Bloggmeny

Eftervalsdebatten fortsätter,

lördag, 25 september 2010 08:22, Politik

Jag blev ett redskap i eftervalsdebatten i media. Har väl inget emot detta eftersom jag varit med sedan 1968. För mig är det självklart att man slutar om man kört ned ett parti till 30 % från 45 %. Det är ungefär som att en hockey eller fotbollstränare hade vart kvar efter att ha kört ned laget från SM till div 2. Gordon Brown avgick som ledare för Labour i England efter deras katastrofval och nu har man redan fått ny luft under vingarna,så funkar det bara. Allt tal om att sitta kvar är inget ledarskap. Hade egentligen inte reflekerat så mycket på Mona Sahlin innan. Läser nu svaret från Mona: Jag frågade partistyrelsen om jag skulle avgå. Ingen sa att jag skulle göra det..Tror hon att någon vågar vara skarprättare. Hade vart bättre och sagt att jag vill avgå nu,vad säger ni om det ? Undrar om det hade vart tyst runt bordet..ler.. Jag har vid två tillfällen de senaste åren sagt,,jag vill avgå nu i två olika föreningar. Svaret har blivit. Ohh nej,,du måste vara kvar. Operation övertalning har då startat. Undrar vem som skall övertala Mona. Vi vinner inget val med Mona,och jag är översköljd med mail från hela Sverige för och emot. Sammanräkningen av valet i Lidköping är inte klart ännu.I vart fall inte på nätredovisningen,Men läser i media att jag har störst förtroende i Lidköping.Känns bra. Motståndarna däremot har det inte bra.Det rapporteras fullt krig inom Moderaterna. Alliansen har det svårt. Jag är inte förvånad.

Amerika...

lördag, 25 september 2010 01:54, Politik

Jag är i Amerika. Jag tycker om Amerika.Kunde gärna bo här Finns mycket från Sverigeperspektivet som går att avsky när man är hemma-När man är här känns det annorlunda. Det finns något i luften som inte finns hemma. Det är en paradox att det är borgerliga och högerns människor som hoppar på mej o är elaka när jag är amerikan i Sverige. Jantelagen finns inte här. Jag har fått så mycket skitmail och elakheter och brottsliga saker på mej de senaste åren.Jag har varit tyst.Men avundsjukan för att jag är framgångsrik är enorm.Intressant som sagt att det är borgare - de borde vara amerikaner idéologiskt om ni förstår vad jag menar..Här uppskattas framgång och man får stöd och uppskattning hela tiden. Var väldigt intressant med den lista som publicerades från Sverigedemokraternas intressesfär. Flera namn dök upp från män som förföljt mej. Nu förstår jag sambandet lättare. I Sverigedemokraternas fall fattar jag inte vitsen med att demonstera emot eller idka våld. Även om man ogillar vissa invandrare så funkar det inte att stödja Sverigedemokraterna.Sverige har världens äldsta befolkning. Antalet 80 åringar o äldre ökar snabbt. Sveriges kvinnor föder inga barn. Om vi inte tar hit utlänningar kommer vi inte att kunna försörja våra äldre. Ingen vård att tala om heller. Förstår man det??? Sedan måste integrations och assimileringen bli bättre. Skandal egentligen att SD måste komma in i riksdagen för att de etablerade skall fatta. Många frågar varför man kom in i riksdagen nu. Svaret är enkelt. Invandringen sker från "fel" länder. Det blir för stora kulturskillnader när människor från Afghanistan,Irak,Iran.Somalia kommer till Sverige.Därav reaktionen. Brottsligheten är för hög och situationen i storstäderna är oacceptabel. Brottslighet ägnar sig dock inte människor från de uppräknade länderna sig åt. Det är både EU brottslighet som familj och individrelaterat från alla möjliga länder. Jag skrev här för flera år sedan att vi skulle hämta mer kunskap från Canada som är bra på invandring. Här i Amerika har det alltid funnits rasism,dock aldrig som politisk kraft i nån större utsträckning. Amerika är född och skapad av invandrare och de rika är glada att få billig arbetskraft från Sydmerika och Afrika. Dagens lunch.Dollarn är lågt värderat. Sju dollar för lunch 45 spänn...Amerikanerna äter ute.Massor med restauranger överallt.Chicago är en av världens bästa matstäder..fantastikt utbud och bra kockar. Jag bor i Rockford - Kommunens samarbetspartner i Illinios.Ca en timma norr Chicago. Idag träffade jag Melody från Swedish-American Foundation. De stöttar det svenska sjukhuset i Rockford. Just nu bygger elever från byggprogrammet på De La Gardie ett svenskt lågenergihus på sjukhusområdet. Linnea samordnar. Lågenergihuset blir ett studieobjekt under BioEnergy days som startar på söndag kväll.

