Bloggmeny

Halvt desperata eller?

torsdag, 03 juni 2010 13:01, Politik

Kommunstyrelsen hade sitt sista möte före sommaruppehållet.Vi brukar vara på Läckö.Detta året tog vi dessutom budget för 2011.Alliansen gör nu ett sista mer eller mindre desperat försök att nå makten i höstens val.Man redovisar som man tror populistiska förslag utan ekonomisk täckning. Eftersom vi har ansvaret kan vi inte gå på som de gör.Man vill ha en skattesänkning men redovisar inte med ett ord hur bortfallet skall hanteras.Kommunen skall spara ytterligare 30 miljoner men vad och vilka som skall sparas/läggas ned/sägas upp redovisas inte. Istället fler turer i kollektivtrafik o lokal matlagning utan att det är finansierat.Mer än löst prat om att spara på annat.Vi inom S-V-MP satsar på att alliansen i riket får fara i hösten val,vilket innebär att Lidköping kommer att få en 13-15 miljoner i ökat stöd från staten. Det räcker bl.a annat till satsning på kollektivtrafik. Vi stärker upp skolan ytterligare vilket är viktigt för oss.I Lidköping har vi 18 barn i grupperna i förskolan vilket också är viktigt. De lokala medierna har inte skrivit ett ord om att alliansen vill skära ned med 30 miljoner utan att tala om hur.Jag längtar verkligen efter lokalt media som är kritisk granskande istället för papegojmegafon. Jag tål att bli granskad,alliansens bluff politik definitivt inte.Jag får frågan vad jag skall göra efter min politiska bana.Att utveckla denna sida emot en granskande nättidning är en uppgift. Det händer massor varje dag. Var på Vänermuseet.Man har gjort om det mesta av de tidigare utställningarna och som helhet har det blivit bättre.Rekommenderas ett besök. Härligt gammal på museet. Man hade en egen sjukkassa på LMV vid seklets början. Helt annan stolhet och säkert aktning gentemot dess medlemmar än dagens Försäkringskassa.Undrar vem som bär fanan stolt och högt i dagens kassa.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*