Bloggmeny

Heja Mona -och nu är vi förbannade också..

lördag, 31 januari 2009 16:12, Politik

I helgen har Sossarna sina kommunala framtidsdagar i Västerås. Mona Sahlin inledde.Även Ilmar Reepalu och Thomas Östros talade. Nu har det blivit en annan ton än på länge.Det är bra det - Man skall vara taggad i oppositon.Nu finns det verkligen något att opponera emot.Den s.k arbetslinjen har lett fram till att arbetslösheten är högre redan efter drygt 2 år av allianspolitik än när de tog över. Monas passning till Maud Olofsson att Sveriges framtid ligger inte i att vi skall kratta löv var magnifik. Nedrustningen av vårt solidariska samhälle till förmån för de 25% i Sverige som redan har allt kommer givetvis att kasta ut dem i nästa val. Det är tryggheten som ger frihet. Rättvisa i samhället kräver solidaritet. Nedrustningen av Försäkringskassan har gett kaos. Arbetsförmedlingen har inga resurser och snart kommer det stora vrålet från massorna - för nu är vi förbannade...

247 meter Rörstrands Center

lördag, 31 januari 2009 00:28, Politik

Det är nu tre år sedan planerna på ett nytt Rörstands område började skissas. Vi hade tur att allt omställningsarbete kunnat ske i högkonjunktur.Visserligen till lite högre kostnad men optimismen är alltid högre och viljan att vara med är större.Nu är mycket gjort-en del återstår. I lagerbyggnaden skall kommunen samla all social verksamhet inklusive Arbetsmarknadsenheten som idag är belägen i gamla brandstationen. Röhska museet i Göteborg kommer att starta en satellit vid Rörstrand.Intressant.ytterligare outletbutiker måste till för att öka attraktionen. Skrapan skall fyllas ytterligare och här o där finns det mindre utrymmen att etablera sig i. Porslinsfabriken skär inte guld men vi arbetat för att vår fina ugnspark skall locka till sig konstnärer och designers för mindre serieproduktion. Kakel är en produkt som man kan få upp omsättningen på. Just nu tillverkas det kakel till en tunnelbanestation i Stockholm. I den nya rondellen vid Rörstandsbron har man kommit fram till att den naturliga strandlinjen en gång låg mitt i rondellen. Av blå kakel skall det nu återskapas en strandlinje.. Fabriken äger numera rättigheterna till varumärket Hackefors. Det är ett inarbetat varumärke som borde gå att utvecklas.Idag är det kaffeservis med små koppar som säljs med licens från Rosenthal. Jag tycker dock att varumärket är så starkt att man kunde satsa nytt.Problemet är givetvis pengar. Marknadsföring och försäljningsorganisation behöver också stärkas. Nu kommer det att satsas på en nätbutik vilket är ett steg i rätt riktning. Det har varit ett kattrakande kring namnet - Ittala som numera ägs av finska Fiskars värnar sitt varumärke Rörstrand och det får inte användas.restaurangen fick inte heta Rörstrandsrestaurangen exempelvis. Lite löjligt eftersom alla säger så ändå. Platsen Rörstrand kan man dock inte ta ifrån oss. Marknadsföringen över Rörstrands Center kommer därför att startas.

Bovieran

torsdag, 29 januari 2009 21:12, Politik

Företaget Bovieran var och presenterade sitt unika boende för äldre över 60 år. Det patenterade greppet är att bostadshusen är sammanbygda med ett stort inglasat uterum. Tillvaratagande av solenergi för uppvärmning och regnvatten samt det fina klimat som skapas för växtlighet.Fyra zoner.Fransk trädgård med boule. Skandinavisk trädgård - Japansk trädgård samt en tropisk zon.Man har färdigställt det första huset i Partille och konceptet är en stor succe. Givetvis är de välkomna till Lidköping-marknaden finns säkert.De vill dock ha 7500 kvm - i någorlunda centralt läge...Det får vi inte fram på nån vecka precis. Konceptet är dock så intressant att vi måste ordna något.

Lämpligt kroppshål o Bert som årets Skaraborgare...

