Bloggmeny

In i det sista -Storstryk i valet ,men inget lärt sig.

söndag, 28 november 2010 21:48, Politik

In i det sista,innan avgången så kör Oppositionsrådet Lexmon med samma stil som medfört fem (5) valförluster i rad i Lidköping. Inget har man lärt sig. I förra veckan la man en budget för 2011 där man ville spara över 35 miljoner utan att ha en aning om hur detta skall gå till eller vart man skall spara. Man redovisar inte vem som skall sägas upp eller vilka verksamheter som skall läggas ned. Istället har man mage att föreslå en större investering på tillagningskök med åtföljande driftkostnader utan att ha pengarna. Man måste spara ytterligare 3-5 miljoner för att kunna genomföra sitt förslag. Är detta trovärdigt?? Vi säger att vi kommer att införa tillagningskök men vi gör det när ekonomin tillåter. Då får vi kritik från dem som borde se om sitt eget KORTHUS. Har aldrig skett i modern tid att det legat en sådan här snöhög på torget i November. Troligtivs aldrig någonsin. Tyvärr kunde jag inte ta kort på mig själv utan ni får nöja er med mina barnbarn. Vinterbild från snöhögen.Ett anrikt konditori. Här sitter jag med ett trevligt gäng. Fick en fråga på LN om jag överhuvudaget träffar andra människor än Sossepolitiker.Eller det var väl ett påstående snarare som gick ut på fördomsfullt att politiker inte är vanliga människor. För egen del så finns det massor med vänner som inte är politiska och som ser mig som den person jag är.

Intressant med Sören Holmberg..

fredag, 26 november 2010 11:49, Politik

Lyssnade på Prof Sören Holmberg i Göteborg. Valanalyserna börjar nu bli klara och han gav följande intressant information: I 15 av tidigare 19 genomförda val har sittande regering tappat röster. Så ej denna gång. Mona Sahlin var ett sänke för Socialdemokratin på samma sätt som Göran Persson var det i förra valet. Däremot fick Fredrik Reinfeldt unikt stora värden i popularitetsmätningen. Det är de äldre i Sverige som lyft fram Reinfeldt som statsminister. Män över 65 år har ett mycket stort förtroende för Moderaterna och Reinfeldt. Hade Sveriges ungdomar fått bestämma hade Statsministern hetat Mona Sahlin. Det är en kamp mellan generationerna i Sverige konstaterade Holmberg. På samma sätt är det en kamp mellan kvinnor och män. Hade kvinnorna fått bestämma hade Sahlin varit statsminister. De gamla gubbarna vann dock över de unga tjejerna. Sett till politiken har de skett förändringar som fortfarande står sig. Holmberg pratade om begreppet sakfrågeägare. Tidigare var sysselsättningsfrågan Socialdemokraternas paradgren. Väljarna hade störst förtroende för S i denna fråga. Nu är det Moderaterna som tagit över. På samma sätt har de tagit över ekonomin och utbildningsfrågan från Socialdemokratin. Dessa tre frågor är de viktigaste för väljarna. Först på fjärde plats kommer frågan om Sjukvård och social välfärd. Det var den fråga som S-V-MP körde hårdast med i valrörelsen och som de är sakfrågeägare till. Men det räckte ej emot de tre andra frågorna. Ser man till framtiden är Socialdemokratin starka eftersom de har ungdomarna och kvinnorna med sig. Med nytt ledarskap. Ny framtoning av politiken med återtagande av paradgrenen sysselsättning så vinner S val i framtiden. Här i Lidköping har det stormat bakom kulisserna. Arenasäljarna har fått en internationell handbollsmatch till evenemangshallen under bandyns slutspel. Det är inte länge sedan repr för bandyn sa att får vi en hall så flyttar vi givetvis ut om det skulle bli ett arrangemang i arenan. Minnet är kort. Kan man inte spela bandy utomhus i februari kan vi lika gärna stänga utomhusbanan tidigare. Det finns en grupp som anser att vi skall lägga konstgräs där i mitten av februari och det kan faktiskt vara en god idé plötsligen. Vi minskar kostnaden för en ny konstgräsplan drastiskt. För övrigt såg jag att en Kristdemokrat ansåg att vi inte hade något barnperspektiv för att vi prioriterar en konstgräsplan. De har fortfarande inte lärt sig något efter deras stora valförlust i Lidköping. Konstgräsplanen skall nämligen anläggas för barn och ungdomsverksamhet enbart.

