Bloggmeny

Bovieran

torsdag, 29 januari 2009 21:12, Politik

Företaget Bovieran var och presenterade sitt unika boende för äldre över 60 år. Det patenterade greppet är att bostadshusen är sammanbygda med ett stort inglasat uterum. Tillvaratagande av solenergi för uppvärmning och regnvatten samt det fina klimat som skapas för växtlighet.Fyra zoner.Fransk trädgård med boule. Skandinavisk trädgård - Japansk trädgård samt en tropisk zon.Man har färdigställt det första huset i Partille och konceptet är en stor succe. Givetvis är de välkomna till Lidköping-marknaden finns säkert.De vill dock ha 7500 kvm - i någorlunda centralt läge...Det får vi inte fram på nån vecka precis. Konceptet är dock så intressant att vi måste ordna något.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Konceptet marknadsförs i stor skala, som en succse, innan det första projektet i Partille ens har färdigställtts.
Hur kan en ny boendeform som inte provats framställas som en succse?

Det enda de än så länge kan påstå är att de haft en en försäljningsframgång i Partille!

Detta verkar vara ett socialt experiment, som det tar några decennier att utvärdera.

Exploatören lämnar, så snart man sålt.
Bostadsrättsföreningen tar över och köparna tar risken och möjligheten.

Vem eller vilka kommer att klara och trivas med att dela "vardagsrum" med ett 50-tal andra familjer?
På 60 och 70-talet byggdes radhusområden, kring samfälligheter som därefter medlemmar på många håll gjort allt för att avveckla!

Hur kommer man hitta en balans mellan olika intressen och livsstilar?40-talisten - 08 februari 2009 00:00

Konstaterar att även detta projekt isåfall inte är av den karaktären att personer som "medelsvensson" har råd. Men det är ju inget nytt här i Lidköping, det verkar som vi "vanliga" inte är att räkna med längre och vi kanske hamnar på fattigstugan.

Anette - 05 februari 2009 00:00

Det ser ju jättebra ut, äntligen någon som har förstått att det kommer en ny generation pensionärer som har helt andra förutsättningar och helt andra krav. 7500 m² är ju en inte föraktlig yta förstås, var kan man hitta den?

Nisse Hult - 30 januari 2009 00:00