Som helhet görs det väldigt mycket,ambitiösa program kring föräldrarutbildning. samtal och utbildning kring relation och värderingsfrågor med ungdomar .Möten med föräldrar och barn...o.s.v Konkret bestämdes att förbättra samarbetet och ledningsfrågor på alla nivåer mellan kommun och polis. Att samordna alla insatser för att få ordning på ungdomsgrupper som har eller riskerar att spåra ur. Vad insatserna kommer att bestå i kan jag inte skriva här. Kommunens fältarbetare och drogförebyggare var givetvis med på mötet.