torsdag, 29 januari 2009 17:30, Politik

När jag nu skrev om udda o knäppa personer har jag fått en del prat om detta. Udda kan finnas i alla samhällsgrupper. Jag sprang faktiskt på en idag på Hemköp som jag tänkte skriva om men inte gjorde.Det var säkert nån mening med sammanträffandet så här kommer storyn. För ett antal år sedan hade en av kommunens specialförvaltningar en konflikt med en enskild person. Jag var överhuvudtaget inte involverad eller hade med saken att göra mer än det allmänna politiska ansvaret. Tvisten handlade dock inte om politik utan ett affärsavtal.Efter att tvisten böljat fram och tillbaka så beslöt den kände och framgångsrike läkaren att skriva till undertecknad. Efter att allmänt ha öst galla över kommunen så avslutade vederbörande att han nu tillställt mej brevet och att jag nu kunde ta och stoppa upp det i lämpligt kroppshål.... På Hemköp har de radio,,,jag kunde höra nyheten att Radio Skaraborg utsett Bert Karlsson till årets Skaraborgare...Enligt redaktören så är Bert alltid årets Skaraborgare.... Jaa ,,vad säger man...Mitt senaste sammanträffande med Bert var när Scotts spelade på torget.. Bert stod utanför Särnmarkshuset och väntade på det försenade bandet--Han får syn på mej och skriker högt.. Faan,,,,kommunalrådet..har du inte ordning på nöt... Hej Bert sa jag...har du problem.... Jaa ,faan,,,di e ju försenade..kan du faan inte ordna nött.. Visst sa jag,,,men det regnar ju inte det har jag ordnat.... Mitt sällskap som inte hade nån aning vem denne man var frågade?? Vad var det för en idiot.... Denne man är årets Skaraborgare....ler..

Stalkers och allmänt jobbiga...

tisdag, 27 januari 2009 23:41, Politik

Att vara kommunalråd och kändis har sina sidor. Eftersom jag dessutom haft förtroende under lång tid så "känner" fler och fler människor mej. Jag har väl ett fyrtiotal personer som hör av sej ständigt med både det ena och det andra.Ett antal är inte psykiskt friska och några är missbrukare. Jag har nog varit för snäll eftersom jag har omdömen att jag är den ende politikern i Skaraborg det går att tala med,ler... Vissa personer kan prata i timmar och givetvis finns inte den tiden.Vissa respekterar inte att man vill avsluta.Jag känner ett antal politiker som bett folk fara o flyga o kastat på luren.Vissa ringer när som helst och även hem.En del skriver ständigt. Värst är det när man har fått på sej stalkers. En stalker är en sådan som ex Agnetha Fältskog haft (har)-Då övergår det till trakasserier och förföljelse. Nu är jag en man så det kanske är lättare. Jag har dock haft några kvinnostalkers genom åren-det är otroligt jobbigt med alla telefonsamtal,mess och brev.De sprider också rykten..Jag har vaknat med 30-40 meddelanden på sms och eller telefonsvararen. Vissa håller långa monologer på svararen. Polisanmälan har varit nära.Många ggr är det dock en balansgång eftersom det kan bli ännu värre. Just nu är det en ny stalker på gång - Jag hoppas dock att det går att hantera med samtal. På tisdag lägger S-V-Mp ett politiskt direktiv om översyn av den politiska organisationen och genomgång av politiker rollen. Jag kan inte tänka mej att någon yngre med familj kan bli kommunalråd i Lidköping med nuvarande villkor. Inte ordförande i en större nämnd heller för den delen. Att kombinera yrkeskarriär-barn och familj och politik på toppnivå går inte. Det är tid att se över det hela.

Gunnar är borta-Vila i frid.

tisdag, 27 januari 2009 01:43, Politik

Som det skrivits om har Gunnar Sundberg avlidit 63 år gammal. Gunnar hade dåliga förutsättningar men kom någorlunda på kant senare delen av livet. De flesta Lidköpingsbor kom i kontakt med Gunnar under de senaste åren när han engagerade sig i antivålds kampanjer.Jag själv har känt Gunnar i över femtio år. Vi var nästan grannar på Rådagatan så jag har följt hans öden genom livet.Pappa Erik "Masen" jobbade på Rörstrand bl.a. Mamma Gunhild var snäll emot oss barn. Man kan skriva mycket om både arv o miljö när det gällde Gunnar.Han försökte dock reparera allt ont han gjort i sitt liv och han lyckades någorlunda. Jag hade bestämt med Gunnar att träffas nere vid Sockerbruket på loppisen under lördagen,så blev det nu inte. Lidköping har tappat en profil. Vila i frid.

Storsläggan

tisdag, 27 januari 2009 01:06, Politik

Idag tog Svenskt Näringsliv i ordentligt när man gick ut och anklagade regeringen för att medvetet fuska med statistik för att skönmåla situationen i Sverige. Maud Olofsson fick så det dög. När regeringens egna tar i på detta sättet är det inte bra ställt. Det tyder på förtroendekris av stora mått.Näringslivet har ju sponsrat denna allians regering för att allt skall bli bättre för dem. Dessutom har de rätt,vilket naturligtvis är allvarligt. Verkligheten talar alltid säger jag. Det gör den nu. Dessutom har de stora prövningarna inte börjat. Jag har inte kommit igång som jag vill efter helgerna med blogen.Mest beroende på att jag vill ha fräscha foton.Hela mitt fotoarkiv gick upp i atomer som sagt..Har inte haft tid att ge mig ut. Jag har ett konstintresse.Just nu lägger vi ned arbete på att utveckla Rörstrand.Jag återkommer om detta under veckan.Däremot är det trist at man inte får publicera svensk konst på nätet. Jag tror att konstnärerna förlorar mest själv eftersom marknadsföring är A och O i dagens samhälle. Ansiktet ovan är dock inte taget i Sverige.