Eftervalskommentarer.

torsdag, 23 september 2010 12:51, Politik

Kommentarer till valet börjar strömma in.Jaa även jag hade en kommentar som gjorde mig till Sossetopp på Sverigenivå..hahahah..Media är media.Jag svarade som vanligt rakt och ärligt på en fråga och vips föll det en vinklad media i smaken och helt plötsligt var det Sverigenyhet.Mail och åsikter strömmar nu in från hela Sverige till mig. Jag skall återkomma i nästa blog om min åsikt varför S förlorade valet. Nu tillsätt det kriskommission. Jag är ledaren säger Mona. Visst det är bra. Men att behöva börja en presskonferens med att säga jag är ledaren tyder på att man inte är ledare. KD i Lidköping är alliansen dåliga förlorare. Lika dåliga som de var att bedriva valrörelse. Jag har vittnen på att Bertil Jonsson stod i valstugan och sa att ungdomsarbetslösheten var Kjell Hedvalls fel. KD,s Michael Malmborg satt i De La gardieskolans debatt inför alla ungdomar och pratade skit om mej.Helt utan vett och sans eftersom det inte hade med saken att göra. Att en som kallar sig kristen beter sig på sådant sätt är beklagligt.Men beskedet från väljarna kom blixtsnabbt. Även Bertil Jonsson är i blåsväder. Hans kommentar till valförlusten var att Moderaterna gått till val på budskapet att sanera kommunens dåliga ekonomi.??? Fullständigt sanslöst. Särskilt mot bakgrund att Centern ville återbetala skatt eftersom kommunens ekonomi var för god. Sanningen är att Lidköping är en välskött kommun.Med God soliditet.Är det inte bättre och inse att Lidköpingsborna inte vill ha privatiseringar. Även KD som drivit privatiseringen hårdast åkte på en smäll.Nu har jag åkt till USA,

Häääääääärligt.

måndag, 20 september 2010 01:13, Politik

Även om det är trist valresultat i Sverige så är vår och min seger i Lidköping underbart härligt. Nästan 1000 nya röster men trots detta inte ett enda nytt mandat. Verkar konstigt. Sverigedemokraterna får två mandat med drygt 700 röster så visst har vi ett knepigt uträkningsförfarande. Miljöpartiet tog dock ett mandat så gemensamt har vi rödgröna gått framåt. För mig personligen är det min största seger någonsin. Rekord i antal röster.Rekordstöd.Valstrategin satt klockrent. Även att neutralisera biblioteksfrågan. Men skönast var att få ge allansens falska gäng en rejäl fettmula. Så mycket skit de kört med och elakheter. Att väljarna straffar dem var för mej självklart. Man skall hålla sig till politikens sakfrågor. Centerns fånigheter med Kjell skatt,straffade sig. Moderaternas falska angrepp kring protokollet + förtalskampanjen att jag både är alkoholist och jagar småtjejer straffade sig, dessutom en riktig usel valkampanj med två kandidater samt nykomlingar i politiken som sprang till media och skapade oreda I stort sett gjorde man alla fel som kan göras. Deras största problem är dock att man inte förstår detta.KD,s usla oppositionspolitik där de stått och pratat skit i valstugan plus att de också deltagit i smutskampanjen straffade sig. Folkpartiets Per Johnsson belönades för ett idogt jobb där han hållt sig till sakfrågorna.Sedan lockade han tillbaka väljare efter FP tidigare kräftgång i Lidköping. Nu är kl två och jag skall somna skönt. Nu fortsätter vi och stärka upp och bygga Lidköping. Ungdomsarbetslösheten skall vi ta tag i. Tack-tack.. Jag o Göran i MP har kört en valrörelse med framgång.

