Bloggmeny

Röd -Grön Revansch-Kris???

fredag, 12 november 2010 19:08, Politik

Socialdemokraterna är vinnare i kommunerna basunerar tidningen Dagens Samhälle ut. Dubbelt upp för de RödGröna. Antalet rödgröna fästen fördubblas i Sverige. Här i Lidköping har vi ingen kris. Här för vi en Socialdemokratisk politik och tjafsar inte om att det är något fel på den politiken. Analysen som sitter i hjärnan hos flera är att Socialdemokraterna är ett parti som inte når medelklassen. Väldigt konstigt att vi med samma politik når medelklassen i Lidköping. Vi är jättestarka i villaområdena. Åk till Tofta-Ulriksdal,Ågårdsområdet eller Majåker Vi har siffror långt över 40 %.Vad är det som gör att dessa siffror nås i kommuner som Lidköping,Västerås,Kalmar,Nyköping,Motala,Härnösand Trollhättan som några exempel. Finns anledning att bli bekymrad över vissa kommentarer i riksmedia. Ledarskapet håller ej måttet helt klart. Jag skall inte peka ut personerna men läs själva. Det börjar bli mer och mer klart för mej varför vi förlorade riksvalet. För att rädda sitt eget skinn kommer kommentar efter kommentar att det är fel på politiken. Mitt svar...Har ni tagit ansvar och jobbat fram en politik och trott på något som helt plötsligt är fel så AVGÅ.... Löjligt och läsa en massa strunt från personer i toppställning. Någon måste ta ansvar för att det gjordes en rad taktiska misstag samt framförandet av politik som inte var förankrad typ skattehöjningsutspelet. Dessa herrar spelade för oss i Rockford på Historiska sällskapet. En organisation för Svensk-Amerikaner. Det finns fler svenskar i USA än i Sverige idag. Iallafall så träffade jag en dam vars anförvanter kom till Amerika på 20 talet..De hette Carlsson sa hon. Oj,,sa jag det hette min farfarfars bror också när han stack från Härjevad. "Alla" hette Carlsson sa damen.. jag har vetat om att jag har släktningar i USA sedan länge men inte sökt upp dem. Iallafall fick samtalet mej att bli inspirerad så jag har kollat upp lite. Sparat gamla Amerka brev från min farfar och visste att att en av döttrarna hade gift sig med en dansk. De hade en bicycle fabrik,,,ja de skrev så...vad blev det av denna fabrik,,,Jo jag kollade just på nätet.OCH SE....En världsledande cykelkomponent tillverkare vid namn Sun. Suns fälgar av cheramics används av flera stora cyklister som tagit medaljer i cykelsporterna. Ångrar naturligtvis att jag inte kollat detta tidigare. Jag var i USA första gången när släktningen som ägde företaget levde..Familjen sålde konsortiet när han avled 2004.Men det finns många kvar att kontakta..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Tror tvärsäkert att Anna Johansson blir ny partiordförande.
Vad ger hon för odds?

kjell - 15 november 2010 00:00

Bra skrivet i bloggen kjell.Det är så att vi för en politik som förvaltar våra gemensama resurser (ex våra aktiepengar) på ett sådant sätt, så att vi inte sågar på den gren vi sitter.I motsats till vad aliansen vill.
per-erik karlqvist

per-erik karlqvist - 13 november 2010 00:00

Helt rätt Kjell det var det sista vi sade när vi som sista peroner lämnade valvakan på natten, att vederbörande ej förstår var felet är,Herr Persson hadde i allafall förståndet att avgå direkt på valnatten 2006!!!!!!!!!!:(

Göran Kjörk - 13 november 2010 00:00