Vettlösa förväntningar på Baracken..

torsdag, 22 januari 2009 01:01, Politik

Bilderna och scenerna från Amerika med Barack Obama är som en Hollywood film.Allt är välregisserat och på kostat. Jag kan naturligtvis förstå de tidigare marginaliserade grupperna i USA och alla som är trötta på Irak kriget plus många många andra men ändå... Förväntningarna kan aldrig uppfyllas och bakslaget kan bli hårt hårt... Vi borde sända dit Göran Persson som konsult. Han kunde lära dem att den som är satt i skuld är icke fri... Nu skall Obama sänka skatterna....De borde höjas kraftigt istället..USA borde rätta till sina stora obalanser i sin ekonomi. "Experter" spår att USA kan gå i konkurs... Så allvarligt är det...Ändå lånar man på som om inget har hänt. Makten över världsekonomin flyttas till Asien. När China börjar ställa krav kommer det att gå upp för amerikanerna att de inte är fria. Tigerekonomierna i Asien har växt och kommer att växa. Att China dominerar är skrämmande - En kommunistisk diktatur som med kapitalistiska metoder snabbt skaffat sig världsherravälde kan man diskutera mycket runt. Mitt i allt detta har vi att förhålla oss till vår egen ekonomi i Lisch.. Det är väl femte gången jag nu får vara med om att hantera en lågkonjunktur. Det blir lite tufft, men vi klarar det. Vi har det rätt bra i Lidköping..

Gaza

lördag, 17 januari 2009 18:54, Politik

Idag var vi några par hundra som samlats för att protestera emot folkmordet på Gazaremsan. Minst sagt ironiskt att den stat som utropades efter andra världskrigets judeutrotelse själva står för besinningslöst dödande.Det är i år 60 år sedan det s,k befrielsekriget från England gjorde staten möjlig. Under dessa år har det varit en ständig plats för oroligheter krig och dödande.Idén som FN b,la stod bakom att judarna skulle få en egen stat har ur det perspektivet inte varit nån bra sådan.Hade 1940 talets politiker vetat vad man skapade hade nog staten aldrig tillåtits.Hur man skall komma vidare efter denna omgång av krig och död har jag inget svar på.Med det finns bara en väg till fredlig samexistens och det är att Israel som är en av världens mest utvecklade och rika länder tar sitt ansvar.Ansvar att bygga upp och utbilda. Att satsa på sina grannar och bli vän.Att investera och skapa arbeten så att människor får en dräglig tillvaro. Att samarbeta.Hur nu detta skall gå till efter att man skapat en ny generation självmordsbombare och Israelshatare med detta krig.Men hoppet får aldrig svika och kravet måste nu ställas på landet att ändra sin politik.

Såtenäs är kommunens tredje största arbetsgivare.

torsdag, 15 januari 2009 15:44, Politik

Var på Såtenäs häromdagen och träffade militärer. Orsaken var givetvis nytt ledarskap på flottiljen. Ämnet i samtalen blev rätt naturligt dagens försvarspolitik.Det är snarare icke politik eftersom alliansen inte vågade ta tag i strukturfrågorna. Istället valde man att ta pengar ut materiel och material så på Såtenäs kan man inte flyga som förr. Inköp och utveckling har också minskats eller stoppats. Detta tillstånd kan naturligtvis inte få fortgå. I Skaraborg har vi ett eget "totalförsvar" som mycket väl skulle kunna få ett betydligt större ansvar. Nu får vi vänta och se. Såg att Lidköpingsnytt tagit tag i den s,k kommentarsproblematiken och skriver själv att det gått över styr p,g.a den stora mängden.Det har varit omöjligt att kontrollera allt och därför har det släppts igenom felaktigt.Jag säger BRA. Jag välkomnar en seriös diskussion i sakfrågor. Jag har aldrig haft något att dölja eller ens försökt. Varför det? Människor i allmänhet vet att det är mänskligt att fela. De gånger jag själv varit personligt inblandad har jag bett om ursäkt. Svårare är det faktiskt inte.Nisse Hult.... Börjar med ett tack till Ingemar Adolfsson för gott samarbete. "Ado" blir nu militärattache i Helsingfors. Ingela Mathiasson tar över som chef på Såtenäs.Välkommen.Ingela skall dock inte bosätta sig i kommunen vilket är synd. Vad jag vet har chefen för F7 alltid bott här. Cathrine Nycander(Lundell) har jag visat tidigare på min blog.Här med vänner.Cathrine är dansbandssångerska och har framtiden för sig efter deltagandet i "kampen".

