Bloggmeny

Partiet i Kris?? och Kungahuset..

onsdag, 10 november 2010 21:36, Politik

Nu har Sossarnas VU i Stockholm sagt sitt. Man säger inget annat eller har gjort något annorlunda sedan förra valförlusten för fyra år sedan.Kris o analysgrupper och en ledare som säger att alla borde ställa sina platser till förfogande för valberedningen. Svagt. Kamp om poster och personlig makt går före partiets framtid. Vem mer än Mona Sahlin och ett antal andra tror att S vinner nästa val med Mona som ledare. Läste en artikel av Anna Johansson, ledare för en av analysgrupperna. Som vanligt skall allt försvåras och göra det enkla svårt. Fördöm förenklingar och dra igång en massa analyser om hur samhället förändras är hennes recept. Det kommer inte att leda nån vart för oavsett vad man kommer fram till så är det fel. Politik är enkelt och att ha eller inte ha förtroende är enkelt. Glöm inte att vi hade ett stort övertag hos alla opinionsinstitut så sent som i våras. Hade man inte gjort en rad misstag så hade valresultatet sett annorlunda ut och det hade inte vart tal om analys och omprövning. Det säger en annan ledare av en analysgrupp Morgan Johansson och det sympatiserar jag med. För mig är det enkelt.Byt partiledare och partisekreterare. I ett så elitistiskt parti som Sossarna bär de huvudansvaret. Resten löser vår eminenta idéologi som tidigare djupanalyser av SCB sagt att en långt större grupp än som röstat på S sympatiserar med. S har dessutom en bedrövligt dålig storstadspolitik med ledare som inte heller håller måttet.En politik som också skulle förändras vid Perssons fall för fyra år sedan.Inget har dock hänt,man famlar i egosimens mecka Stockholm. Ser man till Kungahuset är de också i kris. Men kungen vände blad och stack-Verkligheten kommer nog ifatt ändå. Kronprinsessan Victoria o Daniel var på Läckö och jag träffade dem. Det var fjärde gången jag träffade Kronprinsessan. Nästa år drar vi igång bygget av Victoriahuset. Ett hus som förlänger säsongen på Läckö och öppnar helt nya möjligheter. I och med giftemålet med en gymägare så försvann det kungliga. Nu kan vem som helst bli kung o drottning. Det är därför tid att Kungen med sitt förstörda förtroende abdikerar och låter Victoria ta över. Sedan övergår vi till valda ledare. Jag lägger gärna min röst på Victoria och jag är helt övertygad att Victoria har ett jättestort stöd vid en folkomröstning.Tänk vilket fantastiskt stöd man då skulle ha i ryggen.Nu blir man ifrågasatt hela tiden vilket inte kan vara så kul. Kungens illa genomförda presskonferens efter älgjakten var väl så nära katastrof som möjligt.Här var det inte tal om Hans kunglig höghet eller Eders majestät längre. Man hörde en röst som skrek när kungen lomade iväg. Haru vart på porrklubb...Ur led är tiden snarare är kungens valspråk Sverige i tiden.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*