Bloggmeny

Förtal

tisdag, 29 juni 2010 15:39, Politik

Bestämmelser om ärekränkning – brotten förtal och förolämpning – finns i 5 kap. brottsbalken. Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. Den som lämnat uppgiften ska inte dömas till ansvar om han var skyldig att uttala sig eller det annars med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgifter i saken. En ytterligare förutsättning är emellertid att han visar att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den. -------------------------------------------------- Med tanke på vad jag blivit utsatt för är denna skrivning intressant.. Även om jag skriver lite tufft ibland så har jag alltid hållt mej till sanningen...

Rum/lägenhet uthyres....Room/House for rent.Zimmer frei...

söndag, 27 juni 2010 13:17, Politik

Jag hyr ut mitt hus till besökande under turistsäsongen. Kan vara intressant och se hur besöksnäringen fungerar http://bokning.lackokinnekulle.se/easye/bokning/default.asp?AcP=lid0&SBid=30&laid=1&HttpSite=0&SeNg=1&pageid=220&id=114&objSBid=30

Radio Lidköping.

lördag, 26 juni 2010 15:29, Politik

Med anledning av Moderaternas taffliga påhopp på mej med efterföljande pinsamma debatt så finns det all anledning att hänvisa till www.radiolidkoping.se Då kan ni själva lyssna och bilda er en uppfattning. Man lyssnar i efterhand och allt finns klickbart efter dagordningens punkter. Pinsamheterna fortsätter då flera bland de borgerliga inte kan skilja på sak och person.KD,s Tommy Larsson skriver på sin blog så tydligt att han inte förstår detta. Tommy Larsson var uppe i talarstolen och beskrev brett hur mycket mer i pengar alliansen satsar i flera tunga nämnder.När undertecknad sedan berättade att Larsson ljög om detta så gick han upp och erkände att han hade fel.Orsaken till felet var hans glasögon? Larsson är kommunalrådskandidat !!! Jag skrev tidigare om Kronprinsessans bröllop. Bröllopsyran var en triumf för kungahuset sas det. För mig var det väldigt förvånande att läsa resultatet i DN,s stora omröstning.DN,s läsare kan inte beskyllas för att vara socialister precis. Ändå är resultatet att en stor majoritet inte vill ha kungahus.Av 43.500 röstande vill 56 % avskaffa kungahuset.

Idag spelar The Politicians i Örthagsparken kl 15.00

fredag, 25 juni 2010 10:47, Politik

Trevlig midsommar. Så här såg det ut idag. Uppdaterar nu. Rekordstort antal i Örthagsparken tack vare det fina vädret. Bortåt 2000 personer.. Trevlig spelning inför stor publik.

Moderaternas lögner fortsätter-Ingår det i utbildningen??

torsdag, 24 juni 2010 21:54, Politik

Maria Lantz (m) är relativt ny i politiken,,och skriver insändare som tyder på att det återstår en hel del att lära.Man måste vara uppmärksam under Kommunfullmäktiges 10 timmars debatter.Man får inte gå ut ur lokalen eller nicka till. Halva hennes artikel bygger på att hon inte var uppmärksam och hörde mitt inlägg om att skilja på sak (Moderat budget) och person. Jag har inget förtroende för högerns bluffbudget. Det är dock långt ifrån vad Maria påstår att jag sagt. Hon är dessutom ful när hon tar ut ord ur sitt sammanhang och redovisar den första delen av mitt inlägg.Allt positivt jag sa i nästa mening är borta i hennes redovisning.Sånt förfarande ägnar sig bruna och röda diktaturanhängare åt.Nu också en moderat politiker. Avseende Lexmon är förtroendet förbrukat. En person som är så falsk och kan stå i Kommunfullmäktiges talarstol och ljuga rakt ut utan att blinka har inget där att göra. Det finns vittnen på det som hände under protokolls justeringen och som kan vittna om att hon ljög inför KF. Hon ljög också när vi försökte föra en seriös debatt om kommunalrådsrollen i framtiden och vad som krävs.'' Istället för att hålla sig till sakfrågan om politikernas villkor i framtiden gick hon till personangrepp såsom att hela frågan gällde mig. Allt finns att lyssna på i efterhand på www.radiolidkoping.se Hela mitt liv har jag fightats för sanning och rätt. Det skall inte komma förljugna och falska högermän och kvinnor och tro att det går att ändra på. Sedan får de heta vad de vill. Jag gör inte ett enda påstående utan att det finns vittnen på vad jag säger är rätt. Det finns en anledning att jag som den ende i Lidköpings historia är omvald 4 ggr som KS ordförande. Det heter sanning o rätt och att med heder kämpa för demokratin emot högerns egoism.