Lite svårt och släppa Sahlin.Bosnisk fest.

lördag, 20 november 2010 17:20, Politik

Det är svårt att släppa ämnet Sahlin. Efter att Västnytt följt upp mitt utspel på valnatten att jag tyckte Mona skulle ta sitt ansvar och avgå så har intresset för min ringa person ökat ytterligare. När det sänds ut på riks TV blir naturligtvis återkopplingen 100 ggr större än om det står i NLT. Jag har mest fått ros faktiskt.Igår kom det fram en man och presenterade sig.Mycket Modigt Kjell Hedvall.Du är återupprättad.Tack..Sedan gick han...ler. På fullt allvar kommer det fram personer och frågar om jag inte tänker ställa upp. Förklarar att det inte funkar så-Men förtroende finns,vilket är trevligt. Media hör av sig varje dag. I Torsdags ville man ha med mig i Rapport Debatt emot Gudrun Schyman.Jag tackade nej.Jag har inga sådana ambitioner att arbeta på riksnivå.Redan 1979 tackade jag Nej till att bli riksdagsman. Vilket jag hade blivit sen på åttiotalet. Det är klart att mitt liv hade blivit annorlunda men troligtvis inte bättre.Jag var uppe några ggr i Stockholm som suppleant i Riksdagen och kände mig inte bekväm.Jag är ingen man som är röstboskap.I Lidköping har jag haft full frihet och det har passat mig perfekt. Jag kallades redan som 17 åring för den idéologiske killen.Jag vet vart jag står och jag är Socialdemokrat med betoning på demokrati. Många från en generation som snart är utdöd kallade partiet för Demokraterna,det har jag allid gillat. Samtidigt måste en idéologi och praktisk politik kunna utveckla sig. På riksnivå hade jag säkert blivit sedd som en jobbig person 1979 eftersom jag har svårt att hålla käft och inte backar precis. Idag 31 år senare har jag slipats av lite.... Vart två gånger den senaste tiden på Bosnisk fest i Parken.Här sjunger Koke.En artist jag köpte skivor av redan för 14 år sedan när jag besökte Sarajevo. Blev förvånad att han kom till Parken så jag begav mig dit. Det är inte alltid man dansar med så här många kvinnor..ler.

Intressanta åsikter från alla berörda.