Världens största idrottsturnering i Lidköping -Davis CUP.

torsdag, 16 september 2010 10:47, Politik

Satsningen på Arenan har verkligen blivit en succé. Villa BK har fått flytta till Trollhättan i tre veckor så allt snack om bandyhall lär väl dödas. Först är det Davis Cup...sedan ställs arenan om till Killer Queen med stort scenbygge. Därefter skall en stor familjemässa byggas i hallen. Jag sa tidigt att arenan kommer att innebära ett nytt Lidköping. Oavsett hur det går i valet är det mycket stimulerande att få varit med och skapa detta. En legendar är i Lidköping.Nicola Pietrangeli. Den man som spelat flest Davis Cup matcher i historien. Världens största idrottsturnering för enskilda idrottsmän är i Lidköping.Sverige-Italien i Davis Cup. För er äldre läsare var det en legendariskt match emot Janne Lundqvist 1961. TV,s hade nyligen introducerats i Sverige och folk satt klistrade. Kommunen och Svenska Tennisförbundet i samarbete. Utsålt på fredagens matcher.Detta ä stort. Världstjärnan Robin Söderling. Arenan är perfekt.Vi har skapat en snabbt underlag ovanför isen. För snabbt tycker italienarna som ansåg att det blir omöjligt att vinna med Robin som motståndare. Flera internationella TV team är redan på plats och följer tennisstjärnorna. Typexempel på framtidens besöksnäring som skapar arbeten för Lidköpingsborna.Hotellen är fulla och det konsumeras. Jag hälsade välkommen till Lidköping och tog givetivis med mej stans bäste italienare Mario Melani som pratade till det italienska laget.

Desperat sa Bill -Desperat sa Bull.

tisdag, 14 september 2010 22:29, Politik

Jag har hört ordet desperat från alliansens företrädare i Lidköping.De har aldrig förstått hur man vinner val. För oss var det tämligen enkelt när vi såg i NLT att Lidköpingsborna ansåg att ungdomsarbetslösheten är den viktigaste frågan i Lidköping.Ett trovärdigt program måste fram när vi inte får något stöd av den borgerliga alliansen på statlig nivå. Hur skapar man jobb lokalt. Den enda frågan som vi äger är besöksnäringen. Vi la ett 44 punkts idéprogram hur vi skall skapa 300 jobb. Alliansen har inte sagt med ett ord hur de skall skapa ett endaste jobb. Jo..sänk skatten..Gör Lidköpings Kommuns anställda arbetslösa..På det sättet skapar vi fler jobb. På ett mycket tydligt sätt visar man sig som företrädare för sig själva och ingen annan. Gammal klasspolitik i ny paket. Kunskapen är dessutom mycket låg hos de fyra kvinnliga nykomlingarna i politiken som gör ett utspel i dagens Lidköpingsnytt.Jag rekommenderar en grundkurs i politik,samhällskunskap och ekonomi.Knappt något var rätt.Mer behöver inte sägas.Skall dessa styra kommunen i framtiden lär vi få köra månadskurser för nybörjare. De kan få gå tillsammans med ev representanter för det tvättade tidigare nazistpartiet som kan komma in i Kommunfullmäktige för första gången i kommunens historia.Läser man deras kommunalpolitiska program så är det inte nån större skillnad på dem och Moderaterna,ej heller KD eller Centern.Det finns en anledning att de tog två mandat från Moderaterna i Skövdes kommunalval 2006.Ja,bortsett från invandrarna,denna spottkopp som är roten till allt ont. Det var nazismens politik också att utpeka en grupp i samhället som roten till det onda.Blev man bara av med dem blev samhället perfekt. Idén om det perfekta samhället slutade med ett skott i huvudet i en bunker i Berlin. Tyvärr så lever tanken än.

