Bloggmeny

San Diego dag två.

tisdag, 08 april 2008 15:05, Politik

Syftet med resan är att utveckla samarbetet och att träffa människorna live man mailar till ibland. Inget går upp emot det fysiska mötet.Igår träffade jag repr från staten Georgia och städerna Savannah och Atlanta. De anser att vårt sätt att arbeta är ett föredöme och planerar att besöka Lidköping.I Lidköping har vi två företag där ett är skogsmaskin företaget Silvaro på Kartåsen som ser marknader.Givetvis har de besökt Georgia.Lidköping har ett avtal med staden Rockford i Illinois. Företag jobbar inte efter kommuner utan efter marknader och vart deras etablering är bäst.Men vi utgår från Rockford för att vi har samma syn och tro på lokalt driven näringspolitik. Vi är pionjärer. Vi vet inget om resultatet ännu efter knappt ett år av praktiskt arbete. En pionjär är Bengt-Erik Löfgren på Äfab i Lidköping. Han är en guru på energifrågan och kan presentera fakta om tillståndet på vår jord som få andra. Hade Bengt-Erik kommit till USA för 15 år sedan hade världen sett annorlunda ut. Man lyssnar på Bengt här och han kunde lätt ägna sig att åka runt och prata på heltid. När Bengt pratar engagerat så stannar t.o.m änderna upp och lyssnar hur vi skall rädda vår jord.. Här matchmakar vi...med Georgia folks.. Banketten var förlagd till San Diego University aqvarium. Mer en forskningsinstitution över stilla havet.Miljöfrågan är hyperaktuell här.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jag e4r inget bra pe5 att ff6lja bloggar fe5r jag erke4nns. Allt ff6r me5nga pioratblvggar e4r skriven pe5 usel svenska se5 jag trf6ttnar raskt pe5 att le4sa dem.Ett tips till dig Katrin att ha i e5tanke (vilket du se4kert redan te4nkt pe5) e4r att framtida presumtiva arbetsgivare allt mer googlar pe5 de sf6kande till tje4nster och ens blogg kan ju innehe5lla be5de bra och mindre f6nskve4rd information. Sedan se5 e4r det ju det de4r med se4kerheten. Men den vet du ju att jag alltid predikar ff6r

Charlene - 17 maj 2012 21:48

Snygg bild pa Bengt och anden.
Har du ingen bild pa strykbradan?
PIA

pia sjolin - 08 maj 2008 00:00

Sag at bengt att han koper svarta sockar. Han ar inte pa radhuskonditoriet och dricker kaffe nu!

Niklas1 - 08 april 2008 00:00