tisdag, 16 november 2010 23:32, Politik

Intressant och höra åsikterna ang orsak till Sossarnas dåliga valresultat i riket.Det är ingen personfråga säger både Mona Sahlin och Baylan.Vi har gått med förlust i flera år så det måste vara vår politik. Samma säger karriäristerna som väntar i vassen på sin tur att ta nästa steg.Jag är en av få (jag har min framtid bakom mig och vågar säga vad jag tycker) som säger att det till övervägande del är ledarskapets fel. Göran Persson var trött i förra valrörelsen och bad mer eller mindre väljarna att få slippa.Ingen bra valrörelse. Mona och C/o tog en rad felaktiga beslut i valrörelsen och verkade också tagen och trött stundtals. Skatteutspelet var ett sådant exempel. Att släppa kärnvärdena var ett antal misstag. Vi släppte inte kärnvärdet arbete i Lidköping. Vi presenterade en trovärdig näringspolitik för fler jobb och vann på det. Sedan kunde man läsa åsikter att det var fel på politiken och att det mesta skall analyseras och ändras. Jag gick ut igår i Västnytt och sa att det måste vara tokerier. Idag kom en rättelse från ledarna i valanalysgrupperna att det inte alls var tal om att göra om politiken i grunden,,bara korrigeringar. Sedär jaa...Nu är det helt plötsligt inte fel på politiken..och det är inte fel på ledaren Mona....En stilla undran ?? vad var då problemet.. Detta är en elbil från Volvo. De tror stenhårt på elbilen och har jobbar hårt med att få fram den på marknaden. Lidköping är en av få kommuner som är medlem i Svensk-Amerikanska handelskammaren. Jag deltog i SACC.s E days i Göteborg. Där var Volvo och presenterade sina planer. Intressant - Undrar just hur det går med Volvos motorfabrik i Skövde på sikt.De lär inte tillverka elmotorn. För en elbil är inte alls lik en konventionell bil. Volvo har löst säkerhetsaspekten med batterierna vid krock.Man måste utbilda alla reparatörer.Hela infrastrukturen med laddningsstationer är ej löst. Men visst är det framtiden. Förövrigt tackade jag just nej till att debattera emot Gudrun Schyman i Rapports Debatt. Ämnet är tvingades Mona Sahlin bort p.g.a att hon är kvinna. Jag skulle vara nej svaret....ler.. Torbjörn Rundkvist var med i Göteborg. Visar en hockeyklubba i plast och textilväv..

Kul..

tisdag, 16 november 2010 03:20, Politik

Crossroads - apropå läget...

söndag, 14 november 2010 23:28, Politik

Då gick hon...

söndag, 14 november 2010 18:40, Politik

Mona Sahlin avgick med orden att hon hade tänkt på det tidigare. Orsaken att hon inte gick direkt efter valfiaskot - som jag gav uttryck för - var att hon inte vill ha en persondiskussion. Nu blev det så iallafall log hon snett..Rätt typiskt för Mona som person.Hon är lysande stundtals som politiker men så kommer det alltid något som blir fel. Felutrymmet som toppolitiker är inte så stort som bekant. Nu kan vi gå vidare och utse ett nytt ledarskap som kommer att innebära ett större förtroende för S. Jag tycker också att partisekreteraren skall bytas ut. Tyvärr har vi inte haft något ledarskap på partisekr nivå på många år. Jag minns Sten Andersson som kombinerade skötseln av partiet med att också vara en politiker av format. Jag hoppas också att partiet inte får panik och skall ändra i politiken. Lyssnar man på SSU,s Jytte Guteland så skall allt ändras.Undrar just vad? Vi behöver inte ha fler partier som går till höger.Det är redan tillräckligt trångt i mitten. Jag anser fortfarande att vi har en mycket bra politik. ------------------------------------------------------ För min egen del blev jag positivt överraskad att jag numera finns med på Wikipedia. Nu har jag blivit nåt...hahahah Dr Åsa var i Lidköping förra fredagen - Jag pratade före Åsa Vilbäck (TV2) på äldredagen under folkhälsoveckan. Åsa rekommenderade att vi skall äta mer blåbär. Så nu gör jag det.Innehåller stora mängder av naturliga antioxidanter. Även Avacado rekomenderades. Grattis till Anne som fyllt 50.... Vart vänner i 36 år.( Sedan kan det vara bra och visa att alla kvinnor som jag umgås med inte är 25..ler...

Röd -Grön Revansch-Kris???

