Bloggmeny

Barn o ungdomars situation i Lidköping.

tisdag, 01 april 2008 00:04, Politik

Idag var 32 personer som jobbar eller har ansvar för ungdomarnas utbildning,fritid och sociala liv i Lidköping samlade. Politiskt var det repr från S-V-M-C-KD. Satt och tänkte att alla dessa med en stor samlad kompetens måste vara blåögda, inte se verkligheten och ha en vilja att blunda för problemen,ler,, abropå de senaste inläggen här... Mötet var helt enigt om att det stora flertalet ungdomar funkar mycket bra. Narkotika situationen har inte förvärrats,däremot använder narkomanerna mer eftersom priserna har gått ned.Förra året stängdes fem elever av på De la gardie p,g,a narkotikabruk. Det är 0.25 % av elevantalet. Undersökningar som gjorts tyder på att ett 100 tal ungdomar använder narkotika i festsammanhang.(min tolkning).men ej regelbundet.Alkohol är lättillgängligt och på gymnasiediscon har ca 80% druckit något. Det finns en kärngrupp av ungdomar som står för en större andel brott. De kallas på fack språk för utåtagerande ungdomar. Antalet brott har inte ökat,däremot viljan att anmäla vilket gör att handläggare på olika nivåer har fullt upp att utreda. Polisens uppsökande verksamhet på krogen har lett till fler anmälningar. Det uppmärksammade Vetlanda fallet har fått allmänheten att vakna och många anmäler.. Mötet behandlade även de tysta ungdomarna,de som aldrig ses men som många gånger mår sämre. Barn till missbrukare eller som blir utsatta för övergrepp. Som helhet görs det väldigt mycket,ambitiösa program kring föräldrarutbildning. samtal och utbildning kring relation och värderingsfrågor med ungdomar .Möten med föräldrar och barn...o.s.v Konkret bestämdes att förbättra samarbetet och ledningsfrågor på alla nivåer mellan kommun och polis. Att samordna alla insatser för att få ordning på ungdomsgrupper som har eller riskerar att spåra ur. Vad insatserna kommer att bestå i kan jag inte skriva här. Kommunens fältarbetare och drogförebyggare var givetvis med på mötet.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kjell. Du är just nu långt borta, och jag hoppas du har trevligt. I din blogg skriver du att vilka partier som var med- men det står inte Fp. Var det så illa att de var de enda som inte var representrade?
Hälsningar
Bengt Klang

Bengt Klang - 11 april 2008 00:00

Jadu Uffe,,,,jag tar inte åt mej,,,men jag hänvisade till proffsens uppgifter,,,men du hoppade på mej..
Iövrigt så måste alla diskussioner avslutas...när det inte ger något mer...
det innebär inte att du kan ha åsikter om andra teman som kommer upp eller om samma tema behandlas igen..det borde väl även niklas förstå...

kjell hedvall - 02 april 2008 00:00

Att inte publicera Ulf inlagg i fortsattningen ar som vanligt sossarnas metod, att utesluta dom som inte tycker lika, svartmal och fordom. Jadu Hedvall du ar onekligen en Sosse anda in i blodet!

Niklas - 02 april 2008 00:00

Nänä, censurera på du, sista fascist-tricket när inget annat hjälper... Men iallafall om du skulle ändra dej: "När du säger att jag är mer korkad än vad du trott så säger du att polisen och narkotikapolisen är mer korkad än vad du trott"

Ehh, ja, varför sitter inte fler narkomaner och langare bakom lås och bom då om dom är så smarta? Jag känner personligen ett flertal som ännu så länge vandrar fria att göra vad dom vill på gatorna i Lidköping..
Säg inte att du tar åt dej och blir ledsen när jag undrar om du är korkad? Lite kraftuttryck måste du väl tåla? Du kallar ju mej oseriös och allt möjligt... ;)

Ulf - 02 april 2008 00:00

Hahaha, vem har sagt att jag gått på De La Gardie?? Inte jag i alla fall....
Nä, dra dej du tillbaka med din vanliga orsak: "oseriösa inlägg"... lika köpstarkt som påståendet om invandrarfientlighet... Har ni nån ordbok ni slår i med färdiga svar för jobbiga situationer??
Nänä, då är det väl som du påstår då, att varken narkotika eller våld är ett problem även i ett litet samhälle som Lidköping!! Amen!!
Ett djurparksbesök kanske skulle pigga upp, kika gärna närmare på strutsarna!!
Jag fattar i alla fall inte hur man kan välja att blunda för verkligheten hela tiden, men antar att det beror på att man inte kan hantera den.... oseriöst va?? Suck...