Socialdemokraterna -Landsbygdspartiet..

tisdag, 14 september 2010 22:00, Politik

Ser att Centern annonserar för en landsbygdskampanj. Förstår att de gör det när deras politik är så fullständigt misslyckad.Här i Lidköping är det vi som är landsbygdspartiet.Det är bara att se till väljarstödets utveckling.Att Centern är i kris förstår man när man hör nya företrädare för den s,k Stockholmscentern.De är inga Centerpartister,inte Maud Olofsson heller.De hör hemma i Moderaterna. Att politiken är fullständig misslyckad står att läsa i den objektiva tidningen Dagens Samhälle.Det alliansstyrda kommun o landstingsförbundet ger ut tidningen.Journalisten Kristina Mattsson har intervjuat Centerpartisiska kommunalråd och kritiken är hård.Det finns en stor besvikelse över Maud Olofsson inom Centern.Fortsätter nuvarande politik kommer 90 % av Sveriges befolkning att bo i Stockholm.Hela Sverige skall leva är hyckleri skriver K Mattsson.Om 20 år har många samhällen upphört att leva.Landsbygdens frågor saknas i regeringen.Intressant bekräftelse på det jag skrivit i flera år.Det är bara att ta bilen och åka runt i Skaraborg och se hur det ser ut på landsbygden. Alliansen riksdagsledamöter från Skaraborg sätter sig på tåget och åker och stödjer Stockholms utveckling.Sedan har man gjort sitt. Vart tog löftena vägen från förra valet.Motorväg på E 20 som ett exempel.Den enda motorväg som Sossarna till slut fick pengar till mellan Skara och Varnhem.Den avbröt alliansregeringen mitt under byggandet vid Axevalla.Inte ett ord hördes från varken Skara eller Skövdes moderatledda kommuner om detta. Valrörelsen har gått bättre än förväntat i Lidköping. Nu är frågan hur man kan förhindra att det tidigare nazistiska partiet som nu är tvättat kommer in i Kommunfullmäktige.

Jag hyr ut mitt hus möblerat - Kort tid upp till nio månader.

tisdag, 14 september 2010 18:36, Politik

Mitt hus har stått tomt i en månad-Inga turister i Lidköping tydligen.. Är ledigt för att hyra.Fullt möblerat-bara att flytta in.Allt finns. 60 kvm,Stans bästa läge. pris 7000 i månaden.

Sista valveckan och sällan har det känts så bra,,,,i Lidköping.

söndag, 12 september 2010 14:05, Politik

Blir emottagen på ett fantastiskt bra sätt i årets valrörelse.Någon enstaka knäppgök finns det givetvis men i stort sett är det mycket bra.Nyheten för detta val är antalet borgerliga som säger att de skall rösta på rödgrönt.Även ett antal f,d borgerliga politiker..Ja t.o.m f,d Kommunfullmäktigeledamöter säger att de fått nog av alliansgänget i Lidköping. Antalet företagare ökar också som säger att man skall röstsplittra.Jag ger dej + 5,det kan inte bli bättre sa en inflyttad från Vara. Det andra budskapet är att Vi röstar på dej Kjell.men skulle aldrig kunna rösta på Mona Sahlin. Har hört det femtielva ggr nu -har aldrig hört det tidigare om varken Palme eller Persson. Men tillbaka till Lidköping: Vi insåg att Lidköpingsborna satte ungdomsarbetslösheten främst i årets val. Det är en statlig uppgift men den Moderata alliansen struntar i VästSverige och Skaraborg-Lidköping. Det är deras egen kommun Stockholm som gäller. Men vi skall driva lokal jobbpolitik när staten sviker. Vi satte oss ner inom S och kom fram till att vi skall skapa 300 jobb för ungdomar inom besöksnäringen. Det är något vi bestämmer över själva i större utsträckning.Emottagandet har varit surt.från de övriga partierna.Det kunde vi också ha gjort säger en KD politiker.Visst,men man gjorde det inte. Vi bygger Lidköping-Vi tar ansvar-Vi står för att ständigt förbättra och utveckla. Vi sossar har en budkavle mellan kommunerna om att skapa sysselsättning för ungdomar. Var i Skara och överlämnade till Barbro Hassel. Valrörelsen på torget går mycket bra. Jag och Göran Larsson (MP) har de senaste 16 åren gått till stadens krogar under valrörelserna.Ja,,även däremellan,ler. Igår träffade vi Systrarna från Österlen som öppnat butik på Skaragatan med samma namn.I Westerståhls gamla brödbutik. Sedan kommer årets skräll här. Blir officiell bild för den manifestation vi skall ha på fredag.Kl 18.00 går vi till torget ifrån Folkets Hus. Nej till främlingsfientlighet och våld. Jaa till kärlek och fredlig samexistens. Ja till en S-V-MP regering. The Politicians rockar loss på torget.