Att prata utan att veta vad man säger.

tisdag, 22 juni 2010 08:31, Politik

Den avgående politikern i Lidköping oppositionsrådet Carin Lexmon har varit det i tolv år. Lätt och förstå att det varit så efter gårdagens kommunfullmäktigedebatt. En person som inte vet vad hon säger har ingen plats i kommunfullmäktige och det skall bli skönt att slippa spektaklet i kommunfullmäktige i framtiden. Man kan höra på Radio Lidköpings sändningar från Kommunfullmäktige hur hon säger en sak för att senare påstå att det har jag inte sagt... Moderaternas nye ledare Bertil Jonsson framstod som en bra och tydlig ledare,saklig och påläst, representant för högerns åsikter visserligen men ändå korrekt. Politikens olika åsikter måste kunna ställas emot varandra utan att gå under bältet eller att ljuga sig fram som Lexmon gjort under sin tid. Verklighetsuppfattning är A och O i politiken, har man inte det har man inget i politiken att göra. Jag har fått frågor hur jag tror det blir med att samarbeta med Bertil Jonsson.(Eftersom han uppfattas som svår)Mitt svar var redan i våras att det blir inga problem.För min del är det självklart att det blir Bertil,om han nu vill bli oppositionsråd,det ryktas om att han bara ställer upp vid en valseger för alliansen. Annars skall det bli Annika Håkansson som gjort rekordsnabb karriär och mer eller mindre hämtats från gatan in i politiken. Hur det nu blir med detta vet vi svaret på om några månader.Att alliansen i Lidköping går ut med fyra (4) kommunalrådskandidater verkar inte så smart men så är det. I fredagskväll hade vi invigning av det nya utbildningsstallet och körhallen på Axevalla. Vi kom på det roligaste invigningssättet jag varit med om.På bandet fäste vi morötter som en ponny fick äta av.Han bet lätt av både band och morötter så det blev perfekt klippt..

Vad är demokrati.

måndag, 21 juni 2010 11:50, Politik

Just nu håller vi på med Kommunfullmäktige i Lidköping. Den borgerliga alliansen lägger förlag på en budget som förutsätter att man skall spara 30 miljoner.Vad man skall spara på säger man inte.Det överlåter man på tjänstemännen. Det är inte tjänstemännen som styr i Lidköping. Det är politikerna.Att gömma sig bakom luddiga procentsatser på 1 och 0.5 % är politisk taktik. Ingen öppen redovisning av stora nedskärningar med uppsägning av personal och nedläggning av skolor. Bara prat om satsningar.Ordet prioritering hörs hela tiden i debatten,hur kan man prioritera när beloppen ligger långt ifrån vårt förslag.Men inte ett ord om detta istället pratar man om satsningar. Lidköpingsnytt sitter och referar samtliga partiers inlägg på sin sida direkt.Man skriver om samtliga partier men väljer att ej skriva om Socialdemokraternas förslag. Givetvis politisk taktik det med. Att vi vill satsa på barnen i Lidköping skrevs det inte ett ord om.Barn och ungdomspolitiken är mycket viktig. Vi vill inte lägga ned några skolor utan stödjer landsbygdsskolorna med extra miljoner på varje skola. Hade vi inte gjort detta skulle flera skolor varit nedlagda beroende på att barnantalet minskar kraftigt. Även vård o omsorg är viktigt och vi vill inte ha några besparingar där.Om detta skriver ingen om,därför får jag göra det här.Resultatet för Lidköping ekonomiskt är mycket gott.Vi måste ha en ny budgetomgång efter valet med det nya kommunfullmäktige.Det säger kommunallagen.Det innebär att vi efter valet kommer att ta upp frågan om framtida skattesats.Fortsätter resultatet finns det all anledning att titta över skattenivåerna. Vi fortsätter med att utveckla Lidköping och ber med denna budget om Lidköpingsbornas stöd.