Nu drar det igång

torsdag, 15 januari 2009 02:31, Politik

Nu börjar mötesverksamheten dra igång igen efter helgerna.Förutom alla papper har jag en omgång kvar att rensa i datorn.Jag har 6000 mail..hmm.. Vi hade möte med internationella kommitten. Kommunen har ett omfattande internationellt kontaktnät. Det mesta finns på våra skolor där eleverna knyter kontakter över hela världen.Det nordiska samarbetet som varit sedan efter andra världskriget håller på att gå emot sitt slut.I både Danmark och Finland har det skett kommunsammanslagningar och man kan inte som i Kouvola,Finlands fall har 33 vänorter i den nya kommunen. I år är det Lidköpings tur att bjuda in till möte.Något som görs vart annat år.Vi får se om någon kommer,åtminstone för att ha ett värdigt avslut. Även EU har gjort att intresset för samverkan i norden har minskat.Norge har gått sin egen väg och danskarna,,jaa man kan väl inte påstå att de står och jublar i Danmark över svenskar. Hur många äldre Lidköpingsbor vet om att det finns en "korvkiosk" nattetid fre-lördag vid körbron. Göran Larsson låter sig väl smaka av läckerheterna.

Visst är det ett påhäng,,men jag fortsätter..

måndag, 12 januari 2009 17:45, Politik

Pratade med Petra Revenue - hon hade stäng sin populära blog hastigt o lustigt.Eller mindre lustigt. Helt klart bygger man upp en stor läsekrets som "kräver" att det skall skrivas. I hennes fall hade det blivit för mycket med unga tjejer som lever för hennes blog och texter. Ja,,jag har inte kommit dit men visst känns kraven och visst är det ett extra påhäng. Samtidigt möter jag glada människor hela tiden som uppskattar bloggandet. Sedan finns det de som inte uppskattar det heller men de läser ju min sida trots allt.Lidköpingsnytt är något som berör-för min egen del var/är det positivt med något nytt som förmedlar nyheter.Vad jag fortfarande är förundrad över är hur man hanterar de s,k kommentarerna. Trots att de inte får vara osanna så tillåts det lögner hela tider. Helt plötsligt uppstår det debatt kring osanning vilket gör allt fullständigt huvudlöst. Jag vet inget organ i detta land som tillåter det som sker på Lidköpingsnytt.Det är absolut inte god publicistisk sed.Det finns tydligen inget annat sätt än att anmäla förfarandet för att få stopp på dumheterna. Min uppfattning har absolut inget med att göra att jag inte tål debatt eller bli granskad. Tvärtom,allt är transparant i mitt liv. Vad det handlar om är respekten för demokratin. I nazismens och för den delen andra ismers framväxt tilläts man sprida lögner som sedan blev sanningar och sedan bara växte o växte...Därför bekämpar jag lögnen oavsett vart och på vilken nivå den framhålls. Jag har ägnat några dagar att rensa mitt skrivbord även hurtsar och annat fick sig en genomgång. Jag var inne och slängde papir från 1980 talet. Så nu ser det så här fint ut...

GÖTT o va ledig..

tisdag, 06 januari 2009 11:38, Politik

Jag får lite påstötningar att du måste skriva och uppdatera din blog oftare. Jo,,jag kommer säkert igång igen men det är skönt att vara ledig.Faktum är att antalet läsare går ned kraftigt på helger.Söndagar är alltid sämst.Måndagar är bäst.Det tyder på att man läser från jobbet...Annars har det vart lugnt, stormarna kommer,senare på året. Det måste vara skönt att vara oppositionsråd i Lidköping. Att få en gratis helsida i NLT som reklamplats är inte dåligt. Dessutom med ytterst dålig sanningshalt vilket gör mej besviken på tidningen,vilka normalt sett har koll på läget. Carin Lexmon (m) är nämligen upprörd (som vanligt) att det inte blir någon sjöutsikt vid Sandbäcken. Nu är det så att Carin Lexmon och hennes parti beslutat att det inte skall vara någon sjöutsikt där. Som vanligt så vet man inte vad man beslutar. God journalistik hade varit att göra en artikel om varför står du här och gnäller - det är ju du själv som beslutat att det skall vara så... Istället blir det betald reklamplats.Å andra sidan kan det inte vara så kul att bli ihågkommen som den politiker som kämpade för en jordhög.. Så jag tar det lugnt här i helgfriden.... Jo-vi hade en trevlig nyårsfest inkl natten,,,Vi sjung o spelade till kl tre...

God fortsättning,,jaa hela året ..

lördag, 03 januari 2009 16:12, Politik