Bloggmeny

Budgetdax igen.

fredag, 18 juni 2010 00:15, Politik

På måndag är det dagmöte med Kommunfullmäktige för att besluta om nästa års budget.Det blir offensivt som vanligt från S-V-Mp,s sida.Vi håller kvar pengar till grundskolan så att vi kan bibehålla landsbygdsskolorna. De stora minskade barnkullarna gör att vi inte har så många barn på landsbygden längre.Det är dock viktigt för att ha kvar våra skolor och då får det kosta bortåt 10-15 miljoner i extra stöd.Barn och ungdomar kommer att prioriteras i detta valet och jag återkommer i detalj om ett sådant program.Finns all anledning att sätta focus på ungdomars fritid i Lidköping.På kommunfullmäktige kommer även frågan upp om utökad satsning på kollektivtrafiken. Det lutar åt att vi kommer att införa 20 minuters trafik i Lidköping.Utbyggnaden får ske i tre steg 2011-2013 för det kostar närmare 9 miljoner.Skall bli intressant och se hur mycket vi kan öka kollektivtrafiken med en sådan satsning.Alliansens företrädare i Lidköping ägnar sig mest åt smutskastning och man är på väg att återupprepa sina historiska misstag.Skulle jag sänka mej till deras nivå hade det funnits en hel del att skriva om. KD,s Tommy Larsson förstår varken skämt eller hur det parlamentariska systemet fungerar. Att även partier har rätt att behandla de politiska sakfrågorna.Han tror att allt enbart skall behandlas av kommunstyrelsens arbetutskott där han sitter med. Överhuvutaget är KD det parti som har svårast att acceptera att man bara har ca 7 %stöd och att man har 93% emot sig. 16300 besökare på Axevalla och På landet festivalen. Partiet var där och sällan har jag sett så många ballonger på barnvagnar.Partiet är starkt i Skaraborg. Hade Stockholm vart Skaraborg hade valet redan varit vunnet.Säger en hel del om alliansen landsbygdsfientliga politik.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*