fredag, 12 november 2010 19:08, Politik

Socialdemokraterna är vinnare i kommunerna basunerar tidningen Dagens Samhälle ut. Dubbelt upp för de RödGröna. Antalet rödgröna fästen fördubblas i Sverige. Här i Lidköping har vi ingen kris. Här för vi en Socialdemokratisk politik och tjafsar inte om att det är något fel på den politiken. Analysen som sitter i hjärnan hos flera är att Socialdemokraterna är ett parti som inte når medelklassen. Väldigt konstigt att vi med samma politik når medelklassen i Lidköping. Vi är jättestarka i villaområdena. Åk till Tofta-Ulriksdal,Ågårdsområdet eller Majåker Vi har siffror långt över 40 %.Vad är det som gör att dessa siffror nås i kommuner som Lidköping,Västerås,Kalmar,Nyköping,Motala,Härnösand Trollhättan som några exempel. Finns anledning att bli bekymrad över vissa kommentarer i riksmedia. Ledarskapet håller ej måttet helt klart. Jag skall inte peka ut personerna men läs själva. Det börjar bli mer och mer klart för mej varför vi förlorade riksvalet. För att rädda sitt eget skinn kommer kommentar efter kommentar att det är fel på politiken. Mitt svar...Har ni tagit ansvar och jobbat fram en politik och trott på något som helt plötsligt är fel så AVGÅ.... Löjligt och läsa en massa strunt från personer i toppställning. Någon måste ta ansvar för att det gjordes en rad taktiska misstag samt framförandet av politik som inte var förankrad typ skattehöjningsutspelet. Dessa herrar spelade för oss i Rockford på Historiska sällskapet. En organisation för Svensk-Amerikaner. Det finns fler svenskar i USA än i Sverige idag. Iallafall så träffade jag en dam vars anförvanter kom till Amerika på 20 talet..De hette Carlsson sa hon. Oj,,sa jag det hette min farfarfars bror också när han stack från Härjevad. "Alla" hette Carlsson sa damen.. jag har vetat om att jag har släktningar i USA sedan länge men inte sökt upp dem. Iallafall fick samtalet mej att bli inspirerad så jag har kollat upp lite. Sparat gamla Amerka brev från min farfar och visste att att en av döttrarna hade gift sig med en dansk. De hade en bicycle fabrik,,,ja de skrev så...vad blev det av denna fabrik,,,Jo jag kollade just på nätet.OCH SE....En världsledande cykelkomponent tillverkare vid namn Sun. Suns fälgar av cheramics används av flera stora cyklister som tagit medaljer i cykelsporterna. Ångrar naturligtvis att jag inte kollat detta tidigare. Jag var i USA första gången när släktningen som ägde företaget levde..Familjen sålde konsortiet när han avled 2004.Men det finns många kvar att kontakta..

Stora bekymmer i Lidköpings Näringsliv

torsdag, 11 november 2010 10:04, Politik

Så här mitt i finanskrisens lågkonjunktur drabbas Lidköping hårt. 1900 talets industristruktur vilken varit stark i Lidköping slås ut. Nu senast Vestas gjuteri. Det kommer säkert mer. Samtidigt har staten lämnat Lidköping med alla sina organisationer. Snart läggs Tingsrätten ned och flyttas till Skövde. Tidigare en lång rad av verksamheter som CSN,Skattemyndigheten,Kronofogden,Försäkringskassan,Tullverket. Vi har verksamheter som betecknats som framtidsföretag såsom Analycen. Ägdes av lantbrukskooperationen. De har det också svårt så de sålde till multinationella Eurofins. Nu flyttas jobb från Lidköping vilket är oroande. Vi jobbar med att ge tillfällig sysselsättning men givetvis är det riktiga jobb vi vill ha. Satsningen på Änghagen kommer att ge ca 100 nya jobb.Besöksnäringen växer långsamt men det behövs en helt annan konjunktur för att ge alla tusentals arbetslösa ett jobb i Lidköping.Det är inget vi kan fixa med lokalpolitik. Efter valet har det vart tyst från den nya regeringen också. Kommunens insatser är långsiktiga och de som ropar efter nya industriföretag vet inte vad de talar om. Industritillverkning enligt gammalt tänk kommer inte att ske i Sverige i framtiden.Däremot kommer vi att vara fortsatt duktiga längre upp i förädlingskedjan på en produkt.Men det hjälper inte arbetslöse Andersson som stått vid en flerop maskin på LPI.Denna maskin sköter en välutbildad indier eller kines till en lönekostnad på 10 kr i timman. Förra veckan körde vi flera konferenser i Lidköping. Totalt lockade vi ca 1000 personer kring folkhälsofrågor. Lotta Broomé höll i en av dagarna.