Rekord i dumheter,,

fredag, 10 september 2010 10:56, Politik

Denna valrörelsen sätter svenskt rekord i dumheter. Det enda arbetarpartiet slår allt på riksnivå. En arbetareledare som aldrig har jobbat, företrädare för landets ekonomiska elit, överklass, adel och andra fisförnäma annonserar sig som arbetarparti. Hade det funnits en myndighet eller domare skulle de vart anmälda för både falskt varumärke som varumärkesintrång. Jag har dessutom 40 års erfarenhet av eget politiskt arbete. Innebär att jag har bra koll bakåt också. Jag har personligen träffat och intervjuat blivit lärd av män aktiva mellan 1920 till 1968. Aldrig någonsin har det uppkommit en sådan dumhet som denna affish. Om det är en provokation så har det inte gett nån effekt. Dumheter skall förbigås med tystnad. Det slår alltid tillbaka emot den som begår dumheten. Men en kommentar här är på sin plats. Centerpartiet borde hellre förklara hur och vart de skall spara alla sina miljoner för att få en budget i balans enligt svensk LAG. Därefter skall de tillammans med alliansen förklara vart alla de miljoner skall komma ifrån som man vill använda till diverse borgerlig politik. Totalt om man räknar ihop brister i nuvarande budgetförslag + kostnadskrävande löften så är det 50-60 miljoner som skall in. Dessutom skall centern återbetala till en kostnad av 40 miljoner. 100 miljoner är en seriös summa som Centerpartiet skall få fram. Pajaseri var det nån som kommenterade det hela på torget i Lidköping. En annan ny företeelse är de som bedriver personvalskampanj. Stadens gator dränks av material de prackar på andra. Jag har skrivit det tidigare att man skall gå varsamt fram gentemot väljarna. Men icke då. Nybörjarna tror att det är tvål som skall krängas. I stadens fontän ser det ut så här.

Skolpolitik

tisdag, 07 september 2010 19:51, Politik

Kan vara intressant att redovisa aktuell situation i Sverige avseende skolan: * Förskolan dräneras på resurser som istället går till verksamhet utan insyn och krav, genom införandet av vårdnadsbidrag och barnomsorgspeng. * Barn i sex-sju års ålder får betygsliknande omdömen och kan bli underkända. * På ett år har antalet lärare minskat med 3 000 personer enligt Skolverket. * Val redan i elvaårsåldern blir avgörande för fortsatta möjligheter att studera. * Kunskapskraven och därmed möjligheterna att gå vidare har sänkts på de yrkesförberedande gymnasieutbildningarna. * Komvux har dragits ner med 20 000 platser och utbyggnaden av högskolan har stoppats, trots lågkonjunktur och stora ungdomskullar. * 25:4-regeln som gav möjlighet även för dem med arbetslivserfarenhet att komma in på högskolan är borta. * Numera har högskolebetyg ett bäst före datum, de som har betyg som är åtta år gamla och vill söka sig till högskolan gör sig inte besvär. Socialdemokraterna vill ha en helt annan utveckling. – Istället för en kunskapsskola för alla, där ambitionerna och förväntningarna är höga på alla ungdomar, håller en sorteringsskola på att växa fram. Regeringen tidigarelägger de val som varje elev måste göra, och valen får allt större betydelse. Efter regeringens fyra år finns det färre möjligheter att gå vidare om man inte valt ”rätt” utbildning från början och färre utbildningsplatser att söka till. – Den senaste mandatperioden har den borgerliga regeringen prioriterat sänkt skatt före utbildningens kvalitet. Skatterna har sänkts med närmare 100 miljarder kronor. Resultatet är tydligt: omkring 25 000 färre jobb i skola, vård och omsorg. Vår prioritering är den motsatta. Satsningar på skolan och utbildning gör före fortsatta skattesänkningar.