Ulf - 01 april 2008 00:00

Niklas: Det är inte politiskt korrekt att medge att man har problem med varken invandring, narkotika eller våld när man sitter vid makten, för det är ju som att erkänna att man ställt till det själv.... ;) Ja filmen belyser väl en del osanningar enligt Hedvall.... ^o)

Ulf - 01 april 2008 00:00

Alla vet ju att invandragrupperna staller till mest problem, det ar ju ingen tvekan om det och det ar absolut inte svenskarnas fel. Som jag tidigare skrivit; prova gor san skit som dom haller pa med i deras hemlander........

Forresten ett mycket bra klipp Ulf!

Niklas - 01 april 2008 00:00

Det har ingen betydelse i sammanhanget viilket gymnasie du gick på.
Uppgiften att 20 % vanemässigt skulle använda narkotika är fel.
Så är det bara...Diskussionen har nu hamnat i att du har rätt och att "alla andra" inte ser till verkligheten...vart kommer man med en sådan syn,,,ingenstans,,,

kjell hedvall - 01 april 2008 00:00

Ursäkta men vi kommer inte så mycket längre med dina oseriösa inlägg...Att 350 ungdomar på De la Gardie vanemässigt skulle ha använt narkotika under din skolgång..är rent nonsens.

Visar tydligt din trovärdighet....

kjell hedvall - 01 april 2008 00:00

Jaja... Nej, som vanligt vet vi som lever i verkligheten ingenting och har inte en susning jämfört med den rent oerhörda kompetens ni besitter.... "Förra året stängdes fem elever av på De la gardie p,g,a narkotikabruk. Det är 0.25 % av elevantalet." Jajamensan, kompetensen har nu klargjort att det bara är 5 elever som brukat narkotika på De La Gardie. När jag gick på gymnasiet var det minst 20% som brukade vanemässigt och 0% som blev påkomna... men vad vet jag? Jag har ju som sagt inte den kompetens som krävs för att tas på allvar....
Pratade ni om bruket av t.ex. skärande vapen? Antar att det heller inte har ökat...eller??
Självklart är det bra att sånt här diskuteras, men man måste kika på verkligheten också....

Ulf - 01 april 2008 00:00

Det är egentligen rätt synd om dej som envetet försöker övertyga dej själv och din omgivning att det ÄR inte så jävligt som det verkar... Att 20% brukar narkotika vanemässigt är inget jag önskar, men det sker. Vanemässigt innebär då inte att man trycker heroin varja dag, men även ditt s.k. oskyldiga festknarkande på lördagar är vanemässigt om man gör det varje lördag....
Sen brukar verkligheten spegla följande: Billigare priser, större konsumtion. Och om du tror att det handlar om att den som redan tar bara tar mer är du mer korkad än jag trott hittills!! SJÄLVKLART säljs det mer också, men som sagt, behåll du strutskostymen om du förstår liknelsen....
Hur var det med skärande våld förresten? Fick inget svar där....

Ulf - 01 april 2008 00:00

Som sagt så kommer vi inte längre med dina felaktiga inlägg,,du fattade inte ens att den sista redogörelsen var det som framkom när "Branschen träffades i tisdags..
När du säger att jag är mer korkad än vad du trott så säger du att polisen och narkotikapolisen är mer korkad än vad du trott..
I och med det så ger detta inget mer,,,några mer inlägg från dej kommer inte att publiceras...
Avseende kniv så behandlades inte detta.

kjell hedvall - 01 april 2008 00:00