Bröllopsyra

lördag, 19 juni 2010 14:24, Politik

Det finns naturligtvis en hel del och säga om Kronprinsessan Victorias bröllop men man får se det hela som något positivt.Kärlek,romantik,glädje och fest är något som vi alla vill ha. Jag själv har träffat Kronprinssesan Victoria många ggr. Tre gånger har jag haft henne till bordet så det är några timmar vi pratat.Victoria är mycket bra.Dessutom född i kräftans stjärntecken i likhet med mig.Vi kom väldigt bra överens.Vill önska henne all lycka i framtiden. Jag är ingen rojalist -Hade vart bättre vi fått röstat fram Victoria.Jag själv hade gärna lagt min röst på henne. Tänk vilken styrka och allmän legitimitet det varit om man blivit utsedd av medborgarna. Själv kunde jag skriva en del om att jag har Gustav Vasas son.Sveriges konung Erik IV som min anfader. Jag är desstom lite lik Erik.långa ben,lite rödlätt och tunnhårig.Lite lynnig.Däremot har man inte lyckats ta död på mig än.

Budgetdax igen.

fredag, 18 juni 2010 00:15, Politik

På måndag är det dagmöte med Kommunfullmäktige för att besluta om nästa års budget.Det blir offensivt som vanligt från S-V-Mp,s sida.Vi håller kvar pengar till grundskolan så att vi kan bibehålla landsbygdsskolorna. De stora minskade barnkullarna gör att vi inte har så många barn på landsbygden längre.Det är dock viktigt för att ha kvar våra skolor och då får det kosta bortåt 10-15 miljoner i extra stöd.Barn och ungdomar kommer att prioriteras i detta valet och jag återkommer i detalj om ett sådant program.Finns all anledning att sätta focus på ungdomars fritid i Lidköping.På kommunfullmäktige kommer även frågan upp om utökad satsning på kollektivtrafiken. Det lutar åt att vi kommer att införa 20 minuters trafik i Lidköping.Utbyggnaden får ske i tre steg 2011-2013 för det kostar närmare 9 miljoner.Skall bli intressant och se hur mycket vi kan öka kollektivtrafiken med en sådan satsning.Alliansens företrädare i Lidköping ägnar sig mest åt smutskastning och man är på väg att återupprepa sina historiska misstag.Skulle jag sänka mej till deras nivå hade det funnits en hel del att skriva om. KD,s Tommy Larsson förstår varken skämt eller hur det parlamentariska systemet fungerar. Att även partier har rätt att behandla de politiska sakfrågorna.Han tror att allt enbart skall behandlas av kommunstyrelsens arbetutskott där han sitter med. Överhuvutaget är KD det parti som har svårast att acceptera att man bara har ca 7 %stöd och att man har 93% emot sig. 16300 besökare på Axevalla och På landet festivalen. Partiet var där och sällan har jag sett så många ballonger på barnvagnar.Partiet är starkt i Skaraborg. Hade Stockholm vart Skaraborg hade valet redan varit vunnet.Säger en hel del om alliansen landsbygdsfientliga politik.

Vilken opposition vi har i Lidköping

fredag, 11 juni 2010 13:14, Politik

Jag kan förstå att Moderaterna blivit väldigt besvikna när deras som de trodde stora valfråga drivits ur händerna på dem. Tack skomakare Davidson. Att det skulle få sådana konsekvenser att Carin Lexmon börjar bråka om ett protokoll hon inget har med att göra är ett trist slut på en politisk karriär. Det protokoll som skrivits under av utsedda justeringsmän följer det sätt som vi alltid skriver protokoll i Lidköping.Carin Lexmon gör bara bort sig med att lägga sig i när protokollet skrevs. Fortsätter den här fåniga frågan skall jag berätta sanningen varför det blev som det blev när Lexmon halvt vansinnig la sig i hur protokollet skulle skrivas. Hon har ingen rätt till detta eftersom hon inte var utsedd som justerare,det var centerns Kent Folkesson.-------------------------------------------------------- Har vart en hel del kommentarer efter beskedet om folkomröstning.Vad en del inte fattat är att vi aldrig tidigare haft krav om folkomröstning i Lidköping. Eftersom vi är övertygade att de skulle samlat in 1500 namnunderskrifter vilket behövs för att Kommunfullmäktige skall behandla frågan var det lika bra att ta upp det på KF,s nästa möte. Kommunfullmäktige kan säga nej men då hade en annan debatt om maktfullkomlighet och att inte lyssna på medborgarna infunnit sig.Nu får man avgöra frågan i det kommande valet vilket ju kom mycket lägligt i tid. Folkmajoriteten har alltid rätt.En folkomröstning sätter focus på bibliotekets innehåll mer än dess placering.Givetis måste det vara en stor fördel med allt i ett plan.Utveckling av barnens bibliotek. Kommunen är den gode arbetsgivaren och arbetsmiljön skall vara bra. Den store glaskonstnären Bertil Vallien (uttalas Vallin vilka inte alla vet) har ett eget rum på Läckö i år.Faktiskt den bästa utställning jag sett på Läckö med all glaskonstnärer från Kosta-Boda. Allt är till salu dessutom. Snyggt. Härlig konst...ja Göran Larsson ingår normalt inte...ler.