Att hyra fram till den 1 Juli 2011.

torsdag, 11 november 2010 09:48, Politik

Prövade att hyra ut mitt hus till turister i somras. Juli var ok,sedan svalt intresse.Har stått tom i 3 månader vilket är synd. Hyr nu ut huset till den 1 Juli 2011. Fullt möblerad-Allt finns.Bara att flytta in. 60 kvm med bastudel och våtrum. Finns på turistbolagets hemsida: http://bokning.lackokinnekulle.se/easye/bokning/default.asp?AcP=lid0&SBid=30&laid=1&HttpSite=0&SeNg=1&pageid=220&id=114&objSBid=30 Nu hyr jag ut den själv för 6000 kr/månad. Allt ingår inkl hushållström. 070 5210540

Partiet i Kris?? och Kungahuset..

onsdag, 10 november 2010 21:36, Politik

Nu har Sossarnas VU i Stockholm sagt sitt. Man säger inget annat eller har gjort något annorlunda sedan förra valförlusten för fyra år sedan.Kris o analysgrupper och en ledare som säger att alla borde ställa sina platser till förfogande för valberedningen. Svagt. Kamp om poster och personlig makt går före partiets framtid. Vem mer än Mona Sahlin och ett antal andra tror att S vinner nästa val med Mona som ledare. Läste en artikel av Anna Johansson, ledare för en av analysgrupperna. Som vanligt skall allt försvåras och göra det enkla svårt. Fördöm förenklingar och dra igång en massa analyser om hur samhället förändras är hennes recept. Det kommer inte att leda nån vart för oavsett vad man kommer fram till så är det fel. Politik är enkelt och att ha eller inte ha förtroende är enkelt. Glöm inte att vi hade ett stort övertag hos alla opinionsinstitut så sent som i våras. Hade man inte gjort en rad misstag så hade valresultatet sett annorlunda ut och det hade inte vart tal om analys och omprövning. Det säger en annan ledare av en analysgrupp Morgan Johansson och det sympatiserar jag med. För mig är det enkelt.Byt partiledare och partisekreterare. I ett så elitistiskt parti som Sossarna bär de huvudansvaret. Resten löser vår eminenta idéologi som tidigare djupanalyser av SCB sagt att en långt större grupp än som röstat på S sympatiserar med. S har dessutom en bedrövligt dålig storstadspolitik med ledare som inte heller håller måttet.En politik som också skulle förändras vid Perssons fall för fyra år sedan.Inget har dock hänt,man famlar i egosimens mecka Stockholm. Ser man till Kungahuset är de också i kris. Men kungen vände blad och stack-Verkligheten kommer nog ifatt ändå. Kronprinsessan Victoria o Daniel var på Läckö och jag träffade dem. Det var fjärde gången jag träffade Kronprinsessan. Nästa år drar vi igång bygget av Victoriahuset. Ett hus som förlänger säsongen på Läckö och öppnar helt nya möjligheter. I och med giftemålet med en gymägare så försvann det kungliga. Nu kan vem som helst bli kung o drottning. Det är därför tid att Kungen med sitt förstörda förtroende abdikerar och låter Victoria ta över. Sedan övergår vi till valda ledare. Jag lägger gärna min röst på Victoria och jag är helt övertygad att Victoria har ett jättestort stöd vid en folkomröstning.Tänk vilket fantastiskt stöd man då skulle ha i ryggen.Nu blir man ifrågasatt hela tiden vilket inte kan vara så kul. Kungens illa genomförda presskonferens efter älgjakten var väl så nära katastrof som möjligt.Här var det inte tal om Hans kunglig höghet eller Eders majestät längre. Man hörde en röst som skrek när kungen lomade iväg. Haru vart på porrklubb...Ur led är tiden snarare är kungens valspråk Sverige i tiden.