Strandpromenaden

måndag, 06 september 2010 11:00, Politik

Strandpromenaden invigdes i fredags. Mycket trevligt och än bättre skall det bli. Jag brukar säga att om jag har en dålig dag så åker jag ned till Värmeverket.Där får man alltid beröm från de som kan bli av med sitt avfall på ett enkelt och billigt sätt. Nu kan jag dessutom cykla bort till strandpromenaden..Det tog mig en extra timma igår för att alla ville prata och berömma vad vi gjort. Imorse när jag kom till kontoret hade någon skrivit vid min dörr....Har gått på frukost, kommer för att ta lunch för att återkomma vid kaffet.. Nu är sanningen precis tvärtom.. En känd och omtalad näringslivsdirektör på nationell nivå lärde mig en gång att skall du bli en framgångsrik ledare måste du arbeta mer än alla andra. Den som arbetar mest vinner var budskapet. Redan på mitt första arbete som 21 åring noterade jag att man tog sig en tupplur på rasten. Även fika var populärt...Jag deltog sällan,jag arbetade istället. Sedemera på nya arbetplatser har jag nog upplevts som tråkig för att jag aldrig tar rast. Jag jobbar. De senaste 16 åren som kommunalråd är det mesta arbetsluncher, jag fikar inte. När kommunstyrelsen har sammanträde så äter jag en macka med gänget 4 ggr /månad. Mer fika blir det inte. Tråkig?...Visst men skall man ligga på topp måste man arbeta mer än alla andra. Det har dessutom gett resultat som alla märkt. Men skriva och ha politiska åsikter utan kunskap går bra. Medborgarna är domare och förtroendet prövas om två veckor. Vill man vila lite så kan man sätta sig och titta över Kinneviken på strandpromenaden. Villabadet har blivit mer tillgängligt...och större. Vänder man kameran emot Skogshyddan så är allt nu sammanhängande.

Det rullar på bra i Lidköping

måndag, 06 september 2010 10:42, Politik

Valrörelsen känns mycket bra i Lidköping.Hur det är i Stockholm kan jag inte svara på.Opinionssiffrorna verkar låga om man skall tro den borgerliga pressen. I lördags talade jag med flera borgerliga som skulle rösta på oss och mig lokalt-för att vi sköter Lidköping så bra...tack sa jag. Nu har dock även Sverigedemokraterna dykt upp i Lidköping med två namn. Vad de nu kan utträtta i kommunen.Det blir mest kaos och oreda om man ser till flera andra kommuner. Jag läste från Eslöv att oavsett man skall behandla asfaltering eller hur vården skall skötas så kommer man alltid in på invandringen.Att sköta en kommun har inget med invandring att göra. Lidköping är dessutom en kommun som har bland det lägsta andelen invandrare i Sverige. Gullspång har 20 ggr fler invandrare än Lidköping. Invandrare förresten.jag träffade en invandrare som sa: Jag har varit i Sverige i 30 år.Hur länge skall jag vandra in här innan jag är svensk.Hur länge skall jag vandra runt ?? Det finns alltid de som skriver insändare utan att man har kunskap eller vet. Såg en skattebetalare som inte har saker och ting klart för sig.Vederbörande tror att vi äventyrar ekonomin för att vi gav några modesta vallöften. För det första har även alliansen nu lovat stöd till Lidköping på ca 10 miljoner..för det andra har kapitalförvaltningen gått strålande bra..Det är engångsbelopp att anlägga en brygga eller att ge Järpås och Vinningarådet 1 miljon vardera. De la gardiegymnasiet går också över all förväntan bra och de har ekonomi att satsa på datorer till sina elever. Jag räknar med ett överskott i år på minst 120 miljoner om nuvarande situation står sig. Vi har bra fart på torget..I lördags hade vi fler intresserade än samtliga övriga partier tillsammans.