Hektisk helg

måndag, 07 juni 2010 08:39, Politik

Det har varit tre hektiska dagar med På landet festivalen på Axevalla och trippeltrav.Dessutom säsongsinvigning på Läckö slott samt nationaldagsfirande.På landet festivalen blev precis det som jag hoppats på även om det skedde under stor konkurrens från andra aktiviteter.17.000 besökare är mycket bra för ett arrangemang med entréavgift. Jag hoppas vi fortsätter.Ett mål med 30.000 besökare känns inte omöjligt.Temat mat och djur är oslagbart,dessutom kryddat med bra artister. För mej var det helt ofattbart hur den Skaraborgska livsmedelsindustrin valde att ställa sig utanför. Alla utom Falköpings Mejeri som var helt lyriska över besök,gensvar och försäljning.Varumärken som Arla,Dafgårds,Scan,Fazer,Frebaco,Vedums Chark borde vara givna på en mässa av På Landets storlek. Flera av dessa jätteföretag tyckte det var för dyrt att betala en mässavgift och tackade därmed nej till en marknad med över 10.000 köpglada kunder. Man tackade också nej till att sälja in Skaraborg som livsmedelsregion för alla de politiker som var närvarande.Politikerna vill ha bra kontakt med näringslivet och förbättra villkoren,Tydligen är branschen nöjd med hur det är i Skaraborg. Nu går vi vidare - En härlig helg var det med underbart väder och glada människor.Trav-Mat och djur,kan det bli bättre? Tobbe Larsson visade och berättade om horsemanship. Jörgen Larsson från Lidköping spelar numera i Hällekis musikår som framträdde under nationaldagsfirandet. Snyggt ardenner. Carina Ohlsson deltog i fredagens Framtidsforum som lockade 250 deltagare.Här i slutdebatten.

The Politicians.

torsdag, 03 juni 2010 23:32, Politik

Från 1 Maj.

Black Magic Woman

torsdag, 03 juni 2010 13:37, The Politicans

Halvt desperata eller?

torsdag, 03 juni 2010 13:01, Politik

Kommunstyrelsen hade sitt sista möte före sommaruppehållet.Vi brukar vara på Läckö.Detta året tog vi dessutom budget för 2011.Alliansen gör nu ett sista mer eller mindre desperat försök att nå makten i höstens val.Man redovisar som man tror populistiska förslag utan ekonomisk täckning. Eftersom vi har ansvaret kan vi inte gå på som de gör.Man vill ha en skattesänkning men redovisar inte med ett ord hur bortfallet skall hanteras.Kommunen skall spara ytterligare 30 miljoner men vad och vilka som skall sparas/läggas ned/sägas upp redovisas inte. Istället fler turer i kollektivtrafik o lokal matlagning utan att det är finansierat.Mer än löst prat om att spara på annat.Vi inom S-V-MP satsar på att alliansen i riket får fara i hösten val,vilket innebär att Lidköping kommer att få en 13-15 miljoner i ökat stöd från staten. Det räcker bl.a annat till satsning på kollektivtrafik. Vi stärker upp skolan ytterligare vilket är viktigt för oss.I Lidköping har vi 18 barn i grupperna i förskolan vilket också är viktigt. De lokala medierna har inte skrivit ett ord om att alliansen vill skära ned med 30 miljoner utan att tala om hur.Jag längtar verkligen efter lokalt media som är kritisk granskande istället för papegojmegafon. Jag tål att bli granskad,alliansens bluff politik definitivt inte.Jag får frågan vad jag skall göra efter min politiska bana.Att utveckla denna sida emot en granskande nättidning är en uppgift. Det händer massor varje dag. Var på Vänermuseet.Man har gjort om det mesta av de tidigare utställningarna och som helhet har det blivit bättre.Rekommenderas ett besök. Härligt gammal på museet. Man hade en egen sjukkassa på LMV vid seklets början. Helt annan stolhet och säkert aktning gentemot dess medlemmar än dagens Försäkringskassa.Undrar vem som bär fanan stolt och högt i dagens kassa.