Lidköping - Italien..

måndag, 08 november 2010 22:54, Politik

Nu har S-V-Mp gjort upp om de kommande fyra åren. Poster har fördelats i styrelser och nämnder och ett politiskt program har skrivits.Det mesta har ju presenterats före valet. Nu följer vi upp.Några nyheter finns dock. Bl.a vill jag försöka öka intresset att bygga på landsbygden.Kommunen har erbjudit tomter i tätorterna som om det vore en stad.Villatomter enligt traditionellt mönster.Jag tror att vi skulle få en helt annan efterfrågan med större flexibilitet i tomtstorlek. Med tomter som köparen vill ha så kan man ha häst eller husdjur i större omfattning i planerat område. Är man småföretagare får man plats med sitt företag hemmavid utan att behöva söka sig längre bort eller ren landsbygd.Nu lägger vi ett sådant direktiv gemensamt som jag hoppas vi kan genomföra.Satsningen skall fortsätta i Lidköping på våra barn och ungdomar. Fotboll är världens och även Lidköpings största sport och givetvis skall vi ha en konstgräsplan till. Nu finns det många som vill lägga konstgräsplanen på nuvarande utebandybanan.Detta för att det finns belysning bla.Detta skulle bli en kombination med bandy så att fotbollen går på i mitten av februari.Kanske kan det funka. Man får utreda detta.Sedan skall vi anlägga en långbrygga vid Framnäs Camping.Här kommer det att bli möjlighet att sponsra en planka för 500 kr. Det som återstår kommer kommunen att betala.Skall bli intresant.Hoppas alla processer kan gå snabbt så att den bli klar till sommaren. Jag åkte ner till Rom över en helg med Axevallas personal.Tydligen har Kineserna tagit över.För mej var det en kulturkrock med kinesiska lyktor på varje stolpe runt Colosseum. Över hela jorden står det numera människor iklädda diverser masker.Allt för att få en slant av turisterna. Det finns mycket att säga om Italien. Denna bilden säger allt...

Lidköping - Regionen och USA 5.

onsdag, 03 november 2010 14:49, Politik

Fick en fråga om min dator har gått sönder..Jag vet att jag inte uppdaterat...Men nu är jag igång igen. Under veckorna har det mesta lösts upp hur kommunen och kommunerna i Skaraborg skall ledas.I Lidköping gick S-V-MP ut redan före valet med ett gemensamt program och uttalande att vi samverkar.Väljarna visste då vad som gällde. När vi nu fick förtroendet har det underlättat. S-V och MP är nu klara med posternas fördelning och det politiska programmet för 2011-2014. Vi presenterar detta imorgon.Att det skulle bli en S ordförande i Götene men framförallt i Vara var en riktigt knall. Trodde aldrig detta skulle vara möjligt. Kul,och jag hoppas att mitt hårt kritiserade inlägg kring hanteringen av Vara Horse Arena gjorde sitt. I vart fall var responsen till mig jättestor från Varaborna.Här i Lidköping var det surt från en del håll att jag hade synpunkter på en annan kommun. Jag säger vad jag tycker när jag har rätt.I efterhand har verkligen visat att jag hade rätt.. I regionen kan man fundera över vad Centerpartiet håller på med.Enligt min uppfattning har samarbetet S-Fp och C varit utmärkt.Regionen har utvecklat Västra Götaland på ett bra sätt i förhållande till belackarna. Sjukvården fungerar och ur ett internationellt perspektiv dessutom mycket bra.Centern borde varit mer intresserad att fortsätta samarbetet utifrån ledarskapets värde och hur man profilerar ett parti genom dess ledare.Centerns ledare idag är inga folkrörelsemänniskor utan man slåss om högerväljarna med M och SD. Lycka till säger jag..Tragiskt utveckling. Så här ser det hus ut som står färdigbyggt i Rockford av elever från De la Gardie.Marknadspriset är ca 1.1 miljon.