Bloggmeny

Världens största idrottsturnering i Lidköping -Davis CUP.

torsdag, 16 september 2010 10:47, Politik

Satsningen på Arenan har verkligen blivit en succé. Villa BK har fått flytta till Trollhättan i tre veckor så allt snack om bandyhall lär väl dödas. Först är det Davis Cup...sedan ställs arenan om till Killer Queen med stort scenbygge. Därefter skall en stor familjemässa byggas i hallen. Jag sa tidigt att arenan kommer att innebära ett nytt Lidköping. Oavsett hur det går i valet är det mycket stimulerande att få varit med och skapa detta. En legendar är i Lidköping.Nicola Pietrangeli. Den man som spelat flest Davis Cup matcher i historien. Världens största idrottsturnering för enskilda idrottsmän är i Lidköping.Sverige-Italien i Davis Cup. För er äldre läsare var det en legendariskt match emot Janne Lundqvist 1961. TV,s hade nyligen introducerats i Sverige och folk satt klistrade. Kommunen och Svenska Tennisförbundet i samarbete. Utsålt på fredagens matcher.Detta ä stort. Världstjärnan Robin Söderling. Arenan är perfekt.Vi har skapat en snabbt underlag ovanför isen. För snabbt tycker italienarna som ansåg att det blir omöjligt att vinna med Robin som motståndare. Flera internationella TV team är redan på plats och följer tennisstjärnorna. Typexempel på framtidens besöksnäring som skapar arbeten för Lidköpingsborna.Hotellen är fulla och det konsumeras. Jag hälsade välkommen till Lidköping och tog givetivis med mej stans bäste italienare Mario Melani som pratade till det italienska laget.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

I'm impressed! You've managed the almost imospsbile.

Steffie - 26 augusti 2011 09:44

Hej Kjell och grattis till valsegern. jag har en fråga/fundering gällande arenan som du gärna får hjälpa mej med. Tycker det är fantasktiskt kul med det utbud av idrott, kultur, mässor mm som den möjliggör för oss i Lidköping. Dessvärre oroar jag mej över vad den faktiskt kommer att innebära i framtiden för isidrotten i stort. Nu trängs alla föreningar i ishallen under i månad. Viktiga träningsveckor inför seriestarter och tävlingar. Lilla rinken och bandybanan kommer att frysas betydligt senare pga. nytt köldmedel(ryktet går att rinken ska "läggas ner"?) Om arenan kommer att användas ännu mer till andra evenemang under issäsong, blir det inte så mycket med den där ytterligare isyta som det finns ett så stort behov utav. Det skulle vara en katastrof för isidrotten. Oroar jag mej i onödan??

Sture - 23 september 2010 00:00

Kjell är ju redan stjärna i vår vänort i Ungern. Ler

Magyar - 20 september 2010 00:00

Helt klart en av de bästa grejerna Lidköping fixat till är våran fantastiska evenemangsarena :) Man kan se på omgivande kommuner och hur det funkat med deras respektive arenor :P Detta fantastiska kommunala styre har återigen bevisat att de är bäst på att styra denna våran underbara kommun, att vi omnämns i allehanda sportprogram är inte illa det heller :) :) :)

Maria Pettersson - 20 september 2010 00:00

HÄFTIGT!
Häftigt att vi har en (lokalt) språkkunnig som är med och tar emot våra gäster.

betty-ann weiler - 17 september 2010 00:00

Jätte, jättekul! Hoppas att jag får också hjälpa till när kommer någon stjärna från Ungern.........ler!:D

Anna Kelemen Ejstes - 16 september 2010 00:00

Kan bara hålla med !

Även om jag var negativ till arenan innan den blev klar så skall det bli riktigt kul att se världstennis spelas !

PeterH - 16 september 2010 00:00